Κυριακή 26 Αυγούστου 2007

MME και Πυρκαγιές


Διάλογος μεταξύ παρουσιαστή ραδιοφωνικής εκπομπής και ρεπόρτερ:


Ρεπόρτερ: Υπάρχει μία πληροφορία ότι μάρτυρες είδαν αυτοκίνητο που έριχνε στουπιά στο χώρο όπου ξέσπασε η πυρκαγιά.

Παρουσιαστής: Αυτό που μας λες τώρα, Βαγγέλη, με προβληματίζει πολύ!

59 σχόλια:

chic in greek είπε...

Οι δημοσιογράφοι έγινα αρχιπυροσβέστες αυτή την εβδομάδα. Είναι ειδικοί για το πως θα έπρεπε να σβηστούν οι φωτιές. Την άλλη εβδομάδα, στο Eurobasket, θα ξέρουν φυσικά καλύτερα από τον Γιαννάκη πως θα πρέπει να στηθεί η ομαδα.
Αγράμματα βόδια είναι, αλλά δεν το ξέρουν και δεν τους το λέμε.

vagelis είπε...

Εκνευριστικοί είναι φίλε μου οι ξερόλες της τηλεοπτικής ενημέρωσης. Θα συμφωνήσουμε, Αλλά θέλω να ακούσω μια άποψη. Αν κάποιοι αποφασίσουν να μας κάψουν η φωτιά πρέπει να σταματήσει μόνο αν δεν έχει μείνει τίποτα πλέον να καεί; Υπάρχουν κάποιοι που έχουν τόση δα μεγαλύτερη ευθύνη από όλους εμάς; Υπάρχει κάτι έστω και τώρα που μπορεί να γίνει καλύτερα απ ότι γίνεται ώστε κάτι να περισωθεί;

Giorgakis είπε...

Κλείστε τις τηλεοράσεις. Για τα ερωτήματα του συντρόφου, εξαρτάται από τον άνεμο, οιζωντανοί, χαρακίρι.

chic in greek είπε...

Σε συνέχεια της τοποθετήσής μου στο προηγούμενο post συνεχίζω να επιμένω στις ατομικές ευθύνες οι οποίες όμως δεν αναφέρονται από κανέναν γιατί επικρατεί η άποψη ότι ο λαός είναι σοφός και πρέπει μονίμως να 'χαιδεύονται τ' αυτιά του'.
Παραδείγματα συνετής συμπεριφοράς υπάρχουν. Οι δήμαρχοι Ν. Στίρων και Μελιγαλά οργάνωσαν την περιοχή τους και δεν περίμεναν από 'το Κράτος' γιατί κατάλαβαν ότι αυτοί ήταν το κράτος. Η φωτία αντιμετωπίστηκε με επιτυχία χωρίς τη βοήθεια κανενός. Κάποιοι άλλοι απλά φώναζαν 'που είναι το κράααατος' και περίμεναν την φωτία. Το ότι κάηκαν δεν θα έπρεπε να αποτελεί και καμιά μεγάλη έκπληξη.

denangous είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
denangous είπε...

Δεν καταλαβαίνω πως γίνεται μερικά στουπιά να έχουν τη δύναμη να διαλύσουν μια χώρα.. και δεν καταλαβαίνω πως γίνεται όλοι οι πρώην και νυν υπουργοί κλπ.. όλων των κομμάτων να είναι τόσο ανίκανοι…δεν καταλαβαίνω το πολιτικό χιούμορ των κομμάτων που αλληλοκατηγορούνται ότι διέλυσαν το κράτος..(στο προηγούμενο post o guacamole τα είπε πολύ σωστά..) δεν καταλαβαίνω ποιος έδωσε το δικαίωμα σε φαιδρούς τύπου Αλαβάνου που αντιπροσωπεύουν μια κάστα αριθμητικά μικρότερη από τον επιτρεπτό αριθμό επιβαινόντων σε ασανσέρ να αυτοαποκαλούνται «πολιτικοί αρχηγοί» και να μας λένε τη γνώμη τους…. Δεν καταλαβαίνω ότι μετά το ολοκαύτωμα της Πάρνηθας η πρώτη απόφαση που πάρθηκε ήταν η παραχώρηση μεγάλης καμμένης έκτασης στο καζίνο… δεν καταλαβαίνω από πού η κάθε κυρία Στάη αντλεί τη δύναμη να επιβάλει εκδοχές και να βγάζει συμπεράσματα με ένα κατινέ-ειρωνικό τρόπο που ίσως πηγάζει από τα πολλαπλά οικονομικά οφέλη που αποκόμισε από μελετημένους γάμους.. Αν το σκεφτείτε, όλοι χαίρονται.. οι οικοπεδοφάγοι γιατί δημιουργούνται φιλέτα στο μήκος της μελλοντικής ιονίου οδού.. και όχι μόνο… στους παρανοανάρχες απλά γιατί καταστρέφεται το σύμπαν.. στο ΠΑΣΟΚ γιατί «αναδεικνύεται η ανυπαρξία του κράτους» (τι έκανες τη δεκαετία του 80 μπαμπά?) στη ΝΔ «γιατί ξεχνιούνται άλλα βασικά ζητήματα όπως τα ομόλογα» (μήπως κάναμε θόρυβο και σας ξυπνήσαμε?) στην αριστερά .. «γιατί τα μεγάλα κόμματα.. κλπ..» (ΟεΟ..πούναι η μπάλλα? Τι’ναι η πατρίδα μας? Μην ειν’οι κάμποι? Μην είναι τα’ άσπαρτα ψηλά βουνά?) στους φαιδρούς.. γιατί τους δίνεται η δυνατότητα να εμφανίζονται… (νοστάλγησα τον Β. Λεβέντη… ο Αλαβάνος είναι χειρότερος και από τον Σεφερλή.. Παπαθεμελή.. απόψε ένας ναύτης το κορμί σου αμελεί..) Τελικά όλα και σε όλες τις πολιτικές αποχρώσεις λειτουργούν σαν τον Αβραμόπουλο… η ατσαλάκωτη εικόνα έχει μεγαλύτερη σημασία από το έργο…
Των οικιών μας καρβουνισμένων… τρείς λαλούν και δυό χορεύουν…

vagelis είπε...

