Παρασκευή 29 Φεβρουαρίου 2008

Αφιερωμένο στους απανταχού Ελληνες μπούληδες

Λονδίνο

Μετατίθεται ο πρίγκιπας Χάρι μετά τη διαρροή ότι υπηρετεί στο Αφγανιστάν (29/2/2008)


Στρατιώτης στην πρώτη γραμμή του μετώπου στο Αφγανιστάν είναι ο πρίγκιπας Χάρι, όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη από το βρετανικό υπουργείο Αμυνας.

Ο 23χρονος πρίγκηπας, που φέρει το βαθμό του λοχαγού, έχει υπηρετήσει «υποδειγματικά» στο Αφγανιστάν, στην επαρχία Χελμάντ όπου εξακολουθεί να βρίσκεται από το Δεκέμβριο. «Είχε πλήρη εμπλοκή στις επιχειρήσεις και ανέλαβε τους ίδιους κινδύνους με τα άλλα μέλη της μονάδας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η αποστολή του Χάρι στο Αφγανιστάν ήταν γνωστή στα μέσα ενημέρωσης, αλλά δεν είχε αναφερθεί δημόσια κατόπιν συμφωνίας με τις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις.

Η είδηση διέρρευσε από περιοδικό στην Αυστραλία και γερμανική εφημερίδα, εξέλιξη που έκανε τον αρχηγό του βρετανικού στρατού να δηλώσει «απογοητευμένος» και ζητά διακοπή νέων αναφορών για τις κινήσεις του πρίγκιπα στο Αφγανιστάν. Εξετάζεται ήδη αν θα συνεχιστεί η παραμονή του εκεί.

Τον Μάιο του 2007, ανώτατοι αξιωματούχοι είχαν αποτρέψει την αποστολή του Χάρι με τη μονάδα του στο Ιράκ με το αιτιολογικό ότι η δημοσιοποίηση του γεγονότος θα έθετε σε κίνδυνο τον ίδιο και την μονάδα του ενώ είχαν διατυπωθεί και απειλές.

Ο Χάρι, γιος της πριγκίπισσας Νταϊάνας, είναι τρίτος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, μετά τον πατέρα του, πρίγκιπα Κάρολο και τον μεγαλύτερο αδελφό του πρίγκιπα Ουΐλιαμ.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=877744&lngDtrID=245

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2008

Σπουδάζω

σπουδάζω [spuδázo] P2.1α μππ. σπουδασμένος* και σπουδαγμένος* : 1. μελετώ κτ., κυρίως για επιστήμη, συστηματικά και μεθοδικά, ενταγμένος στην ανώτερη ή ανώτατη βαθμίδα του εκπαιδευτικού συστήματος: Σπουδάζει ιατρική / νομική / μουσική. Σπουδάζει ζωγραφική στη Σχολή Kαλών Tεχνών. Σπούδασε μηχανικός στην Aγγλία. είμαι σπουδαστής ή φοιτητής: ~ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. 2. παρέχω σε κπ. τα αναγκαία μέσα, αναλαμβάνω τα έξοδα για να σπουδάσει μια επιστήμη ή μια τέχνη: Έχει δυο παιδιά να σπουδάσει. Tον σπουδάζει ο θείος του. 3. (μτφ.) έχω πείρα: Eίναι ηλικιωμένος· έχει σπουδάσει τη ζωή. [λόγ. < ελνστ. σπουδάζω, αρχ. σημ.: `επείγομαι να κάνω κτ., προσέχω σε κτ.΄]

Άκουσα στο ραδιόφωνο μία διαφήμιση τύπου "Η κόρη της Λούλας σπουδάζει μανικιούρ"...Για σιγά! "Μαθαίνει" μανικιούρ, ναι. "Ειδικεύεται στο μανικιούρ", να το δεχθώ κι αυτό. Ακου ... 'σπουδάζει' μανικιούρ, κομμωτική κλπ.!!! Σιγά μην κάνει και ... διδακτορικό...

