Παρασκευή 4 Μαΐου 2007

Aγαπητή poupsi


Εδώ κι ένα περίπου χρόνο συζώ με τον Κ. Μετακόμισα στο σπίτι του ευθύς αμέσως μόλις χώρισα από τον πρώην σύζυγό μου Λ.. Λίγο η ανάγκη αναπλήρωσης της σταθερότητας του έγγαμου βίου, λίγο η ενθουσιώδης του συμπεριφορά ή ο παρορμητισμός και των δύο μας, λίγο ή πολύ εκείνος ο περίεργος ερωτικός σπινθήρας, η απόφαση περί συγκατοίκησης ελήφθη στο πιτς φιτίλι.
Ο Κ. είναι πολύ περιποιητικός, γενναιόδωρος, τρυφερός. Και πραγματικά έχω βρει σ'αυτόν στοιχεία που μου έλειπαν από την προηγούμενη σχέση μου. Ομως...Ομως...
Ο Κ. επιδεικνύει μία συμπεριφορά προσκόλλησης σε μένα που εκδηλώνεται, επί παραδείγματι, ως εξής:
Δεν θέλει απλώς να του έχω έτοιμο κάποιο φαγητό κάθε μέρα. Θέλει να του το σερβίρω η ίδια και μάλιστα τις ώρες που εκείνος σχολάει από τη δουλειά του. Είτε είμαι στη δική μου δουλειά, είτε κάνω κάτι για μένα, ένα γυμναστήριο βρε αδελφε τα Σάββατα, θα πρέπει με την ψυχή στο στόμα να παρατήσω τα πάντα, προκειμένου να ... σερβίρω το ήδη έτοιμο φαγητό.
Λίγο πριν την αναμενόμενη ώρα άφιξής μου στο σπίτι με βομβαρδίζει με τηλέφωνα υπενθυμίζοντας κομψά ή λιγότερο κομψά την υπέρτατη υποχρέωση μου για σερβίρισμα. Λέει ότι δεν τον ενδιαφέρει αν θα φάει μόνος. Αρκεί να είμαι εκεί, έτοιμη με την κουτάλα στο χέρι...
Πέραν αυτού, ο Κ. θεωρεί επιβεβλημένο να γνωρίζει ασήμαντες λεπτομέρειες της καθημερινότητάς μου και δη εκ των προτέρων: Αν, πχ δεν αγοράσω την Τρίτη το e pass της Αττικής οδού, δεν τον ενημερώσω και ανακαλύψει την έλλειψή του την Τετάρτη, αυτό, κατ'εκείνον, αποτελεί μείζον παράπτωμα.
Αν τυχόν φορώ παπούτσια που δεν έχει ξαναδεί, θα θεωρήσει ότι εγώ τα αγόρασα χωρίς να τον ενημερώσω. Μάλιστα δε θα μου το πει και θα μου κρατήσει μούτρα. Μη σας πω ότι θα βουρκώσει από πάνω και θα κάθεται σα δαρμένος σκύλος στον καναπέ.
Χθες μου επεσήμανε ότι δεν έχω φορτιστή κινητού για το αυτοκίνητο και ότι θα πρέπει το συντομότερο να αγοράσω έναν διότι αν μείνω από μπαταρία, τότε, οϊμέ και τρις αλί, τι θα κάνει εκείνος!
Επίσης ανοίγει όλες τις επιστολές με παραλήπτη εμένα με την αιτιολογία ότι κι εγώ δικαιούμαι να κάνω το ίδιο.
Δυστυχώς, η παράλογη αυτή συμπεριφορά του δεν αντισταθμίζει τα όποια καλά στοιχεία του χαρακτήρα του.
Τον έχω προειδοποιήσει ότι η ανεκτικότητά μου είναι πολύ περιορισμένη.
Θεωρείς ότι ο Κ. στα 35 του μπορεί να αλλάξει συμπεριφορά;
Τι υποδηλώνει η συμπεριφορά του αυτή;

Με εκτίμηση, Ελπινίκη

(Δια την αντιγραφή poupsi. Το παρόν είναι "παραγγελιά" μίας φίλης. Παρακαλώ τους φίλτατους κυβερνοσυνομιλητές να εισφέρουν το απόσταγμα της εμπειρίας τους)

109 σχόλια:

poupsi's garden είπε...

Προσωπικά, αγαπητή Ελπινίκη, θεωρώ ότι ο Κ. δια της αποχής από το αυτοσερβίρισμα και της απαίτησης της αυτοπρόσωπης παρουσίας σου κατά την ιεροτελεστία του φαγητού του, επιδιώκει, μεταξύ άλλων,τον πλήρη έλεγχό σου.
Το "σερβίρισέ με" σημαίνει επίσης "δως μου σημασία". Ζηλοτυπία, ανασφάλεια (το ένα περιέχει το άλλο)...που αν δεν πυροδοτούνται από συγκεκριμένη συμπεριφορά δική σου, τότε είναι παθολογικού χαρακτήρα.
Εκτιμώ ότι στα 35 του δεν μπορεί από μόνος του να αυτοπροσδιοριστεί εκ νέου.
Πες του να πάει σε έναν ειδικό (μπορώ να σου συστήσω το φίλο μου τον Τ.Κ. εξαιρετικό ψυχίατρο).
Η΄αν όπως λες έχεις εξαντλήσει τα όρια της ανοχής σου, πες του απλά "to get a job"...Η,μάλλον, έναν προσωπικό σεφ. Μακροπρόθεσμα, πες του, θα του στοιχίσει και φθηνότερα!

denangous είπε...

Αγαπητή Ελπινίκη
Πέραν των ολίγων αυτών…ιδιορρυθμιών.. αλήθεια ποια είναι τα άλλα όποια καλά στοιχεία του χαρακτήρα του?
Ελπίζω να μη σε βάζει να του κάνεις τσάκιση στα σώβρακα και να μην έχει βάλει κοριούς στο τηλέφωνο και κρυφές κάμερες στην τουαλέτα..για πιπι μπορείς χωρίς άδεια?
Είσαι καλός άνθρωπος… ελπίζεις ότι κάποιος μπορεί στα 35 του να πάψει να είναι μαλάκας.. είπα μαλάκας ε? απαπα!
Επίσης, θετικό στοιχείο είναι ότι είσαι πολύ ανεκτικό άτομο…Δεν θέλω να φανταστώ τι θα βίωνες αν δεν ήσουν… αν δεν είχες τόσο αυτοσεβασμό και αξιοπρέπεια!
Μας εξήγησες τους λόγους που είσαι μαζί του.. Εσύ τους διάβασες και τους κατάλαβες??
Ο Κ. είναι … ότι είναι… είπα μαλάκας ε? απαπα! Αυτό που δεν κατανοώ είναι εσύ τι κάνεις ακόμα μαζί του… Παιδιά και άλλου είδους δεσμεύσεις δεν έχετε… στον μαζοχισμό έχω να σου πω ότι υπάρχουν κόλπα πολύ καλύτερα από το κόλπο με την κουτάλα και τη χύτρα με το έτοιμο φαγητό.. Θα δεχτώ τη δικαιολογία ότι τόχεις απωθημένο που δεν έγινες σερβιτόρα…
Το ότι φοράς παπούτσια που δεν έχουν προηγουμένως εγκριθεί…Ε!! ντροπή σου και φτού σου.. που δεν του τα φέρνεις στο κεφάλι! ..είπα μαλάκας ε? απαπα!
Όσο για τον φορτιστή και τις επιστολές.. ..είπα μαλάκας ε? απαπα!
Με όλα αυτά…. Δεν μας είπες για το σεξ.. αλλά κάποιος που έχει εμμονή με το σερβίρισμα… Αλήθεια, όταν θέλει ψωμάκι χτυπάει το μαχαίρι στο νεροπότηρο? (ντιν ντιν ντιν…γκαρσσσσοοοοοοοοον)
Αγαπητή Ελπινίκη… η θα αγοράσεις ένα βιβλίο αναφορών και καταγραφής συμβάντων.. και ένα λουράκι για το λαιμό σου…από αυτά με το ελεγχόμενο μήκος.. η θα την κάνεις με βήμα ταχύ..
είπα μαλάκας ε? απαπα! Δίκιο έχεις… πολύ μαλάκας θάπρεπε να πω!

Giorgakis είπε...

Φαίνεται από τα λεγόμενά σου ότι η σχέση σας είναι αποτέλεσμα αμοιβαίων εξαρτήσεων, και έτσι νοσεί εξ αρχής.
Ο Κ. πάντως μπορεί να αλλάξει συμπεριφορά, αλλά όχι χαρακτήρα. Οι πράξεις του υποδηλώνουν άτομο έντονα κτητικό, ορισμένες μάλιστα, όπως το άνοιγμα των επιστολών, είναι και παράνομες.
Εάν θέλεις πολύ να κάνεις τη σχέση να λειτουργήσει, μπορείς να μιλήσεις στον Κ. για τους προβληματισμούς σου και να του ζητήσεις να αλλάξει συμπεριφορά. Μετά ας περιμένεις λίγο και κρίνεις αναλόγως.
Νομίζω πάντως πως ακόμα κι αν η συμπεριφορά του Κ. αλλάξει προς το καλύτερο, η έλλειψη εμπιστοσύνης προς τη σύντροφό του θα υπονομεύει συνεχώς τη σχέση.

denangous είπε...

δεν διαφωνώ με ότι λέει ο giorgakis.. είναι μια σχέση αμοιβάιων εξαρτήσεων... ετσι εξηγείται και η παραμονή της Ελπινίκης..παρά τα όσα υφίσταται...Αλλά.. giorgakis said: Ο Κ. πάντως μπορεί να αλλάξει συμπεριφορά, αλλά όχι χαρακτήρα..
Είναι δυνατόν να απομονωθεί το ένα από το άλλο? Το ένα δεν είναι απόρροια του άλλου? Η συμπεριφορά δεν είναι η εξωτερική έκφραση του χαρακτήρα μας?

ΥΓ. αλήθεια Ελπινίκη, τώρα που έχετε εμπειρία στο μαγείρεμα και στο σερβίρισμα γιατί δεν ανοίγετε ένα catering?

denangous είπε...

αμοιβαίων .... έτσι...

πάλι ορθογραφικά λαθη έκανα... μη με μαλώσετε giorgakis!

denangous είπε...

λάθη.. με ' στο α

μου αρέσει η κριτική.. διορθώνομαι!

Giorgakis είπε...

Με βάση σχετικά πρόσφατα ευρήματα της ψυχολογίας, η συμπεριφορά όντως μπορεί να αλλάξει, δεδομένου ότι υπάρχει η απαιτούμενη συναισθηματική νοημοσύνη (emotional intelligence). Βέβαια στη συγκεκριμένη περίπτωση πιθανότερο είναι η Ελπινίκη να βρεθεί στον πάτο του Μόρνου πνιγμένη με το καλώδιο του φορτιστή και με τα παπούτσια της στ' αυτιά για σκουλαρίκια.
Denangous, για την ορθογραφική αυτοκριτική δες τελευταίο μου σχόλιο στην ταλαιπωρημένη πια δεκαετία του '80.

chic in greek είπε...

αχχχ … Ελπινίκη μου … δύσκολα τα πράγματα.
Προφανώς ο Κ. έχει θετικά (αναφέρεται ότι είναι πολύ περιποιητικός, γενναιόδωρος, τρυφερός) και γι αυτό το συζητάμε άλλωστε. Όπως παρουσιάζονται όμως τα αρνητικά είναι σαφώς πιο σημαντικά και ικανά να επισκιάσουν τα πλεονέκτημα του Κ. Η έλλειψη εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό σου σε συνδυασμό με ακατανόητες συμπεριφορές (βλέπε σερβίρισμα) θεωρώ ότι δεν επιτρέπoυν μεγάλη αισιοδοξία, ως προς το μακροπρόθεσμο της εν λόγω σχέσης.
Μιας και η επιστολή ζητάει συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος, πράγμα που οι λοιποί κυβερνοσυνομιλητές έχουν είδη πράξει (χμμμ … αν και ο denangous γράφει περισσότερο ως αντίζηλος του Κ. παρά ως ψύχραιμος ‘τρίτος’), από την πλευρά μου θα έλεγα ότι:

Συμφωνώ με τον giorgakis (πρωτότυπο), όχι φυσικά ως προς τη σχέση γνώσης ιερογλυφικών, ορθογραφίας, μπαλέτου, πιγκ-πογκ κλπ με τη ‘συγκροτημένη σκέψη’, αλλά με το ότι αν και είναι σχεδόν αδύνατο να αλλάξει ο χαρακτήρας σε αυτή την ηλικία, εντούτοις η συμπεριφορά είναι επιδεικτική αλλαγών, αρκεί να υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις. Η βασικότερη είναι να αναγνωρίσει ο Κ. ότι υπάρχει πρόβλημα. Και στη συνέχεια να αποφασίσει ότι σε θέλει τόσο ώστε είναι αποφασισμένος να κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Ποιες είναι αυτές? Όπως έχει αναφερθεί ίσως να χρειαστεί η βοήθεια ειδικού. Ίσως όμως να αρκεί η απομάκρυνση από τις επιρροές (μάλλον οικογενειακές) που δέχεται και οι οποίες ενδέχεται να του έχουν ‘επιβάλλει’ τις εν λόγω παράξενες συμπεριφορές.
Συνοψίζοντας, θα έλεγα ότι οι βασικές επιλογές που βλέπω να έχεις είναι:
Επιλογή Ν.1: Μένεις και ανέχεσαι την κατάσταση όπως έχει για κάποιους λόγος που οι τρίτοι δεν μπορούν να κατανοήσουν.
Επιλογή Ν.2: γίνεσαι μπουχός εφ΄ όσον ο Κ. δεν σημαίνει και πολλά για εσένα και βαριέσαι να προσπαθήσεις.
Επιλογή Ν.3 προσπαθείς να τον κάνεις να καταλάβει το πρόβλημα και να προσπαθήσει να το αλλάξει. Αν όχι … όπως η επιλογή Νο 2.