παραλήρημα

denangous είπε...

ναι Vagelis.. Παραληρώ.. με ότι βλέπουν τα μάτια μου… και με την ..ατελείωτη βλακεία που μας δέρνει.. όλους.. που είναι πιο επικίνδυνη από τις φωτιές.. γιατί δεν σβήνει με τίποτα εκείνη..
Παραληρώ γιατί καίγεται το σύμπαν.. Παραληρώ γθιατί καταστρέφεται η φύση.. Παραληρώ γιατί η ατομική αμέλεια και το μικροσυμφέρον μετρέπονται σε φλόγες.. Παραληρώ γιατί θλιβεροί ανόητοι περιφέρονται στα κανάλια ζεσταίνοντας το κατσαρολάκι με τις προσωπικές τους φιλοδοξίες στις φωτιές που καίνε τη χώρα... παραληρώ γιατί τα πολιτικά επιτελεία αυτή τη στιγμή συσκέπτονται για να δουν πως μπορούν χρησιμοποιήσουν τις φλόγες για να προβάλλουν τις δικές τους θέσεις...
Αλήθεια Vagelis..εσύ τι βλέπεις?

vagelis είπε...

Διάβασα κάπου ".....και να αφήσουμε στην άκρη τις υποκρισίες ότι τάχα δεν είναι ώρα για πολιτική κριτική. Τώρα είναι η ώρα, καθώς σβήνοντας ο καλός θεός ή η θάλασσα ή η βροχή ή χίλιοι ήρωες και τρελοί τις φωτιές , τα κουμάσια και οι επιτήδειοι , πάλι κάτω από τις στάχτες θα προσπαθήσουν να κρύψουν τις ευθύνες τους .
Οργή;
Όχι πιά.
Επί χρόνια τώρα οργίζομαι - και , αν μου επιτρέπεται μια προσωπική τοποθέτηση ; τόσα χρόνια μου μαυρίζουν την ψυχή κι εγώ ανελλιπώς τους μαυρίζω στις εκλογές. Δεν αρκεί........"
Τι βλέπω εγώ;
Είναι χρόνια τώρα που δεν μου είναι εύκολο να δω. Πολύς ο κουρνιαχτός και η στάχτη αγαπητέ.
Μόνο ένα.
Το πιο βολικό για να μην ζητάμε ευθύνες από κανέναν είναι να επιμερίζουμε σε 10.000.000 Έλληνες και αντε και κάποιους αλλοδαπούς τις ευθύνες.
Όχι δεν συμφωνώ. Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες. Βάζουμε στο τσουβάλι των ευθυνών τους πάντες και στο τέλος οι κυρίως υπεύθυνοι ανοίγουν τρύπες και την κάνουν όμορφοι και λεβέντες.......

poupsi's garden είπε...

Δεν νομίζω ότι υποστήριξε κανείς πως όλοι έχουμε τις ίδιες ευθύνες. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ. Έχουν όμως και οι πολίτες σημαντικό μερίδιο ευθύνης όχι μόνο για το ποιον ψηφίζουν αλλά και για απλά θέματα της καθημερινότητας που σε περίοδο κρισης μπορεί να αποβούν μοιραία. (όπως πχ να μην κάνεις οξυγονοκόλληση όταν υπάρχει ξεραϊλα τριγύρω ή να μαζέψεις τα ξερόχορτα στην αυλή σου...)

vagelis είπε...

κυρία μου .......λεω το πολύ βασικό. Τις ευθύνες για την παιδεία που κουβαλάμε ως λαός πρέπει σε καθημερινή βάση να τις εντοπίζουμε και να τις αντιμετωπίζουμε. Δέν είναι δυνατόν όμως όταν μπροστά μας έχουμε έναν βιαστή μικρού παιδιού εμείς να κάνουμε κοινωνιολογικές αναλύσεις. Τότε ο βιαστής θα την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια.
Και έλεος πιά. Πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν και γιαγιάδες που καίνε καλαμιές. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα καεί το σύμπαν.

vagelis είπε...

.......Πολύδωρας: Αυτή την στιγμή έχει αναλάβει δράση ο στρατηγός Ανεμος......
.....Άλλος ....: είναι και οι αλεπούδες που τρέχουν να σωθούν και μεταφέρουν τις φωτίες.........
........Εικόνα: Η ΕΥΠ με πλήρη εξάρτηση αντιμετωπίζει την κατάσταση.
......αλλά παρ΄όλα αυτα η ντροπή δεν περισσεύει

vagelis είπε...

για όποιον δεν μπορεί να καταλάβει, είναι γνωστόν από αρχαιοτάτων χρόνων ότι οι αλεπούδες ....εξ επ ανέκαθεν ......έτρεχαν να σωθούν κάθε φορα που κινδύνευαν να καούν ........και επίσης πουθενά στον κόσμο δεν σταματάνε οι άνεμοι όταν πίανει κάπου φωτιά.
Και αλήθεια ενδιαφέρομαι για μια καθαρή τοποθέτηση σε αυτον εδώ τον χώρο. Υπάρχει κανείς εδώ που πιστεύει ότι οι αναρχικοί έχουν ακροβολιστεί στην Ελλαδικό χώρο και επιδιδονται σε ......αντικρατική πάλη καίγοντας τον τόπο;

poupsi's garden είπε...

Παραείναι πολλές οι εστίες που προκλήθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα...Και ναι, το καραχυμαδαριό αφήνει το μικρό κακό να γίνει μεγάλο αλλά, βρε παιδί μου, αυτή τη φορά είναι πολύυυυυ μεγάλο το μέτωπο...μα πάρα πολύ μεγάλο για να είναι απλά μια αλυσίδα ανικανότητας-συμπτώσεων-μεμονωμένων δόλιων ενεργειών...

Giorgakis είπε...

Πώς σας φαίνεται η θεωρία συνωμοσίας ότι τις φωτιές έβαλε κράτος που πιστεύει ότι έχει συμφέρον αν στις εκλογές χάσει η ΝΔ και βγει ο Γιωργάκης; Ελληνοτουρκικά και Κυπριακό έτυχαν διαφορετικών χειρισμών από τα δύο μεγάλα κόμματα όταν έγιναν κυβέρνηση.

poupsi's garden είπε...