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2008

Χαλάς την πιάτσα

«Δεν νομίζω ότι έχω υποχρέωση μόνο και μόνο επειδή είμαι ηθοποιός να παίρνω θέση για το τι γίνεται στον κόσμο. Αυτό είναι υποχρέωση όλων μας. Το ότι είμαι ηθοποιός δεν μου δίνει το προνόμιο να μιλάω επί παντός επιστητού. Καμιά φορά, κάποιοι καταχρώνται αυτού του προνομίου».

Ο Daniel Day Lewis απαντά σε ερώτηση σε σχέση με τις ευθύνες των καλλιτεχνών απέναντι στις διεθνείς κρίσεις.
(http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11431&subid=2&tag=8811&pubid=476506)

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2008

Στιγμιότυπα - κέντρο Αθήνας

(κάντε 'κλικ' επάνω στις φωτό για να μεγεθύνετε)
Ξεκινώ με ένα στιγμιότυπο, από αυτά που στη δημοσιογραφία, αποκαλούμε 'δροσερά'...


Στο μετρό. Το μπατζάκι δεξιά μου κέντρισε την προσοχή. Υπέκυψα στην παρόρμηση να το απαθανατίσω. Ναι, το ...ξένο σώμα, επάνω στο τζιν, είναι ...τσέπη. Κι όχι, ο μελαχρινός κύριος που το φορούσε, δεν έδειχνε να νιώθει άβολα για τη στυλιστική του επιλογή. Τουναντίον.

Ρίξτε μία ματιά ψηλά, στον 4ο όροφο ... Οι ζαρντινιέρες έχουν γούστο: Ξεφυτρώνουν στο γκρίζο 'πουθενά' του κτηρίου, προσδοκώντας το ιδανικό κεφάλι πεζού για να εκτελέσουν το απονενοημένο...


Είδαμε τις επιτυχημένες αγελάδες-γλυπτά. Τώρα γεμίσαμε με καρδιές...Είπανε του λωλού να χ....ει κι αυτός ξεκολ...κε.


Καρδιά - καθρέφτης ή καρδιά με παγιέτες...Δεν είμαι σίγουρη... Αδιάφορη.

Μπάτε σκύλοι, αλέστε...

(enlarge)

Στον glamorous πεζόδρομο της Βουκουρεστίου, στις αρχές της Σταδίου, στο Σύνταγμα. Οι παράνομοι πωλητές "μαϊμούδων" (τσαντών κλπ) αλωνίζουν ανενόχλητοι σχεδόν... Σε περιοχές - βιτρίνα της πόλης, δεκάδες αλλοδαποί, παράνομοι κι οι ίδιοι πιθανότατα, δίνουν στη δύσμοιρη Αθήνα μία ακόμη κλωτσιά προς την τριτοκοσμική τρύπα... Ο τζίρος της παραοικονομίας μέγιστος... Σε βάρος όλων μας.

Πλατεία Λαυρίου

Πλατεία Λαυρίου. Στο κέντρο της Αθήνας. Είναι αφετηρία τρόλεϊ (του '6'), λεωφορείων. Απέναντι από την πλατεία βρισκόταν επί πολλά χρόνια το ζαχαροπλαστείο "Λαύριο", που τώρα έχει κλείσει και τη θέση του έχει πάρει κάποιος μεγάλος φούρνος.
Εδώ και δύο τρία χρόνια έχει γίνει πιάτσα για πουτάνες. Για κοντές, άσχημες, κατά κανόνα, βαλκάνιες. Ολες όσες βλέπετε στη φωτογραφία -με εξαίρεση, πιθανότητα, την κυρία με τις νάιλον σακούλες, είναι ιέρειες της Αφροδίτης...Εκείνο που ενοχλεί είναι ότι το αλισβερίσι γίνεται μπροστά στα μάτια μας μέρα-μεσημέρι... Σε μη σημασμένη περιοχή, στο κέντρο της Αθήνας...εκεί που μαθητές περιμένουν το λεωφορείο μετά το φροντιστήριο...

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2008

Μπες μες στο καμπριολέ...

