Δευτέρα 18 Ιουνίου 2007

Πού'σαι Μάη μου...

Χθες πήγα για μπάνιο στην ίδια παραλία που είχα πάει το Μάιο (βλ.post 15.5.07).
Τα νερά ήταν άθλια: ό,τι λογής σκουπίδι είχε βγει στα ρηχά. Σ'αυτήν την αμφίβολης καθαρότητας θάλασσας, διάφορα νήπια, - Σέρτζιοι και Κατερινούλες, συλφιδούλες και ελεφαντάκια- τσαλαβατούσαν (φυσικά) στριγγλίζοντας υπό τα όμματα των περήφανων ή βαριεστημένων γονέων τους.
Υπό το κράτος της ζέστης, έκανα την απονενοημένη βουτιά τσιρίζοντας κάθε φορά που ένα πλαστικό ποτήρι ή σακούλα μου ακουμπούσε τη γάμπα.
Στην παραλιακή ταβέρνα, όπου πηγαίνω από πιτσιρίκα, η ψητή σαρδέλα ήταν άριστη, ο τηγανητός γάβρος όμως υστερούσε έως δεν τρωγόταν.
Συνοψίζοντας: Καλοκαιρινό μπάνιο στις "Μαρίκες": An experience I wouldn't repeat.

37 σχόλια:

Constantinos είπε...

1. Να πας για μπάνιο στη λατρεμένη σου Βρυξέλα! :-)

2. Και τα Λεγραινά έχουν χαλάσει τα δυο τελευταία χρόνια.

3. Κακώς πας Κυριακή για μπάνιο.

4. Σήμερα έφαγα σούσι από το φουρίν καζάν. (Καμιά σχέση με τον Βαγγέλη Καζάν; Με το καζάν D.P. ; )Καλό άλλά όχι σαν του φαρ ιστ.

5. I've had a perfectly wonderful evening. But this wasn't it.
- Groucho Marx.

poupsi's garden είπε...

To sushi του Furin Kazan είναι πάντοτε φρέσκο και αυθεντικό ... Κι άλλωστε το κατάστημα έχει μεγάλη παράδοση. Νομίζω ήταν το πρώτο γιαπωνέζικο που άνοιξε προ τριάντα ετών...Στο Φαρ Ιστ δεν υπάρχει σταθερότητα ως προς την φρεσκάδα...Αλλά ούτε ιδιαίτερη επιτηδειότητα από τεχνικής απόψεως.

chic in greek είπε...

Λαμβάνοντας υπόψη τον επαγγελματισμό των ελλήνων εστιατορων αλλά και την πληρότητα των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους ... η κατανάλωση sushi το καλοκαίρι είναι μάλλον ριψοκίνδυνη ενέργεια.
Το ίδιο και τα μπάνια τις Κυριακές.

Constantinos είπε...

Guacamole, φαίνεται να έχεις δίκιο.

Σουβλάκια σήμερα!

denangous είπε...

ναι constantinos..αγωνιώ όμως.. από που θα τα πάρεις? κάνε μια καθησυχαστική δήλωση προέλευσης της σημερινής τροφής σου!

poupsi's garden είπε...

Constantinos, την AΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ!

Constantinos είπε...

Λοιπόν, με τέτοια ζέστα έξω θα παραγγείλω από τις Άλπεις, εκτός και αν κάνουμε παραγγελία για μπριζολάκια... Είμαι στη φάση των διαπραγματεύσεων, θα σας ενημερώσω πάραυτα!

poupsi's garden είπε...

...με θλίβει η εικόνα ενός χοντρού που κολατσίζει τυρόπιτα στο δρόμο.

Constantinos είπε...

Κι εμένα...

Constantinos είπε...

Άλπεις!

Constantinos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Constantinos είπε...