ΥΓ: Βέβαια, όπως μπορεί να καταλάβει κάποιος παρακολουθώντας το αστυνομικό δελτίο, υπάρχει και πλήθος παραλλαγών των παραπάνω βασικών επιλογών … αλλά ας τις αγνοήσουμε προς το παρόν.

i-Reporter είπε...

Η Ε. ήταν παντρεμένη....και έφυγε...σφεράτη να (συ)ζήσει στο σπίτι του άλλου; Γιατί; Μήπως η Ε. χρειάζεται...ψυχίατρο;
2ον. Για να υπάρξει ερωτικη σχεση ανδρα και γυναικας, προφανως το ΠΡΩΤΟ και ΚΥΡΙΟ στοιχειο ειναι η ερωτικη "χηεια" και το ΣΕΞ. Και προφανώς η Ε. βρηκε αυτο....μετά...στραβωνει για να...ισιωσει στα δικα της μετρα τον κακομοιρο Κ.
3ον. Προφανως ορισμενοι εχουν χασει την...μπαλλα εδω και καιρο σε "φυλα", "ρόλους" και πολλά άλλα. Ο Κ.προφανως και δεν χρειαζεται καμμια Ε. για να φαει. Και προφανως ετρωγε και πριν τη γνωρισει. Η σημασια που εδωσε στην κυρια Ε. προφανως ηταν υπερβολικη....γιατι τετοια συμπεριφορα υποδηλωνει οτι η Ε. τον εκανε...σκυλακι και τον θελει...δουλο. Απλα ο΄αλλος, εκδηλωνει τασεις...ερωτικης μαλακιας.
4ον. Καλα θα κανει η Ε. να ξαναγυρισει στον αντρουλη της....
Προχθες συζητουσα με μια 19χρονη που σπουδαζει ΣΕΦ και μου εξηγουσε το επαγγελματικο της μελλον. ΣΕ ολη τη ταξη της ηταν η μοναδικη γυναικα. ΟΛΟΙ ηταν ανδρες (που...μαγειρευουν). Ευτχυως αυτη δεχθηκε να μου μαγειρεψει και να μου σερβιρει....και μαγειρευει τελεια....
Καλη σας ορεξη.

Constantinos είπε...

Καλό θα ήταν, πάντως, να είχαμε και τη γνώμη του Κ., πριν προβούμε σε εύκολες κρίσεις.

Πέραν τούτου, Ελπινίκη, αν αυτά που σου αρέσουν στον Κ. είναι περισσότερα (ποιοτικά τε και ποσοτικά) από αυτά που δεν σου αρέσουν, μένεις.
Αν όχι, φεύγεις.
Δεν αλλάζει ο άνθρωπος στα 35 του.
As simple as that.

ΥΓ: Συνήθως, ό,τι λέμε πριν το "αλλά", απλά, δεν ισχύει.

denangous είπε...

Nikos.. δύο πραγματάκια… το πρώτο: παραβλέπεις το γεγονός ότι πολλά άτομα.. γυναίκες και άντρες…απλά ΔΕΝ μπορούν να είναι μόνα τους…πρέπει να έχουν κάποιον ση ζωή τους.. Η Ελπινίκη δεν θα μπορούσε να ζήσει μόνη της… χρειάζεται συναισθηματικό δεκανίκι.. σίγουρα θα έπνιξε τον Κ. ..ο οποίος εεε ολίγον βλαμμένος θα είναι.. θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε τους λόγους που ώθησαν την Ελπινίκη στο διαζύγιο… μήπως μας έλεγε ο άντρας της δεν της έδινε προσοχή… μήπως ένοιωθε ότι ήταν ανεξάρτητος και δεν της έδινε τη σημασία που εκείνη επιθυμούσε?? Σχεδόν σίγουρα.. όχι Nikos… γυναίκες σαν την Επλινίκη δεν είναι από τις γυναίκες που θα διέλυε μια θεσμική σχέση για το σεξ… και ούτε είναι με τον Κ. για το σεξ… ασφάλεια και κάλυψη ζητάει.. το σεξ για αυτή είναι ένα αντάλλαγμα που δίνει για την παροχή συναισθηματικού δεκανικιού.. μη γελιόμαστε.. με όσα διαβάσαμε…δεν βγαίνει από πουθενά το συμπέρασμα ότι το σεξ είναι το φόρτε αυτής της σχέσης..
Όσον αφορά το δεύτερο… Nikos said: «Προχθες συζητουσα με μια 19χρονη που σπουδαζει ΣΕΦ και μου εξηγουσε το επαγγελματικο της μελλον. ΣΕ ολη τη ταξη της ηταν η μοναδικη γυναικα. ΟΛΟΙ ηταν ανδρες (που...μαγειρευουν). Ευτχυως αυτη δεχθηκε να μου μαγειρεψει και να μου σερβιρει....και μαγειρευει τελεια....
Καλη σας ορεξη.»
η απάντησή σου είχε σαν στόχο να καταλήξει στο μας πει ότι «χτύπησες» 19χρονη φοιτητριούλα που με χαρά σου μαγείρεψε και σε …σέρβιρε? εύγε Nikos.. ξέρεις να εξηγείς.. ειδικά όταν πρόκειται για ..επαγγελματικό μέλλον..
Ευχαριστούμε που το μοιράστηκες μαζί μας.

chic in greek είπε...

nikos ... έχω την αίσθηση ότι προσπαθείς να ακουστείς λίγο σαν Α. Πανούτσος ή ex-Κωστόπουλος (πριν παντρευτεί). Αν ναι ... go on ... είσαι σε καλό δρόμο ... και υπάρχει και μεγάλο κοινό για το υπόψη στυλ.

Όσον αφορά τη μαθητευόμενη ΣΕΦ που γνώρισες και μαγειρεύει τέλεια ... χμμμ ... πόσο 'τέλεια' μπορεί να μαγειρεύει μια μαθητευόμενη? Ούτε καν το σερβίρισμα δεν θα έχει μάθει ολοκληρωμένα. Μια έμπειρη ΣΕΦ όμως ε? Μπορείς να φανταστείς πόσο πιο ... μμμμμ ... delicious ... μμμμμ ... μπορεί να είναι?

poupsi's garden είπε...

Μα denangous, έτσι είναι: Αν είσαι πολύ άντρας, "χτυπάς" ένα δεκαενιάχρονο (το είδος του 19χρονου δεν έχει σημασία. Δια την ανάδειξιν της αρρενωπότητος του Ελληνος κυνηγού-επιβήτορος έχει σημασία αποκλειστικώς και μόνον η ηλικία του "θηράματος")και το διατυμπανίζεις όσο το δυνατόν περισσότερο (το γράφεις στους τοίχους, σε t- shirt, πληρωμένη καταχώρηση στον τύπο, ό,τι μπορεί ο καθείς. Αν πάλι είσαι "χλεχλές", "φλώρος", "τζιτζιφρίγκος", "γκέις" κρατάς τα της ιδιωτικής σου ζωής για σένα άντε και για κανέναν κολλητό σου...

eleni είπε...

Hello guys!!
Σας ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση και βοήθεια. Νομίζω ότι πρέπει να απαντήσω στις εύλογες απορίες που έχετε...
Γλυκειά μου poupsi! Έχεις ένα μοναδικό τρόπο να με.. ισιώνεις!
Denangous... όχι, δεν με βάζει να κάνω τσάκιση στα σώβρακά του, αλλά μου σιδερώνει και τα δικά μου μερικές φορές, ότα η "γυναίκα" που έρχεται και καθαρίζει δεν προλαβαίνει όλο το σίδερο. Επίσης, σχεδόν μέρα παρά μέρα είμαστε έξω και διασκεδάζουμε, και ειδικά τώρα που καλοκαιριάζει τα ΣΚ φεύγουμε (έχει ένα σκάφος φουσκωτό).
Όσο για το μαλάκας, ναι μπορεί και να 'ναι.
Αλλά όπως είπε και ο constantinos καλό θα ήταν να είχαμε και την άποψή του. Επειδή όμως εκείνος δεν μπορεί πάρει μέρος στη συζήτησή μας, θα σας πω εγώ δυο λόγια.
Ο Κ. είναι Π.Χ. (παντρεμένος-χωρισμένος). Συνολικά χρόνια με την x-wife, 12! Αιτία διαζυγίου... είναι κάτι πολύ προσωπικό του που δεν μπορώ να κοινοποιήσω. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι, τον "άφησε" πέρνοντας μαζί της όλα του(ς) τα περιουσιακά στοιχεία. Και όταν λέω όλα, εννοώ όλα! Του άφησε ένα σπίτι άδειο μόνο με τους 4 τοίχους και άδεια βιβλιάρια καταθέσεων...
Εδώ δεν είναι που λένε "ο καμμένος φυσάει και το γιαούρτι;"
Νομίζω ότι giorgakis έχει δίκιο λέγοντας ότι είναι "αποτέλεσμα αμοιβαίων εξαρτήσεων". Ισως και να 'ναι ο μόνος άνθρωπος από τον οποίο ακούω συνεχώς, πέρα του "θα μου σερβίρεις να φάω" ή "δεν θα έπρεπε να το συζητήσουμε πριν αγοράσεις καινούργια παπούτσια;", -"Αγάπη μου πόσο όμορφη είσαι σήμερα", "Είσαι το λουλούδι μου", και να βρίσκω σημειώματα το πρωί κολλημένα στην κούπα του καφέ μου "Σ' αγαπώ πολύ, είσαι το αστέρι μου..".
Νομίζω ότι για όλα τα παραπάνω (αναφερόμενη στα καλά του) ίσως αξίζει να ακολουθήσω κατά τον guacamole -τον οποίο συμπαθώ πολύ, χωρίς παρεξήγηση- την Επιλογή Ν.3 προσπαθείς να τον κάνεις να καταλάβει το πρόβλημα και να προσπαθήσει να το αλλάξει.

Υ.Γ.1: Denangous από εμπειρία στο σερβίρισμα άλλο τίποτα! Αλλά στο μαγείρεμα... ας είναι καλά ο Μπαρμπα-Στάθης!!!!
Για το τελευταίο σας σχόλιο
γρ.8-9,(βλ. Μάρτιος 2007, Marriage isn't a word-it's a sentence).
Θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες...

Υ.Γ.2:Nikos! sorry σας ξέχασα... Διαβάζοντας προσεκτικά το σχόλιό σας, σας φανταζόμουν αυστηρό, με αρχές! Αυτός που λέμε "άντρας πολλά βαρύς" Με εντυπωσιάσατε.. πραγματικά!
Προς το τέλος όμως nikos, μου χαλάσατε όλη αυτη τη "brutal" εικόνα που είχα σχηματίσει για 'σας. Μήπως τελικά εσείς είστε αυτός που χρειάζεστε ψυχίατρο;; Εκτός κι αν η ηλικία σας είναι κάτω των 20...

Constantinos είπε...

Denangous said:
γυναίκες σαν την Επλινίκη δεν είναι από τις γυναίκες που θα διέλυε μια θεσμική σχέση για το σεξ

Διαφωνώ (χωρίς να ξέρω την Ελπινίκη) διότι κάθε άνθρωπος θα μπορούσε (υπό συνθήκες) για το σεξ να διαλύσει τα πάντα! (και δεν εννοώ τα ασπρόμαυρα κινέζικα αρκουδάκια)

Εδώ έχουν διαλυθεί θεσμικές σχέσεις για πολύ πιο ασήμαντες αιτίες (και αφορμές).

