Δευτέρα 7 Ιουλίου 2008

New York Gay Pride - H παρέλαση

Η μεσαία είναι τουρίστρια. Γιαπωνέζα φυσικά!

H προώθηση από την αμερικανική κυβέρνηση της εξέτασης ανίχνευσης του ιού HIV/AIDS βρήκε τη θέση της και στο gay pride...

"Είναι κεφάαατες, πηγαίνουν στην παρέ-λα-σήηηηηη!"

Το Χάρλεμ αδελφωμένο.

Ποδηλάτισσες ...

Ωραίο κόκκινο βρακάκι.

Οι καρναβαλικές επιρροές, τύπου Ρίο ντε Τζανέιρο είναι προφανείς (βλ.και τις δύο επόμενες)



Ωραιότατη οικολογική-εικαστική παρέμβαση από τον γκέι - δέντρο (;).

Η βραζιλιάνικη αντιπροσωπεία.

Μία ενδιαφέρουσα αναφορά στην παράδοση (κινέζικος δράκος) από την κινέζικη αντιπροσωπεία.

Εκ των μετριοπαθών...εμφανισιακώς τουλάχιστον.

Σημαιοφόρος της αντιπροσωπείας της Αργεντινής.

Που πάτε καλέ; Δεν τέλειωσε η παρέλαση!

Οι Cross Dressers International ήταν από τους πιο σεμνά ενδεδυμένους. Αυτοί, βλέπετε, βγάζουν το άχτι τους όλες τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου...

Παντιέρα -σχεδόν- ρόσα. Το κιτρινάκι θα το δείτε και στην αμέσως επόμενη φωτό....

Ένας Αφρο-κάτι υποδύεται αυτόχθονα ερυθρόδερμο... Σύγχυση ταυτότητος.

Ο αριστερός δε σας θυμίζει τον Ξέρξη στο φιλμ "300";
Τράβα μου μία, φω-το-γρα-φί-ααααα!
Όλοι οι καλοί χωράνε. Μπάτμαν και ... Ρόμπιν;

Οι φτερούγες -επιρροή κι αυτή από το Καρναβάλι του Ριο;- φορέθηκαν πολύ.

Στρουμπουλούτσικες! Ώπα-ώπα!

Έβαλε κάτι πρόχειρο -μία κόκκινη γόβα, ένα σουτιέν με φτερά- και βγήκε να παρελάσει...

Η συνοχή της ομάδος είναι προφανώς εσωτερικής φύσης...

Ο διάσημος Αμερικανός σχεδιαστής Marc Jacobs τιμά το Gay Pride στη βιτρίνα της μπουτίκ του στο Σόχο.

photos by poupsi, copyright reserved

18 σχόλια:

Constantinos είπε...

Μπλιαχ ρε Πούπσι, μπλιάχ! Εμετικοί οι τύποι/τύπισσες. Τουλάχιστον στην Τήλο είχαν μια ελάχιστη αξιοπρέπεια...

denangous είπε...

Απίστευτος αυτό-εξευτελισμός… Τελικά δεν ξέρει κανείς.. να κλάψει με τη θλιβερή κατάντια.. ή να γελάσει με την ασύμμετρη γελοιότητα..?

denangous είπε...

ΥΓ. Με εντυπωσιάζει ο εντελώς εξεζητημένος.. τραβηγμένος στα άκρα τρόπος που μερικά άτομα επιλέγουν να διατυμπανίσουν την όποια διαφορετικότητά τους… επιλέγουν να ντυθούν είτε με φορεσιές που ούτε τολμηρών γούστων γυναίκες δεν θα φορούσαν.. είτε σαν ντεμοντέ θείτσες.. το κάνουν ίσως για να γελοιοποιήσουν το φύλο τους.. και να δείξουν ότι θάθελαν νάναι κάτι άλλο.. επιλέγοντας πάλι ακραίες ενδυματολογικές συμπεριφορές (και όχι μόνο) του φύλου που θα επιθυμούσαν νάναι…
Μου τη δίνει η προσπάθεια όλο αυτό το σκηνικό να παρουσιαστεί σαν κάτι το απόλυτα φυσιολογικό… σαν κάτι που πρέπει να γίνει κοινωνικά αποδεκτό.. από απλά ανεκτό.. με σοκάρει το γεγονός ότι θέλουν να υιοθετούν παιδιά.. από τη στιγμή που επιλέγεις την «παράκαμψη»… έχεις το θάρρος να υποστείς τις συνέπειες των επιλογών σου… Επιλογές που σε έναν ενήλικα σέβομαι αλλά δεν επικροτώ ούτε κατανοώ.
Δεν κατανοώ πως ένας μουστακαλής μπορεί να μην ελκύεται από ότι υπέροχο εκπέμπει μια γυναίκα και να ελκύεται από έναν κοντουλό με καραφλίτσα..

