Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2007

Αρσάκειο Κολέγιο Τιράνων

Από την επίσκεψη Γ.Παπανδρέου (2000)
Πρόκειται για το πιο πρόσφατο σχολείο τής οικογένειας των Αρσακείων και το πρώτο εκτός ελλαδικού χώρου. Το ιδιωτικό Αρσάκειο Ελληνοαλβανικό Κολέγιο Τιράνων άρχισε να λειτουργεί το 1998 με την Α' τάξη τού Δημοτικού και αναπτύσσεται, καθώς οι μαθητές προχωρούν στις τάξεις, σύμφωνα με τις βαθμίδες τής αλβανικής εκπαίδευσης. Αυτή τη στιγμή το Σχολείο στεγάζεται σε πέντε ενοικιαζόμενα κτήρια στα Τίρανα.
Ήδη όμως έχει αγοραστεί οικόπεδο εκατό στρεμμάτων λίγο έξω από την αλβανική πρωτεύουσα, στον δρόμο προς Ελβασάν. Εκεί, έχει ξεκινήσει η ανέγερση ενός σύγχρονου, πρότυπου σχολικού συγκροτήματος με αυτόνομα κτήρια για το νηπιαγωγείο, το δημοτικό, το γυμνάσιο και το λύκειο, με όλους τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους για τη διδασκαλία, με ιδιαίτερα κτίσματα για το θέατρο, τη βιβλιοθήκη και τη διοίκηση, με κλειστό γυμναστήριο, γήπεδα και στάδιο με κερκίδες, με οικοτροφείο και κατοικίες εκπαιδευτικών.

http://www.arsakeio.gr/index.php?Itemid=79&id=24&option=com_content&task=view

Στο Αρσάκειο φοιτούν ο γιός του Νάνο και γόνοι αστικών οικογενειών.Το Ελληνοαλβανικό Κολέγιο ανταγωνίζεται άλλα τρία δίγλωσσα σχολεία που λειτουργούν στα Τίρανα. Ο 16χρονος γιος του Φάτος Νάνο και άλλοι 429 γόνοι αστικών οικογενειών της αλβανικής πρωτεύουσας, στις οποίες συγκαταλέγεται το μισό υπουργικό συμβούλιο και ανώτατοι αξιωματούχοι της γείτονος, διδάσκονται Μαθηματικά, Ευρωπαϊκό Πολιτισμό, Λογοτεχνία και Δημοκρατικό Πολίτευμα στην ελληνική γλώσσα. Για να πάνε σχολείο διασχίζουν καθημερινά το πιο γερό έργο ένωσης των λαών, τη γέφυρα εκπαιδευτικής διπλωματίας που έστησε η μαμά των Αρσακείων, η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, με τη διαχρονική στήριξη των ηγεσιών του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, στο δρόμο από τα Τίρανα προς το Ελμπασάν.Το Αρσάκειο Ελληνοαλβανικό Κολέγιο Τιράνων, που αποσπά ενθουσιώδεις εκθέσεις από τους Αλβανούς επιθεωρητές εκπαίδευσης, φέρει τις υπογραφές όλων των υπουργών Εξωτερικών από την εποχή του κ. Κ. Παπούλια μέχρι τη σημερινή της κυρίας Ντ. Μπακογιάννη. Ανταγωνίζεται άλλα τρία δίγλωσσα σχολεία, που λειτουργούν στα Τίρανα υπό την αιγίδα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, της ιταλικής και της τουρκικής πρεσβείας. Το τουρκοαλβανικό σχολείο είναι το παλαιότερο στην περιοχή. Η παρουσία του έχει τα χαρακτηριστικά άσκησης λαϊκής πολιτικής. Στους μαθητές του χορηγεί ρούχα και φαγητό.

Αναδημοσίευση από εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" (11/10/07)
http://diavatirio.net/diavat/news.php?extend.1512

50 σχόλια:

Constantinos είπε...