Θα τολμήσω, επίσης, να πω, ότι το

"Αν τυχόν φορώ παπούτσια που δεν έχει ξαναδεί, θα θεωρήσει ότι εγώ τα αγόρασα χωρίς να τον ενημερώσω. Μάλιστα δε θα μου το πει και θα μου κρατήσει μούτρα. Μη σας πω ότι θα βουρκώσει από πάνω και θα κάθεται σα δαρμένος σκύλος στον καναπέ."

με το

"δεν θα έπρεπε να το συζητήσουμε πριν αγοράσεις καινούργια παπούτσια;"

έχουν πολύ μεγάλη διαφορά!

denangous είπε...

constantinos.. γενικά, σε ότι είπες περί σεξ...ναι, συμφωνώ απόλυτα... μιλούσα μόνο για την ειδική περίπτωση.. δεν ξέρω τι ρόλο είχε στην προηγούμενη σχέση της Ελπινίκης.. και τι ρόλο έχει τώρα...αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν το θεωρώ (χωρίς να ξέρω γιατί..) σαν την wow χημική αντίδραση που έφερε τα πάνω κάτω (και τούμπαλιν)..Να με συμπαθάς Ελπινίκη... αλλά νομίζω ότι άλλα σε έκαναν να είσαι μαζί του και όχι το σεξ αν με ρωτήσεις τι..θα απαντήσω η ασφάλεια.. Τέλος... τι νόημα έχει να σου λέει κάποιος ότι είσαι το λουλούδι του... όταν στο βγάζει από τη μύτη με τη συμπεριφορά του?? ..Όντως constantinos.. συμπέρασμα χωρίς την δική του άποψη δεν βγαίνει.. και η Ελπινίκη αντιφάσκει σε πολλά... από τη μια βγάζει κραυγή απελπισίας για το όσο καταπιέζεται... και απαντάει στις κριτικές μας.. υπερασπιζόμενη τον Κ.
ΥΓ με κίνδυνο να κακοχαρακτηριστώ.. παρατηρώ ότι ο Κ. παρά το γεγονός ότι η πρώην του τα πήρε όλα και έφυγε... τώρα έχει φουσκωτό.. σε βγάζει έξω σχεδόν κάθε βράδυ... συμπεραίνω ότι έχει οικονομική άνεση... μήπως αυτός είναι ο λόγος που ανέχεσαι τις παραξενιές του?? μήπως η άνετη ζωή και η ασφάλεια που παρέχει... σου αρέσει τόσο ώστε να παραβλέπεις τα υπόλοιπα.. και να γκρινιάζεις μόνον..ελαφρώς..? ..σκεπτόμενη ότι οι "απαιτήσεις" του είναι το τίμημα για τις κρουαζιερούλες και τις νυχτερινές εξόδους?

Constantinos είπε...

Με φόβο Διός και με επιφύλαξη μεγάλη, νομίζω ότι διακρίνω και στον Κ και στην Ε δείγματα ψυχαναγκαστικών συμπεριφορών.

poupsi's garden είπε...

Το έθνος έχει πάρει δρόμον ανεπίστρεπτο...(εεε, denangous, ε;! Καλά το πάω;;;)

i-Reporter είπε...

270460Τι μάθαμε απο την Κυρία Ε; Οτι πήγε να μείνει...τρέχοντας στο σπίτι ενός τύπου που η γυναίκα του του πήρε ολα τα λεφτά, τα ρούχα, τα επιπλα, τα ρούχα...όπως λέέι του αφησε 4 τοιχους....το για ποιο λογο; Top Secret...Αλλά καθε μερα την βγαζει εξω για φαι(αντε μερα παρα μερα), τα σαββατοκυριακα "χτυπάνε" Αραχωβες, Μυονο κλπ και βεβαια ο "τυπος" εχει...φουσκωτο σκάφος...με άλλα λόγια, παρότι τον ξαφρισε η "προηγούμενη"(ex-w), ο "τυπάκος" είναι...φραγκάτος....Κατα το κοινώς λεγόμενο "πληρώνει την γκόμενα"....
Η κυρία Ε, όμως....όταν κι αν βρίσκονται σπίτι...στραβωνει(θελει μονο τα "ραβασακια" στο...ψυγειο). Ο ανθρωπος - όπως λεει και η ιδια- της σιδερωνει μέχρι και τα...κυλοτακια! Συμφωνώ με τον denageous ότι δεν διέλυσε την θεσμική της σχέση για το...σεξ, γιατι αυτό μάλλον το...προσφέρει ως...αντάλαγμα "που δίνει για την παροχή συναισθηματικού δεκανικιού.. ." (μάλλον για να αποκτήσει άνδρα-σκύλο, που επειδή την πα΄τησε χοντρά τη μια φορά, προσέχει κάπως τώρα....- αν και πάλι για πολύ...χλεχλές μου φαίνεται).
ΥΓ1: Προς Pupsi. Οπως ξερεις αγάπη μου, το μόνο που δεν με ενδιαφέρει είναι να δείξω πόσο ή αν είμαι άνδρας.Δεν εχω να αποδειξω το παραμικρο σε κανεναν η καμμια. Το 19χρονο ήταν "μπουκια και συχωριο". Αλλά για μένα ρόλο παίζει, όχι η ηλικία, αλλά η διάθεση...προσφοράς και συναντίληψης ανεξάρτητα απο ηλικία.
ΥΓ2. Προς κυρία Ε. - Ασφαλώς και χρειάζομαι....διακοπές (Sun, Sea, Sex).Ναι, κάποια απο τις ηλικίες μου μπορεί να ειναι κάπου στα...20. Πάντως εάν εγω σε ειχα ενα 24ωρο σε ενα δωματιο θα εβλεπες τι...εστι...βερυκοκο. Και φραουλες με...αιμα.

Constantinos είπε...

Α, έχουμε ξεφύγει εντελώς σ' αυτόν τον κήπο!

Βλέπω, επίσης, ότι παρά την ατελή και ελλειπή πληροφόρηση, οι απόλυτες κρίσεις συνεχίζονται αβασάνιστα (αβάδιστα κτλ κτλ) χωρίς καμμιά επιφύλαξη, έτσι για το fair play!

Γειά σου ρε Πούπση προβοκατόρισσα!

poupsi's garden είπε...

"nikos: Οπως ξερεις αγάπη μου, το μόνο που δεν με ενδιαφέρει είναι ..."

Όχι, nikos. Ούτε ξέρω ούτε επιθυμώ να μάθω. Ειλικρινώς...

Επίτρεψέ μου όμως να επισημάνω ότι από τα γραφόμενά σου, καταδεικνύονται περίτρανα τα περί του αντιθέτου.

Giorgakis είπε...

Η δραματική είσοδος της Ελπινίκης στο προσκήνιο δεν προσθέτει κάτι καινούριο στην υπόθεσή της. Μάλλον ενισχύει τις απόψεις που εκφράσαμε προηγουμένως. Για το άλλο ενδιαφερόμενο πλην απόν μέρος μάθαμε στοιχεία που ελαφρύνουν κάπως τη θέση του, χωρίς όμως να αλλάζουν την ουσία των τοποθετήσεων.
Δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος χωρίς ψυχολογικά προβλήματα, ούτε και σχέση χωρίς εξαρτήσεις, εκτός από μια περίπτωση που είχα ακούσει πριν από κάμποσα χρόνια για ένα υπεραιωνόβιο ζευγάρι στη Γεωργία. Έτρωγαν μόνο γιαούρτι και ήταν μαζί για τόσο καιρό που επικοινωνούσαν μόνο με βλέμματα.
Οπότε Ελπινίκη ζύγισε τα πράγματα και αποφάσισε αν είσαι διατεθειμένη να κάνεις άλλη μια προσπάθεια. Αν τελικά παραμείνεις μαζί του, φρόντισε να τρώτε τακτικά πολύ γιαούρτι. Και προς θεού, μην τον πιστέψεις αν σου προτείνει να πάτε διακοπές στο Μόρνο.

poupsi's garden είπε...

Προς constantinos: Σήμερα είστε sooo cute!

eleni είπε...

Πίστεψέ με Constantinos, για να γίνει ερώτηση "δεν θα έπρεπε να το συζητήσουμε πριν αγοράσεις καινούργια παπούτσια;"
έχει προηγηθεί η ακόλουθη σκηνή: "Αν τυχόν φορώ παπούτσια που δεν έχει ξαναδεί, θα θεωρήσει ότι εγώ τα αγόρασα χωρίς να τον ενημερώσω. Μάλιστα δε θα μου το πει και θα μου κρατήσει μούτρα. Μη σας πω ότι θα βουρκώσει από πάνω και θα κάθεται σα δαρμένος σκύλος στον καναπέ". Άρα, δεν έχει και τόοοοση μεγάλη διαφορά όσο νομίζεις.
Για να σας είμαι απόλυτα ειλικρινής denangous, αυτα που με τράβηξαν σ'αυτόν τον άνθρωπο την πρώτη στιγμή που τον είδα, ήταν ο αυθορμητισμός του και το γέλιο του. Ίσως να σας φαίνονται "τυπικά προσόντα", αλλά όταν σου έχουν λείψει τα εκτιμάς και με το παραπάνω. Έχετε απόλυτο δίκιο όταν λέτε "τι νόημα έχει να σου λέει κάποιος ότι είσαι το λουλούδι του... όταν στο βγάζει από τη μύτη με τη συμπεριφορά του?". Σίγουρα δεν έχει κανένα νόημα, απλά σας περιέγραψα "τα άλλα όποια καλά στοιχεία του χαρακτήρα του?" που ζητήσατε στο πρώτο σας σχόλιο.
Όσο αφορά την "υπεράσπιση" που λέτε, που ακριβώς αναφέρεστε; Μήπως, ξαναλέω,"στα άλλα όποια καλά στοιχεία του χαρακτήρα του?"
Κι εγώ συμφώνησα με τον constantinos ότι χωρίς τη δική του άποψη, συμπέρασμα δε βγαίνει- επειδή όμως είναι λίγο δύσκολο να έχουμε τη δική του άποψη- γι αυτό κι εγώ σας έγραψα ένα short cv για εκείνον.
Παρόλα αυτά, μη φοβάστε δεν πρόκειται να σας κακοχαρακτηρίσω. Δεν είναι του χαρακτήρα μου. Αλλά οφείλω να σας πω ότι αυτά που γράψατε στο Υ.Γ είναι τελείως έξω από μένα.
Όσο για σας αγαπημένε μου nikos, θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής. Ας πούμε ότι εσείς χωρίζετε, και η γυναίκα σας φευγοντας σας "ξεβρακώνει". Θα μείνετε έτσι για πάντα; Δε νομίζω...
Επιπλέον, με έναν χωρισμό δε σταματάει ούτε η ζωή σου, ούτε η δουλειά σου! Γιατί δε φαντάζομαι κανένας σας να θέλει να μείνει μετά από έναν χωρισμό ένα "αφραγκο φυτό"...
Μου κάνει εντύπωση το κοινότοπο λεγόμενό σας "πληρώνει τη γκόμενα". Δηλαδή nikos εσάς σας πληρώνουν;;;
Όπως θα διαβάσατε και πιο πανω, σχετικά με το Υ.Γ. του denangous, θα καταλάβετε ότι η σκέψη σας περι "ανταλλαγής" δεν ισχύει. Βέβαια οι απόψεις σας, διαφέρουν κατά πολύ... Μάλλον εσείς θα κρίνετε εξ ίδιων...

Υ.Γ.1: Ξέρετε nikos... συνήθως οι άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι έχουν πολλές ηλικίες, βρίσκονται κοντά στην τρίτη ηλικία.. ξέρετε... στο σημείο όπου γυρνάς από κει που... ξεκίνησες. Οπότε αφήστε τα βερύκοκα και τις φράουλες... με αίμα, για... όνειρα θερινής νυκτός.

Υ.Γ.2: Απ' όλους τους συνομιλητές, μόνο ο giorgakis έχει μείνει σταθερός στις απόψεις του. Amazing!

eleni είπε...

Νikos; κάτι τα 19χρονα -απωθημένα!-, κάτι τα βερύκοκα και οι φράουλες -παραισθήσεις!-, κάτι οι πολλές ηλικίες σας -σχιζο...!- μήπως τελικά θα θέλατε το τηλ. του εξαιρετικού ψυχιάτρου Τ.Κ.;
Μήπως τελικά διακρίνατε κι εσείς από αυτή την σύντομη περιγραφή μου, αυτό που διέκρινα κι εγώ; Δηλ. υφέρποντα μισογυνισμό..

