Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

Η καταδίωξη στη Βάρης-Κορωπίου

Δεν θέλω καν να αναφέρω τα ονόματά τους. Όλα αυτά που πρεσβεύουν και εκπροσωπούν -το νεοπλουτισμό, την αλαζονεία, τον κουτσαβακισμό, την παρακμή- και που τείνουν να παγιωθούν ως χαρακτηριστικά των νεοελλήνων, ανέκαθεν μου προκαλούσαν απέχθεια. Η συμπεριφορά των εν λόγω 'διασήμων' δεν με εξέπληξε, επαλήθευσε όμως το ότι πλέον το πολίτευμά μας είναι κατ'επίφαση δημοκρατικό.
Σε ολιγαρχικό καθεστώς ζούμε, παιδιά. Οι κάστες (λεφτάδες, τράπεζες, βολεμένες συνδικάλες, 'διάσημοι' - 'κοσμικοί', επαγγελματίες πολιτικοί) διεκδικούν -και τις περισσότερες φορές απολαμβάνουν- το απυρόβλητο.
Ναι, η Δικαιοσύνη απεφάνθη σε πρώτο βαθμό καταδικάζοντας τους 'ιδιαίτερους' -κατά δήλωση της ξανθιάς παρουσιάστριας- αυτούς ανθρώπους (λες κι όλοι οι υπόλοιποι είμαστε κιμάς, άχρωμη μάζα, σκουπίδια σε παράνομη χωματερή...).
Οι καταδικασθέντες όμως, ακριβώς λόγω της οιονεί 'προυχοντικής' τους ιδιότητας, βρήκαν εύκολα δημόσιο (τηλεοπτικό) βήμα για να συνεχίσουν τις ύβρεις, την επίδειξη αλαζονείας, το 'εμείς είμαστε κι άλλοι δεν είναι'... Και γι'αυτά -που κάμποσα, ενδεχομένως, εμπίπτουν στο χώρο εφαρμογής του ποινικού κώδικα- φυσικά και δεν θα υποστούν συνέπειες... Και να το θυμηθείτε, σε επόμενο έλεγχο, πάλι δε θα σταματήσουν και θα επικαλεστούν 'εκδικητικότητα' της αστυνομίας, που τους 'έχει βάλει στο μάτι' . Και πάλι θα πάρουν αμπάριζα τους τηλεοπτικούς σταθμούς, και πάλι θα βρεθούν γραφικές σύζυγοι καλλιτεχνών να υποστηρίξουν νομικώς τα 'παιδιά'... Φαύλος κύκλος. Φαύλη κοινωνία.

2 σχόλια:

Constantinos είπε...

Καλά τα λες, αλλά ποιος σ' ακούει...

poupsi's garden είπε...

Αντε κουράστηκες να συντάξεις σχόλιο πάλι...