Εντυπωσιακή κίνηση πολιτιστικού και εκπαιδευτικού ιμπεριαλισμού, έπρεπε να είχε ξεκινήσει από το 1990. Τέτοιες κινήσεις είναι πολύ πιο αποτελεσματικές, μακροπρόθεσμα, από τον οποιονδήποτε νόμο, με την προβληματική εφαρμογή του.

Μια φίλη δημοσιογράφος που κάλυψε το γεγονός εντυπωσιάστηκε από τα Αλβανάκια που μιλούσαν άπταιστα Ελληνικά.

Βέβαια, το διαολάκι μέσα μου δεν με αφήνει: Σκεφτείτε την περίπτωση κάποιο καλό τουρκικό σχολείο (υποθετικά, διότι είναι σχήμα οξύμωρο) να ήθελε να κάνει κάτι τέτοιο στην Αθήνα...

chic in greek είπε...

Εξαιρετική κίνηση. Αν ως κράτος (και ως λαός) δεν είχαμε τη γνωστή φοβική αντίδραση και βλέπαμε την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης ως ευκαρία και όχι ως απειλή θα μπορούσαμε να το είχαμε κάνει αυτό σε μεγαλύτερη έκταση και σε όλες τις βαλκανικές χώρες.

Unknown είπε...

Καλα τα μαθηματικά , αλλά ένα και ένα κάνει δύο σε όλες τις γλώσσες του κόσμου (φαντάζομαι δηλαδή)
Καλή και η λογοτεχνία . Υποθέτω ότι η μετάφραση όλων των κειμένων γίνεται σωστά , άσχετο αν αρέσει η όχι το περιεχόμενο των βιβλίων .
Στην ιστορία μου , μπορεί κάποιος να μου πει τι γίνεται?
Δηλαδή μαθαίνουν ακόμα στα παιδιά τους ότι η Μεγάλη Αλβανία έφτανε μέχρι «την Μαλακάσα» στα Ελληνικά , στα Ιταλικά , στα Τούρκικα κτλ
Μαθαίνουν ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Αλβανός ονόματι κάτι , (δυστυχώς είναι αλήθεια αλλά δεν θυμάμαι το όνομα)
Τι τέλος πάντων μαθαίνουν στα Ελληνικά στο Ελληνικό σχολείο ?

Constantinos είπε...

Ακριβώς, guacamole!

Αντώνη, κάποια μαθήματα γίνονται στα Ελληνικά. Όσο για την Ιστορία, φαντάζομαι θα μαθαίνουν κάτι εγκεκριμένο και από Αλβανία και από Ελλάδα.

Unknown είπε...

Δηλαδή constantine η Ελληνική πλευρά έχει κάνει κάποια «έκπτωση» όσο αφορά την ιστορία ΜΑΣ , προκειμένου να εγκριθεί από το Αλβανικό Υπουργείο Παιδείας η διδασκαλία της ?
Εκτός κι αν έχει κάνει η Αλβανία κάποια «έκπτωση» όσο αφορά αυτά που μάθαιναν στα παιδιά τους εδώ και 50 χρόνια .
Δυστυχώς φίλε μου δεν το πιστεύω το δεύτερο .
Θα το είχαμε ακούσει .
Θα είχε γίνει μεγάλος ντόρος από τους εδώ ιθύνοντες προκειμένου να καρπωθούν πολιτικά οφέλη .
Δυστυχώς .

Constantinos είπε...

Πραγματικά, δεν ξέρω καθόλου τι Ιστορία διδάσκεται εκεί. Αν, όμως, έχει κάνει η ελληνική πλευρά κάποια "έκπτωση" δεν θα μας είχαν πάρει τ' αυτιά οι εδώ ελληναράδες θεματοφύλακες;

Unknown είπε...