Constantinos είπε...

Thanks my sweet Poupsi!

Ελπινίκη, σας πιστεύω! Απλά η παράθεση από εσάς στοιχείων του Κ είναι, εκ των πραγμάτων, biased. Επομένως, δεν μπορώ να βγάλω συμπεράσματα.

Τέλος, όταν ένας κύριος χωρίζει, φεύγει μια μέρα από το σπίτι αφήνοντας την γυναίκα του να διαλέξει όλα όσα θεωρεί δικά της. Επιστρέφει την επόμενη και του ανήκουν τα υπόλοιπα. Ο,τιδήποτε άλλο είναι προσβλητικό, τόσο για τον άντρα, όσο και για την γυναίκα.

poupsi's garden είπε...

WHAT A GENTLEMAN! WHAT A GENTLEMAN!

(Τραβώ αυτή τη στιγμή τις κοτσίδες μου από ενθουσιασμό, αν δε το καταλάβατε...)

Giorgakis είπε...

Με όλο το σεβασμό, αν ο μισογυνισμός του Νικολάου είναι υφέρπων, του Τζακ του Αντεροβγάλτη τι ήταν;

poupsi's garden είπε...

giorgakis είναι ή δεν είναι μισογύνης ο nikos, τελικά; Δεν κατάλαβα..Κι αν είναι, τότε ο Τζακ τι είναι;
Α, θέλω να προσθέσω εδώ και ένα σχόλιο φίλου που διάβασε την καταχώρηση αυτή, ο οποίος αναφερόμενος στον Κ. είπε: "Έχω πάθει πλάκα! Αυτά που κάνει ο τύπος είναι ... μυθικά!!!"

denangous είπε...

Elpiniki said: Υ.Γ.2: Απ' όλους τους συνομιλητές, μόνο ο giorgakis έχει μείνει σταθερός στις απόψεις του. Amazing!
Γιατί κυρία Ελπινίκη? Βάσει των δεδομένων που έχω, δεν έπαψα να πιστεύω ότι εσύ έχεις ανάγκη από σχέση εξάρτησης.. και ότι ο Κ. είναι ολίγον μαλάκας.. αλλά υποκλίνομαι.. είναι όντως μυθικός.. εγώ, σαν απλός θνητός, αν ποτέ έκανα αυτά σε σχέσεις που είχα... αν είχα τέτοιες απαιτήσεις και αντιδράσεις.. θα είχε γίνει σόου! ...ενώ ο Κ. τα έχει με το catering της Μεγάλης Βρεττανίας...σε συνδυασμό με με τη Λετιουλελλέ την πιστή σκλάβα που τη μαστιγώνει ο αφέντης και εκείνη του λέει ευχαριστώ αφέντη για την καλή σου καρδιά.. απαπααά.... πως τα καταφέρνουν μερικοί βρε παιδί μου...

poupsi's garden είπε...

Mα -για να πάρω τη θέση του διαβόλου βλ.guacamole- το θέμα με το giorgakis δεν είναι η ...αστάθειά του. Είναι ακριβώς το αντίθετο: Η πεισματική προσήλωση σε άμφισβητούμενες απόψεις...

denangous είπε...

ΥΓ. ΑΝ ο Κ. έχει αυτό το εφφέ στις γυναίκες... δεν τολμώ να σκεφτώ τι μπορεί να καταφέρει ο Nikos...

poupsi's garden είπε...

Πω πωωωωωωωωωωω....Και μόνο που το σκέφτομαι κοκκινίζω denangous!

denangous είπε...

Μιας και το ανέφερα... Φαντάζομαι τη Λετιουλελλέ τη σκλάβα, με την πετσέτα διπλωμένη στο μπράτσο σαν Παρισινός μετρ να σερβίρει στον αφέντη κολοκυθόπιτα ενώ εκείνος διαβάζει την αλληλογραφία της.. να τη ρωτάει ποιός είναι Αλέκος… της Ηλεκτρονικής Αθηνών.. εραστής της?? Να της θυμίζει ότι την τελευταία φορά που πήγε στο μπάνιο δεν είχε το Bluetooth ενεργοποιημένο.. Να!! αφού είπε ότι θα πνίξει τον Αλέκο με το καλώδιο του φορτιστή.. Τρώει τώρα!!.. Και με την πρώτη μπουκιά να της λέει… «λουλούδι μου μοναδικό.. υπέρτατή μου αγάπη… άει στο διάολο.. το κομμάτι δεν ήταν κομμένο στα πρότυπα ισοσκελούς τριγώνου..» και αμέσως μετά να βουρκώνει επειδή τον σέρβιρε φορώντας καινούργια παπούτσια που δεν είχαν περάσει από ΕΔΕ και των οποίων το χρώμα δεν ταίριαζε με την κολοκυθόπιτα.. πάσα ομοιότης με την πραγματικότητα.. τυχαία..

poupsi's garden είπε...

... κι εκεί μπαίνει ο ...(τα τατατααααααααααααα!) nikos! Σέρνει από τα μαλλιά μια δεκαεννιάχρονη εκκολαπτόμενη μακιγιέζ, η οποία κρατά μια ξεριζωμένη φραουλιά στο ένα χέρι..Στο άλλο κρατά έναν πλαστικό φαλλό διακοσμημένο από βερύκοκα (σουρεάλ είμαι ό,τι θέλω γράφω(είδες giorgakis!? Σέβας προς το κόμμα του αναφορικού!). Τα υπόλοιπα είναι άκρως ακατάλληλα δια το παρόν blog.

denangous είπε...

o K. θα είχε βουρκώσει που η φραουλιά θα είχε ξεριζωθεί χωρίς να ειδοποιηθεί με sms ..και που ο φαλλός θα είχε διακοσμηθεί με φρούτα για τα οποία δεν θα είχε ερωτηθεί... Να η διαφορά κυρία Poupsi!

poupsi's garden είπε...

Ω ναι..θλίβομαι, φίλτατε..θλίβομαι..ειδικά τώρα που έχω κοπανήσει κι ένα dewars...(Σας χαιρέτησα; Δε σας χαιρέτησα!!!!)

chic in greek είπε...

ένα γρήγορο σχόλιο ... poupsi και denangous δε σαχλαμαρίζετε στo msn να μη μας κουράζετε?

poupsi's garden είπε...

We are jealous, guacamole??! Aren't we?!

denangous είπε...

μη γκρινιάζεις guacamole... παίξε μαζί μας..!!

poupsi's garden είπε...

Aχ..Τώρα, περισσότερο από ποτέ μου λείπει ο μελίρρυτος, μελιστάλαχτος constantinos....Πάντοτε comme il faut...πάντοτε Γέντλεμαν.

chic in greek είπε...

δε λέω ... ο καθένας έχει δικαίωμα στη σαχλαμάρα ... αλλά μη μας χαλατε τον κήπο ΜΑΣ. Τα κουβαδάκια σας κι αλλού ... ντάξει!!!!

denangous είπε...

εεε τότε φεύγουμε!!! μείνε μόνος σου να στρώνεις τα χαλικάκια με τη τσουγκράνα σου!! Να!

poupsi's garden είπε...

...κακιασμένο!

Giorgakis είπε...

poupsi said: "το θέμα με το giorgakis δεν είναι η ...αστάθειά του. Είναι ακριβώς το αντίθετο: Η πεισματική προσήλωση σε άμφισβητούμενες απόψεις..."

Είπαμε, συγκροτημένη σκέψη χωρίς παλινωδίες. Άλλωστε ιστορικά η πείρα του επαγγέλματός μου διδάσκει ότι ανατροπές έγιναν μόνο μια δυο φορές, που και αυτές ακόμα αμφισβητούνται.

chic in greek είπε...

Ωραία … απ’ ότι φαίνεται, poupsi kai denangous, αυτό το ντελίριο σουρεαλιστικής έμπνευσης … (τώρα που το ξανασκέφτομαι οι λέξεις ‘σουρεαλισμός’ και ‘έμπνευση’ πρέπει να αποφεύγεται να βρίσκονται στην ίδια πρόταση. Ο σουρεαλισμός ταιριάζει καλύτερα με την ΄παπαριά’) … ξαναρχίζω λοιπόν την πρόταση διαφορετικά.

Ωραία … απ’ ότι φαίνεται άδειασε η παραλία από τους φωνακλάδες … οπότε ας ασχοληθούμε και λίγο με το θέμα μας.
Νομίζω ότι έχουμε βάλει κάτω τον Κ. και τον ‘πυροβολούμε’ με καταιγιστικά πυρά. Και όταν η Ελπινίκη προσπαθεί να παρουσιάσει θετικά στοιχεία για το πρόσωπό του, τα αγνοούμε ή τα θεωρούμε επουσιώδη, όμως με τίποτε δεν σκεφτόμαστε να επανεκτιμήσουμε την αρχική μας άποψη (προσωπικά Ελπινίκη δε θεωρώ τη σταθερότητα στις απόψεις υποχρεωτικά θετικό στοιχείο. Μάλιστα, όπως έχει αποδειχθεί και πειραματικά, το σύνηθες για το ανθρώπινο μυαλό είναι να δημιουργεί μια άποψη βασιζόμενο σε ελάχιστες πληροφορίες και στη συνέχεια να προσπαθεί να ταιριάξει τις όποιες νέες πληροφορίες στην άποψη αυτή και όχι το ανάποδο, να τροποποιεί δηλαδή την αρχική άποψή του βάσει των νέων δεδομένων).

Ας ξαναδούμε λοιπόν τα αρνητικά. Αυτό με την κουταλο-κατσαρόλα, Ελπινίκη μας, παλεύεται. Αν τον πείσεις να τσιμπάει κάτι ελαφρύ τα μεσημέρια, ένα μήλο ίσως, για λόγους υγείας, ίσως σιγά σιγά το ξεχάσει (πες του για παράδειγμα: Αγααααπη μου… , πάχυνες τώρα τελευταία ή μου φαίνεται? Δεν σου πάει πάντως. Ο πρώην μου – πάντα πιάνει αυτό – ήταν πολύ fit). Αν μάλιστα απομακρυνθεί και από κάποιες κακές επιρροές που ενδεχομένως να υπάρχουν στον οικογενειακό χώρο, σε συνδυασμό με το ότι η μαγειρική δεν είναι και το ατού σου (μήπως να ζητήσουμε από την 19χρονη μαθητευόμενη μαγείρισσα καμία συνταγή?) νομίζω ότι θα το ξεπεράσουμε.
Όσον αφορά τον ασφυκτικό έλεγχο … χμμμ … εδώ τα πράγματα ίσως να είναι πιο σοβαρά. Όμως δε σημαίνει ότι είναι υποχρεωτικά παθολογικός ζηλιάρης. Ίσως ο χωρισμός του να ήταν εξαιρετικά επώδυνος, να ένοιωσε συντριπτικά προδομένος και να θέλει τον χρόνο του (ενδέχεται και οι άνδρες να έχουν μια μορφή ευαισθησίας). Ίσως αν του εξηγήσεις καλύτερα τι συμβαίνει … να τον κάνεις να νοιώθει ασφάλεια … δεν ξέρω … κάποιο κουμπί πρέπει να έχει στο θέμα αυτό.

Κατόπιν των παραπάνω … θα έλεγα κι εγώ Επιλογή Ν.3.


ΥΓ: constantinos … αν είναι ο κύριος που χωρίζει να φεύγει για μια ημέρα προκειμένου να αφήσει τη γυναίκα να διαλέξει ότι θέλει από το σπίτι … τότε καλύτερα να τα δώσει όλα από την αρχή … να φανεί και Laaaarge βρε παιδί μου. Ούτως ή άλλως αυτά που θα βρει επιστρέφοντας είναι αυτά που θα πρέπει να πληρώσει για να πετάξει.

i-Reporter είπε...

