Πέμπτη 14 Ιουνίου 2007

"Τόση απελπισία οι κουλές;"


Έπεσε στα χέρια μου, πριν καν'να δυο μέρες, ένα gay περιοδικάκι που κυκλοφορεί κάθε θερινή, νομίζω, σεζόν, στη Μύκονο. Εκεί, ανάμεσα στα διάφορα αρθράκια που παρεμβάλλονται των διαφημιστικών καταχωρήσεων, είδα κι ένα που, εν ολίγοις, έλεγε το εξής: "Πολλές "αδελφές" παντρεύονται στη Μύκονο. Ξέρετε όμως ότι παντρεύονται ...γυναίκες; Κι αυτές οι "κουλές" (εν.τις γυναικες), τόση απελπισία πια;"


Ο συντάκτης του συγκεκριμένου άρθρου αποτύπωσε την έκταση ενός φαινομένου, που όλοι λίγο-πολύ έχουμε αντιληφθεί: Την ένωση "ενώπιον Θεού και ανθρώπων" ομοφυλόφιλων ανδρών με γυναίκες, κατά κανόνα ετεροφυλόφιλες...


Κι ενώ κάτι τέτοιο, από την πλευρά των gay ανδρών ανδρών, έχει σχετικά εύλογη αιτία ( "οχύρωση" έναντι του υφέρποντα ή και πρόδηλου κοινωνικού ρατσισμού), ερώτημα τίθεται για τις γυναίκες που συναινούν σε έναν τέτοιο γάμο. "Τόση απελπισία οι κουλές;", όπως εύστοχα διατυπώνει ο (επίσης gay συντάκτης) του άρθρου.


Μια πρώτη απάντηση στην ερώτηση, θα ήταν "ναι, τόση!".


Πράγματι, οι σχέσεις ανδρών-γυναικών, όπως αυτές διαμορφώνονται σε ένα περιβάλλον ρευστών πλέον αρχών και σταθερών, είναι δύσκολες. Οταν ένας άνδρας "αλλιώτικος από τους άλλους" αποτελεί, πέραν της ιδιαιτερότητάς του, "καλό πακέτο" (ήτοι status quo, συμπεριφορά, εμφάνιση), και δεν είναι και κραυγαλέα περίπτωση θηλυπρέπειας, τότε ναι, κάποιες γυναίκες το παίρνουν απόφαση. Σαφώς έχουν προηγηθεί απογοητεύσεις με διάφορους straight γκόμενους ενώ η συνειδητή επιλογή gay συζύγου ενισχύεται συχνά από την επιθυμία άμεσης τεκνοποίησης: Οι straight συχνά-πυκνά κάνουν τους "ζόρικους" ως γνωστόν...


Οι συγκεκριμένες γυναίκες προφανώς θεωρούν πως η σεξουαλική προτίμηση του συζύγου τους δεν θα επηρεάσει τη δημιουργία μίας σωστής οικογένειας.

Βέβαια, υπάρχουν κι εκείνες που ελκύονται από ομοφυλόφιλους. Αυτές, που ξέρετε, θέλουν να τους φέρουν στον ίσιο δρόμο κι άλλα τέτοια ψυχοπαθολογικά...Το ψυχοπαθολογικό ίσως να ενυπάρχει σε κάποιες από τις "συνειδητοποιημένες", εκτιμώ...αλλά δεν είμαι και ειδική άρα μεγάλη κουβέντα δε λέω (σπόντα, Constantinos!)


Φυσικά, εκτός από τις συνειδητοποιημένες, υπάρχουν κι οι χαζές. Που δεν το παίρνουν χαμπάρι παρά μόνον όταν πιάσουν το σύζυγο επ'αυτοφώρω με τον Σάκη τον υδραυλικό. Κι είναι πολλές από δαύτες σας διαβεβαιώ. Οι χαζές, ξεκινούν από την κατηγορία της αθώας (η κατάταξη γίνεται με το ηλικιακό κριτήριο) και "αναβαθμίζονται" στην κατηγορία της χαζής, εφόσον η άγνοια επεκτείνεται και πέραν της πολύ νεαρής ηλικίας...


Και μία τρίτη κατηγορία είναι οι πληρωμένες. Εδώ συγκαταλέγονται όσες λαμβάνουν μισθό (κανονικότατα) προς τούτο, όσες επιθυμούν να προβληθούν στο πλευρό του διάσημου gay συντρόφου ή όσες επιδιώκουν και τα δύο: Λεφτά και Δόξα (μου ήρθε τώρα στο μυαλό η εικόνα εφοπλιστή που φιγουράρει στις κοσμικές στήλες συνοδευόμενος από την εντυπωσιακή Σουηδέζα μνηστή του τάδε. Ο εφοπλιστής είναι τόσο ...λαλάκης που αμέσως κανείς σκέφτεται σε τι ύψος να ανέρχονται οι αποδοχές της αιώνιας μνηστής).

