Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

"H στιγμή της αλήθειας" ή "Τι είδε ο Ερμής;"

Παρακολούθησα χθες για λίγο τη «Στιγμή της Αλήθειας». Ξέρετε, το τηλεπαιχνίδι που παρουσιάζεται από την ευειδή σύζυγο του γνωστού φωνακλά βουλευτή του ΛΑΟΣ και για το οποίο τόσα έχουν γραφτεί και ειπωθεί.
Απορούν κι εξίστανται άπαντες οι τηλεοπτικοί (δημοσιογράφοι, παρουσιαστές εκπομπών, ‘πανελίστες’ κ.α.) που η παρουσιάστρια κ.Μανωλίδου, ταλαντούχα μουσικός, ‘πέφτει χαμηλά’ καθώς ο ρόλος της απαιτεί από εκείνην να κάνει ‘ανάρμοστες’ ερωτήσεις στους παίκτες και να λαμβάνει ακόμη πιο ανάρμοστες απαντήσεις συμβάλλοντας δι’αυτού του τρόπου στην έκπτωση των ηθών της ελληνικής κοινωνίας. Τώρα μάλιστα! Την κ.Μανωλίδου περίμενε η ελληνική κοινωνία για πάρει την κατιούσα....
Το επιχείρημα της συναίνεσης των παικτών και της εκ των προτέρων γνώσης των ερωτήσεων, που θα τεθούν, έχει επιστρατευθεί προς απόκρουση των αιτιάσεων ηθικού χαρακτήρα. Κι ορθά, κατ’εμέ.
Υπάρχει ελευθερία της βούλησης, κανείς δε μπορεί να διεκδικήσει ή να επιβάλει στον άλλο το ρόλο του παιδαγωγού – στρατονόμου του συμπολίτη του. Δεν διαπράττεται κανένα αδίκημα και αφού το νόμιμον είναι (;) και ηθικόν, -όπως έλεγε ένας ανεκδιήγητος πρώην υπουργός- στην πολιτική, πολύ περισσότερο κάτι τέτοιο ισχύει στη διασκέδαση.
Θέλετε να γίνετε ρόμπες; Δικαίωμά σας. Σας ενοχλεί να βλέπετε τις ‘ρόμπες’; Αλλάξτε κανάλι. Η παρουσιάστριρα είναι γεγονός πως τηρεί μια στάση αρκετά μετριοπαθή και δεν 'φουσκώνει' τα όσα προσωπικά αποκαλύπτουν ανερυθρίαστα οι παίκτες.
Τώρα το αν η ιδιότητά της ως μουσικού αξιώσεων και κυρίως ως συζύγου βουλευτή συντηρητικού κόμματος θα έπρεπε να την αποτρέψουν από την ανάληψη του ρόλου αυτού, σηκώνει κουβέντα...

Προσωπικά, απολύτως εξοικειωμένη με τα ταπεινά ένστικτα που ενυπάρχουν στην ανθρώπινη φύση μου, απόλαυσα χθες έναν κατά δήλωσή του «πυροσβέστη» και θητεύσαντα στις ειδικές δυνάμεις να παραδέχεται ότι έχει -άκουσον άκουσον- ‘χουφτώσει’ το φίλο του τον Ερμή, ο οποίος είχε και την παρρησία (βλ.ηλιθιότητα) να παρίσταται στο ακροατήριο, να παραδέχεται ότι έχει φλερτάρει άνδρα (ο φίλος Ερμής επ’αυτού σχολίασε πως «καλά, πολλοί το κάνουν!» ), ότι έχει κάνει σεξ με άλλο πρόσωπο του Ερμή παρόντος (πάλι ο ευτυχισμένα αφελής Ερμής σχολίασε πως ‘έπαιρνε μάτι, ΦΥΣΙΚΑ’).
Οταν ο παίκτης ρωτήθηκε για το αν θεωρεί τον εαυτό του ως πρότυπο άνδρα απάντησε «όχι».
ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΙ ... ΜΕΤΡΙΟΦΡΩΝ (εκτός από –pardon my French- λούγκρα!)

5 σχόλια:

poupsi's garden είπε...

http://troktiko.blogspot.com/2008/11/blog-post_8304.html

Constantinos είπε...

Ξεφτίλα και τραγικό συγχρόνως...

denangous είπε...

Αυτό που με εντυπωσιάζει είναι ότι υπάρχουν άτομα που δέχονται να εξευτελιστούν.. να χαλάσουν τις σχέσεις τους με φίλους, συγγενείς, εραστές, συζύγους.. για μερικές χιλιάδες ευρώ..

O κρυφοντιντής Πυροσβέστης δεν θα φύγει μετά από αυτό το ρεζιλίκι σε αιώνιες διακοπές σε μακρινή χώρα... θα ξαναγυρίσει στους συναδέλφους... στην μικρή του κοινωνία..

Δεν είναι ότι πας.. ξεμπροστιάζεσαι.. και αποχωρείς με ένα ποσό που θα σου αλλάξει τη ζωή..

Δεν υπάρχει ΟΥΤΕ αυτό το "κίνητρο".. Τότε γιατί...?

Αυτό που δεν τολμώ να σκεφτώ είναι ότι η κοινωνία μας έχει σαπίσει τόσο πολύ...που κίνητρο μπορεί να είναι, πέρα από το όποιο μικρό χρηματικό κέρδος.. ο χαβαλές..

Unknown είπε...

Στα ισπανικά λέμε "por la plata brinca el mono" διλαδή, για τα χρήματα χορεύει η μαϊμού. Αυτό γίνετε σε αυτό το reality και σε πολλά άλλα. Το όπλο είναι στο τηλεκοντρόλ, δεν βλέπουμε, δεν κάνουν νούμερα, αποσύρετε. Αυτό έγινε σε κάποια κοντινή χώρα. Το reality κράτησε 3 επεισόδια. Μετά, τέλος. Δεν είχε νούμερα.

Constantinos είπε...

Στα ελληνικά λέμε: "Για τα λεφτά τα κάνεις όλα, για τα λεφτά δε μ' αγαπάς, μα θά'ρθει κάποτε η ώρα που δεν θα ξέρεις πού χρωστάς" (και η ώρα του credit crunch ήρθε, όπως σωστά προέβλεψε ο στιχουργός...)