Παροτι "χτυπησα" μερικα...τσιπουρα με...συναγριδα και φρεσκα καλαμαρακια. Απολαυστικοι οι διαλογοι...- Ωστε η κυρια Ε, εκτιμησε τον αυθορμητισμο και το γελιο του Κ, και πηγε να μεινει σπιτι του...! Τι λες βρε παιδι μου!! Εαν γελας λοιπον και εισαι...αυθορμητος κινδυενυεις να σιδερωνεις....σουτιεν και κιλοτακια και να το παιζεις...σκυλος...βεραντας.
Απαντηση πρωτη - στην Ε που με ρωτησε: Κοριτσι μου, εγω ΠΑΝΤΑ πληρωνω. Ποτε βεβαια, για να παω με μια γυναικα.ΔΕν εχω πληρωσει ΠΟΤΕ για να κανω σεξ. ΠΟΤΕ δεν βγηκα με ΚΑΜΜΙΑ γυναικα που να πληρωσε αυτη. Οι ΑΝΔΡΕΣ πληρωνουν....
Απάντηση δευτερη στην Ε: Το "αφραγκο φυτο" που ψώνισες, προφανως έχει...μελλον...φραγκατο. Μια χαρα...επενδυση.
Απάντηση τρίτη -στις δυο γυναικες της παρεας: Παραπεμπω στον denangous. Προσωπικά είμαι λατρης των γυναικών. Αλλα προυπογραφω αυτο που λεει η Α-Α: ... κι εκεί μπαίνει ο ...(τα τατατααααααααααααα!) nikos! Σέρνει από τα μαλλιά μια δεκαεννιάχρονη εκκολαπτόμενη μακιγιέζ, η οποία κρατά μια ξεριζωμένη φραουλιά στο ένα χέρι..Στο άλλο κρατά έναν πλαστικό φαλλό διακοσμημένο από βερύκοκα (σουρεάλ είμαι ό,τι θέλω γράφω(είδες giorgakis!? Σέβας προς το κόμμα του αναφορικού!). Τα υπόλοιπα είναι άκρως ακατάλληλα δια το παρόν blog.
Απάντηση τεταρτη στην Ε: Υπαρχει η χρονολογικη ηλικια(νιωθει καπου...200 χρονων), υπαρχει η συναισθηματικη ηλικια, υπαρχει η νοητικη ηλικια, υπαρχει η ψυχολογικη ηλικια, υπαρχει....- μπορω να σας παραδωσω μαθηματα, εαν παμε μαζι σε εναν Χαμαμ στη Σμυρνη......

denangous είπε...

Ένσταση guacamole.. δεν «πυροβολούμε» τον Κ. Να σου θυμίσω ότι η Ελπινίκη μέσω της Poupsi.. αρχικά ζήτησε τη γνώμη μας για τη συμπεριφορά του… με τα δεδομένα που είχαμε στη διάθεσή μας.. κρίναμε.. άλλοτε με επιστημονική διάθεση.. άλλοτε με σουρεαλιστική (βλέπε παπαρική) διάθεση.. όμως η διάθεση για κριτική της συμπεριφοράς του Κ. τράφηκε από όλα όσα διαβάσαμε… και μη μου πείτε ότι είναι νορμάλ.. Η Ελπινίκη σε στιγμή –προφανώς - απόγνωσης ζήτησε τη γνώμη αγνώστων για τη συμπεριφορά του καλού της… και όταν εμείς είπαμε τη γνώμη μας – φτάνοντας είναι η αλήθεια σε υπερβολές – εκείνη εμφανίστηκε ασθμαίνουσα για να τον υπερασπιστεί… για να μας πει «όχι ρε παιδιά.. έχει και καλά στοιχεία.. κάτω από όοοολα όσα διαβάσατε!!!» .. μόνο και μόνο αυτό είναι αρκετό σαν αντίδραση..

ΥΓ1 καλά giorgakis.. να μας πεις που μένεις.. δεεε θες.. θα μας πεις τι επαγγέλλεσαι τουλάχιστον για να αντιληφθούμε και εμείς αυτό το περί ανατροπής?
ΥΓ2 Η largesse δεν είναι στη μοιρασιά Constantinos.. είναι στον τρόπο που αποχωρείς.. γενικότερα.. στο χωρισμό δεν πρέπει κανείς να είναι large..απλά αξιοπρεπής.
ΥΓ3 Νikos said: Κοριτσι μου, εγω ΠΑΝΤΑ πληρωνω. Ποτε βεβαια, για να παω με μια γυναικα.ΔΕν εχω πληρωσει ΠΟΤΕ για να κανω σεξ. ΠΟΤΕ δεν βγηκα με ΚΑΜΜΙΑ γυναικα που να πληρωσε αυτη. Οι ΑΝΔΡΕΣ πληρωνουν....

…το σεξ επί πληρωμή είναι αυνανισμός χρησιμοποιώντας σαν σκεύος ηδονής τη γυναίκα…οπότε..άστο..
Δεν νομίζω ότι για να αποδείξει κανείς ότι είναι άνδρας πρέπει να πληρώνει Nikos.. τότε θα ήταν πολύ εύκολο.. και ο κόσμος θα ήταν γεμάτος άνδρες…

Τον ΑΝΔΡΑ τον κάνει ο αυτοσεβασμός και σεβασμός προς τη γυναίκα.. it takes two to tango.. και το τανγκό είναι πολύ ερωτικός χορός.

Constantinos είπε...

Εδώ Γέντλεμαν! (όπως έγραψε η πάντα γλυκυτάτη Πούπση, όταν σταμάτησε να τραβάει τις κοτσίδες της)

Θα με κάνετε να βάλω adsl στο σπίτι και να πάρω laptop, είναι το τελευταίο οχυρό που μένει να πέσει, μετά την τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο...

Έτσι, αντί να βλέπω Simpsons στο Mak, θα είμαι μέσα στον κήπο! (μέσα σε κήπο κάθησα / και σ'ένα περιβόΟΟλι...)

Guacamole, γιατί είστε αρνητικός με τάσεις μισογυνισμού; Αν τα πάρει όλα, τα πήρε! Η άσχημη συμπεριφορά μιας γυναίκας δεν δικαιολογεί σε καμμία περίπτωση άσχημη συμπεριφορά του άντρα, και το αντίθετο, φυσικά. Είμαστε ok απέναντι στον εαυτό μας και αυτό δεν εξαρτάται από τους άλλους!

Όσο για τις πληροφορίες και το μυαλό, έχετε απόλυτο δίκιο, γι αυτό πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί και επιφυλακτικοί όταν διατυπώνουμε απόψεις. Η αναθεώρηση απόψεων όταν υπάρχουν νέα δεδομένα (δεδόμενα, όπως θα έλεγαν στην πρωτοσοσιαλιτική περίοδο) είναι δείγμα ορθής κρίσης και συγκροτημένης σκέψης.

Και, denangous, δεν είναι θέμα largesse, είναι ακριβώς αυτό που λες: Αξιοπρέπεια. (με τα λοιπά, συμφωνούμε).

Όταν έχεις αυτοσεβασμό, σέβεσαι τους άλλους. Όταν δεν σέβεσαι τους άλλους, δεν έχεις αυτοσεβασμό!

Αν ο Κ., αντί της LPνίκης, μας έλεγε την ιστορία από την δική του οπτική γωνία, θα βλέπαμε και θα κρίναμε τα πράγματα τελείως διαφορετικά.

Giorgakis, ακραίες καταστάσεις δεν είναι μόνο αυτές που σχετίζονται με ανατροπές, αλλά και αυτές που σχετίζονται με την παντελή έλλειψή τους.

Giorgakis είπε...

denangous said... "ΥΓ1 καλά giorgakis.. να μας πεις που μένεις.. δεεε θες.. θα μας πεις τι επαγγέλλεσαι τουλάχιστον για να αντιληφθούμε και εμείς αυτό το περί ανατροπής?"

Νεκροθάφτης

Constantinos είπε...

Νεκροθάφτης και ανατροπές ==> Άρα ζεις στην Ρουμανία, στα Καρπάθια! :-)

denangous είπε...

η μόνη ανατροπή στο επάγγελμα του νεκροθάφτη giorgakis ήταν η ανάσταση του Ιησού..

chic in greek είπε...

και του Λαζάρου ... και του Λαζάρου... μη ξεχνάμε τον Λάζαρo παρακαλώ!!!

Unknown είπε...

Τι εχασα ρε γαμωτο .... ΤΙ ΕΧΑΣΑΑΑΑΑ.......

denangous είπε...

σωστό guacamole!!!!! ο giorgakis μίλησε για δύο ανατροπές!!! τις έχουμε!!!

Οπότε τελικά ο giorgakis μπορεί να ζει στο Κατμαντού στις παρυφές του Πασουπατινάθ, τόπου καύσης νεκρών… όπου και να ασχολείται με την εκλεκτή πελατεία του…
Μικρός ήσουν και πυρομανής?

Τελικά giorgakis.. αν μένεις κάπου λιγότερο εξωτικά και είσαι ιατρός ουρολόγος.. πολύ θα απογοητευτώ!!!
ΥΓ ποτέ δεν είναι αργά Antonis

chic in greek είπε...

Τι έχασες antonis? ... την ανάσταση?

chic in greek είπε...

constantinos πολύ εύκολη χρήση του χαρακτηρισμού μισογύνης ...
πάντως διατηρώ κάποια αμφιβολία ως προς του μέχρι ποιού σημείου θα πρέπει να αποφεύγεται η ανταπόδοση άσχημης συμπεριφοράς (και δεν αναφέρομαι μόνο στις σχέσεις). Αν δηλαδή η άλλη/ο άλλος είναι τσογλάνι του κερατά για πόσο θα πρέπει να της/του φέρεσαι σαν να είναι Κυρία/Κυρίος. Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τα ζαμπουνλίκια, αν έχεις φτύσει αίμα στον επαγγελματικό σου χώρο ... και βλέπεις ότι κάποια συνάδελφος σε σαμποτάρει συνεχώς ώστε να προωθηθεί σε βάρους σου ... εσύ τι κάνεις?
Το ανέχεσαι επειδή έτσι είχαν πει κάποιοι γεντλεμαν στον 18ο αιώνα?

Lazaros είπε...

ΕΥΓΕ ΓΟΥΑΚΑΜΟΛΕ. ΕΣΥ ΝΤΕΝΑΝΓΚΟΥΣ ΘΑ ΚΑΙΓΕΣΑΙ ΑΙΩΝΙΩΣ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΣΙΔΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΕΣΩΡΟΥΧΑ

denangous είπε...

αν είναι να τα σιδερώνω...και να τα βλέπω φορεμένα μετά στις κολασμένες... lazaros βάλε τη στιρέλα στη μπρίζα!!!!

eleni είπε...

Constantinos I'm trying to be objective.

Δηλαδή Nikos για να καταλάβω.. εσείς δεν γελάτε ποτέ, ώστε να μην κινδυνεύσετε να... σιδερώνετε σουτιέν και κιλοτάκια; Καλό κι αυτό!
Όσο για το "άφραγκο φυτό", δεν αναφερόμουν σε συγκεκριμένο πρόσωπο... Αν θέλετε ξαναδιαβάστε την παράγραφο..
Όσο για την προσφορά σας..
Αν αποφασίσω να πάω για Χαμάμ στη Σμύρνη, θα προτιμίσω να έχω παρέα έναν 20χρονο, παρά κάποιον που νιώθει 20χρονος..
Υπάρχει μια διαφορά, όπως και να το κάνεις..

denangous..Όταν κοινοποίησα τον πρόβλημα που έχω στη σχέση μου, ήμουν έτοιμη για κάθε είδους κριτική... και μέσα από τις υπερβολές, συνειδητοποιείς καλύτερα κάποια πράγματα. Αν είχα σκοπό να υποστηρίξω τον Κ., δεν θα ζητούσα τη γνώμη σας. Δεν θα υπήρχε λόγος άλλωστε.. Γι' αυτό και στην αρχή, δεν σας ανέφερα στοιχεία σχετικά με τον χαρακτήρα του. Εσείς με ρωτήσατε να σας πω...
Αν και με ξετρέλλανε η περιγραφή σας για τη Λετιουλελλέ τη σκλάβα...

Εχθές λοιπόν, αποφάσισα να εφαρμόσω την κατά guacamole Επιλογή Ν.3.
Κι αυτό γιατί...
Φεύγω από τη δουλειά στις 7.00. Φτάνω σπίτι 7.40 (στις 8.00 είχα γυνμαστήριο), μπαίνω μέσα, πετάω τσάντες κ.λπ, ανοίγω το ψυγείο βγάζω την κατσαρόλα με τα μακαρόνια, τα ζεσταίνω και τα βάζω σ' ενα πιάτο. Τρίβω ντομάτα (φρέσκια) για να βάλω από πάνω, κόβω σαλάτα τα βάζω σ' ένα δίσκο και του τα πάω για να φάει. Εν το μεταξύ, ενδιάμεσα απ' όλα αυτά ετοιμάζομαι και για το γυμναστήριο. Γυρνάω στις 9.45, και αρχίζω πάλι...
Έτσι αποφάσισα να του μιλήσω...
μεταξύ 11.00 & 12.00 όπου βέβαια ήμουν ένα κουρέλι..

denangous είπε...

εμμμμ πως να μην είσαι κουρέλι!!!!!!! είχες ξεχάσει το τριμμένο τυρί!!!

Constantinos είπε...

Guacamole, έγραψα για τάσεις μισογυνισμού (και αυτό με επιφυλάξεις) σύμφωνα με αυτά που έγραψες.