Η σκέψη σου είναι σωστή Constantine .
Πραγματικά όμως δεν μπορώ να καταλάβω τι μπορεί να διδάσκονται τα παιδιά εκεί .
Ποιος είναι ο μέσος δρόμος όσο αφορά ας πούμε τους Τσάμιδες .?
Ο Μ. Αλέξανδρος ήταν Έλληνας , Μακεδόνας , Αλβανός ή κάτι άλλο ?
Τι έγινε το 40?
Οι Έλληνες έδιωξαν τους Ιταλούς ή οι Αλβανοί μας «έσωσαν» ?
Εκτός και αν τα έβαλαν όλα κάτω από το χαλί και μαθαίνουν Αμερικανική Ιστορία .
Έτσι όπως πάνε τα πράγματα χρήσιμο είναι και αυτό .

Constantinos είπε...

H αμερικανική ιστορία, πάντως, μπορεί να μας δώσει πολλά χρήσιμα διδάγματα!

denangous είπε...

Μη χανόμαστε στις λεπτομέρειες.. και Constantinos έχεις δίκιο.. πέρα από το γεγονός ότι υπάρχει (θεωρητικός) έλεγχος από την ελληνική πρεσβεία, οι μονοπωλούντες τον εθνικισμό κύριοι θα είχαν αντιδράσει..

Το γεγονός είναι ότι –και είναι σπάνιο δυστυχώς φαινόμενο- η Ελλάδα ενεργεί σωστά… και φυσικά όχι δια της επίσημης οδού. Έπρεπε το Ελληνικό Κράτος, που τη δεκαετία του 80 είχε στραμμένη την προσοχή του στη φίλη Νικαράγουα και το κίνημα Φαραμπούντο Μαρτί του Ελ Σαλβαδόρ… ρίχνοντας αναθέματα στην Ε.Ε. και καταστρέφοντας την πρότυπη παιδεία, να εκμεταλλευτεί την πτώση του κομμουνισμού και να εμφανιστεί δυναμικά στην ευρύτερη περιοχή.. και τον βλακώδη ομφαλοσκοπισμό των αρχών του 90..
Από τους 4 πυλώνες κατάκτησης του άλλου, εξαιρώντας τη στρατιωτική επέμβαση, μένουν οι 3 πιο αποτελεσματικοί: η θρησκεία (που δεν αποτελεί πρόβλημα λόγω της ορθοδοξίας), η επιβολή της κουλτούρας μας και η οικονομική παρουσία.
Το γεγονός ότι θα υπήρχε δυνατότητα δημιουργίας μιας κάστας με ελληνική εκπαίδευση που θα στελέχωνε αργότερα κομβικά σημεία των κοινωνιών των χωρών της περιοχής μας δεν θα ήταν καθόλου ευκαταφρόνητο.. ακόμα και αν η διδαχή ορισμένων θεμάτων δεν μας έβρισκε απόλυτα σύμφωνους… θα υπήρχε μια κοινή βάση: η γλώσσα και η εξοικείωση με την ελληνική κουλτούρα.
Όσο για την οικονομική μας διείσδυση… είναι περιττό να αναφερθώ.. στις πολλές ευκαιρίες που έχει χάσει το Ελληνικό Κράτος, ειδικότερα μετά το 93-94 να έχει κυρίαρχο ρόλο σε Σκόπια-Βουλγαρία-Αλβανία-Ρουμανία..

CANTOBLE είπε...

Denangous, prototipi i analysi sou na protineis aftokratoriki kai apikiokratiki politiki gia tin elladitsa mas , exeis akousi gia aftokratories pou kyriarxoun ston kosmo? bebaia meta bdeligmias aporiptetai tetia politiki ypodoulosis ton allon ,exeis akousi kati gia elliniko politismo?

CANTOBLE είπε...

to na krineis politikes ek ton isteron denangous ,xamenes efkairies klp mou thimizeis to "deksiotera KOUROPATKIN" BRE DENANGOUS POU ISOUN NA SE KANOYME PROTHIPOURGO?

