Σάββατο 19 Μαΐου 2007

Κριτική Βαγγέλη


Ο Βαγγέλης είναι αρνητικός. Ως προς τον κήπο. Μαθηματικός, μεγάλος άνθρωπος (εντάξει, όχι όσο η Ακρόπολη) μου εξέθεσε το συλλογισμό του εκτός blog.
Δε γράφει εδώ μέσα διότι, όπως λέει, αφενός δε μπορεί (κάποια χαζομάρα μάλλον κάνει, βάζω στοίχημα...) και, αφετέρου, μας βρίσκει πολύ επικριτικούς, επιθετικούς, απόλυτους,"ξερόλες"... Κι εκείνος, ο καημενούλης, αυτοπροσδιορίζεται ως πολύ ήσυχος και ειρηνικός άνθρωπος.
"Δύο φορές έχεις αναφερθεί σε εξηντάρηδες και τις δύο φορές δείχνεις ότι θα επιθυμούσες να φαίνονται σαν να πηγαίνουν για απόσυρση!" μου είπε ο Βαγγέλης.
O ίδιος στα πενήντα του ισχυρίζεται ότι ντύνεται όπως ντυνόταν στα είκοσί του κι ότι δε φόρεσε ποτέ κοστούμι και γραβάτα.
Δε μπορώ να σκεφθώ κάποιον να απέχει όλη του τη ζωή από τα ενδυματολογικά παιχνίδια. Μάλλον μπορώ να σκεφθώ έναν. 'Οχι, δύο! (Τον έναν τον ενσάρκωνε με επιτυχία ο Τζόνι Βάισμίλερ...κι ο άλλος κοιμόταν αγκαλιά με το ρόπαλό του).
Δεδομένου ότι όλες μας γουστάρουμε τους άνδρες που ντύνονται ωραία, συμπονώ βαθύτατα την κυρία Βαγγέλη. Αν βέβαια και η ίδια ντύνεται όπως στα είκοσί της, τότε ούτε γάτα ούτε ζημιά. Μια χαρά "εναλλακτικό" ζευγάρι ο Βαγγέλης κι η Βαγγέλαινα....
Αν όμως όχι, πως και που τον κυκλοφορεί τον "εικοσάχρονο" η έρμη;
Και να φανταστείτε, ο Βαγγέλης ζει στην επαρχία (antonis, συνάδελφος!), όπου ως γνωστόν ακολουθείται αυστηρό ενδυματολογικό πρωτόκολλο ειδικώς κατά τας Κυριακάς, αργίας και σχόλας...
Άποψη; Έλλειψη αίσθησης του style που μετατράπηκε -αναγκαστικά- σε άποψη; Μέλος κοινότητας Άμις;
Ίσως, πάλι, να φταίει το αριστερό σκληροπυρηνικό του παρελθόν (ενώ οι Ρηγάδες, αγάπη μου, μες στη μόδα ήταν πάντα!)
"Σαν να σε ενοχλεί ο διάχυτος ερωτισμός!"... Ο πέλεκυς της κριτικής έπεσε δριμύς επί της κεφαλής μου ακόμη μία φορά. Αφορμή το ξέκωλο του προηγούμενου post.
" 'Αλλο ερωτισμός άλλο ξεκ...!" του επεσήμανα για να εξηγήσει: "Κι εμένα με ενοχλούν κάποια πράγματα αλλά δε θέλω να είμαι απόλυτος σε θέματα αισθητικής. Η κυρία που είναι κραγμένα διαθέσιμη με ενοχλεί λιγότερο από μία στριμμένη ανέραστη".
Και τι πα'να πει αυτό δηλαδή; Δε θα σχολιάσω την προ των οφθαλμών μου "σουσού" επειδή κάπου κοντά κατοικοεδρεύει και μία ... στρίντζω;
Α παπάαααα....!

19 σχόλια:

denangous είπε...

