Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2009

Barcelona, food

Mariscada στο Botafumeiro ( http://www.botafumeiro.es).
Mariscada is rich with lobster, clams, shrimp and scallops. Φρέσκα, υπέροχα, καλή αναλογία ποιότητας - τιμής.


Ο,τι απέμεινε...

Καβούρια στο ψυγείο του Botafumeiro

Τapas με αντζούγιες και πολτό τομάτας (και κάποιου άλλου λαχανικού) στο Vildvin restaurant. Aπό τους πιο νόστιμους μεζέδες που έχω γευτεί...

Jamon Iberico, εξαιρετικής ποιότητας με αμύγδαλα και κρασί ισπανικό εξαιρετικό και λογικότατου κόστους.

Ο Τανίς (όρθιος δεξιά) δούλεψε για έξι μήνες σε ταβέρνα στην Τσαγκαράδα του Πηλίου.

Αξιοπρεπέστατο κρασί αξίας 7,5 ευρώ... Στην Ελλάδα θα το χρέωναν τουλάχιστον στην τριπλάσια -για να μη πω τετραπλάσια-τιμή...

Jamon, jamon!

Eλαίαι Καλαμών ΣΙΦΩΝΙΟΣ (πάνω αριστερά)... Στο restaurant Crema Canela, κοντά στην πλατεία Reial

2 σχόλια:

Giorgakis είπε...

Υπέροχα όλα. Καλή η τιμή για ισπανικό syrah 2007. Το ίδιο κρασί στην Ελλάδα αναμενόμενο να είναι κάπως πιο ακριβό, λόγω κόστους μεταφοράς και μεσαζόντων. Όχι βέβαια σε τριπλάσια τιμή, και ακόμα λιγότερο αν πρόκειται για ανάλογης ποιότητας εγχώριο. Μου αρέσει πολύ το αγιωργίτικο, ιδίως το όχι παλαιωμένο. Συνοδεύει εξαίσια πιάτα κρεατικών, ιδίως σχάρας.

poupsi's garden είπε...

Σε διαβεβαιώ, ότι προσωπικά, στην Ελλάδα ουδέποτε έχω πιει κρασί σαν αυτό κάτω από 22 ...