Παρασκευή 29 Φεβρουαρίου 2008

Αφιερωμένο στους απανταχού Ελληνες μπούληδες

Λονδίνο

Μετατίθεται ο πρίγκιπας Χάρι μετά τη διαρροή ότι υπηρετεί στο Αφγανιστάν (29/2/2008)


Στρατιώτης στην πρώτη γραμμή του μετώπου στο Αφγανιστάν είναι ο πρίγκιπας Χάρι, όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη από το βρετανικό υπουργείο Αμυνας.

Ο 23χρονος πρίγκηπας, που φέρει το βαθμό του λοχαγού, έχει υπηρετήσει «υποδειγματικά» στο Αφγανιστάν, στην επαρχία Χελμάντ όπου εξακολουθεί να βρίσκεται από το Δεκέμβριο. «Είχε πλήρη εμπλοκή στις επιχειρήσεις και ανέλαβε τους ίδιους κινδύνους με τα άλλα μέλη της μονάδας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η αποστολή του Χάρι στο Αφγανιστάν ήταν γνωστή στα μέσα ενημέρωσης, αλλά δεν είχε αναφερθεί δημόσια κατόπιν συμφωνίας με τις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις.

Η είδηση διέρρευσε από περιοδικό στην Αυστραλία και γερμανική εφημερίδα, εξέλιξη που έκανε τον αρχηγό του βρετανικού στρατού να δηλώσει «απογοητευμένος» και ζητά διακοπή νέων αναφορών για τις κινήσεις του πρίγκιπα στο Αφγανιστάν. Εξετάζεται ήδη αν θα συνεχιστεί η παραμονή του εκεί.

Τον Μάιο του 2007, ανώτατοι αξιωματούχοι είχαν αποτρέψει την αποστολή του Χάρι με τη μονάδα του στο Ιράκ με το αιτιολογικό ότι η δημοσιοποίηση του γεγονότος θα έθετε σε κίνδυνο τον ίδιο και την μονάδα του ενώ είχαν διατυπωθεί και απειλές.

Ο Χάρι, γιος της πριγκίπισσας Νταϊάνας, είναι τρίτος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, μετά τον πατέρα του, πρίγκιπα Κάρολο και τον μεγαλύτερο αδελφό του πρίγκιπα Ουΐλιαμ.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=877744&lngDtrID=245

17 σχόλια:

Constantinos είπε...

Για τους μπούληδες θα συμφωνήσω στο υποννοούμενο.

Αλλά ας μην ξεχνάμε ότι ο ...πρίγκηψ φτιάχνει προφίλ!

poupsi's garden είπε...

Ναι, γι'αυτό είχε πάει ... incognito.

Constantinos είπε...

Έλα ρε Πούπσι, κάνεις σαν να μην καταλαβαίνεις!

Αν είχε πάει πραγματικά incognito, δεν θα το μαθαίναμε! Και καλά, υπηρετεί στο Αυγατηγανιστάν. Μα καλά, κουτόχορτο τρώμε; Ενορχηστρωμένο σχέδιο. Και απρεπές. Τουλάχιστον οι Έλληνες Μπούληδες δεν πουλάνε φούμαρα και δήθεν.

poupsi's garden είπε...

Ναι, το γνωρίζω. Είναι θλιβερό να διαπιστώνεις καθημερινά ότι κάποιες χώρες είναι σοβαρές σε αντιδιαστολή με τη δική σου που τραβά την κατηφόρα ... Ο Χάρι είναι εκεί ήδη κάποιους μήνες. Αν με το που πήγαινε, μεθοδευόταν η σχετική διαρροή, 'ώστε να μη κινδυνεύσει στο ελάχιστο το παιντί", θα ήμουν κι εγώ καχύποπτη.
Εμείς, οι "μη πωλώντες φούμαρα", κατά την έκφρασή σου, που ούτε τους καταδρομείς μας δεν αφήνουμε να βγουν από την Καμπούλ και να λάβουν μέρος σε επιχειρήσεις, είμαστε ικανοί να αμφισβητήσουμε την παρουσία του Χάρι στο Αφγανιστάν;
Αλλά είμαστε καλά εκπαιδευμένοι να επιστρατεύουμε τη συνωμοσιολογία για ότι δε συμβιβάζεται με την ελληνική παρακμή...
Φαντάζομαι ότι η επιστολη Θεοδωράκη προς το Λάκη Λαζόπουλο, σε βρίσκει απολύτως σύμφωνο...

Constantinos είπε...

Ξέρεις καλά ότι δεν ασπάζομαι θεωρίες συνομωσίας.

Δεν αμφισβητώ την παρουσία του Χάρη στο Αφγανιστάν, (η έφμαση ήταν στο "υπηρετεί") απλά σχολίασα τον λόγο για τον οποίο πήγε εκεί: Για να φτιάξει προφίλ (ακόμα και στους βρετανούς γαλαζοαίματους χρειάζεται πλέον - οποία κατάπτωσις...) και να μην του πει κάποιος κάτι στο μέλλον.

Δε νομίζω ότι υπάρχει σώφρων άνθρωπος που πιστεύει ότι ο Χάρη εκτέθηκε στους κινδύνους που εκτίθενται οι υπόλοιποι βρετανοί αξιωματικοί και οπλίτες. Το paidi δεν κινδύνευσε καθόλου!

Δεν γνωρίζω την επιστολή, let me know pls και θα την σχολιάσω!

poupsi's garden είπε...