Constantinos είπε...

Γιατί διαφωνείς, cantoble? Τι προτείνεις;

CANTOBLE είπε...

diafono

CANTOBLE είπε...

eimaste stis parifes ton gegonoton, to paixnidi einai poly xondro gia ta metra tis elladas,stous geopolitikous sxediasmous ton megalon ( blepe tin megali skakiera tou mprezinski, k.a)i ellada den einai o protagonistis ,den kanei tous sxediasmous ,alla prospathei na mantepsi tis kiniseis pou ginontai sto geopolitiko paixnidi kai na epofelithei apo afto, to oti iparxei akoma san kratos xoris simantikes apolies se afton ton polemo ,simainei oti exei poli kales ypiresies kai oi simaxies pou kanei kai oi kiniseis politikes kai alles eina epitiximenes,
diafono katheta se kathe megaloideatiki prosegkisi ,alloste exoume plirosi san paixtes dialogis pou eimaste poli akriba teties blakies, otan ta gegonota kseperasan tis prosegkiseis pou eixame kanei, afou emeis den pairnoume tis apofaseis, alla epometha kai prospathoume na epofelithoume apo aftes,
genika eimai antiimperialistis apo thesi ( na ekmetalevome allous)alla Ki ean to ithela eimai poli adinatos gia na to epibalo.

denangous είπε...

το να διαφωνείς χωρίς αντιπρόταση... κάτι σε αναχρονιστική ελληνική αριστερά μου κάνει..με μόνο ντεβισιονισμό αλά Αλαβάνου.. την επιλογή λατινικών στοιχείων για την έκφραση των απόψεών σου.. cantoble ... το αν είναι ρεαλιστικά αυτά που λέω... θα το διαπιστώσεις αν κάνεις ποτέ ένα ταξείδι στη Ρουμανία... και διαπιστώσεις πόσο έντονη είναι εκεί η ελληνική παρουσία.. και πόσο ευεργετικά αποτελέσματα θα είχε κατι τέτοιο, με επίσημη "διευκόλυνση" και συγκεκριμένη πολιτική.. πέρα από τον ηλίθιο μεγαλοιδεάτικο ιμπεριαλισμό.. άπεχθάνομαι τον στείρο ομφαλοσκοπισμό.. που αυτοδικαιολογείται και εφησυχάζει με σκέψεις όπως..είμαστε μικρούληδες εμείς... όλα τα καθορίζουν οι μεγάλοι..κλπ... θέσεις που -κάποια εποχή- έκαναν την πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωση..ευτυχισμένη όταν τις άκουγε.. ειδικά από την περιοχή μας.. και από την άλλη... ηρεμούσαν και τις ΗΠΑ..
αα ρε doc.. και έλεγα ότι μου έλλειπες..
που λες cantoble.. δεν κλαίω μόνο για το χυμένο γάλα... απλά είμαι οπαδός του ρεαλισμού... που δεν μπορεί καμμια ηλίθια δεξιόστροφη ή αριστερόστροφη ιδεολογία .. να ακυρώσει..
Τελικά.. Εσύ.. τι προτείνεις? τι σκέφτεσαι...έχεις κάτι να μας πεις? βαριέμαι θανάσιμα τη γκρίνια..

Constantinos είπε...

To θέμα είναι να κάνουμε ότι μπορούμε.

Στα Βαλκάνια η Ελλάδα είναι μεγάλος παίκτης! Με τον τρόπο που γίνεται ο εκπαιδευτικός / πολιτιστικός αυτός ιμπεριαλισμός, δεν εκμεταλλεύεσαι τους αλβανούς, τουναντίον. Είχαν και στο χωριό τους (χωριό είναι τα Τίρανα) τέτοια σχολεία οι μπαλούρδοι; Μην τρελλαθούμε και τελείως!

