Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Οπου φυσάει ο άνεμος


Και ξαφνικά... ήρθε η κατανόηση. Μεγάλη, όμως, μετά συγχωρήσεως! Για μας τους δύσμοιρους κατοίκους του κέντρου της Αθήνας που τα τελευταία δύο χρόνια βιώνουμε καταστάσεις πρωτόγνωρες, απροσδόκητες, για τις οποίες ουδείς μας προετοίμασε ούτε καν μας προϊδέασε... Η εντυπωσιακή άνοδος του ΛΑΟΣ όχι μόνο ώθησε σχεδόν την επομένη των εκλογών την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τη χαλαρή της διάθεση έναντι στο σοβαρό πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης αλλά έκανε και τα ΜΜΕ να κάνουν στροφή 180 μοιρών στο ζήτημα που πλήττει το κέντρο της Αθήνας (ακριτικά νησιά κλπ).
Ξαφνικά 'οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα έχουν δίκιο διότι έγιναν πρόσφυγες στη χώρα τους', 'δεν υπάρχει μεταναστευτική πολιτική', 'δε θα λύσει η Ελλάδα το μεταναστευτικό πρόβλημα της υφηλίου' κι άλλα παρόμοια διατυπώθηκαν ρητά από αριστερόστροφους παρουσιαστές, οι οποίοι μέχρι σήμερα είτε έκαναν λόγο για ρατσιστικά φαινόμενα είτε υιοθετούσαν πολιτική ίσων αποστάσεων.
Η ανέξοδη ρητορεία του ΣΥΡΙΖΑ, που τον έστειλε στα εκλογικά Τάρταρα, ξαφνικά 'δεν πουλάει' πια, έτσι έδειξαν οι κάλπες, κι όλοι, πολιτικοί και ΜΜΕ σπεύδουν να την αποκηρύξουν έμπρακτα...
Αν αυτό οδηγήσει σε βελτίωση της καθημερινότητάς μου, μένει να αποδειχθεί. Εκείνο που με φοβίζει είναι η ευκολία αλλαγής προσωπείων ανάλογα με το 'που φυσάει ο άνεμος'. Οι πολιτικές πρέπει να στηρίζονται σε δεδομένα, να έχουν στόχο΄, να έχουν μακροπρόθεσμο όραμα. Και στην περίπτωση της λαθρομετανάστευσης και διακομματική συναίνεση. Τα αποσπασματικά μέτρα έχουν εφήμερο χαρακτήρα. Και συνήθως, μετά από καιρό, επιδεινώνουν την κατάσταση.

2 σχόλια:

denangous είπε...

Δυστυχώς ούτε άνεμος υπάρχει πια κυρία Poupsi.. αντίθετα, βλακεία.. υπάρχει άφθονη..

Για μια χούφτα ανθρώπους, που αυτοδιορίστηκαν «προστάτες των λαϊκών μαζών» και που με πείσμα, με νύχια και με δόντια προσπαθούν να μονοπωλήσουν αυτή την ..προστασία, Για μια χούφτα «προοδευτικούς»
«αγωνιστές» που νοιώθουν ότι χάνουν τα πελατάκια τους, οι πάσης φύσεως μετανάστες φαντάζουν σαν η μελλοντική ελπίδα... ο νέος πελάτης που θα συντηρήσει αυτό που πιστεύουν ότι αντιπροσωπεύουν… ο νέος πυλώνας που θα στηρίξει όσα προνόμια απολαμβάνουν..

Και η πλειοψηφία μένει απαθής γιατί το σύνδρομο των τύψεων με τις οποίες έντεχνα έχει μπολιαστεί η ελληνική κοινωνία έχει σαν αποτέλεσμα τη νέκρωση της απλής λογικής και της κρίσης..

Μη γελιόμαστε.. και οι Πλευρή-τιδες.. αποτέλεσμα της δικής τους ηλιθιότητας είναι… Ίσως θα θελήσετε κάποιο παράδειγμα που να σας κάνει να καταλάβετε καλύτερα τι εννοώ κυρία Poupsi..

Χθες, μια κάποια σέΧτα (ψυχανώμαλων) σκότωσε έναν αστυνομικό.. Πέρα από τις όποιες προσωπικές απόψεις του καθενός.. ακόμα και αυτή του κακού χωροφύλακα που κάνει κακό στον φτωχό μεροκαματιάρη (μύθο που παθιασμένα συντηρούν οι .. «προοδευτικοί αγωνιστές») εκτελέστηκε με άγριο τρόπο ένας άνθρωπος που πιθανότατα δεν είχε βλάψει κανένα.. παραθέτω την ανακοίνωση του ΚΚΕ:

"Ο ελληνικός λαός πρέπει να προβληματιστεί για το ποιοι ωφελούνται από αυτές τις ενέργειες και ποιοι τις αξιοποιούν για να δικαιολογήσουν την εφαρμογή, των προαποφασισμένων στην Ε.Ε. και σε άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, τρομοκρατικών νόμων και την ισχυροποίηση των κατασταλτικών μηχανισμών, που στρέφονται κατά των λαϊκών δικαιωμάτων και του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Η λαϊκή επαγρύπνηση και η κλιμάκωση της πάλης κατά της αντιλαϊκής πολιτικής και των πολύμορφων μηχανισμών που την υπηρετούν είναι η καλύτερη απάντηση σε κάθε είδους και μορφή προβοκάτσιας και αντιλαϊκών σχεδιασμών".

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Για τι ανέμους και Ο.Φ.Α* μας λέτε… Μόνο έρπουσα δυσωδία υπάρχει… και εμείς κρατάμε στωικά τη μύτη μας.


*Όπου Φυσάει ο Άνεμος

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΛ.ΑΤΤΙΚΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ,ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ,ΤΗΝ ΒΙΑ

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ,ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ.

ΑΣ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛ.ΑΤΤΙΚΗΣ .

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.07.2009 ΩΡΑ : 7.30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

ΑΔΜΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΚΡΙΤΟΥ,ΠΛ.ΑΤΤΙΚΗΣ

ΚΑΝΕΝΑ ΓΚΕΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ

Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ , Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΕΝΑΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝΤΟΥ, ΕΝΑΣ ΣΤΟΧΟΣ ΕΝΑΣ ΣΚΟΠΟΣ

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

http://ventetta.blogspot.com/2009/07/blog-post_2111.html