Ή τι λέτε για την άλλη θεωρία ότι την πυρκαγιά στην Εύβοια την έβαλε ένας υποψήφιος αγοραστής οικοπέδου στο διάσημο οικισμό Κοκκίνη; Τον είδα να κατοπτεύει την περιοχή στα ορεινά του Κοκκίνη αρχές Αυγούστου! Να το πω στο μπαρμπ'Αλέκο για να το αναφέρει στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών;;;;;

Giorgakis είπε...

Ενδιαφέρουσα άποψη. Δεν εξηγεί όμως τις φωτιές στην Πελοπόννησο.

vagelis είπε...

Οι εμονές Αννα σε αδικούν. Μπορείς περισσότερα πράγματα

vagelis είπε...

Προφανώς θα συμφωνήσουμε για τα οικονομικά συμφέροντα. Θα μας πείτε όμως ποιοι έχουν επιτρέψει τοσα χρόνια να βασιλεύουν, να καίνε , να χτίζουν και να μας βγάζουν την γλωσσα;

poupsi's garden είπε...

ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΕΚΟΣ ΑΑΕΚΟΣ ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΕΚΟΣ!!!!!!!

poupsi's garden είπε...

Εχεις δίκιο Βάγγο. Ένας Στάλιν μας χρειάζεται...

poupsi's garden είπε...

... Κύπριοι πυροσβέστες στην Πελοπόννησο. Αν πάνε και στην Εύβοια τότε η θεωρία συνωμοσίας μου θα αποκτήσει μεγαλύτερη βασιμότητα!!!!

vagelis είπε...

Φτηνό

poupsi's garden είπε...

α...και για να μη ξεχνιόμαστε: ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΕΚΟΣ!!!!!

vagelis είπε...

Φιλάκια

poupsi's garden είπε...

Τελευταία είδηση: Αυτόπτες μάρτυρες είδαν χθες να προσγειώνεται στην περιοχή αρχαίας Ολυμπίας Αγνώστου Ταυτότητας Αντικείμενο. Πράσινο ον, με μάτια που έφεγγαν σαν osram, εξήλθε του σκάφους και ομιλώντας αρειανά με κυπριακή προφορά είπε: "Τι σου κάνω μάνα μου!" κι έριξε ένα στουπί. Ο λωλός του χωριού θεώρησε ότι πρόκειται περί ολυμπιακής δάδας κι έσπευσε να μεταφέρει το στουπί στην Ολυμπιακή Ακαδημία.
Ήδη ο Αλέκος έκανε σχετική δήλωση: "Το ufo είναι κατασκευασμένο από τη NASA. Ο ελληνικός λαός και το οικολογικό κίνημα θα διεκδικήσει το εθνικό δικαίωμα στην πρόκληση των δικών του, -homemade- πυρκαγιών (την 17η Νοέμβρη πέριξ κι εντός του Πολυτεχνείου, στις εκδηλώσεις Γένοβα, στις μαθητικές διαδηλώσεις).
Ο δημοσιογράφος που μετέδωσε την είδηση σχολίασε: "Αυτό με προβληματίζει, Βαγγέλη"

poupsi's garden είπε...

Προς όλους όσους τους λείπει ο Κωνσταντίνος. Μου είπε να σας μεταφέρω ότι είναι στην Πάτμο, απολαμβάνει ντόπιο κατσικάκι και θα σχολιάσει όταν επιστρέψει.
Επίσης η άποψη του συμπυκνούται στο εξής "η αιτία της καταστροφής έγκειται στο ότι δεν υπάρχει κράτος. Τα υπόλοιπα είναι βλακείες και θεωρίες συνωμοσίας"

Το γλυκό μου...!

denangous είπε...

οι τελευταίες πληροφορίες από τη ΝASA λένε ότι το αρειανό πράσινο ον που έχει σχεδιάσει τις πυρκαγιές ονομάζεται Αλέκος Λαλιώτης... μπααααααα!!!!!
ΥΓ. Μόλις άκουσα το διάγγελμα του Γιωργάκη... ο γλυκούλης... φρέσκια φωνή... νέο κόμμα από άλλη χώρα... δεν ήξερε τι γινόταν εδώ.. τώρα τα έμαθε και έφριξε ο άνθρωπος!! και έφριξε!!! δεν ήξερε τίποτα και δικαίως καταδικάζει τους τωρινούς ανίκανους.. απαπα!!!

Unknown είπε...

Το γνωρίζετε όλοι ότι σας διαβάζω εδώ και πάρα πολύ καιρό , άσχετα αν δεν γράφω πάντα . Και το κάνω γιατί νομίζω ότι όλοι όσοι γράφετε και εκθέτετε τις απόψεις σας εδώ μέσα έχετε πολύ υψηλό επίπεδο καλλιέργειας.
Γιατί το λέω ?
Poupsi o vagelis λέει κάποια πράγματα και το γυρίζεις στην πλακίτσα .
Ο denangous kai o guacamole λένε επίσης κάποια πράγματα και πάλι το γυρίζετε στην πλακίτσα .
Γιατί ?

Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούν όλοι με όλους αρκεί να μπορούν όλοι να εκθέτουν τις απόψεις τους με ευθύτητα .

Και giorgaki μπορεί να μην συμφωνείς με εμένα ή με τον Σημίτη αλλά Δεν είναι κακό να συγκρίνεις .

«Ο μηχανισμός και η οργάνωση έπρεπε να υπάρχουν ανεξαρτήτως κυβέρνησης. Βασικοί θεσμοί όπως αυτοί για αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών διαχωρίζουν τα κράτη από τις μπανανίες.»
Συμφωνώ 100% μαζί σου ότι δεν είναι κομματικό θέμα η οργάνωση ενός κράτους .

Πρέπει όμως και εσύ να συμφωνήσεις μαζί μου ότι ένα κράτος ΠΡΕΠΕΙ να έχει συνέχεια .
Και ναι μεν οι προηγούμενοι μπορεί να τα έκαναν σκατά (εγώ δεν συμφωνώ) αλλά οι σημερινοί εκ του αποτελέσματος σε όλους τους τομείς τα έκαναν χειρότερα .
Και για να στο πάω και παρακάτω με τον μόνο που συμφώνησα ποτέ και θεωρούσα ότι είχα κράτος και όχι ψωροκώσταινα δεν ήταν το ΠΑΣΟΚ του Αντρέα , ούτε η ΝΔ του Μητσοτάκη .
Ηταν με τον κινέζο , τον πινέζα , τον λογιστάκο , τον αρχιερέα της διαπλοκής .