Constantinos είπε...

Καλά τα λες, denangous!

CANTOBLE είπε...

a! ksespases
den diafono xoris antiprotasi,
esy theoreis oti mporoume na paiksoume sto paixnidi me tous dikous mas orous,
ego pistevo na epofelithoume apo to "paixnidi ton megalon, afto simainei energitiki symetoxi kai oxi pathitiki apodoxi.
ean den to katalabaineis ,problima!!!
gnorizo oti eixame akmazousa parousia stin mikra asia ti na pei i roumania?
to poso realistis eisai pragmatika fainetai apo osa les , pes mou ti kaname otan parakolouthousan ypourgous, prothipourgo ,epitelelia klp ,min peis oti exoume anikanous politikous den to mporo,
poios omfaloskopitai fainete!!!!!
to pio simantiko apo ola einai na ksereis to megethos sou kai na min nomizeis oti eisai megaliteros apo oti stin pragmatikota ,ean to katalabeis afto tote tha skotoseis ton goliath me tin sfentona ,allios tha ton plisiaseis kai tha se komatiasei,dialegeis ti theleis.
to na eisai megalos paixtis sta balkania einai katastasi
a)prosorini
b)episfalis
c)den eimai sigouros oti pragmati eimaste oi megaloi,
den eimaste se thesi na yperaspisthoume tin kyriarxia tis xoras mas apenanti se etaireies trapezes klp kai tha epivaloyme ton sebasmo stous megalous ?
irema mikre
thimisou tin kypro , tin makedonia klp themata pou mas apasxoloun.
oi sxeseis sou me ton alabano diko sou problima, den mpaino sta prosopika sas.
oi eykolies na min sou aresoun ,oi etiketes , oi epithetikoi prosdiorimoi den me aforoun, ean bariese dialekse na kaneis kati dimiourgiko.
taksidia min mou peis ,oso kai ean ziseis den tha mporeseis na kaneis osa ego.
oi mpaloyrdoi einai anthropoi san emas kai skepsou leei na apaitisoun kai aftoi ton politistiko imepriasmo, i koyltoura sou den epibaletai dia tis opoias bias, alla tin kataktoun kai katakta tous allous otan TIN NIOSOUN DIKI TOUS
"oikoia",
min nomisis oti eimaste to alas tis
gis , na diabazeis prosektika osa grafo kai na ta katalabaineis se parakalo, dino apantiseis se ola.
a!!!!!! ek tou asfalous kai apo ton kanape ola einai efkola i epeidiksi sofias eykoloteri , alithia exeis niosi ton kindino tou thanatou entona ? exei sfiriksi pote sfaira dipla sto afti sou?

Constantinos είπε...

Δεν χρειάζεται να σφυρίξει σφαίρα δίπλα από το αυτί μου για να νοιώσω τον κίνδυνο του θανάτου...

Με καμμία βία δεν "επιβάλλουμε" την κουλτούρα μας στους αλβανούς, ούτε είπα ότι δεν είναι άνθρωποι, μην βγάζεις λανθασμένα συμπεράσματα. Θέλουν να τη νοιώσουν οικεία διότι προτιμούν να ζήσουν στην Ελλάδα παρά στην Αλβανία, τόσο απλά. Και αυτό το γεγονός λέει κάτι.

Δεν πιστεύω ότι είμαστε το άλας της γης, στο ξαναείπα.

denangous είπε...

doc? Επέστρεψες? Μετεμψύχωσις?

denangous είπε...

cantoble said:

..na diabazeis prosektika osa grafo kai na ta katalabaineis se parakalo, dino apantiseis se ola.
a!!!!!! ek tou asfalous kai apo ton kanape ola einai efkola i epeidiksi sofias eykoloteri..

.. με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο.

vagelis είπε...