Μου προώθησαν αυτή τη φωτογραφία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Δείτε την ημερομηνία της φωτό, κάτω δεξιά: 17.2.2008 .
Γιατί δεν εκπλήσσομαι;

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2008

Γιούπιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι

Χιόνι στην Αθήνα! Οπως με πληροφόρησαν, οι Αθηναίοι μπήκαν από το πρωί στα αυτοκίνητα για να πάνε 'τα παιδιά να παίξουν με το χιόνι' προκαλώντας μποτιλιαρίσματα. Μόλις άκουσα στις ειδήσεις ότι δύο κοπέλες ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο εν μέση οδώ (ίσως στη Μεσογείων) και με το εγχειρίδιο των αλυσίδων στο χέρι προσπαθούσαν -ματαίως- να περάσουν το απαραίτητο αυτό αξεσουάρ στις ρόδες. Ευτυχώς επελήφθη η Πυροσβεστική. Γραφικό το χιόνι, άμαθοι όμως οι νότιοι σε τέτοιες καταστάσεις. Τα σουπερ μάρκετ εν αναμονή του χιονιά έκαναν χρυσές δουλειές...Οσονούπω θα αρχίσουν να ακούγονται τα υστερικά τύπου "που είναι το κράτος;!" Το κράτος σαφώς ευθύνεται για πολλά όχι όμως και για την έλλειψη στοιχειδους λογικής των πολιτών. Για να δούμε...!

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2008

Απεργία


Απεργείτε; Πήγατε στο συλλαλητήριο?

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2008

Οι αδελφές Τερέζες ας επιτελέσουν ιεραποστολικό έργο στην Αφρική

Σχόλιο της "Πανδώρας" (12.2.2008) για τη φράση του Κ.Κουκοδήμου προς το Μ.Τριανταφυλλόπουλο: "Οπως ξέρεις, εγώ αγαπώ, εκτιμώ και σέβομαι τους πάντες και τα πάντα":

"Καταλαβαίνω κάποιον που αγαπά, εκτιμά και σέβεται τους πάντες και τα πάντα - υπό την προϋπόθεση ότι εννοεί τις συμπαθείς δίχρωμες αρκούδες που ζουν στα δάση της Κίνας και τρέφονται με ζαχαροκάλαμα. Αλλά τους πάντε και τα πάντα σε τούτη την πλάση, πώς γίνεται; Και τι νόημα έχει η ενασχόληση με την πολιτική, όταν κάποιος αποφεύγει να κρίνει και να αξιολογεί πρόσωπα και καταστάσεις, αλλά αγαπά και εκτιμά τους πάντες και τα πάντα;

Δεν λέω. "Είναι κι αυτή μία στάσις. Νοιώθεται" που λέει και ο ποιητής. Όχι όμως από βουλευτή. Ίσως από έναν από εκείνους τους εκκεντρικούς τύπους, που ξυρίζουν το κεφάλι τους, φορούν πορτοκαλί κελεμπίες και χτυπώντας ρυθμικά κάτι πράγματα σαν κουδουνίστρες επαναλαμβάνουν μονότονα: ' Ωμ σάνι, σάνι, ωμ. Ωμ, σάνι, σάνι, ωμ' κ.ο.κ.

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2008

Μικρές Αγγελίες

Aλίευσα προς τέρψιν μας κάποιες διεθνείς on line αγγελίες (http://www.expatriates.com/), τις οποίες και παραθέτω προς σχολιασμόν:

Dog Walker
Date: Friday, February 01, 2008
Category: Jobs Offered
Region: Brussels
Description: Need honest, dependable dog walker for 1-2 break(s) per day. References required. To begin June 2008.

Ψάχνει περιπατητή σκύλου. Και τον ψάχνει εγκαίρως αφού η δουλειά ξεκινά τον Ιούνιο. Ο καλός υποψήφιος πρέπει να έχει και συστάσεις.