Βρίσκω τουλάχιστον αντιαισθητικό θέαμα κάτι νταγλαράδες… με γόβες στιλέτο… που γουστάρουν άλλους νταγλαράδες ντυμένους υπάλληλους της τοπικής ΕΥΔΑΠ..

Μπλιαξξξ ..που λένε και τα μικρά παιδιά..

Constantinos είπε...

Το θέμα δεν είναι τι γουστάρουν, περί ορέξεως ουδείς λόγος.

Ούτε και το αν το ντύσιμό τους προσβάλλει την αισθητική μας.

Το θέμα είναι γιατί να τα προβάλλουμε όλα αυτά;

Γιατί ασχολούμαστε και τους δίνουμε αξία;

poupsi's garden είπε...

Ρε κακιά λύσσα! Homophobes?!

Constantinos είπε...

Λουκ χουζ τόκιν!
Όταν κατακεραύνωνες τον γάμο στην Τήλο, ποιος ήταν ομοφοβικός τότε;

poupsi's garden είπε...

Πάντως, κι εμένα με προβληματίζει η ταύτιση της έννοιας της "ομοφυλόφιλης υπερηφάνειας" με to 'γίνομαι καρνάβαλος'...Φαντάζομαι ότι υπάρχει μεγάλο debate για το θέμα στους ομοφυλοφιλικούς κύκλους διεθνώς... Οποιος γνωρίζει σχετικά, ας κάνει μία αναφορά...

poupsi's garden είπε...

Επίσης, όπως ίσως φαίνεται κι από τις φωτό, το Gay Parade είναι πιο πολύ τουριστική ατραξιόν... Δεν είδα newyorkers ...

Constantinos είπε...

Όχι Πούπσι, ούτε με ενδιαφέρει, ούτε με νοιάζει.

Θα πάω Σέρρες αύριο και μεθαύριο. Να σας φέρω ακανέ;

poupsi's garden είπε...

ΔΕΝ κατακεραύνωσα το γάμο στην Τήλο. Αυτή είναι δική σου αυθαίρετη ερμηνεία Κωσταντίνε μας... Με προβληματίζει. Μάλλον δε συμφωνώ. Αυτό απέχει από ... κεραυνούς κι αστραπες.

denangous είπε...

Homophobes.. όχι.. ο κάθε ενήλικος (τονίζω το ενήλικος..) είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει... και προσωπικά σέβομαι τις επιλογές του καθένα... δεν σημαίνει όμως ότι συμφωνώ..ούτε ότι θεωρώ ότι η ομοφυλοφυλία είναι κάτι φυσιολογικό.. Θεωρώ θλιβερή την θηλυπρεπή συμπεριφορά..σαν άρνηση του φύλου (αντίστοιχα και για τις γυναίκες που υιοθετούν συμπεριφορές σουβλατζή)
Δεν κατανοώ γιατί θα πρέπει κάποιος ομοφυλόφυλος να μου ρίχνει σαν πρόκληση την ιδιαιτερότητά του στα μούτρα.. αντί να τη βιώσει διακριτικά με όποιον έχει επιλέξει.. όπως ακριβώς κάνει και ένα "συμβατικό" ζευγάρι..
Αλήθεια πουθενά δεν είδα να υπάρχει..straight pride...!
Τέλος πάντων.. δίκιο έχει ο constantinos.. αρκετά ασχοληθήκαμε..

chic in greek είπε...

Μα denangous δεν είσαι υποχρεωμένος να κοιτάς. Αν για παράδειγμα είμαι χοντρός και γουστάρω να φοράω στενά και κοντά μπλουζάκια και να πετιέται η κοιλία μου απ' έξω είναι δικαίωμά μου. Αν προσβάλω την αισθητική κάποιων ... χέστηκα. Να μην κοιτάνε. Δεν θέλω να 'βιώσω διακριτικά' τίποτα.

i-Reporter είπε...

