Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2008

Greek, for ever freak!

Το περασμένο Σάββατο, όταν συγκρούστηκαν διάφορες ομαδούλες στο κέντρο της Αθήνας, έτυχε να είμαι στην πλατεία Κολωνακίου.
Είδα λοιπόν ένα εξαχρειωμένο 'ταρίφα' να βρίζει ένα νεαρό αστυνομικό επειδή ο τελευταίος ειχε το ... θράσος να υπακούσει άνωθεν εντολές και να ανακόψει την κίνηση προς τη Βασιλίσσης Σοφίας κλείνοντας την οδό Κουμπάρη.
- "Βλάκα! Παλιοχωριάταρε!" ωρυόταν ο ταξιτζής, ο οποίος προφανώς θεωρούσε εαυτόν μη βλάκα και μη χωριάτη... (εδώ ταιριάζει το "καλό, εεεεε;!")
Ο αστυνομικός είτε λόγω του νεαρού της ηλικίας είτε λόγω της ηττοπάθειας που έχει καλλιεργηθεί στους ένστολους από την ιεραρχία, αντί να τον συλλάβει επί τόπου (απείθια, εξύβριση κοκ), έσκυψε το κεφάλι αφήνοντας το κίτρινο βδέλυγμα να φύγει βλαστημώντας ... Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι. Ακόμα και εκπρόσωπος της πλέον αντιπαθητικής επαγγελματικής τάξης -όπου με το ζόρι ποσοστό 10 -άντε το πολύ 15 % - τιμά το μεροκάματό του επιδεικνύοντας ευπρέπεια και αποτελεσματικότητα-, μπορεί να περιφρονεί την έννομη τάξη έτσι, επειδή η καφρίλα του δε του επιτρέπει να πράξει το στοιχειώδες προαπαιτούμενο για μία συντεταγμένη κοινωνία: Να συμμορφωθεί με το νόμο.

Από που να το πιάσεις το θέμα στην κωλοχώρα αυτή; Δείτε τι έγινε με το κάπνισμα. Αντί να προχωρά η απαγόρευση του καπνίσματος, καταστρατηγούνται ακόμη και αυτά τα δειλά μέτρα που είχαν ληφθεί: Σε πολλά κέντρα ούτε καν προσχηματικά δεν υπάρχουν πια χώροι μη καπνιστών. Οταν στην -θερμόαιμη- Ιταλία έχουν απαγορεύσει το κάπνισμα και στους ανοιχτούς χώρους ενώ ακόμη κι ο παράδεισος των καπνιστών, η Γαλλία, ανακοίνωσε αυστηρότερα μέτρα από το Μάρτιο και μετά...(http://www.nonsmokersclub.com/content/view/157/2/)
Σκεφτείτε ότι στη βαλκανική Βουλγαρία απαγορεύεται το κάπνισμα ακόμη και μέσα σε ...προποτζίδικα, όπως με πληροφόρησε γνωστός άρτι αφιχθείς από τη γείτονα, που έκπληκτος είδε τον ιδιοκτήτη του πρακτορείου να τον καλεί να βγει έξω επειδή άναψε τσιγάρο.

Κι έρχεται και το πρωτοσέλιδο της "Καθημερινής" που μας πληροφορεί ότι:
"Στα Τίρανα όμως ο δήμαρχός τους Εντι Ράμα τόλμησε όχι μόνο να γκρεμίσει αυθαίρετα σπίτια και κακόγουστες πολυκατοικίες, αλλά να επανασχεδιάσει την πρωτεύουσα της Αλβανίας πάνω στα νέα ευρωπαϊκά πρότυπα... κατεδάφισε δύο χιλιάδες αυθαίρετα κτίσματα δίνοντας στην πόλη, φως, χρώμα, τεράστια πάρκα και ελεύθερους καταπράσινους χώρους κατά μήκος του ποταμού Λάνα που διασχίζει το κέντρο της"
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_100011_02/02/2008_257879

Είναι να μη σου 'τη δίνει', γαμώ το κέρατό μου;!

6 σχόλια:

poupsi's garden είπε...

Απαγορεύτηκε το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους στη Γαλλία

Το κάπνισμα απαγορεύεται αυστηρά πλέον στη Γαλλία σε όλα τα καφέ, τα εστιατόρια και τα κέντρα διασκέδασης, μετά από μία περίοδο "ανοχής" 24 ωρών για την Πρωτοχρονιά.

Η απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους στη Γαλλία τυπικά είχε τεθεί σε ισχύ από τα μεσάνυχτα της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με την απόφαση που είχε υιοθετηθεί στις 15 Νοεμβρίου 2007. Το υπουργείο Υγείας πάντως είχε δώσει "σιωπηρά" άδεια στους καπνιστές έως σήμερα, τονίζοντας ότι στη διάρκεια της Πρωτοχρονιάς δεν θα γίνονταν έλεγχοι.

Από σήμερα πάντως, "ειδικοί επιθεωρητές υγείας θα ελέγχουν τους δημόσιους χώρους για την εφαρμογή της απαγόρευσης", σύμφωνα με το υπουργείο.

Πηγή ΑΠΕ 02/01/2008 10:30 πμ

Giorgakis είπε...

Καπνοβιομηχανίες, πολιτική και οικονομία είναι διαπλεκόμενες. Αλλάζουν χέρια τεράστια ποσά από τους φόρους, μέρος των οποίων εμπλουτίζει τα κρατικά ταμεία. Στις χώρες που έχουν απαγορεύσει το κάπνισμα, λίγο ή πολύ, έχουν υπολογίσει ότι τα οικονομικά οφέλη της καπνοβιομηχανίας είναι μικρότερα από τη ζημιά που προκαλούν μακροπρόθεσμα στο ανθρώπινο δυναμικό και στην εθνική οικονομία οι καρκινοπαθείς, οι πρόωρα νεκροί και η αντίστοιχη επιβάρυνση του συστήματος υγείας. Εκεί όπου αυτό δε συμβαίνει, απαγορεύουν το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους και εφαρμόζουν τη νομοθεσία ως θέμα πολιτισμού και σεβασμού προς τους υπολοίπους, τηρώντας τουλάχιστον τα προσχήματα. Η βασική διαφορά είναι ότι στην Ελλάδα η ανομία έχει φτάσει σε τέτοιο βαθμό που ούτε καν τα προσχήματα έχουν πια σημασία.

Constantinos είπε...

Είπαμε, είναι θέμα αγωγής και παιδείας, που δεν έχουμε...

poupsi's garden είπε...

Χαιρετίζω την επανεμφάνιση μετά από μακράααα απουσία του φίλου και συμμαχητή giorgakis. Σαν τα χιόνια...

Giorgakis είπε...

Κάποτε περνώ και ως υδρατμός αλλά δεν αφήνω ίχνη.

Constantinos είπε...

Πσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσς!!!!!!!!!!
Γεια σου υδρατμέ!