Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2008

Ασφαλής οδήγηση - Μήτσος: 0-1

Πείτε, σας παρακαλώ δηλαδή... Πως είναι δυνατόν ένας άντρας 35 ετών, επιστήμονας, με καλλιέργεια (έστω μονοδιάστατη βλ.αρχαία ελληνική γραμματεία), να οδηγεί στην εθνική ακουμπώντας το τιμόνι με το κάτω μέρος της παλάμης του δεξιού του χεριού και να υποστηρίζει μετ'επιτάσεως πως αυτό δεν είναι εσφαλμένος τρόπος οδήγησης;
Τα επιχειρήματα που προέβαλε προς υποστήριξη του τρόπου με τον οποίο νόμιζε ότι κρατούσε το τιμόνι ήταν τα εξής -ακαταμάχητα- γελοία:
"Ετσι οδηγώ εγώ! -"Ετσι οδηγούν οι φίλοι μου!" "Αυτός είναι ο αντρικός τρόπος οδήγησης"- "Τεκμηρίωσέ μου ότι αυτός δεν είναι σωστό!"
Πώς είναι δυνατόν ο παραπάνω άνθρωπος να αμφισβητεί το αυτονόητο, ότι δηλαδή το κράτημα του τιμονιού με τα δύο χέρια εξασφαλίζει τον καλύτερο έλεγχο του οχήματος;
Σε σχετικό post ο συγγραφέας Νίκος Δήμου αναφέρει χαρακτηριστικά: "Λένε τα βιβλία ασφαλούς οδήγησης ότι πρέπει να κρατάμε το τιμόνι και με τα δύο χέρια σε θέση «δέκα και δέκα». Δεν πάει να λένε! Εμείς ξέρουμε καλύτερα. Με το ένα δάχτυλο το τιμόνι και με το άλλο (του ίδιου χεριού) τις ταχύτητες. Και το αριστερό;Α, το αριστερό – ένδοξα κρεμασμένο από το παράθυρο, σημαία και σύμβολο του έθνους.

Αξίζει όμως να διαβάσετε ολόκληρο το σχετικό post καθώς και τα πολύ επιτυχημένα σχόλια:
http://dimoutech.blogspot.com/2007/08/blog-post.html

4 σχόλια:

chic in greek είπε...

Δεν θα αναφερθώ στο θέμα οδήγησης των Ελλήνων ... τα νούμερα (χιλιάδες νεκροί και τραυματίες κάθε χρόνο) μιλάνε από μόνα τους. Αυτό είναι το επίπεδο του σύγχρονου πολιτισμού μας και ας το πάρουμε απόφαση. Αυτό όμως που μου κάνει εντύπωση είναι το ότι κάποιος ο οποίος έχει μελετήσει την αρχαία ελληνική γραμματεία ζητάει να του αποδείξουν το αρνητικό. Δηλαδή θα πρέπει να του αποδείξουν ότι είναι λάθος να οδηγάς με το ένα χέρι, με το ένα πόδι, τα δύο πόδια, τη γλώσσα, τον αγκώνα, το βλέφαρο, το νεφρό, το παχύ έντερο κλπ κλπ … αν δεν κάνω λάθος το αντίθετο θα έπρεπε να συμβεί.

Unknown είπε...

Gia na grafei i poupsi to sigkekrimeno sxolio simenei oti epestrepse spiti tis asfalis. Ara... mia xara odigouse o anthropos.

:p

poupsi's garden είπε...

'σα περαααααααααααααα!

Constantinos είπε...

Μια χαρά τα λέει ο Δήμου. Και η Πούπση. Και ο Guacamole. Τι να προσθέσω παραπάνω;