Γιατί Βαγγέλη μου τα λες αυτά για μας? μια χαρά παιδιά είμαστε!! Μας βρίσκεις λέει.. «πολύ επικριτικούς, επιθετικούς, απόλυτους, "ξερόλες"...»
Τίποτα από όλα αυτά.. μεταξύ μας τα λέμε…φλερτάροντας με την υπερβολή πολλές φορές… είναι η αλήθεια.. και λοιπόν? Βασικά.. διασκεδάζουμε!!! Ξέρεις πόσο ωραίο είναι να διασκεδάζεις Βαγγέλη? ..Δεν είναι αστική παρέκκλιση Βαγγέλη.. ούτε καπιταλιστική συνήθεια συγκάλυψης της ταξικής αγωνίας και σπίλωσης του κοινωνικού προτσές του εργαζόμενου.. απλά διασκεδάζουμε.. και εδώ το κάνουμε με απλά πραγματάκια… «ρίχνεται» μια ιδέα…και λέμε διάφορα με αφορμή αυτή την ιδέα… και όπως είπε και ο guacamole κάποια στιγμή… αποκλίνουμε του αρχικού θέματος πλειστάκις.. διότι ΔΕΝ ήμαστε αγγλοσάξονες..
Που είναι το κακό? Σε τι ξεφύγαμε τόσο όσο να μη μας «πας»?
Απλά έχουμε όλοι εδώ ένα κοινό: μας απωθεί το ακραίο, το χυδαίο και η βλακεία… και λατρεύουμε τον αυτοσαρκασμό.
Όσο για τον «διάχυτο ερωτισμό» … πούντος ρε παιδιά???? Τον κερατά τον ερωτισμό… πάλι είχε έρθει όταν εγώ έλλειπα!!
ΥΓ θα ήταν ενδιαφέρον να μας ορίσει ο φίλος Βαγγέλης τι εννοεί λέγοντας... «ήσυχος και ειρηνικός άνθρωπος» καθώς και «διάχυτος ερωτισμός»…
ΥΓ2.. τι μας νοιάζει εν προκειμένω πως ντύνεται ο φίλος Βαγγέλης?

denangous είπε...

ΥΓ3.. και έχουμε και κάτι άλλο κοινό Βαγγέλη... όπως κριτικάρουμε ...ίσως έντονα πολλές φορές διάφορες απόψεις και θέματα... έτσι και δεχόμαστε και εμείς κάθε είδους κριτική... και διαφορετική άποψη.. αντέχουμε στην αντιπαράθεση..

chic in greek είπε...

comment no1: "Η κυρία που είναι κραγμένα διαθέσιμη με ενοχλεί λιγότερο από μία στριμμένη ανέραστη" ... συνήθως ανέραστες λέμε όσες δεν μας κάθονται!

comment no2: denangous said: "αντέχουμε στην αντιπαράθεση".
Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα. Ιδίως αν ο αντιπαρατιθέμενος, εντέλει, συμφωνήσει μαζί μας.

comment no3: Στις αρχές της δεκαετίας του '80, είχα ρωτήσει ένα φίλο, που μόλις είχε έρθει από την Ιταλία, τι είναι αυτό που του αρέσει περισσότερο σε εκείνη τη χώρα. Μου είπε ότι μπορεί να βάλει το κοστούμι του οποιαδήποτε στιγμή ήθελε. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση, γιατί εκείνη την εποχή στην Ελλάδα ντρεπόμαστε να φορέσουμε γραβάτα. Μόλις είχε αρχίσει να ξεθωριάζει η αντίληψη που ήθελε το ταγάρι και το αμπέχωνο ως πεμπτουσία του στυλ...

poupsi's garden είπε...

denangous! Σταμάτα να προσπαθείς να γίνεις αρεστός στο..."φίλο Βαγγέλη"...Ακόμα δεν τον είδαμε...!

i-Reporter είπε...

Φιλια......

i-Reporter είπε...

I'm come back....- Παιδιά, πριν ξαναπάρω "προβιές και ρόπαλα", να πω οτι η φωτογραφια με την "σπηλια" δεν χρειαζοταν....αστερακι και υπογραμμιζει οτι η σεμνοτυφια ειναι "φρουτο για γεροντοκορες" και "τζοβενα" που δεν ξερουν "απο που κατουραει η κοτα". Κατα τα λοιπά...σας πεθυμησα, αλλα ανελαβα διευθυντικα καθηκοντα(σε καποια εφημεριδα). - Ψαχνω για μια κοπελια στο μαρκετινγκ και μια για λογιστηριο(η και ανδρες, δεν ειμαστε...ρατσιστες.....). Αν καποιος εχει "κατι καλό" υπόψη του, μου λεει....(αμεσα). Μπας και βοηθησουμε κανεναν (και μας...βοηθησει). Κατα τα λοιπά, εγώ είμαι υπερ τη φωτογραφίας της P. (γιατι αυτο...συμβαινει...πλειστακις με οσες μπαινουν στο δικο μου αυτοκινητο.....). Και στη μηχανη επανω δηλαδη γινεται για να απολαμβανουν και οι διερχομενοι, αλλά εκει εξαρτάται (και) απο την...παρτενερ .....(η εμπειρια και η θέληση παντα μετράει...).
Προς τις κυριες του "Κηπου": Ειστε ετοιμες για δειπνο στο φως του φεγγαριου;

Constantinos είπε...