Κατ' εμέ, πάντα φέρεσαι σαν κύριος, ειδικά στους μαλάκες.

Όσο για τον επαγγελματικό χώρο, σίγουρα μπορείς να αποδείξεις την αξία σου και να εξοντώσεις τους αντιπάλους χωρίς κατινιές. Δεν εννόησα ποτέ να κάθεσαι να υπομένεις. Σιδερένιο χέρι σε βελούδινο γάντι (διαβασμένο τό'χω αλλά δεν θυμάμαι από πού...). Όλα μπορούν να γίνουν, θέλουν τον τρόπο τους. Και μακριά από μένα τα ζαμπουνιλίκια!

Μήπως ο giorgakis είναι ένας Ελ, από την πανάρχαια κοιτίδα των Ελ στην έρημο Τάκλα Μακάν, από όπου συντονίζει τις μηχανές αντιβαρύτητας της Σελήνης; (Η οποία είναι τεχνητή, την έφτιαξαν πριν 15,000 χρόνια οι πρόγονοί μας και το 2012, που τελειώνει το ημερολόγιο των Μάγιας, θα ορμήσουμε 200,000,000 Ελ να κατακτήσουμε τον κόσμο και θα πάρουμε το Μουντιάλ του 2014.)

denangous είπε...

Χαίρε προφήτη Λιακόπουλε!!! οδήγησε τους Ελ στο σύμπαν!!!!

chic in greek είπε...

Η έκφραση σιδερένιο χέρι σε βελούδινο γάντι constantinos νομίζω ότι έχει αρνητική χροιά ... και αναφέρεται στην ύπουλη τακτική ... ότι δηλαδή παραπλανάς κάποιον με το να του εμφανίζεις το βελούδινο γάντι ... και μόλις πάει ο φουκαράς να σου κάνει χειραψία ανακαλύπτει, πολύ αργά βέβαια, ότι το χέρι είναι σιδερένιο. Αν το ήξερε από την αρχή όμως ... θα προστατευόταν.
Σχετικά με τα 200.000.000 Ελ ... χμμμ ... προσοχή στα ληγμένα!!

chic in greek είπε...

Ελπινίκη ... τελικά του μίλησες? τι έγινε? κράτα μας ενήμερους αν θέλεις.

eleni είπε...

Δυστυχώς Constantinos έτσι είναι λίγο - πολύ τα πράγματα..
Η μόνη περίπτωση να φάω κατι πριν το γυμναστήριο είναι στο εστιατόριο της εταιρίας που δουλεύω. Και μετά, αν φτιάξω κάτι πρόχειρο π.χ. αυγά ποσέ (sorry, δεν ξέρω γαλλικά), σαλάτα, γιαούρτι...
Αλήθεια, κάνετε τέτοια πράγματα;;;

denangous είπε...

Guacamole.. η έκφραση δεν υπονοούσε ύπουλη τακτική..
αν θυμάμαι καλά.. νομίζω ότι είναι έκφραση που αναφέρεται στην πολιτική κάποιου παλαιού γάλλου πολιτικού.. ο οποίος κυβερνούσε με διπλωματία… διαλλακτικότητα.. αλλά ταυτόχρονα με πυγμή..
Όσον αφορά τους Ελ.. αρκεί να δεις τον συμπαθή Λιακόπουλο να χτυπιέται σε κάτι μικρά κανάλια για να πουλήσει την πραμάτεια του.. και θα καταλάβεις… είμαστε όλοι Ελ..
Δεν μας είπες Ελπινίκη.. μίλησες.. και?? ελπίζω να μην είχες ξεχάσει να βάλεις πετσετούλα στο δίσκο και να σε μάλωσε..

denangous είπε...

Το να φροντίζεις κάποιον που νοιάζεσαι είναι υπέροχο συναίσθημα Ελπινίκη… και η ανταπόδοση.. το ίδιο… Όσον αφορά την εμπιστοσύνη… πραγματική αγάπη χωρίς εμπιστοσύνη.. δεν υπάρχει… αν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη είναι σχέση κρατούμενου-δεσμοφύλακα… φορολογούμενου-εφορίας… όπως λέει και το άσμα.. αν αγαπάς κάποιον.. άφησε τον ελεύθερο

Giorgakis είπε...

Μια και η συζήτηση καταλήγει, όπως αναμενόταν, στην αγάπη, προτείνω ανεπιφύλακτα, για όσους δεν το γνωρίζουν, το best seller του Erich Fromm "The Art of Loving". Σύντομο και περιεκτικό. Γράφτηκε πριν από μισό αιώνα, αλλά παραμένει θησαυρός.

eleni είπε...

Του μίλησα guacamole...
Και τι έγινε;; Μ' άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε!
Δεν ξέρω αν έφταιγε η κούρασή μου...
Δηλαδή... εκεί που του εξηγούσα τα θέματα συμπεριφοράς (ανάκριση, πιεση, μούτρα κ.λπ) του έλεγα "σε παρακαλώ, είμαι που είμαι τις καθημερινές πιεσμένη στην ώρα, τα Σάββατα που κάθομαι και έχω να κάνω διάφορες δουλειές και να δω κάποιους φίλους μου, μη με πιέζεις να είμαι σπίτι στις 14.00", ξέρεις τι μου απάντησε;;;;;
"Καλά καρδούλα μου, βάζε μου το πρωί πριν φύγεις στο ψυγείο φαγητό (σερβιρισμένο εννοείται) να έχω φάω μόλις γυρίσω από τη δουλεία, και δεν με πειράζει αν θα φάω μόνος μου"...
Τι να πω, για το θέμα της αλληλογραφίας, δεν το συζητώ! Εκεί τέθηκε θέμα... κρατικών μυστικών!!
Αφού δε θέλω να μου ανοίγει την αλληλογραφία, τότε είμαι κρυφός πράκτορας της CIA. Το εξηγώ λίγο κομψά...
Όσο για τα περιβόητα παπούτσια... Από τη μία, ναί μπορώ να αγοράζω ότι θέλω αφού δουλεύω και τα λεφτά είναι δικά μου, αλλά απ' την άλλη -χωρίς να μου το έχει αναφέρει ποτέ- μου εξηγεί ότι ίσως θα έπρεπε να κάνουμε λίγη οικονομία, γιατί ίσως από Σεπτέμβρη (αφού ήδη μένουμε 1 χρόνο μαζί)αλλάξουμε το σπίτι, γιατί ισως..., γιατί ίσως..., γιατί ίσως.. Αλλά ακόμα, ίσως είναι νωρίς να το συζητάμε!

chic in greek είπε...

Ελπινίκη για πολύ σημαντικά θέματα υπάρχει και η μέθοδος του τελεσίγραφου ... ώστε να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Το κακό είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά ελάχιστες φορές και γιαυτό θέλει προσεκτική χρήση.

Constantinos είπε...

Το σιδερένιο χέρι το έγραψα με την θετική έννοια του denangous.

Το ξέρω Ελπινίκη ότι προσπαθείτε να είστε αντικειμενική, απλά προσπαθώ κι εγώ να καταλάβω...

Βλέπεστε τόσο λίγες ώρες και αντί να σας έχει στην αγκαλιά του προτιμάει να του σερβίρετε φαγητό;;;;;
Αν εγώ γυρνούσα νωρίτερα, θα σας είχα έτοιμο κατάλληλο φαγητό για το gym. Nαι, το πρωι σηκώνομαι στο σκοτάδι, φτιάχνω smoothy γάλα μπανάνες φράουλες, ή τοστ, και πριν φύγω ανοίγω τα παράθυρα και το ραδιόφωνο για να ξυπνήσει απαλά.
Το κάνω με χαρά και με την καρδιά μου, αισθάνομαι κι εγώ ωραία, δεν υπάρχει κανένας ψυχαναγκασμός ή συναισθηματικός εκβιασμός.

Και, εννοείται, δεν το κάνω για, ούτε περιμένω, ανταπόδοση.

Constantinos είπε...

Μα, τελεσίγραφα σε μια σχέση;;;;;
(μου φαίνεται, απλά, αδιανόητο...)

Constantinos είπε...

(έγινε ένα μπέρδεμα, μάλλον δημοσίευσα το ίδιο ποστ 2 φορές διότι την πρώτη νόμισα ότι δεν δημοσιεύθηκε, πρόβλημα δικτύου εδώ, μάλλον, sorry!)

Constantinos είπε...

(έσβησα το πρώτο)

denangous είπε...

Τελικά βάζει ένα «καρδούλα μου»… και τυλίγει τον παραλογισμό του…για να τον κάνει πιο εύπεπτο.. όσον αφορά το θέμα της αλληλογραφίας.. είναι καθαρή ψυχοπάθεια… Τέλος, αν θέλει να μετακομίσετε για να … ίσως..(το θεωρώ πρόστυχο να τίθεται έτσι το θέμα) και να θέτει σαν όρο οικονομίας τα παπουτσάκια που παίρνεις με τα δικά σου χρήματα… που τα δουλεύεις… ε τότε μη σου πω που να βάλει το φουσκωτό του..

chic in greek είπε...

Ναι constantinos ... στην τέλεια σχέση (όπως και στον τέλειο κόσμο) όντως δεν υπάρχουν τελεσίγραφα. Για όλους τους υπόλοιπους που είμαστε απλά άνθρωποι ... νομίζω ότι είναι ένα μέσο (το έσχατο), για να βελτιώσουμε κάτι (που μας πειράζει αφάνταστα) ή να κερδίσουμε χρόνο.

chic in greek είπε...

constantinos ... τώρα που διάβασα τι κάνετε τα πρωινά ... και επειδή λόγω των σεξουαλικών μου προτιμήσεων δε θα μπορούσα να σας παντρευτώ ... μήπως γίνεται να με υιοθετήσετε?

eleni είπε...

Constantinos όσες φορές και να επαναλάβεις το ποστ, δεν θα βαρεθώ ποτέ να το διαβάζω! Μη σου πω ότι θα το τυπώσω και θα το τοιχοκολλήσω σε όλη την εταιρία! (πλάκα κάνω)
Μα είναι τόοοοοσο σπάνιο..
Συμφωνώ μαζί σου denangous, αλλά βρίσκομαι σε δίλημμα...
Τί εννοώ.. συμβιβάζομαι με το ότι "δεν μπορούμε να τα 'χουμε όλα στη ζωή μας όπως θέλουμε;" ή
όπως είπε και η poupsi να του πω "get a job" και ξανά προς τη δόξα τραβά...

Constantinos είπε...

Ώρες ώρες νομίζω ότι ζω στον κόσμο μου και απορώ... Το θεωρώ δεδομένο και όχι σπάνιο.

Guacamole, να σε υιοθετήσουμε ευχαρίστως!

Τέλειες σχέσεις δεν υπάρχουν. Είσαι μαζί με κάποιον διότι περνάτε αμφότεροι καλά. Αν τα πράγματα "στραβώσουν" και δημιουργούνται πολλά προβλήματα, το καλύτερο και για τους δύο είναι το τέλος.

Παρένθεση: Πολλά προβλήματα σημαίνει ότι το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε το έτερον ήμισυ είναι κάτι αρνητικό και όχι κάτι θετικό.
Κλείνει η παρένθεση.

Το να μένεις σε μια σχέση από ανασφάλεια ή συνήθεια δεν έχει νόημα κανένα. Το βασικό είναι η αγάπη. Τα υπόλοιπα ακολουθούν.

Η Ελπινίκη περιγράφει μια σχέση η οποία, κατά τη γνώμη μου (με πολλές επιφυλάξεις που κρατώ επειδή δεν έχω ακούσει την άλλη γνώμη), δεν έπρεπε να υπάρχει. Είναι βαρύ να μιλήσω για κάλυψη ανασφαλειών, οπότε δεν θα το πω, αν και περνάει από το μυαλό μου. Το μόνο που θα δικαιολογούσε τη συνέχιση μιας τέτοιας σχέσης είναι το άγριο αχαλίνωτο παθιασμένο συχνό σεξ.

Αλλιώς τι; Να έχει να σε δει μια μέρα και να τον ενδιαφέρει τι και πώς θα του σερβίρεις; Να στενοχωριέσαι και να τσακώνεσαι, να φθείρεσαι ψυχικά για δυο post it με γλυκόλογα, ένα φουσκωτό κι ένα "σ' αγαπώ";

i-Reporter είπε...

