Κυριακή 25 Μαΐου 2008

Eurovision 2008 - Ke 'ilo Kan

Η Καλομοίρα τα πήγε εξαίρετα. Παραγκώνισε φαβορί όπως η Αρμενία, κέρδισε μεγάλη δημοσιότητα και ικανοποίησε το ελληνικό φιλότιμο, ματαιοδοξία ή ό,τι άλλο νομίζετε... Προσωπικά, γοητεύτηκα με το τραγούδι του Ισραήλ Ke 'ilo Kan (The fire in your eyes) και την ερμηνεία του νεαρού Μποάζ Μαούντα. Δεν ξέρω αν τα 'έχει' ή όχι με τη Ντάνα Ιντερνάσιοναλ, που του έγραψε και τους στίχους, δεν ξέρω αν τραγουδούσε ύμνους ωσάν γνήσιο ραβινοπαίδι, ξέρω όμως ότι και φωνάρα έχει με εύρος και βελούδινη χροιά και συμπαθέστατος είναι. Και σαφώς καλύτερος από το Ρώσο Ντιμά Μπιλάν με τα ξεκουμπωτα πουκάμισα, που σερνόταν στα πατώματα κατ'εντολήν του Φωκά Ευαγγελινού...

4 σχόλια:

Constantinos είπε...

Η Ρωσία κατέβηκε με το απόλυτα gay κομμάτι, από κάθε άποψη. Ξυπόλυτος πρίγκηπας, τετραπλό τόλουπ / οκταπλό άξελ και ένα Στραντιβάριους. Δείτε την κριτική του Νίκου Δήμου για το «2», http://doncat.blogspot.com/2006/12/2-1-0.html (με την οποία συμφωνώ απόλυτα, έχοντας δει την παράσταση) η οποία, τηρουμένων των αναλογιών, ισχύει και εδώ.

Η δεύτερη Ουκρανία είχε τραγουδίστρια με περισσότερο και καλύτερο κούνημα από την γλυκυτάτη και συμπαθέστατη Καλομοίρα.

Συμμαχίες: Είναι μεγάλης απορίας άξιο ότι μετά από πολλές δεκαετίες καταπίεσης από τη μαμά Ρωσία και μετά από αρκετά χρόνια ανεξαρτητοποίησης, οι χώρες της πρώην ΕΣΣΔ (ειδικά οι βαλτικές) δίνουν 12ρι στον πρώην δυνάστη τους. Επίσης οι πρώην Γιουγκοσλαβικές δημοκρατίες αλληλοσκοτώνονταν πριν 15 χρόνια για να αλληλοστηρίζονται σήμερα. Με δεδομένο ότι είδαμε συμμετοχή της Γαλλίας με αγγλικό στοίχο, το μόνο που απομένει είναι να δούμε την Κύπρο να δίνει 12 στην Τουρκία και το Ισραήλ στην Γερμανία.

Σε γενικές γραμμές η μουσική θύμιζε κάτι από τέλη ‘80, αρχές ’90. Μέχρι και η Νορβηγία έφερνε στο μυαλό τις Γουίλσον Φίλιπς! (τις θυμάται κανείς; ) Οι Σλάβικες χώρες συνέχισαν σε κλίμα μιζεροκλαψοτράγουδων από το οποίο δεν ξέφυγε ούτε η γελοία συμμετοχή της Βοσνίας Ερζεγοβίνης.

Η Μ Βρετανία κατέβασε έναν αποτυχημένο αντιγραφέα του Ρικ Άσλεϊ με αποτέλεσμα οι 25 βαθμοί να είναι τεράστια επιτυχία. Η Γερμανία κατάλαβε ότι πρέπει να έχει γυναίκες με μίνι για να μαζέψει πόντους. Όταν καταλάβει ότι δεν πρέπει να μοιάζουν στην Κρατοσβίλοβα θα τα πάει καλύτερα. Ο Ισπανός Στάθης Ψάλτης με το «Περαία – Περαία» ήθελε μερικά κλικ ακόμη για να γίνει το απόλυτο κιτς που θα του έδινε την πρώτη θέση. Οι Φινλανδοί δεν μπορούσαν να έχουν καλύτερη τύχη με το καχέκτυπο των Λόρντι.

Οι αδελφές Μαγγίρα χρειάζονται μαθήματα γεωγραφίας και αριθμητικής.

Άντε και του χρόνου με Σάσα Μπάστα!

Constantinos είπε...

στίχο

poupsi's garden είπε...

μιας και το άρχισες: κακέκτυπο.

poupsi's garden είπε...

O Iσπανός δεν ήταν κιτς απλά πλακατζής. Έχει διαφορά... Μου αρεσε επίσης η Αλβανία και η Τουρκία. Την πρώτη την ψήφισα κιόλας. Πως αλλάζουν οι καιροί...