Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2008

Νεολογισμοί

"πιθήκι"

Οι γκόμενες που, πριν τελειώσουν μια σχέση, έχουν ήδη βρει το επόμενο θύμα. Ακριβώς δηλαδή όπως κάνουν τα πιθήκια... Πριν αφήσουν το ένα κλαδί έχουν ήδη γατζωθεί από το άλλο. Οι γκόμενες δηλαδή που δεν έχουν μείνει ποτέ χωρίς σχέση και συνήθως χαρακτηρίζονται από ανασφάλεια και έλλειψη προσωπικότητας.
- Ρε φίλε, μεγάλη καριόλα αυτή η Μαρία...- Γιατί ρε; - Πριν χωρίσει με τον Τάκη είχε βρει τον Μάκη για καβάτζα και τον Σάκη σε περίπτωση που στράβωνε κάτι με τον Μάκη...- Μεγάλο πιθήκι η γκόμενα...

Τα παραπάνω προέρχονται από email, από αυτά που προωθούμε σωρηδόν σε φίλους και γνωστούς σε στιγμές χαλάρωσης ή βαρεμάρας.
Ο συντάκτης, άγνωστος. Προφανώς άντρας και προφανώς σεξιστής.
Δηλαδή, κύριοι, εσείς όταν εξέρχεσθε μίας σχέσης δεν έχετε τσαλαβουτήσει, πριν την οριστική ρήξη, σε διάφορα 'βρωμόνερα'; Δεν βρίσκετε αποκούμπι στη Ρίτσα, Πάολα, Μαρία (ή και Χρήστο, Λούλη - απελθέτω γαρ απ'εμού ο κοινωνικός ρατσισμός) κ.ο.κ. λίγο πριν την 'κάνετε' α λα γαλλικά; Η διαδικασία διακοπής της σχέσης είναι για σας μία μονήρης πορεία αυτοκριτικής και αυτογνωσίας; Με δουλεύετε;
Εσείς δηλαδή δε νιώθετε συναισθηματική ανασφάλεια ενώπιον της επικείμενης απώλειας της 'σταθεράς' (που μπορεί να μην πληροί τα κριτήρια αλλά ήταν, όπως και να το κάνουμε, σταθερά) ;
Δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ο επόμενος γκόμενος για τη γυναίκα είναι το 'θύμα'. Η γυναίκα είναι πάντα το 'αρπακτικό', για το οποίο η Ελληνίδα μάνα σας προειδοποιούσε από κούνιας. 'Οχι ότι απουσιάζουν τα ιδιοτελή κίνητρα από πολλά θηλυκά. Εξίσου όμως δεν απουσιάζουν τα ιδιοτελή κίνητρα -ίσως διαφορετικών ποιοτήτων- από τα αρσενικά.
Και μία σχέση, φίλοι μου μαραθωνομάχοι, είναι εξ ορισμού ιδιοτελής: Είμαι μαζί σου, γιατι μου αρέσεις, γιατί νιώθω καλά μαζί σου. Για να είμαι πρώτα εγώ καλά. Αν δέσει το γλυκό, στην πορεία, μπορεί να ενδιαφερθώ και για το δικό σου το καλό. Έτσι πάει, παιδιά... Οι υπόλοιπες παραλλαγές εμπίπτουν στη σφαίρα της ψυχοπαθολογίας (σαδό-μαζό κι όχι μόνον).

10 σχόλια:

chic in greek είπε...

poupsi said: Είμαι μαζί σου, γιατι μου αρέσεις, γιατί νιώθω καλά μαζί σου. Για να είμαι πρώτα εγώ καλά.

Δεν είναι πάντα έτσι πουπσι. Υπάρχουν και άλλοι λόγοι. π.χ. είμαι μαζί της (του) γιατί:

- Είναι θέλημα θεού.
- Για να βοηθήσω στο ξόδεμα της περιουσίας της.
- Για να ρίξω την αδελφή της.
- Γιατί το θέλει η μαμά μου.
- Για το καλό του έθνους.
- Γιατί οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές.
- Για να συγχωρεθούν οι αμαρτίες μου.
- Γιατί δεν μπορώ να βρω κάτι καλύτερο.
- Γιατί κάποιος πρέπει να κάνει παιδία και ο γκόμενός μου δεν μπορεί.
- κλπ κλπ κλπ

eleni είπε...

