Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2007

Γκάλοπ - αποτελέσματα

Ωστε είτε ο Βενιζέλος θα ηγηθεί της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης είτε ο Γιώργος αλλά σε προσωρινή βάση καθώς το κόμμα, μετά από την εξέλιξη αυτή, θα οδηγηθεί σε διάσπαση. Αυτά είναι τα πλέον πιθανά σενάρια σύμφωνα με το σούπερ μίνι γκαλοπάκι του blog. Κοντός ψαλμός αλληλούια.

Ευχαριστώ όσους ψήφισαν
(και φυσικά τη μαμά μου και το μπαμπά μου που με έκαναν τόσο χαρισματική, λαμπερή κλπ κλπ)

4 σχόλια:

Constantinos είπε...

Sunday short feast.

Ποτέ δεν θα διασπαστεί το πασόκ ή η νδ. Είναι κόμματα εξουσίας. Οι διασπάσεις είναι για τα αποκόμματα και το μουλουκουκουετετραγωνικήρίζατουδύοδιατεσσερα. Όπως είπε και ο αείμνηστος Ευάγγελος Αβέρωφ: Το πρόβατο που βγαίνει από το μαντρί το τρώει ο λύκος.

Δείτε: Που είναι τώρα η δηανά, το δήκκι, η πολιτική άνοιξη, το κόμμα του Αβραμόπουλου etc? Στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, στις κωμωδίες!

benigut είπε...

Επειδή η διαδικασία της διαδοχής αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ έγινε με τον πλέον άκομψο τρόπο, σε συνδυασμό με την οικογενειοκρατία με κάνει να πιστεύω και την πιθανότητα διάσπασης.
Πολύ ορθός ο ισχυρισμός του 'constantinos'΄, δεν λέω, αλλά έχω την εντύπωση ότι πλέον το ΠΑΣΟΚ σήμερα δεν θυμίζει ΠΑΣΟΚ.

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

(Η Ένωσις Κέντρου (Ε.Κ.) ήταν το πολιτικό κόμμα με κεντρώο ιδεολογικό προσανατολισμό που ιδρύθηκε από τον Γεώργιο Παπανδρέου με τη συμμετοχή και του Σοφοκλή Βενζέλου το 1961. Το κόμμα ήρθε στην κυβέρνηση το 1963. Η Ε.Κ. ιδρύθηκε κατόπιν συνασπισμού μικρών κομμάτων του κεντρώου χώρου υπό την ηγεσία του Γεωργίου Παπανδρέου στις 19 Σεπτεμβρίου 1961. Ανήκε μεν στον κεντρώο χώρο, αλλά δεν είχε σαφή ενιαίο ιδεολογικό προσανατολισμό. Εμπεριείχε πολιτικούς από διαφορετικά ρεύματα, από την κεντροαριστερά (Ηλίας Τσιριμώκος) ως την αντικαραμανλική κεντροδεξιά (Κωνσταντίνος Μητσοτάκης). Βασικός συνεκτικός κρίκος όλων αυτών ήταν η χαρισματική προσωπικότητα του Γεωργίου Παπανδρέου

benigut είπε...

... μήπως το ΠΑΣΟΚ έχει την κατάληξη της Ένωσης Κέντρου;

Constantinos είπε...

Εμπεριστατωμένη και με επιχειρήματα απάντηση:

Μπα!

Εκτός και αν γίνει πραξικόπημα!