(υποθέτω γνωρίζουμε όλοι ότι η παροιμία είναι "Ζήσε Μαύρε μου να φας το Μάη τριφύλλι", σωστά; )

chic in greek είπε...

poupsi said: ...με θλίβει η εικόνα ενός χοντρού που κολατσίζει τυρόπιτα στο δρόμο.

..............................

ρατσιστικό ... δηλαδή οι χοντροί που θα τρώνε τις τυρόπιτες? μαζί με τα πρεζόνια σε δημόσιες τουαλέτες και σε πάρκα τις νύχτες?

constantinos ... επειδή δεν έχουμε όλοι σχέση με την τιμημένη αγροτιά ... που κολλάει η παροιμία με το τριφύλλι?

denangous είπε...

και πρόσεχε constantinos τι θα πεις.. διότι είμαι παναθηναϊκός... και έχει μαυρίσει το μάτι μου.. και αυτό το "Ζήσε Μαύρε μου να φας το Μάη τριφύλλι" ..ύποπτο μου ακούγεται... Διότι Μαύρος ..ήταν τα παρατσούκλι οδηγού αγώνων.. όπως και το Τζίγγερ.. (Παύλο ΘΕΕ πάρε την ΠΑΕ)..

Constantinos είπε...

Το θέμα δεν είναι ο χοντρός, αλλά το κολατσό στη μέση του δρόμου, νομίζω.

Ο τίτλος του ορίτζιναλ ποστ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ταχυδρομικών - τελικά υπάρχουν συνδικαλιστές με χιούμορ) παραπέμπει στην παροιμία, απλά.

Τζίγγερ θεέ πάρε την ΚΑΕ!

poupsi's garden είπε...

"Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι", ωρέ!

denangous είπε...

Προς ενημέρωση constantinos:

Το μεσημέρι έφαγα στο IDEAL.

-Σαλάτα με κινέζικο μαρούλι, ρόκα, λιαστη ντομάτα και παρμεζάνα.
-μπιφτεκάκια από μοσχαράκι γάλακτος με βραστά λαχανικά.

-Coke light
-ένα εσπρεσσάκι.

Ευχαριστώ για την καταγραφή των παραπάνω στοιχείων στο βιβλίο συμβάντων.

chic in greek είπε...

Περί ορέξεως κολοκυθόπιττα βέβαια ... αλλά ... coke light??? ... ενήλικας? ... χωρίς να είσαι σε Mc Donalds? ... χμμμ ...

Constantinos είπε...

Denangous, θα αφήσω ασχολίαστη τη σαλάτα-αχταρμά κινέζικο μαρούλι, ρόκα, λιαστη ντομάτα και παρμεζάνα, και θα προσθέσω στο σχόλιο του guacamole: Coke light????? ... Άνδρας;;;;;;;;;;;;

denangous είπε...

constantinos..
η σαλάτα μια χαρά ήταν..νοστιμότατη!! όσο για την κοκα κόλα.. λες και ο ανδρισμός μου καθορίζεται από την light την zero η την red..!! πες μου τι πίνεις..να σου πω τι είσαι? δηλαδή το sushi... είναι πιο ..αντρικό φαγητό?
τότρωγαν τα παλληκάρια του Νικηταρά πρίν πάνε να σφάξουν τον Τούρκο? ..η το τρώει ο Κωστέτσος πριν πάει να μαντάρει το καλστόν του?
...εεε ρε παιδιά είπα να κάνω μια προσπάθεια μερικών ημερών.. να απολέσω ένα-δύο κιλά..από την επίμαχη περιοχή .. στο στομαχάκι!

guacamole..
στα Μc Donalds... ποτέ light!!!! χαλάει το υπέροχο σαβούριασμα του junk food!!

Constantinos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Constantinos είπε...

Denangous, στο χωριό μου, στα Τζουμέρκα, υπήρχαν 3 sushi bars!