Σήμερα τι έχω ?

Είπε ο vagelis
«Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες. Βάζουμε στο τσουβάλι των ευθυνών τους πάντες και στο τέλος οι κυρίως υπεύθυνοι ανοίγουν τρύπες και την κάνουν όμορφοι και λεβέντες.......»

ΣΥΜΦΩΝΩ 1000%

ΥΓ: οι φωτιές μπήκαν από τσιπάκια που είχαν τοποθετηθεί στους κορμούς των δέντρων μαζί με κάποιο είδος εύφλεκτου υγρού και ενεργοποιήθηκαν με κινητά ή μέσω δορυφόρου . Το άκουσα εχθές το βράδυ από υποψήφιο βουλευτή συγκεκριμένου κόμματος.!!!!!

eleni είπε...

Έτυχε το Σάββατο το απόγευμα, να περνάω με το αυτοκίνητό μου από μια περιοχή (x-fired) στα νότια προάστια, όπου χάζευα τις βίλες και σκεφτόμουν "κι ύστερα σου λέει ότι ο κόσμος δεν εχει λεφτα". Κατεβαίνα λοιπόν από τα στενά, για να βγω στον κεντρικό δρόμο, απορροφημένη στις σκέψεις μου και (ας πούμε) εντυπωσιασμένη... αρχιτεκτονικά από αυτά που έβλεπα. Ξαφνικά πετάγεται μπροστά μου ένας άντρας, φορόντας πορτοκαλί φωσφοριζέ γιλέκο απ' αυτά που φοράνε οι εργαζόμενοι του Δήμου, και μου φωνάζει STOP!!!!! Αιφνιδιασμένη πατάω απότομα το φρένο, κόντεψα να τον πατήσω τον χριστιανό, με κίνδυνο να δημιουργηθεί ατύχημα διότι πίσω από μενα υπήρχαν 3-4 αυτοκίνητα.
Ο άντρας αυτός λοιπόν, κρατούσε ένα μπλοκάκι και σημείωνε τους αριθμούς των αυτοκινήτων που περνούσαν από αυτή την περιοχή. Από περιέργεια τον ρώτησα γιατί το έκανε αυτό και άν ήταν του Δήμου. Εκπληκτη διαπίστωσα ότι μετα βίας μπορούσε να μιλήσει... Ελληνικά(?) ή όποια άλλη γλώσσα.
Τελικά,αφού και οι άλλοι οδηγοί προσπάθησαν να συνεννοηθούν μαζί του, είτε με τη νοηματική είτε με... ξένες γλώσσες, μας είπε ότι τον είχαν βάλει οι κάτοικοι εκείνης της περιοχής να σημειώνει τους αριθμούς όλων των αυτοκινήτων που περνούσαν από εκεί, λόγω των πυρκαγιών!
Αυτονόητο βέβαια, ότι πιο πολύ ήταν το πράσινο μέσα στους κύπους των σπιτιών παρά έξω στον δρόμο που υπήρχαν μερικά υποανάπτυκτα δεντράκια.
Κρίμα... τόσα λεφτά να πάνε χαμένα.

poupsi's garden είπε...

Προς Ελενίτσα:
Καλώς το μουυυυυυ!!!!

Προς Αντώνη:
ΣΗΜΙΤΗΣ ΣΗΜΙΤΗΣ ΣΗΜΙΤΗΣ ΣΗΜΙΤΗΣ!!!!!

Προς Βαγγέλη:
ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΕΚΟΣ!!!!

υπογραφή: Μια καλλιεργημένη με εμμονές.

chic in greek είπε...

Εγώ από την άλλη Antonis ένοιωθα τελείως ψωροκώσταινος την περίοδο Σημίτη που αναφέρεις. Ίσως βέβαια αυτό να οφείλεται και στο γεγονός ότι δεν άνηκα στο ευρύτερο περιβάλλον Παπαντωνίου που τα κονόμησαν με το μεγάλο κόλπο του χρηματιστηρίου, ή του μεγάλου γόη Τσοχατζόπουλου που μας φόρτωσαν με οπλικά συστήμτα σακαράκες και 'φάγανε' με τη σέσουλα, ή του Λαλιώτη που καταχράστηκε τα χρήματα του κτηματολογίου, ή των πολλών γνωστών και άγνωστων λαμογιών που γίνανε πλούσιοι με την προετοιμασία των ΟΑ 2004, κλπ κλπ. Δεν άνηκα ούτε καν σε αυτούς που ένοιωσαν εθνική υπερηφάνια όταν υποστείλαμε την σημαία μας από τα Ίμια και γίναμε μπουχός.

ΥΓ: Αρχιτεκτονικά εντυπωσιακές βίλες και γενικότερα κτήρια στη σύγχρονη Ελλάδα? ... νέο σύντομο ανέκδοτο?
Θα διαφωνήσω ριζικά eleni. Το αρχιτεκτονικό ρεύμα της 'τούρτας' και του ανευ λόγου εντυπωσιασμού έχει ξεπεραστεί στην Ευρώπη από το 1760 που εμφανίστηκε ο νεοκλασικισμός ως διάδοχο ρεύμα το ροκοκό.

vagelis είπε...

Αμηχανία ;

chic in greek είπε...

Αβάδιστα ? (λέξεις από 'α' δεν λέμε?)

chic in greek είπε...

και για λίγο σωστό και διαχρονικό σχολιασμό ....

http://www.youtube.com/watch?v=VrFRMakeL1w&mode=related&search=

και

http://www.youtube.com/watch?v=RpWQRX7O6FA&mode=related&search=

denangous είπε...

guacamole στις λέξεις από "α" ξέχασες να αναφέρεις το "απαπααααά"

Unknown είπε...

Αγαπητέ guacamole
Αν νομίζεις ότι την περίοδο διακυβέρνησης Σημίτη γίνανε μόνο αυτά έχει καλώς .

