Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008

Η Ολυμπιακούς κάνουμε ή παραολυμπιακούς...

"Δεν αισθάνομαι καμία υποχρέωση να είμαι γενναιόφρων έναντι ουδενός. Τόσο ο κ.Κώστας Καραμανλης όσο και ο κ.Γ.Παπανδρέου, αν δεν κάνω λάθος, διεκδικούν την ψήφο μας. Δεν νομίζω ότι εμείς τους παρακαλούμε να μας κυβερνήσουν -μάλλον το αντίθετο συμβαίνει. Ας υφίστανται λοιπόν την κριτική και ας αφήσουν τον κόσμο να κρίνει την ποιότητά της: αν είναι εμπαθής και κακόγουστη ή δίκαιη και εύστοχη. Ειδική μεταχείριση δεν υπάρχει. Για να το πω μεταφορικά: ή Ολυμπιακούς κάνουμε ή Παραολυμπιακούς -αποφασίστε..."


"Τα μάθατε τα νέα;"
Του Στέφανου Κασιμάτη, εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, 9.10.2008

Απάντηση του συντάκτη σε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ , που του καταλογίζει 'έλλειψη γενναιοφροσύνης" στην κριτική του για τον Γ.Παπανδρέου.

4 σχόλια:

Constantinos είπε...

Mέχρι το "Ειδική μεταχείριση δεν υπάρχει." συμφωνώ απόλυτα.

Αλλά δεν μου αρέσει η κοροϊδία των Παραολυμπιακών...

denangous είπε...

Συμφωνώ απόλυτα Constantinos..
Mε ενοχλεί η υπεροψία του αρτιμελούς που προδίδει στην έννοια «κουτσός» …υβριστική χροιά.. που ταυτίζει την ανεπάρκεια των μετρίων που αποφασίζουν να ασχοληθούν με την πολιτική γιατί οποιαδήποτε άλλη ασχολία ή δραστηριότητα απαιτεί κόπο και εξυπνάδα.. με τη ατυχία μερικών ανθρώπων να είναι σωματικά ανεπαρκείς.. Με ενοχλούν οι ηλίθιοι που παίζουν το παιχνίδι «σε διοικώ ελληνικέ λαέ» με σκοπό να την κάνουν με όσα χαρτονομίσματα έχουν απομείνει στο κουτί του ταλαίπωρου επιτραπέζιου παιχνιδιού και με ενοχλούν και όσοι αυτοχρίζονται ερμηνευτές των συστημάτων, πράξεων, δηλώσεων και κινήσεων όλου αυτού του θλιβερά ελεεινού συρφετού..

poupsi's garden είπε...

Δε νομίζω ότι ο συντάκτης είχε πρόθεση ειρωνείας ή απαξίωσης των παραολυμπιακών. Όμως, άλλο politically correct, όμως και άλλο ρεαλισμός. Ο πολιτικός που αξιώνει την ψήφό μας οφείλει να αποδείξει ικανότητες και επιδόσεις πρωταθλητή. Οι ανεπαρκείς ας παίξουν με τα στρατιωτάκια τους κι όχι με την τύχη μας.

Constantinos είπε...

Κατ' αρχάς η οργάνωση και μόνο των Παραολυμπιακών είναι ένα πρότζεκτ τεράστιο και παρόμοιο με τους ΟΑ. Δεν είναι θέμα πολιτικλι κορεκτνες ο σεβασμός στο μεγαλείο ψυχής αυτών των ανθρώπων. Θα μπορούσε να πει "Η Ολυμπιακούς κάνουμε ή καλλιστεία για τη Μις Κωλοπετεινίτσα"!