Είναι, άλλωστε, παγκοίνως γνωστό, ότι ο Άρης και ο Ζέρβας, πριν την ιστορική τους συνάντηση στη γέφυρα της Πλάκας, έφαγαν ΜΑΚΕ sushi. Για coke light, δεν αναφέρουν κάτι οι ιστορικοί!

chic in greek είπε...

denangous στο "coke light" δεν είναι το light που σχολιάζω αρνητικά (το ίδιο πιστεύω και ο constantinos).
Δοκίμασε ένα ποτηράκι κρασί ... προσφέρει σαφώς μεγαλύτερη ικανοποίηση και δεν καταστρέφει τη γεύση του φαγητού.

ΥΓ: Εμ ναι βρε denangous ... ποιός θα πάρει στα σοβαρά έναν άντρα που πίνει στα γεύματά του κόκα κόλα και λεμονίτες!!! και του αρέσει κιόλας!!!

Constantinos είπε...

Καίτοι θα συμφωνήσω με τον guacamole στο περί κρασιού (Καίτη Γαρμπή) θα διαφωνίσω στο light.

Ποτέ δεν τρώω ή πίνω light. Ή αυτό που μου αρέσει, ή καθόλου. Αυτό είναι μια γενικότερη άποψη. Δεν μπορώ τα υποκατάστατα.

denangous είπε...

υπέροχο το κρασάκι... αλλά ειδικά χθες δεν πήρα γιατί είχε απίστευτη ζέστη.. οπότε,είπα να πιώ και εγώ μια κόκα light... και μου τη βγάλατε από τη μύτη!!! λοιπόν... το μεσημέρι..οτιδήποτε φάω..θα το συνοδεύσω με τσίπουρο.. και ας έχει έξω 35 βαθμούς υπό σκιάν!

Υ.Γ. guacamole... με τσάκισες!! χαχαχα

Constantinos είπε...

Ο μακαρίτης ο Μπαζαίος έλεγε: Υγρά μισή ώρα πριν το φαγητό και τρεις ώρες μετά. Βέβαια, η καλή διατροφή δεν τον βοήθησε να ζήσει πολύ...

Όλα είναι γονιδιακά, με δεύτερη αιτία το άγχος, το οποίο μπορεί να διαλύσει έναν άψογο, κατά τα άλλα, οργανισμό. Η διατροφή παίζει πολύ μικρότερο ρόλο.

poupsi's garden είπε...

Δια να το λέτε εσείς, dr Constantinos, ασφάλώς θα ξεύρετε κατιτίς παραπάνω.

denangous είπε...

constantinos.. με το πρόσχημα της coca light που ήπια.... μας απέκρυψες τι έφαγες σήμερα το μεσημέρι.. και που! ...και ανησυχούμε βρε αδελφέ!

ΥΓ. το μεσημέρι ήπια μια κρύα μπύρα.. ότι πρέπει για meeting αμέσως μετά... οι παρευρισκόμενοι μεταμορφώνονται σε πηγές μονότονης μουρμούρας...που φαντάζει ολοένα και πιο απόμακρη.. και τα βλέφαρα γίνονται ρολλά καταστήματος που κλείνει...

poupsi's garden είπε...

Αχ, denangous,θα σας μαλώσω! Μισάτα τα αφήνετε! Νομίζετε πως η απλή μνεία της κρύας μπύρας είναι ικανή να διασκεδάσει εντυπώσεις; Τσκ τσκ τσκ ... Θα έπρεπε να αναφέρετε τουλάχιστον ένα κοντοσούβλι στη λαδόκολλα (καταβροχθισμένο με τα δάκτυλα φυσικά) καθώς και ένα ανδροπρεπέστατο ρέψιμο ως κατακλείδα. Κι αυτά είναι μόνο η αρχή...

chic in greek είπε...