Πριν αρκετές δεκαετίες που ως μαθητής είχα τις πρώτες μου αναζητήσεις σε ζητήματα φιλοσοφίας .......θυμάμαι πως είχα διαβάσει σε ένα εγχειρίδιο φιλοσοφίας, μια ιστοριούλα. Έλεγε για κάποιον που όταν ήταν 20 χρονώ είχε αγοράσει ένα ζευγάρι κίτρινα παπούτσια.......παντρεύτηκε έκανε παιδιά και ενώ ήταν πια γύρω στα 50.......φώναζε στην γυναίκα του: "γυναίκαααα........φέρε μου τα κίτρινα παπούτσια" Ήταν για την εποχή ενα καλό παράδειγμα μεταφυσικής σκέψης.
Είναι άσχετο ε?
Εγώ πάλι δεν το νομίζω.

vagelis είπε...

και........cantoble ........είσαι σε σωστό δρόμο προς το παρόν....δεν συμφωνώ σε όλα .....άλλα η λογική σου είναι μια χαρά ......υγιής.......κάνε όμως μια προσπάθεια να γράφεις με ελληνικούς χαρακτήρες

CANTOBLE είπε...

konstantine xreiazetai na niosis tin sfaira dipla sto afti sou, tote mono oi simboules tha einai realistikes.
ma oi simbouli sou einai askisi politistikou imperialismou , o allos eipe gia tous tesseris pilones kataktisis ton allon, tha epanelthoume konstantine.
mia apantisi vagelis,den iparxi metafisiki skepsi,ean ksereis oti iparxei anelise mou to, kathe ti einai fisiko kai oi skepsi mas einai apotelesma ton empeirion kai ton anamniseon mas.
alli istorioula, otan o boudas nearos prigkipas diaskedaze dipla stin limnoula me mia odaliski, eide enan gero pou sxedon sernotan apo tin adynamia ton giration tou kai skeftike, pos mporo na diaskedazo otan me perimeni mia tetia moira?
se parakalo na mou peis pou den simfoneis, den diekdiko to alathito
alla thelo tin antitheti apopsi gia nagennithoun nees idees .
i egkrisi sou vagkeli exei na kanei me tin simfonia i tin diafonia sou stis apopsis mou ,katalabaineis ti enoo?
perimeno

CANTOBLE είπε...

vre paidia ekeini i poupsi me ti asxolite? den fainete oute stous gamous ,oute sta panigiria,
peri alla tyrbazei sigoura alla ti?

Constantinos είπε...

E, αφού αρχίσαμε τις ιστορίες, διαβάστε ακι τη δική μου:

To 2012 (λίγο πριν τελειώσει το ημερολόγιο των Μάγια) 250,000,000 Eλ θα βγουν από την Τάκλα Μακάν και θα κατακτήσουν τον κόσμο με τις μηχανές αντιβαρύτητας που ελέγχουν από το εσωτερικό της κούφιας Σελήνης, οδηγώντας την Εθνική ομάδα στην κατάκτηση του μουντιάλ 2014, το οποίο θα γίνει στη Βραζιλία, πανάρχαιη κοιτίδα των Ελ.

Θα γιορταστεί στο Ελ Αλαμέιν και το Ελ Πάσο.

Θα καθιερωθεί η L-καρνιτίνη ως η επίσημη ουσία.

Θα φανερώσουν και τον δεύτερο δορυφόρο της Γης, την προσωρινά αόρατη Λιλίθ, στέλνοντας ενέργεια ασύρματα από το υδροηλεκτρικό του Έβρου (το οποίο θα είναι το δώρο του ξανθού γένους προς την Ελλάδα) χρησιμοποιώντας τεχνικές του Τέσλα (ο οποίος είναι θείος του Ντούσαν Ίβκοβιτς).

Η Σερβία θα πάρει το ευρωπαϊκό του 2013.