Έχω υπάρξει αθώα και δι'ολίγον χαζή (τη γλίτωσα πολύ φθηνά, χωρίς κόστος). Επίσης υπήρξε κάποτε μία φευγαλέα σκέψη να μεταπηδήσω στην κατηγορία της συνειδητοποιημένης. Πολύ φευγαλέα... Απεταξάμην το Σατανά, though... "Πληρωμένη" δεν έχω διατελέσει αλλά όπως έλεγε κι ένας μουρντάρης φιλόλογος στο λύκειο "ουδεις γνωρίζει τα μέλλοντα να συμβούν"!!! So, wish me luck!


10 σχόλια:

Constantinos είπε...

Πούπσι, υπερστρεβλωτρία αλλοτρίων απόψεων, ποτέ δεν λέω μεγάλες κουβέντες, δεν έχω πει ποτέ στην ζωή μου μέχρι τώρα, και δεν σκοπεύω να πω. Όταν εκφράζω γνώμη στηρίζομαι στις γνώσεις μου, στα γεγονότα και στην κρίση μου. Πάντα παραθέτω επιχειρήματα και θέτω ερωτήματα.

Επί του θέματος:
Σωστά τα λες, "ναι, τόση". Προσθέτω: Ακόμη περισσότερη.

Δυστυχώς, για όλες, σχεδόν, τις γυναίκες ο γάμος είναι ο, πριν τα παιδιά, σκοπός ζωής. Επομένως είναι διατεθειμένες να κάνουν πολλές, πάρα πολλές, υποχωρήσεις για να παντρευτούν.

denangous είπε...

δηλάδη τα "τρελλά αγόρια" κάνουν την καρδιά τους πέτρα... και εκτελούν και τα συζυγικά καθήκοντα ώστε να τεκνοποιήσουν? ..τι λες τώρα!!! (προφανώς για να ..λειτουργήσουν θα σκέφτονται κανένα Βρασίδα με παχύ μουστάκι,τριχωτή πλάτη και σταυρουδάκι 24Κ με έντεχνα λιμαρισμένες τις άκρες για εφφέ... που περιπλέκεται εντέχνως στο ιδρωμένο δασύτριχο στήθος... κάτω από το ατθίς φανελάκι..)
Ε Λ Ε Ο Σ !!

poupsi's garden είπε...

Μία κοπελίτσα είχε ως καλύτερο φίλο ένα γκέι. Η γιαγιά που έβλεπε την καλή σχέση των δύο νέων, προέτρεψε την εγγονή: "Γιατί δεν παντρεύεσαι τον Τζακ, Έβελιν; Είναι τόσο καλό παιδί και ταιριάζετε τόσο!"
"But gran'ma, he's gay!" απάντησε η Έβελιν, για να λάβει την αποστομωτική απάντηση:
"Oh dear child, nobody's perfect!"

Unknown είπε...

Females wrote : When two mature people are passionately and deeply in love with one another to a high degree and that they respect each other very much, then, it is spiritually and morally acceptable to the society that they both engage themselves in the act of physical sex with one another.



Men wrote : 'I love sex'.

Constantinos είπε...

Μόνο δύο σουβλάκια με γύρο, από τις Άλπεις!

i-Reporter είπε...

Αβυσσος η ψυχη του ανθρωπου (και ειδικά της γυναίκας). Πότε θα πάμε για τσίπουρα ΑΑ; - Εκτός αν προτιμάς τις μπυραρίες γύρω απο την Grande Place....ή τα οστρακοειδή εκεί....- Εγω προτεινω εάν φανταστικό στα "νταμάρια".....- οσο για τους gay ή τις "λεσβιες" ή τις γελοιοτητες των δηθεν "γαμων", το τι θα κανει ο καθενας "με το πραμα του" και πως θα το διαχειριστεί ασφαλως αφορα αυτον ή αυτην. Αλλά, και η ξεφτίλα έχει όρια....

denangous είπε...

constantinos... έχασα κάτι??? Η έκφραση "Μόνο δύο σουβλάκια με γύρο, από τις Άλπεις" υποκρύπτει κάτι σχετικό με το θέμα που έθεσε η οικοδέσποινα? ...κατι άλλο σκοτεινά πονηρό???

poupsi's garden είπε...

Είναι σύνθηματικό, denangous. Be careful! Curiosity killed the cat...

Constantinos είπε...

Denangous, με τέτοιον καύσωνα, θέλουν προσοχή αυτά! :-)

denangous είπε...

καύσων..και στισ Άλπεις?? Απαπα!!!! πάει... το φαινόμενο του θερμοκηπίου δεν σέβεται τίποτα!