Φαντάζομαι ότι ανήκεις σε αυτούς που αισθάνονται περηφάνια με την απόκρυψη των γεγονότων της πτώσης του Σινούκ , τις τηλεφωνικές υποκλοπές (ακόμα και του Πρωθυπουργού της χώρας), τις απαγωγές Πακιστανών , την κλοπή των ασφαλιστικών ταμείων της χώρας , και φτάνοντας στο σήμερα τις ασύμμετρες απειλές που δέχεται η χώρα μας από μια ασύμμετρη και άμετρη Κυβέρνηση .

Όσο αφορά αυτά που είπες ότι γίνανε την περίοδο διακυβέρνησης Σημίτη παρότι διαφωνώ , θα τα δεχθώ για χάρη του διαλόγου και θα σου πω ότι ναι..
Φάγανε , φάγανε , φάγανε ... και ξαναφάγανε.
Άφησαν όμως , μια γέφυρα , ένα αεροδρόμιο , ένα δρόμο , πέντε γήπεδα , ένα μετρό , έναν προαστιακό κτλ κτλ .
Ετούτοι ?
Εκτός από το να συνεχίσουν τα έργα αυτά (είπαμε το κράτος πρέπει να έχει συνέχεια) τι άλλο κάνανε ?
Εκτός και αν θεωρείς επίτευγμα την απογραφή , την εισαγωγή της χώρας σε επιτήρηση, την μείωση της πιστοληπτικής μας ικανότητας και την έξοδο από αυτή την διαδικασία , με την αύξηση του εθνικού μας εισοδήματος κατά 25% σε μια νύχτα

Unknown είπε...

poupsi :P

vagelis είπε...

Το ......παιγνίδι μπορείς να το αλλάξεις στην πορεία και να πεις και λέξεις από άλλο γράμμα.
Το ...σχόλιο :"αμηχανία" πάντως αφορούσε την οικοδέσποινα και πιστεύω ήταν προφανές.
Έχω γράψει στο σημείο αυτό πάνω από 500 λέξεις και έχει απαντήσει με 3 επί 5 ισον 15 λέξεις που αρχίζουν από "Α".....αναρωτήθηκες τότε αν γράφουμε λέξεις από Α ;

denangous είπε...

..μάλλον εννοείς το εθνικό έλλειμμα antonis..

..Με θλίβει το γεγονός ότι πλέον αποδεχόμεθα ότι οι συμπαθείς πολιτικοί (ανεξαρτήτως χρώματος)..τρώνε.. "Φάγανε, φάγανε, φάγανε ... και ξαναφάγανε. Άφησαν όμως, μια γέφυρα, ένα αεροδρόμιο, ένα δρόμο, πέντε γήπεδα..." γράφει ο antonis..

Γιατί ρε παιδιά πρέπει να λαδώνει το εντεράκι του κάθε πεινάλα? γιατί έχει καταντήσει να ασχολούνται με την πολιτικοί είτε φιλόδοξα είτε πεινασμένα λαμόγια που στον ιδιωτικό τομέα δεν θα είχαν στον ήλιο μοίρα? Προσωπικά, ένα πράγμα καταλογίζω στο ΠΑΣΟΚ.. το 81..ήταν κάτι καινούργιο.. με πολλά νέα άτομα.. μπορούσε να πάει την Ελλάδα, με ριζικές τομές, 100 χρόνια μπροστά...Ότι και να έκανε ο Αντρέας το έθνος θα ακολουθούσε.. Αυτό που είδαμε ήταν η εισβολή του κόμπλεξ... η επιστημονική κομματοποίηση των πάντων.. η φίμωση όσων «συντρόφων» τόλμησαν να ασκήσουν κριτική.. η ξύλινη κομματική γραμμή και η παράλογη εφαρμογή της (εφαρμογή του ΕΣΥ χωρίς προηγουμένως να φτιαχτεί η απαραίτητη υποδομή, κατάργηση των προτύπων σχολείων.. κατάργηση της χωροφυλακής από καθαρό κομματικό ρεβαντσισμό, επιλογές εξωτερικής πολιτικής.. εσωτερικές επενδύσεις υποδομής.. για να αναφέρω επιλεκτικά ορισμένα μόνο)..απλά και μόνο επειδή όλα αυτά ηχούσαν.. σοσιαλιστικά.. η εξίσωση προς τα κάτω.. σε όλους τους τομείς... ο αδιέξοδος τρίτος δρόμος... που στις λακκούβες του χάθηκαν πολύτιμα κοινοτικά κονδύλια.. επειδή "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο".. Σας παραπέμπω στον έξαλλο λόγο του Λαλιώτη στο ΟΑΚΑ στα εγκαίνια των πανευρωπαϊκών αγώνων στίβου αρχές δεκαετίας 80.... αυτή ήταν η κεντρική ιδέα του "κινήματος".. για όσους δεν είχαν καταλάβει.. η μόνη επιτρεπτή έννοια πειθαρχίας ήταν η κομματική.. όλα τα υπόλοιπα ήταν φασισμός... Ναι. κατηγορώ το ΠΑΣΟΚ γιατί φάνηκε πολύ κατώτερο των προσδοκιών... γιατί κυριάρχησε η λογική του "εγώ δεν έχω γάιδαρο και έχει ο γείτονας.. οπότε αντί να κοπιάσω εγώ να αποκτήσω έναν.. ας πάρουμε αυτόν του γείτονα.. να μην έχει ούτε αυτός.." γιατί, πέρα από την ασύμμετρη ανικανότητα των τωρινών κυβερνώντων.. είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό υπεύθυνο για τωρινό ξεχαρβάλωμα.. τόσο σε κρατικό.. όσο σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο..
Η Ελλάδα αρκετά πλούτισε τις τσέπες και τις φιλοδοξίες των άχρηστων που μόνο μέσω της πολιτική θα κατάφερναν κάτι… Αρκετά.
Ουστ.

denangous είπε...