Δεν βγάζεις άκρη με τέτοια θέματα. Είναι μια γυναίκα "δυναμική" (απ' όλες τις απόψεις),τη λεμε που...α. Είναι χαμηλών τόνων, και καμιά 2ετία με 5ετία άνευ εταίρου, την αποκαλούμε αγα...τη. Αντε βγάλε άκρη! Συνήθως όμως, όπως λέει και λαϊκή μας παροιμία "Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια", στην Α' περίπτωση, οπου και αυτή εξετάζουμε, τα διάφορα "κοσμητικά επίθετα" προέρχονται από κάτι τύπους χαμηλής αυτοεκτίμησης, που ναι μεν γουστάρουν τη γκόμενα τη δυναμική, και τη φαντασιώνονται τα βράδια σε διάφορες "ακατάλληλες σκηνές", αλλά καταβάθος ξέρουν πολύ καλά, ότι δεν είναι για τα δόντια τους.
Αυτή η κατάσταση όμως, δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ. Κι αυτό γιατί από παντού, μας περνανε μηνύματα ότι το να έχει ένας άντρας πολλές γκόμενες (μαζί ή κατά σειρά) είναι πολύ must. Κατ' αρχάς δεν είναι γκέι, είναι έμπειρος, και τέτοια κουραφέξαλα. Ακόμα και με διάφορες σειρές στην τηλεόραση, για θυμηθείτε παλαιότερα τη σειρα με τον Καφετζόπουλο ο "Ακάλυπτος" και τώρα πιο πρόσφατη τη σειρά με τον Φιλιππλιδη "Αν υπήρχες θα σε χώριζα". Ήμαρτον δηλαδή.... Τρέμω και μόνο στη ιδέα αυτές οι σειρές να είχαν για πρωταγωνιστές.... ΓΥΝΑΙΚΕΣ!!!! Θα μας πετροβολούσαν...

chic in greek είπε...

μα Ελένη ... γιατί να πάμε κόντρα στη φύση!!! Πίσω από όλα αυτά τα στερεότυπα βρίσκεται ο γενετικός προγραμματισμός του ανθρώπου ο οποίος είναι εξαιρετικά απλός: με όσες περισσότερες γυναίκες πάει ένας άντρας, τόσο περισσότερα παιδιά θα μπορούσαν να γεννηθούν ... άρα προωθείται η αναπαραγωγή του είδους. Αντιθέτως, και με ολόκληρη την φυλή να πάει μια γυναίκα, μια φορά θα εγκυμονήσει κάθε εννιά μήνες.

Unknown είπε...

guacamole είσαι Θεός.

poupsi's garden είπε...

...μάλλον εκτός εποχής, θα έλεγα εγώ...Η εποχή του λίθου, κατά την οποία το αρσενικό 'φλέρταρε' το θηλυκό δια ...ροπαλιάς στο κεφάλι έχει παρέλθει... Τα ζωώδη ένστικτα έχουν κατασταλεί, τουλάχιστον στις πολιτισμένες κοινωνίες της Δύσης. Η καταστολή είναι αναγκαίο προαπαιτούμενο της κοινωνικοποίησης. Το αρσενικό που σπέρνει παιδιά ολούθε δεν αποτελεί πρότυπο εκατοντάδες χρόνια τώρα. Oποιος νοσταλγεί τη 'φύση' και τους νόμους της, ας αρκεστεί σε ένα ντοκιμαντέρ του National Geographic. Οtherwise..professional help is needed.

Constantinos είπε...

Guacamole, όχι απλώς θεός, ημίθεος και βάλε! (sic)

Τσούπρες χαλαρώστε, το email αυτό είναι για πλάκα, μην το παίρνετε στα σοβαρά!

Για την ιστορία, έχει ενθουσιάσει και πολλές γυναίκες που ξέρω!

Τα μόνα σοβαρά σχόλια που θα κάνω είναι ότι όντως οι σχέσεις είναι ιδιοτελείς και ότι ένας άντρας που δεν θέλει δυναμική γυναίκα και ισχυρή προσωπικότητα δίπλα του, είναι καντάρια ανασφαλής και κομπλεξικός.

poupsi's garden είπε...

Χαλαραί είμεθα... για τη χαρά του διαλόγου όμως επιβάλλεται και μία αντιπαραθεσούλα...

Constantinos είπε...

Ε, τότε ας συζητήσουμε για την πανηλίθια ιδέα της μέρας χωρίς ...τηλεόραση, στις 11 Φεβ!

denangous είπε...

guacamole... είσαι τόσο καλός που θα μπορούσε νάσαι Παναθηναϊκός.. (ναι constantinos.... nani σου!)

..πάντως από αυτό το mail μου άρεσε και η έκφραση "γυναίκα-γαρίδα".. (τέλειο κορμί-μπλιαχ κεφάλι)..χιχι!

Constantinos είπε...

dream on, βαζέλια! :-)

Τώρα που θα πάρω το παιχνίδι στα χαρτιά (ποκίτσα) θα επανέλθω στην φυσική μου θέση i.e. κορυφή!