Γεια σε ολους (και κυρίως στην "κηπο"δέσποινα....) - Ως γνωστόν (όσοι θυμάστε) κι εγω "άνθρωπος των σπηλαίων είμαι" (και...βάλε) οποτε μια gay parade μου...σηκωνει την τριχα καγκελο ( ο δικος μας ο δημαρχος δεν τολμησε να παρελασει...διακριτικα...). - Ειναι εντελως αντιαισθητικο το φαινομενο, προσβαλλει την φυση και τα...ομματα μας (ειδικα αυτο το ξεφωνημενο...καρναβαλε...- και ο Καβαφης πχ ηταν gay αλλα απλα ο ανθρωπος εγραφε ενα ποιημα το χρονο...δεν εβαζε πουπουλα και φτερα να κανει τσαρκα στην παραλια της Αλεξανδρειας....).
Δυστυχως στις ημερες μας ζουμε την δικτατορια των gay....(TV,radio,media etc). - Τωρα που το σκεφτομαι κακως δεν προχωρησα την ερευνα μου για τον "σαδομαζοχισμο" στην Ελλαδα...(με αφορμή το αφνετικο της f1 το λεω και τα..παιχνίδια των star...).
Να ειστε καλα ολοι και χαιρομαι που τα λετε παντα ωραια. (ασχετο: Εγω εξακολουθω οταν πινω να γινω mr jekyl...ε, p?)
.Καλές βουτιές.

Constantinos είπε...

Πούπσι, αυτό που έγραψες είναι ξεκάθαρα ειρωνικό απέναντι στον γάμο και ομοφοβικό!

poupsi's garden είπε...

Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε, Koνσταντέν. Αφού διεκδικείτε τον τίτλο του αυθεντικότερου ερμηνευτή των δικών μου δηλώσεων,να σας χαλάσω το χατήρι!;

Constantinos είπε...

Mα δεν είναι θέμα χατηριού!

Έγραψες: Το δήμαρχο Τήλου πάλι, μάλλον τα οικονομικά οφέλη από την προσέλκυση τουρισμού στο νησί, τον ώθησαν στην απόφαση να κάνει την υπέρβαση, παρά ο φιλοπροοδευτισμός του... "Εκτός κι αν είναι κι αυτός από εκείνους τους ζαβούς" όπως μου είπε χαρακτηριστικά σήμερα -με καθόλου πολιτικώς ορθή διατύπωση, sorry guys!- ένας μεσήλικας ταρίφας...

Αυτό δεν είναι καραμπινάτη (και όμορφα δοσμένη) ειρωνία;

poupsi's garden είπε...

Εγώ πάντως "μπλιαχ" και χαρακτηρισμούς όπως "εμετικοί" δεν έκαμα... Οπως είπα ξανά "με προβληματίζει η κατάσταση και μάλλον δεν συμφωνώ" με γκέι γάμους και αυτοξεφώνημα... Η διατύπωσή μου ακριβώς αυτή τη θέση ήθελε να αποδώσει. Καθένας είναι ελεύθερος να εκφραστεί όπως θέλει αρκεί να μη παραβιάζει τις ατομικές μου ελευθερίες. Θες να παρελάσεις με λοφίο και στρινγκ δύο μέτρα τριχωτός μαντράχαλος; Με τις υγείες σου, κάντο. Θες να παντρευτείς στην Τήλο; Κανένα πρόβλημα. Τα παρακολουθώ όλα αυτά με περισσό ενδιαφέρον. Δεν προσβάλλουν τα δικά μου δικαιώματα. 'Οσον αφορα΄τα περί αισθητικής, ε,όπως είπε κι ο γουακαμόλες, αν δε θες, κύττα αλλού. Απλό.

Constantinos είπε...

Tώρα συμφωνούμε σχεδόν σε όλα. Πού διαφωνούμε; Στο ότι δεν τα παρακολουθώ, τα βρίσκω χωρίς ενδιαφέρον.

Αν δεν θέλω κοιτάω αλλού, ξεκάθαρο αυτό, αλλά και τη γνώμη μου μπορώ να την εκφράζω, ξεκάθαρο και αυτό!