Δείγμα γραφής έδωσαν χθες, μπλοκάροντας ανεξήγητα, πρώτα το μυαλό του Χάμιλτον και μετά το κιβώτιο του αυτοκινήτου του με αποτέλεσμα να πάρει τον παγκόσμιο τίτλο ο Ραϊκόνεν.

ΡΑΙΚΟΝΕΝ = 1185 = ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ = Η ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ

ΧΑΜΙΛΤΟΝ = ΚΑΤΑΣΚΟΠΙΑ = 899

(αν ο Αλόνσο άλλαζε το όνομά του σε Ελ-όνσο, θα είχε ελπίδες)

Constantinos είπε...

Βαγγέλη, αν πείσεις τον cantoble να γράφει με ελληνικούς χαρακτήρες, εγώ θα γραφτώ στο ΚΚΕ!

denangous είπε...

πες τα constantinos.. και κάτι μούλεγε οτι η ΕΛ-ένη Μενεγάκη και η ΕΛ-εονώρα Μελέτη είναι Α.Τ.Ι.Α. ...

denangous είπε...

cantoble.. by the way..η poupsi δεν ασχολείται.. εμείς ασχολούμεθα με την poupsi.. οπότε γράφε greeklish.. και μη ερεύνα..

CANTOBLE είπε...

konstantine paradinome alli mia tetia istoria kai tha pao se allo planiti eisai apisteftos , ypoklinome sti sofia sou

DENANQUS ENAS EINAI O THEOS I POUPSI KAI TAPEINOS TIS DOULOS O/H DENANQUS
DEN EIPA TIPOTA DIAFORETIKO APO TO OTI I POUPSI KRIBETE, tora piso apo tis plates sou? se kamia spilia ? pantos tha mathi na mila fantazome otan prepei.
OTAN I MEGALIOTITA TIS apofasisi na apantisi tha asxolitho pali, gia tin ora zito syggnomi pou se anisisxisa.
konstantine prosexe to KKE tha se apobalei grigora den kaneis gia ekei

denangous είπε...

Mα.. Cantoble.. ΔΕΝ είσαι από άλλο πλανήτη?
"ο" είμαι εγώ... εσύ είσαι "ο", "η" ή "το" cantoble ?
...και κανείς δεν με έχει ανάγκη σαν ασπίδα... μπάϊ δε γουέη (αυτό είναι engleek) .. το χιούμορ είναι κάτι με το οποίο έχεις εξικοίωση.. η το έφαγαν οι σφαίρες που σφύριζαν στα αυτιά σου?
ΥΓ...καμιά σχέση με την Elizabeth Cantoble των Χ-Μen?

denangous είπε...

.. και δεν με ανησύχησες..
Μη χαίρεσαι.

denangous είπε...

Εξοικείωση... το σωστό..άμα λάχει..

Constantinos είπε...

E, καλά, αν έκανα για το ΚΚΕ θα ήμουν στη θέση της Παπαρήγα τώρα!
:-)

CANTOBLE είπε...

Denangous eisai megalos, anakalypses to mistiko mou , nai eimai apo allo planiti, sigoura diaforetiko apo ton planiti apo opou eisai esi.
o... esy.... katalabes na kano kritiki kai na topotheto ton eafto mou kapou? apopseis ekfrazo kai ean theleis tis apodexese.
aspida!! to spartiatiko "oplpon" einai dyskoli kai poli baria leksi gia na tin profereis etsi apla, alla kyriarxa to na gineis oplon gia kapion ,einai kati anotero kai thelei eidiki agogi.
cantoble:den exei na kanei me diastimika taksidia oute me tous x men, na eisai sigouros, kamia sxesi apanto stο erotima sou. alla psaxto na breis apo pou proerxetai.
xioumor poly , allis poiotitas ean mou epitrepeis.
oi sfaires den eipa oti sfirizan sta aftia mou ,afto apo pou proekipse ?
se anisixisa eimai sigouros allios ti se ekane na anafertheis stin poupsi? kai pos sindeese ? as apantisi gia ton eayto tis , ektos kai ean eisai........
eksikiosi me ti? pou anaferese?
den xairome oute lipame me kati, eimai apo allo planiti eipame, perimeno apantiseis safeis

CANTOBLE είπε...