My English for your French
Date: Friday, February 01, 2008
Category: Language Exchange
Region: Brussels
Description: I spoke French until the age of 13 then moved to the USA. I want to better my French language skills and practice with someone. I'll take you out to dinner, theater or just sit at a cafe, I'd love just to have conversations.Thanks,Carl

Είδατε τι ωραία που είναι να ζεις σε ανοικτές κοινωνίες!; Θα βάλω κι εγώ παρόμοια αγγελία, τώρα που γίναμε μουλτιέθνικ: "Τα ελληνικά μου για τα αλβανικά σου" ή "τα ελληνικά μου για τα πακιστανικά σου". Ε ρε καφέδες με Αλβανούς και Πακιστανούς που θα εξασφαλίσω η τυχερέντζω!

Smart and sexy secretary for an IT company in Dubai.
Date: Tuesday, December 18, 2007
Category: Jobs Offered
Region: Belgium
Description: We are an IT company based in Dubai and we are looking to hire a presentable secretary who will manage the office work such as emails,faxing,receiving calls and going to the meetings with the manager.Kindly email your resume and recent full length picture at adnan@bluedotis.com if you qualify we will offer you a handsome package.Good Luck.

Ο περιεκτικότατος τίτλος, νομίζω, τα λέει όλα!

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2008

Habemus Papam

Ζητώ συγνώμη για το βλάσφημο του τίτλου... Προσωπικά θα ήθελα τον Ιγνάτιο Δημητριάδος. Είναι νέος όμως κι έχει καιρό, ευτυχώς...Για να δούμε τι θα δούμε...

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2008

Φλυαρίες

Αύριο Πέμπτη θα χιονίσει, λέει, και στα πεδινά. Με πήρε πριν από λίγο τηλέφωνο η eleni και μου το ανακοίνωσε. Πάντως, για σήμερα η ΕΜΥ τα 'θαλάσσωσε': Είχε προβλέψει βροχές και, αν εξαιρέσεις ένα μικρό χρονικό διάστημα το πρωί, η υπόλοιπη ημέρα ήταν ηλιόλουστη (όπως αυτές που αρέσουν του constantinos). Όταν συζήτησα με το guacamole το θέμα του καιρού και των ανεπιτυχών προβλέψεων της ΕΜΥ, μου ανέφερε μία φράση ενός Αμερικανού πολιτικού αναλυτή:"Ο Θεός έφτιαξε τους πολιτικούς αναλυτές για να μη νιώθουν μόνοι οι ..μετεωρολόγοι!". Καλό...

Σήμερα μίλαγα με το φίλο μου τον Π. Μου είπε ότι παραλίγο να επιτύχει στις εξετάσεις για μία θέση στις Βρυξέλλες. Αν είχε διαβάσει λίγο περισσότερο...! Αν είχε διαβάσει λίγο περισσότερο θα αμειβόταν με 4.500 ευρώ μηνιαίως συν 2 χιλιάρικα επιδόματα τον πρώτο χρόνο. Θα είχε ακόμη επιδότηση για αγορά αυτοκινήτου και οικοσκευής...Και φυσικά δε θα ένιωθε ότι βουλιάζει ολοένα και περισσότερο στα σκατά της greek reality (ναι, επαναλαμβάνομαι, το γνωρίζω...)

Είχε πάει και από Αμερική μεριά μία βόλτα. Μου είπε ότι ένα ωραιότατο σπίτι μέσα σε μια έκταση 14 στρεμμάτων στη Βοστώνη -απόσταση 30-45΄από το κέντρο της πόλης- με όλες τις υποδομές (ανακύκλωση, ταχυδρομεία κλπ) κοστίζει 350.000 δολάρια (270.000 ευρώ). Μ'αυτά και μ'αυτά ο Π. βρίσκεται τώρα σε κατάθλιψη. Τον κατανοώ απολύτως. Κι ο denangous, σίγουρα... Ο giorgakis θα είναι Βρυξέλλες σε λίγες ημέρες. Ο antonis, πάλι, δεν το κουνάει από την παραλία... Που είναι ο doc, μωρέ; Για το vagelis, δε το συζητώ: η παρουσία του πιο σπάνια κι από κλανιά ωραίας γκόμενας...Είναι και το άγχος της εκλογής Τσίπρα που τον 'καίει'...Η επιλογή του Αλέκου no 2, δεν είναι δα και λίγο πράμα!