Το 'κοντοσούβλι στη λαδόκολλα΄το αναφέρεις όταν γράφεις σε ένα ημερολόγιο, γιατί μπορείς να γράψεις δυο τρία πράγματα στην περιγραφή του. Ένα μαρουλόφυλλο όμως? Ακόμα και ο Ουγκό (ο Βίκτωρας) θα δυσκολευόταν να ταιριάξει πάνω από ένα επίθετο με το 'μαρουλοφυλλο'.

Πέρα από τη μονοτονία όμως της περιγραφής ... εεεε ... όπως και να το κάνουμε είναι πιο ανδροπρεπές ... 3 - 4 ιδρωμένοι, καλογυμνασμένοι άντρες, με φανελάκια, να κάνουν διάλειμμα από την οικοδομή ... και να τρώνε από τη λαδόκολλα ... cut. Από την άλλη 3 - 4 τύποι με μαλλάκι κομμωτηρίου και χαλάουα σε στήθος και χέρια ... σε ένα αποστηρωμένο περιβάλλον ... να τρώνε από μια σαλάτα ο καθένας ... δεν λέω! μπορεί να είναι πολύ ανδροπρεπείς σαν άτομα ... αλλά ... σαν εικόνα? Μπάζει λίγο!

denangous είπε...

ναι ρε γαμώτο κυρία poupsi!!! ξέχασα να ρευτώ...! να ανησυχώ?? πρώτα η light coke και μετά αυτό...λέτε να κρύβω ένα ευαίσθητο "τρελλό αγόρι" πολύ ..εντελώς τελείως πολύ βαθειά μέσα μου?

Δεν το συζητώ! το μεσημέρι πάω να φάω τυλιχτό με παστουρμά.. και να ποτίσω το σύνολο με τσικουδιά.. ώστε μετά να μετράω τις φορές που θα ρεύομαι σαν άντραςςςς με τις χάντρες του κομπολογιού μου..

denangous είπε...

Βελτιωμένη σουρεάλ εικόνα guacamole… 3-4 «παληκάρια» με μαλλάκι πιστολισμένο, μανικιούρ, χαλάουα σε στήθος και γαμπούλες.. με τατουάζ στου ώμους και τα μπράτσα.. να τρώνε κοντοσούβλι στη λαδόκολλα… ρευόμενοι δίπλα στο γιαπί, το πηλοφόρι, το μυστρί…
Αυτή η εικόνα της ανδροπρέπειας και αν μπάζει !!!!

Constantinos είπε...

Ως γνωστόν, Πούπσι, εκφέρω γνώμη σκεπτόμενος και εξετάζοντας τα γεγονότα.

Ο/Η poupsi's garden είπε...
καθώς και ένα ανδροπρεπέστατο ρέψιμο ως κατακλείδα.

Ε, είναι να μην αρχίσουμε!

ΥΓ: Χθες μεσημέρι έφαγα 3 καλαμάκια σκέτα διότι το βράδυ ήμανε στη Γιορτή Μπαξεβάνη, στο Δαφνί. (όχι μέσα, απέναντι)

poupsi's garden είπε...

Ως γνωστόν, constantinos, εκφέρεις άποψη επί παντός επιστητού ως επαϊων...

Constantinos είπε...

Όχι, Πούπσι. Γνώμη εκφέρω, αλλά δεν ισχυρίστηκα ποτέ, ούτε καν υπεννόησα, ότι είμαι επαΐων! Σε καμμία περίπτωση!

denangous είπε...

πολύ ζέστη ρε παιδιά.. και δεν ξέρουμε και αν τρώει καλά o constantinos..

Constantinos είπε...

Όχι μόνο ζέστη, αλλά οι ανίκανοι της ΔΕΗ κόβουν το ρεύμα επί ώρες, Ρουμανία του Τσαουσέσκου μας έχουν καταντήσει.

Σουβλάκια, καμμιά στραπατσάδα που μαγειρεύει η γυναίκα μου, σαλάτα χωριάτικη με πολλή φέτα, και άλλα τέτοια καλοκαιρινά!