KONSTANTINE XALIFIS STI THESI TOU XALIFI

Constantinos είπε...

Is no good?!

To βρήκα!
Cantoble είναι τα αρχικά!

Crazy
Alien
Not
Tolerating
Obscurity
But
Linked to
Earth

CANTOBLE είπε...

YPEROXO, alla den einai afto, pantos einai poly kalo, alla afou milas gia el kai alla perierga ti se empodizei na me katataksis se afti tin katigoria?
einai poly aplo, alla poly xaraktiristiko to ti einai kai ti simainei to cantoble.
A!!!!! Eimai polygiinos se pliroforo poli perissotero apo oti mporeis na fantasteis

Constantinos είπε...

Κάν'το μπλε!

Σαν τον ουρανό και τη θάλασσα!

Constantinos είπε...

Ή μπλε τραγούδι;

denangous είπε...

Tελικά Cantoble.. gia na milisw kai ti glwssa sou.. se OLA eisai poli perissotero apo oti mporoume na fantastoume..

Cantoble.. "La Revancha del Tango"

denangous είπε...

είσαι polygiinos?? ..δεν μου λες.. ακούς και φωνές?

CANTOBLE είπε...

DENANGOUS opios periaftologei einai xazos ,kanonas protos min eisai sigouros pote gia tin sofia sou.
KONSTANTINE den mporei na eimai skotinos dysnoitos ,alla kai tin idia ora, mple ouranos kai thalassa,
DENANGOUS milisa gia taksidia kai se afto nai eimai sigouros , eimai perissotero apo oso mporeis na fantasteis, pragma pou mporo na apodikso kathe stigmi, sta alla eimai poli mikros gia na eimai anoteros apo opiondipote, den ksero giati anaferese se kapia anoterotita mou otan ego den milisa pote gia kati tetio.
i ekdikisi tou tangko kala ta ispanika sou....
DENANGOUS: eimai giinos ,anthropos me adinamies kai pathi, pinao, dipsao, pasxo opos oloi, den eimai i zan dark.
prosgiosou den tha bgaleis tipota etsi, ektos ean theleis na diastrefeis oti leo.

CANTOBLE είπε...

CANTOBLE, konstantine den to brikes kai katafevgeis sto xioumor kai ta logopaignia, simeiologia konstantine simeiologia

Constantinos είπε...

Μα πότε είπα εγώ, cantoble, ότι είσαι σκοτεινός;

CANTOBLE είπε...

to arktikolekso erminefsa etsi, pithana na ennoouses oti den apodexetai tin strifnotita kai na ekane lathos kalimera

Constantinos είπε...

Απλά, στο εντελώς χιουμοριστικό αρκτικόλεξο, δεν βρήκα κάτι άλλο εκείνη την ώρα!

Θα το πάρει το ποτάμι;

CANTOBLE είπε...

TO PIRE IDI den enoo na xalaso otidipote exei aksia opos i koubenta mas gia asimanta , anousia kai se kathe periptosi anaksia logou sxolia i parathriseis .
aksia exei i koubenta pou kanoume kai oxi otidipote allo

Constantinos είπε...

Και ποια θα ήταν τα σημαντικά και τα ουσιώδη;

CANTOBLE είπε...

ta exoume pei polles fores, ta simantika kai ousiodoi einai diaxronikes alithies kai exoun na kanoun me tin ithiki anipsosi tou anthropou, se mia epilogi prosopiki kai oxi dia tis epivolis apo ta ekso,ksereis afto einai mia diadikasia prosegkisis tis alithias, mesa apo to ktisimo xaraktira , den einai biblio na to diabasis