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2008

Greek, for ever freak!

Το περασμένο Σάββατο, όταν συγκρούστηκαν διάφορες ομαδούλες στο κέντρο της Αθήνας, έτυχε να είμαι στην πλατεία Κολωνακίου.
Είδα λοιπόν ένα εξαχρειωμένο 'ταρίφα' να βρίζει ένα νεαρό αστυνομικό επειδή ο τελευταίος ειχε το ... θράσος να υπακούσει άνωθεν εντολές και να ανακόψει την κίνηση προς τη Βασιλίσσης Σοφίας κλείνοντας την οδό Κουμπάρη.
- "Βλάκα! Παλιοχωριάταρε!" ωρυόταν ο ταξιτζής, ο οποίος προφανώς θεωρούσε εαυτόν μη βλάκα και μη χωριάτη... (εδώ ταιριάζει το "καλό, εεεεε;!")
Ο αστυνομικός είτε λόγω του νεαρού της ηλικίας είτε λόγω της ηττοπάθειας που έχει καλλιεργηθεί στους ένστολους από την ιεραρχία, αντί να τον συλλάβει επί τόπου (απείθια, εξύβριση κοκ), έσκυψε το κεφάλι αφήνοντας το κίτρινο βδέλυγμα να φύγει βλαστημώντας ... Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι. Ακόμα και εκπρόσωπος της πλέον αντιπαθητικής επαγγελματικής τάξης -όπου με το ζόρι ποσοστό 10 -άντε το πολύ 15 % - τιμά το μεροκάματό του επιδεικνύοντας ευπρέπεια και αποτελεσματικότητα-, μπορεί να περιφρονεί την έννομη τάξη έτσι, επειδή η καφρίλα του δε του επιτρέπει να πράξει το στοιχειώδες προαπαιτούμενο για μία συντεταγμένη κοινωνία: Να συμμορφωθεί με το νόμο.

Από που να το πιάσεις το θέμα στην κωλοχώρα αυτή; Δείτε τι έγινε με το κάπνισμα. Αντί να προχωρά η απαγόρευση του καπνίσματος, καταστρατηγούνται ακόμη και αυτά τα δειλά μέτρα που είχαν ληφθεί: Σε πολλά κέντρα ούτε καν προσχηματικά δεν υπάρχουν πια χώροι μη καπνιστών. Οταν στην -θερμόαιμη- Ιταλία έχουν απαγορεύσει το κάπνισμα και στους ανοιχτούς χώρους ενώ ακόμη κι ο παράδεισος των καπνιστών, η Γαλλία, ανακοίνωσε αυστηρότερα μέτρα από το Μάρτιο και μετά...(http://www.nonsmokersclub.com/content/view/157/2/)
Σκεφτείτε ότι στη βαλκανική Βουλγαρία απαγορεύεται το κάπνισμα ακόμη και μέσα σε ...προποτζίδικα, όπως με πληροφόρησε γνωστός άρτι αφιχθείς από τη γείτονα, που έκπληκτος είδε τον ιδιοκτήτη του πρακτορείου να τον καλεί να βγει έξω επειδή άναψε τσιγάρο.

Κι έρχεται και το πρωτοσέλιδο της "Καθημερινής" που μας πληροφορεί ότι:
"Στα Τίρανα όμως ο δήμαρχός τους Εντι Ράμα τόλμησε όχι μόνο να γκρεμίσει αυθαίρετα σπίτια και κακόγουστες πολυκατοικίες, αλλά να επανασχεδιάσει την πρωτεύουσα της Αλβανίας πάνω στα νέα ευρωπαϊκά πρότυπα... κατεδάφισε δύο χιλιάδες αυθαίρετα κτίσματα δίνοντας στην πόλη, φως, χρώμα, τεράστια πάρκα και ελεύθερους καταπράσινους χώρους κατά μήκος του ποταμού Λάνα που διασχίζει το κέντρο της"
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_100011_02/02/2008_257879

Είναι να μη σου 'τη δίνει', γαμώ το κέρατό μου;!