Βαρέθηκα τα ατομάκια που βγαίνουν και μιλούν για τη διαχείριση του κράτους υπό το πρίσμα κάποιας οποιασδήποτε ιδεολογίας.. Βαρέθηκα τους αγανακτισμένους πρώην υπουργούς που κατηγορούν τους νυν για ανικανότητα.. Βαρέθηκα του ς έκπληκτους πολιτικούς που ανακαλύπτουν την ανεπάρκεια.. τα προβλήματα του κρατικού και όχι μόνο μηχανισμού.. Βαρέθηκα την τραγική κωμωδία της αλληλοκατηγορίας περί ρεμούλας και σκανδάλων από άτομα που έχουν λογαριασμούς στην ίδια τράπεζα σε περίεργα νησάκια με ειδικό φορολογικό καθεστώς.. Βαρέθηκα του ηλίθιους πολιτικούς αρχηγούς και άλλα πολιτικά «στελέχη» που κάθονται στην καρέκλα τους επειδή την είχε ζεστάνει στο παρελθόν ο σεπτός πισινός κάποιου συγγενή τους… Βαρέθηκα να είμαστε πειραματόζωα αχρήστων…
Το σύγχρονο κράτος είναι κατι πολυσύθετο… δεν είναι για ερασιτέχνες λωποδύτες και μικρομαγαζάτορες.. είναι υπόθεση σοβαρών managers..
(και μετά ξύπνησα…)

Unknown είπε...

Σε αυτά που λες πρέπει να απαντήσει κάποιος πιο μεγάλος από εμένα γιατί όταν προφανώς γινόντουσαν εγώ έπαιζα με τα αυτοκινητάκια μου .Οπότε όπως καταλαβαίνεις είχα πιο σοβαρές ασχολίες από το να παρακολουθώ τον Λαλιώτη των αρχών του 80 .
Αν όμως διάβασες σε αυτά που έλεγα δεν ασχολούμαι με την διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ή Αντρέα αλλά με τη διακυβέρνηση Σημίτη .
Και να σου πω και κάτι ακόμα denangus , έχουμε 2007 και σε ελάχιστους μήνες 8.
Εγώ θέλω να γίνει κάτι να πάμε ποιο μπροστά και όχι να κουβεντιάζουμε για το 1960-70-80. Βαρέθηκα να τους ακούω όλους να μου μιλάνε για το τότε , και να μην κάνουν ΤΙΠΟΤΑ για το αύριο .
Ξέρω ότι βόλεψαν Όλοι όσοι πέρασαν από αυτόν τον δύσμοιρο τόπο , ημετέρους .
Ναι .
Το έκαναν .
Και μετά ήρθε ένας μαλάκας που μη δίνοντας σημασία σε πολιτικό κόστος είπε , φτάνει έως εδώ . Και έφτιαξε το ΑΣΕΠ.
Ίσως επειδή ήταν χορτασμένος ίσως επειδή όπως νομίζω εγώ , ήθελε ο συγκεκριμένος άνθρωπος έναν διαφορετικού τύπου διακυβέρνηση .
Προφανώς υπήρχαν «έξυπνοι» που και αυτό το καταστρατήγησαν . Δεν θα διαφωνήσω καθόλου μα καθόλου .
Σήμερα ? Για να βολέψουν τους «δικούς τους» καταργήθηκε στην πράξη το ΑΣΕΠ , φτιάχνουν agronomi , για να έρθουμε και στα σημερινά , ΔΕΝ προσλαμβάνουν πυροσβέστες , καταργούν επειδή θεωρούν ακριβή , την δορυφορική παρακολούθηση των δασών , ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΥΘΗΝΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΑΝΕΜΟ , και όλα με όλα έχουν να κάνουν με την εικόνα . Με μια εικονική πραγματικότητα .
Τώρα , εγώ αυτό το θεωρώ πισωγύρισμα . Κάποιος άλλος σωστό και κάποιος άλλος Θεία δίκη .

chic in greek είπε...

θα συμφωνήσω σε μεγάλο βαθμό με τον denangous. Επαυξάνω μάλιστα σε ορισμένα σημεία όπως τις αναφορές στο κοινωνικό και πολιτικό ξεχαρβάλωμα, αφού η διάβρωση που έχουμε υποστεί ως κοινωνία είναι τέτοια που έχουμε σύγχηση ακόμα και στο να αναγνωρίσουμε χοντροκομμένες περιπτώσεις 'καλού και κακού'. Για παράδειγμα αν κάποιος που βρίσκεται σε μια θέση κλέψει και ο αντικαταστάτης του το ανακαλύψει και τον καταγγείλει, κάποιοι κατηγορούν τον δεύτερο ως χαφιέ που κάρφωσε τον κακόμοιρο απατεώνα (περίπτωση απογραφής).

ΥΓ: Vagelis μαλλον έχεις υπερεκτιμήσει τις δυνατότητές μου. Από το "Αμηχανία ; " που έγραψες εγώ θα έπρεπε να έχω κάνει όλο αυτόν τον συλλογισμό? Μπααα... δύσκολο ... and by the way: Απαπάααρες (καθόσον το απαπαααά denangous είναι αδερφίστικο, ή μάλλον γκέι)

chic in greek είπε...

Προς πληροφόρηση, έχουμε το μεγαλύτερο κατ' αναλογία πληθυσμού και έκτασης πυροσβεστικό σώμα στην Ευρώπη.

Επίσης antonis αν ο σκοπός τους ήταν να βολέψουν τους δικούς τους και γιαυτό κανανε το agronomi τότε ... γιατί δεν προσλαμβάνανε τους δικούς τους στην πυροσβεσβεστική, για να είναι όλοι ικανοποιημένοι?

Unknown είπε...

Και δεν μου λες guacamole ?
Πως λένε αυτόν που ξεσκεπάζει τον «κλέφτη» , και μετά από κάποιους μήνες ή και χρόνια κάνει ακριβώς τα ίδια πράγματα με τον «κλέφτη» για να σε γλιτώσει από εκεί που σε έσυρε ?

Unknown είπε...

Απάντηση : Γιατί απλούστατα δεν είναι δικοί τους , γι’ αυτό το είχα βάλει σε « », κομματική πελατεία είναι.
Τώρα γιατί δεν προσλάβανε πυροσβέστες ?
Γιατί δεν έχουν ούτε καν το μυαλό να πουν θα προσλάβουμε «δικούς μας» και θα βγούμε και καβαλάρηδες λέγοντας ότι έχουμε οικολογική συνείδηση.

chic in greek είπε...

μα antonis η ποιτική διαφορά και οι καλές προθέσεις είναι σαφείς ... απλά σύγκρινε πόσες περιπτώσεις ξεσκεπάστηκαν τα τελευταία χρόνια σε σχέση με την προηγούμενη 20ετία.

denangous είπε...