Guacamole, πάντα είχα την απορία πώς το απόκομμα του 0,00...0% επέβαλε με άνεση ακόμα και στυλιστικές απόψεις...

Επίσης συμφωνώ για τη Ιταλία. Η αισθητική είναι θέμα κουλτούρας και αγωγής.

Το να μην έχεις φορέσει ποτέ στη ζωή σου κοστούμι και γραβάτα είναι, τουλάχιστον, εντυπωσιακή έλλειψη περιέργειας.

Αλλά αυτά συμβαίνουν σε μια χώρα με άπειρα συμπλέγματα, που συμπεριφέρεται στους πολίτες σαν υπήκοους, και τους "προτρέπει" να απεχθάνονται το ωραίο.

(Βέβαια, beauty is in the eye of the beer holder, όπως λένε και στο χωριό μου, λίγο έξω από το Ντέρρυ!)

Unknown είπε...

Γυναίκες ...

Δεν τις καταλαβαίνω με τίποτα .
Είδατε τι έπαθε ο τύπος που κοιμόταν αγκαλιά με το ρόπαλο του , όταν έβαλε πουκαμισάκι ...
Dead .

Ο άλλος . Αυτός που τον ενσάρκωσε ο Τζόνις ο Βαισμίλερ. Πήγε Λονδίνο να ντυθεί (κάποια Τζέιν του είχε πει Paris , London , New York) άστα .. Μέχρι και τη μάνα του βάλανε στο ζωολογικό κήπο . Και μετά τη σκοτώσανε.

Ενας άλλος κακομοίρης τον πήγαν για ένα κουρεματάκι (Σαμσόν τον λέγανε?) παααάει και αυτός .

Γυναίκες .
Τελικά νομίζω ότι θέλουν να μας πεθάνουν.
Ολους .

Υ.Γ.1 Βαγγέλη μη μασάς .
Υ.Γ.2 poupsi :-P

chic in greek είπε...

η επαρχία συνασπίζεται και αλληλοστηρίζεται ... ή μου φαίνεται?

Αν και μάλλον ο antoniς παίρνει, εκ πεποιθήσεως, πάντα το μέρος των αδυνάτων και των μειοψηφιών (στο συγκεκριμένο post είναι σαφής η θετική προδιάθεση υπέρ κάποιων απροσάρμοστων αντικοινωνικών όπως ταρζάν, μαιμούδες, Σαμσών, κλπ).

Unknown είπε...

Πάντα ήμουν υπέρ των ινδιάνων.

chic in greek είπε...

εννοείς ... antonis ... αυτούς τους μπεκρίδες, μελαμψούς, με τα φτερά στα μαλλιά, που το μεγαλύτερο επίτευγμα του πολιτισμού τους ήταν τα μεγάλα περιγραφικά ονόματα (Χοντρή Κατσαρίδα κλπ) και τα τσιριχτά τραγούδια που χόρευαν υπό τους ήχους πρωτόγονων οργάνων (ταμπούρλα)???
χμμμ ... τέτοια ευαισθησία!!!! ... εντυπωσιακό!!! ... μήπως είσαι metrosexual ή παναθηναικός?

Unknown είπε...

Το όνομα μου στα Ινδιάνικα είναι :

Ο βράχος που ροβολάει το βουνό , διασχίζει την πεδιάδα και καταστρέφει τα πάντα πριν καταλήξει στο ποτάμι .

Οι φίλοι όμως με φωνάζουν Πλουτς

Πέραν τούτου :
Παναθηναϊκός ΕΓΩ ???????????????????????????????????????
Metrosexual , Ametrosexual δεν ξέρω , αλλά πες ό,τι θέλεις .
Πες με και αδερφή .
Αλλά Παναθηναϊκός ΕΓΩ ???????????????????????????????????????

Αααα δεν ξέρω για ταμπούρλα αλλά το τουμπερλέκι μου αρέσει.
Οφείλω να το παραδεχτώ :-)

Unknown είπε...

α
Και στη γιουροβίζιον ήμουνα με αυτούς που είχαν ντυθεί sanitas – sanitas και είχαν ένα αστέρι στο κεφάλι , αλλά Βάζελος ΕΓΩ ρε γαμώτο ?!?!?!?!?!?!?!

Constantinos είπε...

Antonis, μην τους ακούς!
Ολυμπιακός!
Και Μίλαν (για σήμερα, διότι έχει πήξει το Σύνταγμα από αγγλάρες που gitanes εισητήρια).

Επίσης δεν λέγονται Ινδιάνοι πια, αλλά Native Americans, όπως οι μαύροι λέγονται African Americans, οι ισπανόφωνοι Central American Americans και οι wasps, American Americans. (o Καραγκιόζης Superman, o ΜπαρμπαΜυτούσης Muppet Show, το σάμαλι Jax Donuts, τα πατσατζίδικα πατσαδερί...)