LP-νίκη: Γελάω με την καρδιά μου....και είμαι κατεξοχήν αυθόρμητος "τύπος". Για να πήγαινες με 20χρονο σε Χαμαμ στη Σμυρνη, εσυ ποσο χρονων εισαι (αν...επιτρέπεται;). Και επίσης μια προσωπική ερώτηση. Στο σεξ πως ειναι ο Κ;
Απο ο,τι κατάλαβα απο ολα τα υπόλοιπα, σε πάει για...κρέμασμα (...γαμο) απο Σεπτέμβριο και εσύ έχοντας φάει μια "καυτή πατάτα" σκέφτεσαι τον επόμενο...φούρνο.
Θες τη γνώμη μου; Γίνε μια...κολασμενη ύπαρξη στην ελευθερία της ζωής. Ας αφήσουμε όλα τα λουλούδια να ανοιξουν.....

eleni είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Constantinos είπε...

Mερικές φορές, πάντως, και ο έρωτας μπορεί να σκοτώσει ένα γάμο! :-)

chic in greek είπε...

Εφόσον ο έρωτας δε σκοτώνει κάποιον από τους ερωτευμένους ... όλα αντιμετωπίζονται.

i-Reporter είπε...

Ασφαλώς μόνο το sex δεν φτάνει....για ποιό πράγμα ομως αραγε; Για να υπάρχει μια σχεση; Για να μενουν δυο ανθρωποι μαζι; Για να...προχωρησει σε οικογενεια μια σχεση; Εσυ τι θες; Απλα συγκατοικηση; Ενδεχομενως και...γαμο; Γιατι να θελει τοτε να αλλαξετε σπιτι απο Σεπτεμβριο; Προφανως εχει "και κατι άλλο στο μυαλό του". Εχει παιδια καποιος απο τους δυο σας; Εσυ θελεις να κανεις παιδια και οικογενεια;
- Εγω, απο τα λιγα που εμαθα στη ζωη, ειναι οτι αν δεν υπαρχει "καλο σεξ", δεν υπαρχει τελικα...τιποτα σε ενα ζευγαρι (ενταξει, συντροφικοτητα, σερβιρισμα, παντοφλες, ενα πεταχτο φιλι κλπ θα υπαρχουν σε σχεσεις γαμου). Σε φοβιζει οτι ηδη...γερασατε σαν "ζευγαρι" πριν την ωρα σας;
- Για μενα παντως δεν ειναι "μπες - βγες - τελειωσες" ουτε το sex ειναι "αγωνας δρομου". Προφανως η ηλικια μου και οι σχεσεις μου, επιτρεπουν να πηγαινω με 20χρονες....(που για να ερχονται προφανως κατι θα τους αρεσει....).
Κατα τα λοιπά, μακαρι να πας με 20χρονο και εσυ σε Χαμαμ.....(θα ηθελα να "έπαιρνα μάτι" σε αυτό, αν δεν σε πειράζει...). Μπορω να κραταω και πετσετα στο ενα χερι....και στο άλλο σαμπανια.

eleni είπε...

Δεν έχω παράπονο στο sex... Τα πάμε μια χαρά! Αλλά θυμάστε όμως ένα τραγούδι της Α. Βίσση, "μόνο το sex δε φτάνει;".
Νομίζω ότι η ηλικία μου nikos είναι η πιο κατάλληλη, ώστε να μου επιτρέπει να πάω σε χαμαμ με έναν 20χρονο...
Και με αφορμή τη λέξη που είπες, (...γάμος)θέλω να σου πω....... ούτε καν το σκέφτεται! Θεωρεί πως ο γάμος σκοτώνει τον.. έρωτα!

denangous είπε...

Ξαναδιάβαζα τις διάφορες απόψεις… Η Ελπινίκη κάπου θύμιζε κάτι που είχε γράψει η poupsi τον περασμένο Μάρτιο.. Marriage isn’t a word.. it’s a sentence! …ξαναπήγα να το διαβάσω καθώς και τα σχόλια που είχαν γραφτεί τότε.. Εκεί, η Eleni έγραφε: «….Άρχισα λοιπόν να θέτω τα πράγματα επί τάπητος. Μάλλον αυτό δεν του άρεσε, γιατί από 'κει που έκανα την πάπια ξαφνικά διαπίστωσε ότι "ξύπνησα". Εννοείται ότι τακτική δεν άλλαξε, απλά εγώ άρχισα να του επισημαίνω τις δικαιολογίες του. Κάτι το οποίο δεν του άρεσε και έτσι πέρασε στην επίθεση. Και καταλαβαίνετε τι ακολούθησε... Κάπως έτσι αρχίζουν όλα.»
Μήπως Ελπινίκη τόσο καιρό φοβόσουν να θέσεις τα θέματα επί τάπητος φοβούμενη το όποιο αποτέλεσμα?
Το παραπάνω απαντάει έμμεσα και στην ερώτηση περί αλλαγής συμπεριφοράς κάποιου αν κάποιος του επισημάνει μερικά πράγματα..
By the way… πέρα από τις απόψεις του Κ. θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον ο λόγος που χώρισε… ο δικός σου.. πολύ λιγότερο νομίζω… θα ήταν ενδιαφέρον λοιπόν να ξέρουμε.. τους δικούς του λόγους.. που οδήγησαν είτε αυτόν είτε τη γυναίκα του προς την πόρτα… σημειολογικά (και αυθαίρετα) θα μπορούσα να συμπεράνω ότι για να του πάρει μέχρι και το κάδρο της γιαγιάς από τον τοίχο… θα πρέπει να τελείωσε με άσχημο τρόπο.. και εκείνη να ήθελε να πάρει κάποια μορφής εκδίκηση.. Ναι, θα ήταν ενδιαφέρον να βρούμε κοινά σημεία της συμπεριφοράς του προς την Ελπινίκη.. με τον πρότερο έγγαμο βίο του…

Constantinos είπε...

Nikos said...
- Εγω, απο τα λιγα που εμαθα στη ζωη, ειναι οτι αν δεν υπαρχει "καλο σεξ", δεν υπαρχει τελικα...τιποτα σε ενα ζευγαρι

Εδώ συμφωνώ απόλυτα με τον Nikos.

Denangous, η εκδίκηση είναι το πιο ποταπό ανθρώπινο συναίσθημα. Δηλητηριάζει την ψυχή και μολύνει την καρδιά.
Ίδιον ανθρώπων μικρών...

denangous είπε...

constantinos..δεν διαφωνώ.. αλλά είναι κατι που βλέπουμε γύρω μας συχνά...και σε επίπεδο ζευγαριών..ειδικά από τη μεριά του άτόμου που έχει ταλαιπωρηθεί και προδοθεί.. ή που τουλάχιστον έτσι νοιώθει..

Constantinos είπε...

Το βλέπουμε γύρω μας συχνά, ναι, αυτό όμως δεν αναιρεί αυτά που έγραψα πιο πάνω...

eleni είπε...

Nikos, θέλω να κάνω οικογένεια κάποια στιγμή. Για να ξαναπαντρευτώ, να πω την αλήθεια, δεν τρελαίνομαι. Και όχι λόγω της "καυτής πατάτας" που έφαγα. Δεν το βρίσκω και τόσο σημαντικό.
Δεν θα αλλάξουμε σπίτι τον Σεπτέμβριο. Ανακαίνηση θέλει να κάνουμε σ' αυτό που μένουμε ήδη.
Όσο για τον 20χρονο...αν ποτέ συμβεί κάτι τέτοιο, προτιμώ να το ευχαριστηθώ ολομόναχη..

Η δική μου ιστορία χωρισμού είναι λιγο-πολύ παρόμοια με της Elenis που αναφέρεις denangous. Και διαβάζοντάς τη προσεκτικά... μη πω ακριβώς η ίδια.. άρα μπορείς πάνω-κάτω να καταλάβεις κάποια πράγματα.
Οι λόγοι που οδήγησαν τον Κ. και την x-wife στον χωρισμό, είναι οι εξής. Όπως ανέφερα και σε προηγούμενο ποστ, ήταν μαζί για 12 χρόνια. Παντρεμένοι ήταν τα 4. Κάποια στιγμή η γυναίκα του έπαθε ειλεό, με αποτέλεσμα να χειρουργηθεί. Μετά από καιρό, όταν αποφάσισαν να κάνουν παιδί, διαπίστωσαν πως η εγχείρηση της είχε δημιούργησε πρόβλημα στα γυναικολογικά της και έτσι δεν μπορούσαν να κάνουν παιδιά, με τον φυσιολογικό τρόπο τουλάχιστον.
Άρχισαν λοιπον να πηγαίνουν στους γιατρούς για δουν τι θα γίνει...
Η γυναίκα του λοιπόν, πήγαινε μόνο σε γυναικολόγους που έβρισκε η ίδια. Όσους είχε βρει ο Κ., ούτε για φτήσιμο. Τελος παντων, όλων των γιατρών το συμπέρασμα ήταν το ίδιο...Εξωσωματική. Η κοπέλα δεν ήθελε σε καμμία περίπτωση να μπει σε τέτοια διαδικασία. Αρνιόταν κατηγορηματικά. Τι συζητήσεις, τι παρακάλια... τίποτα! Ανένδοτη..
Και έτσι ήρθε η φθορά στη σχέση. Κάτι που συνηδειτοποίησαν και οι δύο με το χρόνο. Έτσι, από κοινού αποφάσισαν να πάρουν διαζύγιο. Τον δικηγόρο τον βρήκε η γυναίκα του. Έκαναν το συμφωνητικό, και φώναξαν τον Κ. για να υπογράψει. Το συμφωνητικό ήταν περίπου 14 σελίδες οι οποίες ανέφεραν ό,τι θα έπαιρνε εκείνη μαζί της. Ο Κ. υπέγραψε χωρίς να του δώσει ιδιαίτερη σημασία.
Την ημέρα που η γυναίκα του θα πήγαινε στο σπίτι για να μαζέψει τα πράγματά της, ο Κ. ήταν στη δουλειά του. Μάλιστα, πριν αυτή εγκαταλείψει το σπίτι, του τηλεφώνησε στη δουλεια για να τον αποχαιρετίσει, λέγοντάς του ότι για εκείνη θα είναι πιο δύσκολο να φτιάξει τη ζωή της, και πως ξέρει κάποια στιγμή ότι θα το μετανιώσει.
Οταν γύρισε ο Κ. στο σπίτι αντίκρισε ότι σας είπα. 4 τοίχους.
Τίποτ' άλλο, πουθενά! Για να καταλάβετε, μέχρι και τα στρωμένα σεντόνια πήρε... Εννοείται ότι πήρε και το αυτοκίνητο και ότι της ανήκε από μετρητά.
Για τη δεύτερη λοιπόν υπογραφή, τηλεφώνησε ο δικηγόρος στον Κ., και του είπε ότι άμα θες να υπογράψει η "τάδε", πρέπει να της δώσεις άλλα 30.000€!!!
Σαφώς και δεν δέχτηκε, θεώρησε ότι είχε πάρει και με το παραπάνω αυτά που της ανήκαν, και είπε στο δικηγόρο, όχι. Τα επόμενα τηλέφωνα που ακολούθησαν ήταν διαπραγματεύσεις, όπου το ποσό έπεσε στα.... 1.500€!!!!!!!!!!!!

Υ.Γ. Το συμφωνητικό έτυχε να το δώ.... έγραφε μέχρι και πόσα σουπλά θα έπαιρνε, ποσα κουταλάκια του γλυκού από το 2ο σερβίτσιο, χαρτιά υγείας!!!!!...

Constantinos είπε...

Κάτι λέει ο σοφός λαός μας για πουλιά και υπογραφές, αλλά μου διαφεύγει...

Πέραν τούτου, ξεφτίλα είναι για ένα ζευγάρι που χωρίζει να χρειάζεται υπογραφές και δικηγόρους για να μοιράσει τα κοινά πράγματα. 12 χρόνια και τελειώνουν έτσι = 12 χρόνια "χαμένα". (με την επιφύλαξη ότι δεν έχουμε ακούσει την πλευρά της πρώην του Κ.)

eleni είπε...

Αυτή η διαδικασία, καλώς ή κακώς, σ' αυτές τις περιπτώσεις είναι αναγκαία. Όχι τόσο από τη δική μας πλευρά, όσο από τη πλευρά των δικηγόρων.
Σε αναγκάζουν σε στιγμές συναισθηματικής φόρτισης να κάτσεις να σκεφτείς πράγματα που εκείνη τη στιγμή θέλεις να ξεχάσεις.
Όταν πήγα στο δικηγόρο για το διαζύγιο, με τον άντρα μου τα είχαμε ήδη χωρισμένα. Ούτως ή άλλως δεν υπήρχε τίποτα και στα δύο ονόματα. Άρα, τι πιο απλό. Σε πληροφορώ, μου έβγαλε την πίστη ανάνποδα. Ειδικά όταν φτάσαμε στο μετρητό, που του είπα, "εγώ έχω εμπιστοσύνη στον Λ., ότι σας πει εκείνος ότι μου ανήκει και αυτό είναι" νόμιζα ότι θα μου έμενε στα χέρια! Πόσες φορές προσπάθησε να με κάνει να θυμηθώ άν υπήρχε κάτι άλλο.... Και τα αντίστοιχα βέβαια έλεγε και στον Λ.
Αν είσαι αδύναμος χαρακτήρας, λίγο να παρεκτραπείς εκείνη τη στιγμή, δεν το γλυτώνεις το ξεκαντίνιασμα. Σε προκαλούν!