Σε παραπέμπω στο αμέσως προηγούμενο σχόλιό μου. Αφού επαναλαμβάνεις με άλλα λόγια το δικό σου σχόλιο, θεωρώ ότι σου έχω ήδη απαντήσει.

Constantinos είπε...

Μα δεν αμφισβητώ την παρουσία του Χάρη στο Αφγανιστάν, πώς μου απαντάς με κάτι που έγραψες και σου απάντησα ότι δεν είναι έτσι;

Υπεκφεύγεις ελλείψει επιχειρημάτων;

Για την επιστολή του Μίκυ;

poupsi's garden είπε...

Δήλωση: Eπειδή δεν είμαι αυτοκαταστροφική ώστε να αποκαρδιώσω το μοναδικό φίλο που τιμά έμπρακτα αυτές τις μέρες το blog, δε θα συνεχίσω το διάλογο με τον Constantinos σε σχέση με το Χάρι.

Constantinos είπε...

Μα γιατί;

Δεν αποκαρδιώνομαι εγώ! Μάλιστα σήμερα πήρα τα αποτελέσματα εξετάσεων, χοληστερίνη 138, τριγκερίδια 97, το γιόρτασα με σουβλάκια από τις Άλπεις!

poupsi's garden είπε...

Congratulations!

Constantinos είπε...

Μερσί!

Και στα δικά σας!

poupsi's garden είπε...

Ημείς, dear child, σεμνύνομαι να υποστηρίξω πως ουδέποτε είχαμε τέτοιο ζήτημα ανοικτό. Πέραν τούτου, επειδή είμαι καλός άνθρωπος, συμπάσχω με τους πάσχοντας ως υμείς...

chic in greek είπε...

θα συμφωνήσω με την poupsi. Τι σημαίνει δηλαδή 'φτιάχνει προφίλ'? Είχε καμιά ανάγκη να πάει στο Αφγανιστάν? Θέλει να βελτιώσει το cv του μήπως και μείνει άνεργος?

Υπενθυμίζω επίσης ότι φέρει βαθμό Λοχαγού και ηγείται κάποιας ομάδας. Το Βρετανικό επιτελείο αρχικά είχε απαγορεύσει τη μετάβαση του, με το αιτιολογικό ότι αν γινόταν γνωστή η παρουσία του θα γινόταν για λόγους εντυπώσεων πρώτος στόχος των Ταλιμπάν και συνεπώς θα κινδύνευε μαζί και η ομάδα του.
Σημειώνεται ότι οι περιοχές που έχουν αναπτυχθεί οι Βρετανοί στο Αφγανιστάν είναι από τις πλεόν επικίνδυνες.

Μια ένδειξη σοβαρότητας στο τρόπο που αντιμετωπίζουν τα θέματα.

denangous είπε...

...σαν Έλληνες, είμαστε πάντα καχύποπτοι και υποψιασμένοι.. εννοείται πιο έξυπνοι από τους άλλους... που προσπαθούν να κάνουν διάφορα... έχεις δίκιο guacamole... Πιθανότατα, ο Harry να μην έχει την ανάγκη δημιουργίας "εικόνας" με φτιαγμένα ψευδο-βιογραφικά και τη μανία προβολής της Μαριάννας Βαρδινογιάννη.. Ισως να μην έχει καν σαν μάνατζερ τον Ηλία Ψινάκη... Η Ελλάδα είναι ένα ενυδρείο που κολυμπούν μαρίδες που πιστεύουν ότι είναι δελφίνια.. και Τσίπρες που πιστεύουν ότι δεν έχουν κανένα κόμπλεξ...

Constantinos είπε...

Πούπσι, ουδέποτε είχα θέμα! Απλά δικαιούμαι μια εξέταση τον χρόνο, την οποία και έκανα. Άλλωστε με έχει πολλάκις κατηγορήσει για τις γαστριμαργικές προτιμήσεις μου!

Αργότερα θα επανέλθω να σχολιάσω guacamole και denangous.

Για την επιστολή του Μίκυ θα με ενημερώσει κανείς;

denangous είπε...

Ναι.. ο Μίκυ Μάους βγήκε από το κώμα (διότι εξάντλησε όλα όσα γράφονται με όμικρον).. και έγραψε τη γνώμη του για την διαπαιδαγώγηση των Χιούι Λιούι και Ντιούι από τον Ντόναλντ, καθώς και τη γνώμη του για τη Λιμνούπολη...και την ονομασία της..

Constantinos είπε...

Λοιπόν, είναι όντως θλιβερό να διαπιστώνεις καθημερινά ότι κάποιες χώρες είναι σοβαρές σε αντιδιαστολή με τη δική σου που τραβά την κατηφόρα.

Το γεγονός ότι η βρετανική κοινωνία είναι συνολικά καλύτερη από τη δική μας, αντιμετωπίζει σοβαρότερα τα πιο πολλά πράγματα, όπως και το ότι οι βρετανοί πολίτες έχουν, συνολικά, ανώτερη παιδεία, κουλτούρα και κοινωνική συνείδηση, δεν αμφισβητείται.

Αυτό τι σχέση έχει με τον Χάρη και το Αφγανιστάν;

Σαφώς και θέλει να χτίσει προφίλ!

Οι εκεί κοινωνίες είναι πολύ καλύτερες από τη δική μας αλλά δεν είναι τέλειες. Δεν σημαίνει ότι το κάθε τι που γίνεται είναι καλώς καμωμένο!