Και θα τραγουδάει, πλέον, η Φαραντούρη:
ΕΕΕΕΕΕΕ, γέρο African American Τζιμ.

ΥΓ: Metrosexual όπως λέμε Λεωφορειοsexual και taxisexual?

denangous είπε...

έγω είμαι βάζελος..(ντροπή έχει καταντήσει.. ευτυχώς που υπάρχει και το μπάσκετ...τζίγγερ θεε πάρε την ΚΑΕ (για να την κανεις και αυτή σαν τα μούτρα σου...)
ΥΓ. Άραγε να υπάρχει airlinesexual?

chic in greek είπε...

οχι constantinos. Metrosexual ... Μέτρο (μονάδα μέτρησης) Σέκσουαλ ... δηλαδή πόσα μέτρα σέκσουαλ είσαι ... σαν να λέμε ... πίτσα με το μέτρο ... όχι μετρό ... εκτός από το μέγεθος, ο τόνος έχει σημασία επίσης!

Giorgakis είπε...

Επιτέλους guacamole. Καιρό είχε να διαφωνήσουμε κι άρχισα ν' ανησυχώ. Δεν ξέρω αν εννοείς όσα γράφεις για τους Ινδιάνους, αλλά απαντώ έτσι κι αλλιώς.
Ο μαλάκας Αδάμ και η αχαρακτήριστη Εύα εκδιώχθηκαν δήθεν από τον Παράδεισο γιατί απαρνήθηκαν το Θεό. Στην πραγματικότητα επρόκειτο όχι τόσο για τη γέννηση της ηθικής και τη γνώση του καλού και του κακού, όσο για τη γνώση που επέτρεπε στον άνθρωπο να ζήσει χωρίς να εξαρτάται τόσο πολύ από τη φύση. Η αποξένωση του ανθρώπου από τη φύση είναι, πιστεύω, η πηγή της δυστυχίας μας (για μας που είμαστε δυστυχισμένοι τουλάχιστον).
Οι καημένοι οι Ινδιάνοι, από τους λίγους που κατάφεραν να βρουν μια ισορροπία στη σχέση τους με τη φύση (αυτό ήταν το μεγαλύτερο επίτευγμα του πολιτισμού τους), ξεπαστρεύτηκαν από τους φίλους σου που δεν έχουν καμία σχέση με την ανθρωπιστική σφαγή στο Ιράκ, για να περάσει ο σιδηρόδρομος από τη γη τους και να μπορούν οι ξεδοντιασμένοι μπάσταρδοι με τις πόρνες τους να ψάχνουν για χρυσάφι στους ποταμούς τους.
Όσοι επέζησαν είναι όντως αλκοολικοί κσι πωλούν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα 4000cc σε υπέρβαρους γιάνκηδες που πιστεύουν ότι η Βαγδάτη είναι αμερικανική πετρελαιοπηγή κάπου στη Μέση Ανατολή.
Τόση είναι η αποξένωσή μας που επικοινωνούμε μέσω εικονικών κήπων, ενώ η αγάπη μου για την οικοδέσποινα είναι τέτοια που θα έπρεπε να με βάλει στο επόμενο αεροπλάνο για να τη δω από κοντά. Γι' αυτό σε παρακαλώ, μην κατακρίνεις τους καημένους τους Ινδιάνους. Αν μη τι άλλο ήταν ρομαντικοί.

chic in greek είπε...

giorgakis said: Η αποξένωση του ανθρώπου από τη φύση είναι, πιστεύω, η πηγή της δυστυχίας μας (για μας που είμαστε δυστυχισμένοι τουλάχιστον).

............................

Γιατί giotrgakis? Σκίουροι είστε?

Όσο για τους ινδιάνους ... χμμμ ... δεν ξέρω. Νομίζω όμως ότι είναι υπερτιμημένοι ... κυρίως λόγω επιβολής της αμερικάνικης κουλτούρας (και υποκουλτούρας) ως παγκόσμιας. Άρα οι 'φίλοι μου' όπως αυθαίρετα τους ονομάζεις σε επιρεάζουν πολύ περισσότερο από όσο νομίζεις (και θα ήθελες).

Που να δεις αποξένωση όταν για να συναντίσεις κάποιον που έμενε σε άλλη πόλη έπρεπε να ταξιδέψεις με κάρο!!!

Constantinos είπε...

guacamole said...
Που να δεις αποξένωση όταν για να συναντίσεις κάποιον που έμενε σε άλλη πόλη έπρεπε να ταξιδέψεις με κάρο!!!

Σωστότατος!