Constantinos είπε...

Αν δεν θέλεις, δεν ξεκατινιάζεσαι, as simple as that!

("εκατό - εκατό - κατοστάρα εκατό" όπως φωνάζαμε προ 20ετίας στο αλήστου μνήμης Παπαστράτειο...)

chic in greek είπε...

1. Όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι (για τον Nikos) ... ή γενικά be prepared for something small.
2. constantinos ... δεν είναι του στυλ σου οι απλοποιήσεις του nikos ... παραξενεύομαι λοιπόν που ‘συμφωνείς ΑΠΟΛΥΤΑ ότι αν δεν υπάρχει καλό sex δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ σε ένα ζευγάρι'. Άλλωστε αν ήταν έτσι τα πράγματα … ο nikos … που είναι εξπέρ στα περί sex (τουλάχιστον σε ρητορικό επίπεδο) δεν θα ήταν αναγκασμένος να κυνηγάει πιτσιρίκες (οι οποίες δεν έχουν μέτρο σύγκρισης και ικανοποιούνται πολύ εύκολα).
3. Επίσης constantinos μπορεί ... η εκδίκηση είναι το πιο ποταπό ανθρώπινο συναίσθημα ... όμως προσφέρει ικανοποίηση η ρουφιάνα!!

poupsi's garden είπε...

ΠΑΝΤΩΣ, ΜΑΓΚΕΣ, ΑΠ'ΟΟΟΟΟΟΟΟΛΑ ΑΥΤΑ (101 σχόλια μέχρι τώρα! Ρεκόρ!), ΕΓΩ ΕΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ: ΗΜΟΥΝ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ!!!

poupsi's garden είπε...

Α, και κάτι άλλο:
Constantinos said... ¨"Πέραν τούτου, ξεφτίλα είναι για ένα ζευγάρι που χωρίζει να χρειάζεται υπογραφές και δικηγόρους για να μοιράσει τα κοινά πράγματα".
E,πως θα γίνει ρε costantinος!? Aν θέλεις να ζεις σε οργανωμένη κοινωνία πρέπει να έχεις και έννομη τάξη (κανόνες δικαίου κλπ). Διότι δε ζούμε σε ιδανικό -καλοπροαίρετο- κόσμο. Αν δε σ'αρέ, πάνε σε καν'νά κοινόβιο. Αν το βρεις και σε ικανοποιεί, -πού'σαι;- σφύρα μου κλέφτικα.

poupsi's garden είπε...

Κι ένα τελευταίο: Προσωπικά, είχα την ατυχία να διδαχθώ από τους δικούς μου ότι "πρέπει να πληρώνω τα δικά μου"...Αυτά ως φοιτήτρια. Δυστυχώς, το διατήρησα μέχρι τώρα. 'Ενας φίλος μου είχε πει κάποτε: "Ρε παιδί μου, εσύ βγάζεις το πορτοφόλι σου σαν πιστόλι!"...Κακά τα ψέματα όμως. Οταν ο άντρας "έχει και κατέχει" είναι ωραίο να τα 'χαλάει για πάρτη σου". Να κάνει "ζημιές"...Υιοθετώ πλήρως το απόφθεγμα της γιαγιάς μιας παλιάς μου συμμαθήτριας σε ξενόγλωσσο ινστιτούτο: "Ο τσιγκούνης στα λεφτά, μάτια μου, είναι και τσιγκούνης στα αισθήματα!"...Ναι, γιαγιά, καλή σου ώρα. Ετσι ακριβώς είναι.

poupsi's garden είπε...

Χαχααα! Μιας και το θυμήθηκα. Ολα αυτά για τα εικοσάχρονα ουρί του παραδείσου, που πολύ γουστάρουν τους έχοντες πολλές ηλικίες, μου θύμησαν εκείνον το χοντρό μεσήλικα "ταρίφα", με τα πουκάμισα έξω και τις τρίχες στ'αυτιά, που πριν από κάποια χρόνια είχε πάρει κούρσα κάτι συμφοιτητές μου: "Ρε παλικάρια, πως τα πάτε από γκόμενες;" ρώτησε ο ταξιτζής. Τα παιδιά απάντησα ότι οκ, όλο και κάτι γίνεται.
"Α!" είπε ο 'ταρίφας'. "Εμένα που με βλέπετε, ήμουν πριν από λίγο στη γκόμενα. Της 'εριξα' δύο και τώρα πάω στο σπίτι να 'ρίξω' άλλους δύο στη γυναίκα μου!!!" κοκορεύτηκε ο ... "γόης". Τα πνιχτά γέλια των φίλων μου ποτέ δεν έφτασαν στ'αυτιά του. Ήταν βλέπετε αρκούντως τριχωτά.
Ναι, guacamole. Ο θυμόσοφος λαός σπανίως σφάλλει.Τα "πολλά κεράσια" είναι κατά κανόνα όπως τα λες....Σάπια.

i-Reporter είπε...

Κι εγω απο τις 4 μεχρι τις 12 δουλευα pupsi. Τωρα που γυρισα σπιτι διαβαζω και...απολαμβανω. Προς Lp-Νικη. Δεν ξερω γιατι χωρισες εσυ (ουτε παρακολουθησα την Ελενη), αλλα αυτο που περιεγραψες για τον Κ. είναι τραγικο. Μετα απο αυτη την εμπειρια που ειχε με την ex-w, εσυ τι ρολο νομιζεις οτι παιζεις στη ζωη του; Προφανως ο "τυπος" απλά...πλη΄ρώνει και απαιτεί να έχει ο,τι πληρώνει. Θεωρεί ότι αρκετά του πήρε η...προηγούμενη. Τωρα καταλαβαινω και σε...συμπονω. Καντην τρεχοντας με ελαφρα πηδηματακια πριν ειναι αργα....
Σαν "τυπος" φαίνεσαι πολύ κακομαθημενη γυναικα του σημερα, αλλά "γατονι" που πιάνεται στην "φακα" σαν...πρωταρα. Επείδή οι διάφοροι άνδρες ξερουν, εμαθαν καλα, την υστερία των γυναικων για....αποκατασταση, ασφαλεια και τα συναφη, "πηδανε δια του...αρραβωνος". Το δουλεμα παει συννεφο.....
Για τα Υπολοιπα: G. δεν κυνηγαω καμμια πιτσιρικα. Αν ησουν τωρα εδω να σου δειξω το κινητο μου, θα καταλαβαινες τι σου λεω. Και θα εβλεπες για τι...καλαθι, μιλαμε. Ξαναειπα - και το ξερουν, οσοι με γνωριζουν - δεν εχω να αποδειξω τιποτα σε κανεναν ή καμμια. Εχω φάει...πολυ χωμα και σφαλιαρα, για να μπορω να λεω "ευχαριστω" οταν αξιζει κατι. Και προσωπικα εχω κλεισει διαφορους "κυκλους ανασφαλειας".
Στην LP-Νικη, που απλα προβληματιζεται εαν θα κανει οικογενεια με τον Κ, επειδη περασε ενα "λουκι"....
Στη θεση της θα εβρισκα "παρθενο εδαφος", χωρις παρελθον. Μονο μελλον....
Pupsi, εισαι γλυκα....και το ξερεις.

poupsi's garden είπε...

I surely aaaam!
Κοιμήσου!

i-Reporter είπε...

"Ο θυμόσοφος λαός σπανίως σφάλλει.Τα "πολλά κεράσια" είναι κατά κανόνα όπως τα λες....Σάπια"
Προς ΑΑ : Συμφωνω απολυτως και προσυπογραφω μαζι σου γλυκια μου. Την επομενη φορα να μου πεις που θα τα πινεις για να δειξουμε τα...κερασια μας (και να αφησουμε τον...θυμοσοφο λαο να....χειροκροτησει - μπορει να ψηφισει και με sms - βαλε και τον τριχωτο ουρακοταγκο που οδηγαει ταξι να πει και ενα τραγουδι με τους φιλους....). Η ζωη ειναι ωραια τελικα.....χωρις αλατι και πιπερι; Και...σαπια κερασια!

i-Reporter είπε...

επειδη εισαι πολυ γλυκια....σαν πετιμεζι....καληνυχτουδια.

poupsi's garden είπε...

Η poupsi κοιμήθηκε. Αφου προηγουμένως 'χτύπησε' έναν σακχαρώδη διαβήτη, βεβαίως-βεβαίως.

Constantinos είπε...

Ναι, η αλήθεια είναι ότι δεν συμφωνώ συνήθως με τις απόψεις του Nikos, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει απόλυτο δίκιο: Η σχέση αρχίζει και τελειώνει στο σεξ. Όλα αρχίζουν και τελειώνουν στο σεξ, άμεσα ή έμμεσα. Για ελάχιστα πράγματα είμαι στη ζωή μου απόλυτος. Αυτό είναι το ένα.

Eχετε δει το αριστούργημα του Κιούμπρικ Eyes Wide Shut?

Βλέπεις μια γυναίκα (ή ένα άντρα, για μια γυναίκα). Όλες οι ηλεκτροχημικές δραστηριότητες στον εγκέφαλο, επεξεργασία ερεθισμάτων, έκκριση ορμονών, γίνονται για να οδηγήσουν εκεί. Βασικότατο, θεμελιώδες ένστικτο. Κρατάει συνήθως 3 χρόνια αυτό το πάθος, μετά τέλος. Αναμενόμενο και μέσα στη φύση. Υπάρχει λόγος: Από τη στιγμή που η εξέλιξη γίνεται μέσα από τυχαίες μεταλλάξεις, ώστε να προκριθούν οι πιο προσαρμοστικές, πρέπει να γεννιούνται παιδιά με όλους τους δυνατούς συνδυασμούς. Δηλαδή, ο άνθρωπος δεν είναι μονογαμικός, ακριβώς όπως όλα τα θηλαστικά. Το γιατί μας έχει επιβληθεί η θεσμική μονογαμία τα τελευταία χρόνια, είναι άλλη, μεγάλη, κουβέντα.

Διάφορα συναισθήματα του στυλ αγάπη, έννοια για τον άλλον, στοργή και όλα όσα αρχίζουν να δυναμώνουν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, μπορούν να κάνουν ένα ζευγάρι να γεράσει μαζί, να κάνει οικογένεια και παιδιά και να ζουν αγαπημένοι. Σαν αδερφάκια. (Έστω και σαν αδερφάκια στο Arkansas!)

Ο έρωτας είναι πάθος. Αν καταντήσει να γίνεται για εκτόνωση ή, ακόμα χειρότερα, διεκπαιραιωτικά, ήρθε το τέλος.

Poupsi, η γιαγιά σου είχε δίκιο: Όχι μόνο στα αισθήματα, στα πάντα.

Όσο για την οργανωμένη κοινωνία και έννομη τάξη, συμφωνώ, προφανώς, αλλά δεν είναι εκεί το θέμα μου: Όταν μοιράζεσαι την ζωή σου με κάποιον, τον επιστεύεσαι. Αν έκανες λάθος και μπαίνουν στην μέση δικηγόροι και υπογραφές, φταις διότι εμπιστεύτηκες λάθος άνθρωπο. Δεν είναι καν θέμα καλής προαίρεσης. Φταις απέναντι στον εαυτό σου. Αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου και τέλος.

Όπως είχε πει και ο μέγιστος Καζαντζάκης στην Ασκητική: Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.

Constantinos είπε...

Και δεν μιλάω για ιδανικές καταστάσεις, αλλά για την πραγματικότητα!

poupsi's garden είπε...

Αγαπητέ constantinos. Τελικά όντως ζεις στο δικό σου κόσμο. Τι ευτυχής είσαι που απλουστεύεις τόσο πολύ τα πράγματα. Σε ζηλεύω.

i-Reporter είπε...

Χαίρομαι που συμφωνουμε στα βασικα Κonstantinos. Νομιζω στο "δια ταυτα", η Lp μπορει να βαλει "το τελευταιο τανγκό στο Παρίσι" και να χορέψει με το...φάντασμα της. Προφανως, είναι άλλη "μια χαμένη ψυχή"......

Constantinos είπε...

Δεν απλουστεύω, poupsi. Απλά, πολλοί περιπλοκοποιούν τα πράγματα για να αποφύγουν τις ευθύνες και τις συνέπειες των επιλογών τους.