ε όχι και ..οπισθογεμές το poupsio "απαπαααα" επιφώνημα!!!!!

chic in greek είπε...

antonis said: Γιατί δεν έχουν ούτε καν το μυαλό να πουν θα προσλάβουμε «δικούς μας» και θα βγούμε και καβαλάρηδες λέγοντας ότι έχουμε οικολογική συνείδηση.
.............

Σκέφτηκες μήπως την περίπτωση ότι απλά δεν είναι τόσο παπαρολόγοι?

Και ότι οι επιπλέον ΔΥ, σημαίνουν επιπλέον φόρους. Θα δουλεύουμε δηλαδή για να ταίζουμε τους ΔΥ? Ας προσλάβουμε λοιπόν και 10.000 άτομα στα ΕΚΑΜ γιατί μπορεί στα επόμενα 20 χρόνια να γίνει ένας πολύ σοβαρός σεισμός. Ας είμαστε λίγο σοβαροί ... και αν δεν μπορούμε από μόνοι μας ... ας δούμε τι εφαρμόζουν τα σοβαρά κρατή. Thats all.

chic in greek είπε...

denangous said: ε όχι και ..οπισθογεμές το poupsio "απαπαααα" επιφώνημα!!!!!

................

denangous αν δεν το πρόσεξες η poupsi είναι γένους θηλυκού. Από έναν άντρα όμως θα περίμενα να χρησιμοποιεί τουλάχιστον ένα "τι είπες ΩΡΕ!" αντί του "απαπαααα".

denangous είπε...

μα είναι ποτέ δυνατόν κάποιο έμβυο όν να μην παρατηρήσει ότι η poupsi είναι γένους θηλυκού?

σχετικά με τις λέξεις από "α" μια ατυχή πλάκα έκανα ο δυστυχής!!!! ..αμείλικτε guacamole!! (..άλλη λέξη από "α)

denangous είπε...

Antonis.. η κυβέρνηση Σημίτη.. ΠΑΣΟΚ ήταν… και ο Σημίτης.. ΠΑΣΟΚ ήταν.. και τη δεκαετία του 80.. και όταν μίλαγε τότε ο Λαλιώτης χειροκροτούσε …δεν έψαχνε στις τσέπες του για καραμελίτσες… Δεν διαφωνώ ότι ο Σημίτης είναι τεχνοκράτης ,..όμως το περιβάλλον του ήταν τραγικό… θεώρησε ότι είχε έρθει η σειρά του για τη μάσα.. άσε καλύτερα.. μην πούμε ονόματα εδώ.. Όσο για το μέλλον.. και εγώ θέλω να ακούω να μιλάνε για αυτό… αλλά ακόμα βρίσκεται υπό την σκιά της χαμένης δεκαετίας του 1980… και υπό την σκιά ανθρώπων τύπου Πολύδωρα… που αντί να φωτίσουν το δωμάτιο που άλλοι βανδάλισαν… σπάνε το γλόμπο.. για να μη φαίνεται το χάλι..

Unknown είπε...

Guacamole είμαι εντελώς αντίθετος με τους μόνιμους Δ.Υ .
Αλλά από τους 1000 ξεβράκωτους (έστω προς το παρόν) αγρονόμους τους οποίους θα πληρώνουμε όλοι μας , θα προτιμούσα 500 πυροσβέστες .
Τώρα από τις υποθέσεις που αποκαλύφθηκαν , πες μου ποιες αποκάλυψε η κυβέρνηση και ποιες οι δημοσιογράφοι και έσυραν την κυβέρνηση να τις στείλει στον εισαγγελέα (?)
Τους θεωρώ εγώ τουλάχιστον τους μεγαλύτερους παπαρολόγους που έχουν περάσει από κυβέρνηση . Γι αυτό έδωσα το κείμενο του Βήματος .Προφανώς έχουμε διαφορετικές απόψεις αλλά δεν έχει σημασία .

ΥΓ. Παρακολουθούσα εχθές το βράδυ ειδήσεις (τον Χατζηνικολάου) δεν ξέρω αν είναι καλός , κακός ή παπαγαλάκι της ενημέρωσης . Ξέρω ότι τον παρακολουθεί πάρα πολύ κόσμος . Είπαν λοιπόν τα εξής . Αφού μίλησαν για τις δημοσκοπήσεις κτλ ότι κατά 99% θα έχουμε 5κομματική βουλή και κατά πάσα πιθανότητα Δεν θα υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση .
ΑΝ εννοείται επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις .
Και για να τελειώνω , είπε ότι ήδη γίνονται κάποιες διερευνήσεις μεταξύ των 2 μεγάλων κομμάτων προκυμένου να δουν αν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ τους , με Πρωθυπουργό κοινής αποδοχής .Οι επαφές γίνονται με την ας πούμε βοήθεια μεγάλων εκδοτικών συγκροτημάτων τα οποία δεν κατονόμασαν (αυτό το αφήνω στην κρίση σας) .
Ο Χατζηνικολάου λοιπόν είπε ότι καταλήγουν σε ΕΝΑ όνομα και αυτό είναι του Σημίτη . Δεν άφησε υπονοούμενα το είπε το όνομα ξεκάθαρα . Μου έπεσαν τα αυτιά όταν το άκουσα αλλά μου φαίνεται απόλυτα λογικό .

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
chic in greek είπε...

Antonis, τα 'μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα' που αναφέρεις θα ήταν ικανά να προτείνουν μέχρι και τον Εφιάλτη για πρωθυπουργό προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους. Όσον αφορά στο συμφέρον της Ελλάδος .... χέστηκαν.

poupsi's garden είπε...

Μόλις άκουσα ότι στον Πύργο εθεάθη πούλμαν, γεμάτο αθιγγάνους, με πινακίδες νομού ... Σερρών!
Μάθανε πως....και πλάκωσαν κι οι...!

poupsi's garden είπε...

Ένα σχόλιο από τον Κωνσταντίνο Τζόύμα(ραδιοφωνική εκπομπή στον "εν Λευκώ", καθημερινά 10:00-12:00), όπως μου το μετέφερε φίλος: "Είμαστε λαός βαρβάρων που θέλει κράτος Ελβετίας!"

