Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2008

Φλυαρίες

Αύριο Πέμπτη θα χιονίσει, λέει, και στα πεδινά. Με πήρε πριν από λίγο τηλέφωνο η eleni και μου το ανακοίνωσε. Πάντως, για σήμερα η ΕΜΥ τα 'θαλάσσωσε': Είχε προβλέψει βροχές και, αν εξαιρέσεις ένα μικρό χρονικό διάστημα το πρωί, η υπόλοιπη ημέρα ήταν ηλιόλουστη (όπως αυτές που αρέσουν του constantinos). Όταν συζήτησα με το guacamole το θέμα του καιρού και των ανεπιτυχών προβλέψεων της ΕΜΥ, μου ανέφερε μία φράση ενός Αμερικανού πολιτικού αναλυτή:"Ο Θεός έφτιαξε τους πολιτικούς αναλυτές για να μη νιώθουν μόνοι οι ..μετεωρολόγοι!". Καλό...

Σήμερα μίλαγα με το φίλο μου τον Π. Μου είπε ότι παραλίγο να επιτύχει στις εξετάσεις για μία θέση στις Βρυξέλλες. Αν είχε διαβάσει λίγο περισσότερο...! Αν είχε διαβάσει λίγο περισσότερο θα αμειβόταν με 4.500 ευρώ μηνιαίως συν 2 χιλιάρικα επιδόματα τον πρώτο χρόνο. Θα είχε ακόμη επιδότηση για αγορά αυτοκινήτου και οικοσκευής...Και φυσικά δε θα ένιωθε ότι βουλιάζει ολοένα και περισσότερο στα σκατά της greek reality (ναι, επαναλαμβάνομαι, το γνωρίζω...)

Είχε πάει και από Αμερική μεριά μία βόλτα. Μου είπε ότι ένα ωραιότατο σπίτι μέσα σε μια έκταση 14 στρεμμάτων στη Βοστώνη -απόσταση 30-45΄από το κέντρο της πόλης- με όλες τις υποδομές (ανακύκλωση, ταχυδρομεία κλπ) κοστίζει 350.000 δολάρια (270.000 ευρώ). Μ'αυτά και μ'αυτά ο Π. βρίσκεται τώρα σε κατάθλιψη. Τον κατανοώ απολύτως. Κι ο denangous, σίγουρα... Ο giorgakis θα είναι Βρυξέλλες σε λίγες ημέρες. Ο antonis, πάλι, δεν το κουνάει από την παραλία... Που είναι ο doc, μωρέ; Για το vagelis, δε το συζητώ: η παρουσία του πιο σπάνια κι από κλανιά ωραίας γκόμενας...Είναι και το άγχος της εκλογής Τσίπρα που τον 'καίει'...Η επιλογή του Αλέκου no 2, δεν είναι δα και λίγο πράμα!

2 σχόλια:

Constantinos είπε...

Οι ηλιόλουστες μα κρύες μέρες είναι αυτές που μου αρέσουν.

Η ΕΜΥ γενικά κάνει επιτυχείς προβλέψεις, απλά αν καμμιά φορά κάνει λάθος το θυμόμαστε και την κατηγορούμε.

Αν η γιαγιά μου είχε καρούλια θα ήταν πατίνι. Αν είχε κεραίες, τρόλεϊ.

Καλά, πόσο ερωτευμένη είσαι με τον Αλαβάνο;

Χθες ήταν τα 50 χρόνια από την τραγωδία του Μονάχου, αύριο τα 27 από τη θύρα 7...

Constantinos είπε...

Α, σήμερα θα πάω Άλπεις!

Σουβλόγησον!