Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2008

Οι αδελφές Τερέζες ας επιτελέσουν ιεραποστολικό έργο στην Αφρική

Σχόλιο της "Πανδώρας" (12.2.2008) για τη φράση του Κ.Κουκοδήμου προς το Μ.Τριανταφυλλόπουλο: "Οπως ξέρεις, εγώ αγαπώ, εκτιμώ και σέβομαι τους πάντες και τα πάντα":

"Καταλαβαίνω κάποιον που αγαπά, εκτιμά και σέβεται τους πάντες και τα πάντα - υπό την προϋπόθεση ότι εννοεί τις συμπαθείς δίχρωμες αρκούδες που ζουν στα δάση της Κίνας και τρέφονται με ζαχαροκάλαμα. Αλλά τους πάντε και τα πάντα σε τούτη την πλάση, πώς γίνεται; Και τι νόημα έχει η ενασχόληση με την πολιτική, όταν κάποιος αποφεύγει να κρίνει και να αξιολογεί πρόσωπα και καταστάσεις, αλλά αγαπά και εκτιμά τους πάντες και τα πάντα;

Δεν λέω. "Είναι κι αυτή μία στάσις. Νοιώθεται" που λέει και ο ποιητής. Όχι όμως από βουλευτή. Ίσως από έναν από εκείνους τους εκκεντρικούς τύπους, που ξυρίζουν το κεφάλι τους, φορούν πορτοκαλί κελεμπίες και χτυπώντας ρυθμικά κάτι πράγματα σαν κουδουνίστρες επαναλαμβάνουν μονότονα: ' Ωμ σάνι, σάνι, ωμ. Ωμ, σάνι, σάνι, ωμ' κ.ο.κ.

14 σχόλια:

Constantinos είπε...

Τα πάντα στα κινέζικα λέγονται XiongMao που σημαίνει Αρκούδα Γάτα. Τα κοάλα λέγονται MaoXiong!

ΠιΈς: Δεν έχεις ακόμα σχολιάσει τον τσίπρα, πώς έτσι;

denangous είπε...

ομολογώ ότι αυτό το "σας αγαπώ" ήταν πολύ τηλεοπτικό.. θύμιζε την Αλιφέρη..που έκλεινε την εκπομπή της με ένα γλυκανάλατο .."σας αγαπώ.." που ήταν τόσο φαρδύ όσο και το αναγνωστικό κοινό του τεν τεν.. από 7 μέχρι 77 ετών.. κάτι τέτοιο είναι πια η πολιτική στην Ελλάδα.. ένα τηλεπαιχνίδι στο οποίο βγαίνει ο Κίμων Κουλούρης (με διασκεδάζει απίστευτα αυτό το θλιβερό υποκείμενο..) και κάνει δηλώσεις με ύφος του σπουδαίου τραγωδού Πρέκα.. και όταν δεν πετυχαίνει, χρησιμοποιεί το τζόκερ του λέγοντας "πάμε πάλι παιδιά.. άλλη μια.." ..ένα τηλεπαιχνίδι στο οποίο όλοι μπαίνουν ξεβράκωτοι και ευελπιστούν να βγούν με το χρηματικό δώρο ΚΑΙ την κουρτίνα..


ναι constantinos... τι 8α γίνουμε τώρα χωρίς Αλαβάνο? ο άνθρωπος αυτός ήταν μια κάποια λύσις..τόσο για μας όσο και για τον Συνασπισμό..ή Σύριζα.. ή ..τέλος πάντων.. Ανησυχούν... φοβούνται μήπως ο Τσίπρας τους αναγκάσει να εγκαταλείψουν τον πολιτική τύπου "σχόλια από τον καναπέ του ρετιρέ μας" για κάτι πιο δυναμικό.. τρέμουν μήπως υποχρεωθούν και πέρα από τα δικαιώματα των μαυροφορεμένων μασκοφόρων που καίνε το σύμπαν.. αναγκαστούν να πάρουν ρεαλιστική θέση για τα πραγματικά προβλήματα όσων περπατούν βιαστικά στο πεζοδρόμιο.. επειδή πρέπει να προφτάσουν.. τις υποχρεώσεις τους..

Constantinos είπε...

Μπα... τα αποκόμματα τύπου σύριζα μύριζα, γουλί, ανταύγειες, τροτσκιστές επιπλοποιοί σαλαμέμποροι δεν έχουν μέλλον. Στις επόμενες εκλογές τα δυό μεγάλα κόμματα θα πάρουν πάνω από 80-85%, βάζω και στοίχημα.

Τι πολιτική να κάνει ο τσίπρας; Lifestyle και δήθεν τρέντυ υφάκι; Σοβαροί νά'μαστε.

poupsi's garden είπε...

Τσίπ...; Γουάτ; Χου ιζ δατ?

denangous είπε...

εδώ έχει ρεύμα οπαδών ο Μαρτάκης.. ο Τσίπρας δεν θάχει?? έτσι.. τουλάχιστον ένα ρεύμα..1,5 βολτ ώστε να ανάψει φανό-πορτ-κλέ τσέπης?

Constantinos είπε...

Ο τσίπρας είναι από τηΝ ΤσίπροΝ;

poupsi's garden είπε...

Και μήπως του αρέσουν οι τσιπ(ου)ρες;

Constantinos είπε...

Μήπως είναι μακρινός συγγενής του Geoffrey Rush και λέγεται Chip Rush?

denangous είπε...

με τον Τσίπ το σκιουράκι.. τον αδελφό του Ντέηλ.. τι σχέση έχει?

Constantinos είπε...

Τον ίδιο πολιτικό λόγο...

poupsi's garden είπε...

Κλαπ κλαπ κλαπ!!!

poupsi's garden είπε...

...καθώς επίσης και: "Hurayyyyyyyyyyyyyyyyyyyy"!

chic in greek είπε...

αν δεν υπήρχαν τηλεοράσεις και ακούγατε τον Τσίπρα μόνο από το ραδιόφωνο πόσο χρονών θα τον κάνατε;

Constantinos είπε...

Πολλώνε!