εμ...αυτά πάνε μαζί: οι βάρβαροι μόνο σε βαρβαρική χώρα αρμόζει να διαβιούν. Φυσικός νόμος.

poupsi's garden είπε...

Και ναι, βρε Αντώνη, δυσφημιστικό για το Σημίτη είναι να αποτελεί τη χρυσή τομή για τα εκδοτικά συγκροτήματα (για τους ...διαπλεκόμενοι). Αν έχει τέτοιους θαυμαστές ο Σημίτης, τι να τους κάνει τους...οχτροί!

Constantinos είπε...

My views:

1. Διαβάστε τον Πανούτσο, συμφωνώ απόλυτα, είναι σαν να τα έγραφα εγώ:
http://www.sport-fm.gr/news.jsp?newsID=98864

2. Διαδηλώσεις με μαύρα ρούχα; Αστεία πράγματα! Αφελείς παλιμπαιδισμοί: Έγινε μία μετά τη φωτιά στην Πάρνηθα, μαζεύτηκαν στο Σύνταγμα, τα είδαμε τα αποτελέσματα: Τίποτα δεν ξανακάηκε. Έγινε και η δεύτερη, λύθηκαν σχεδόν όλα τα προβλήματά μας... Να κάνουμε και τρίτη συγκέντρωση στη Βουλή, μετά τις εκλογές, να φοράμε όλοι μπλε ή πράσινα αυτή τη φορά (ανάλογα με το ποιος να κερδίσει τις εκλογές), να λυθούν και τα υπόλοιπα.

3. "Σχέδιο"; Από ποιούς; Και πώς; Εντελώς αστεία πράγματα. Οι "εμπρησμοί" δικαιολογία του κράτους για να καλύψει την ανυπαρξία του, με πρόσφορο έδαφος την ροπή των τσιφτετελλήνων προς την όποια θεωρία συνομωσίας. Η απλή λογική, απούσα. Το ίδιο και η γνώση: Ξέρετε ότι όταν ανάβει φωτιά και φυσάει, ένα κουκουνάρι πυρωμένο μπορεί να ταξιδέψει (με τον αέρα) εκατοντάδες μέτρα και να βάλει φωτιά αλλού; Και σε 10 λεπτά να φανεί ότι 4 και 5 εστίες ξεκίνησαν ταυτόχρονα;

Γιατί αυτή η φρενίτιδα να βρεθούν οπωσδήποτε εμπρηστές; Από τη ΝΕΤ παρουσιάστηκαν άτομα που προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά ως εμπρηστές! Ούτε καν ως ύποπτοι! Οι δημοσιοκάφροι υπερκέρασαν τον ρόλο της αστυνομίας και της δικαιοσύνης! Έλεος!

4. Κωλοέλληνες. Εγκατέλειψαν τα χωριά αφήνοντας κλειδωμένα τα ζώα τους (για νη μην τα κλέψουν) και κάηκαν! Πόσο υπάνθρωποι μπορεί να είναι; Δεν είναι μόνο η περιουσία τους, είναι έμβια όντα, είναι ψυχές! Και μετά, τρέχουν πανικόβλητοι, οδηγώντας ηλιθιωδώς, πάνε και στουκάρουν με την πυροσβεστική! (Μόνο στις τριτοκοσμικές χώρες γίνονται τετοια τρακαρίσματα... )

Θα έπρεπε να αφήσουν τα ζώα ελεύθερα και να τα ακολουθήσουν, περισσότερες πιθανότητες θα είχαν να επιζήσουν.

5. Γιατί τέτοια επιλεκτική ευαισθησία ως προς τα θύματα της συγκεκριμένης καταστροφής;
Μήπως θα έπρεπε να είμαστε περισσότερο ευαισθητοποιημένοι γενικότερα;
Στον σεισμό της Αθήνας του 1999, πού ήταν η ευαισθησία μας;
Στους νεκρούς του Σάμινα, το 2000, πού ήταν η ευαισθησία μας;
Στους νεκρούς των τροχαίων κάθε μήνα (ίδιος αριθμός νεκρών), πού είναι η ευαισθησία μας;

Τόσα χρόνια έχουν καεί (μαζί με τα δάση) σπίτια, ζώα, το βιος αγροτών σε όλη την Ελλάδα, τους οποίους κανείς δεν βοήθησε, κανένας τηλεμαραθώνιος δεν έγινε γι αυτούς, μόνοι τους πάλεψαν και αγωνίστηκαν να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους από την αρχή, οι οποίοι τώρα αισθάνονται μεγάλα κορόιδα (για να μην γράψω τίποτα βαρύτερο...)

Μήπως γινόμαστε εθελοτυφλούντες υποκριτές;

ΥΓ: 5 νομούς της χώρας αφορούσε, από που κι ως που "εθνική" καταστροφή; Μήπως επειδή είναι στην Πελοπόννησο;

6. Όχι αποζημιώσεις. Ο σώφρων και φρόνιμος άνθρωπος προετοιμάζεται. Λαμβάνει μέτρα αυτοπροστασίας (ιδιαιτέρως αυξημένα, διότι "στην Ελλάδα ζεις, δεν υπάρχει ελπίς", ξέρεις ότι ζεις σε ένα διαλυμένο ανίκανο κράτος) και ασφαλίζεται κατά των κινδύνων. Δίνοντας αποζημιώσεις σε ανασφάλιστους κοροϊδεύεις αυτούς που τόσα χρόνια πλήρωναν. Γιατί;

Το να αντιμετωπίζεις έξυπνο και βλάκα με τον ίδιο τρόπο είναι κατάφωρη αδικία για τον έξυπνο. (και δεν δίνεις κίνητρα στον βλάκα...)

7. Τις φωτιές τις έβαλαν οι εξωγήινοι αντίπαλοι των Ελ χρησιμοποιώντας μηχανές αντιβαρλυτητας από την (κούφια) σελήνη, έχοντας εξουδετερώσει τις αντυπυρικές άμυνες της ενεργειακής ευθείας Τάκλα Μακάν - Δελφών. Αυτό το σενάριο μου ακούγεται πιο πιθανό από αυτά που ακούστηκαν και γράφηκαν...

8. Hanlon's razor: Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity. ΤΕΛΟΣ