Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2007

Επικαιρότητα

Ο Γ.Γ του Υπουργείου Πολιτισμού 'φούνταρε' από τον πέμπτο (ή μήπως τέταρτο;). Το ροζ βίντεο, λέει, εμπεριείχε διαστροφικό σεξ (τακούνια, ζαρτιέρες...φορεμένα όχι από την παρτενέρ). Κάποιοι κάνουν λόγο και για επιχορηγήσεις για αναστύλωση διατηρητέων που δόθηκαν αφειδώς στη Μακεδονία, εκλογική περιφέρεια γιου νόου χουζ.
Η Ελεωνόρα Μελέτη δηλώνει συντετριμμένη από την κόντρα Λαζόπουλου-Καρβέλα: "Είναι τεράστιες προσωπικότητες κι οι δύο!" δήλωσε η ξανθιά αντι-Μενεγάκη (μόνο 'τεράστια' προσωπικότητα ο Καρβέλας;! "Παμμέγιστη", θα έλεγα εγώ...)
Απεργίες... Ο Μαγγίνας καλείται να πληρώσει πρόστιμο 160.000 ευρώ για τα αυθαίρετα στο Κορωπί. Η Φάνη πάλι στο προσκήνιο.
Το ένθετο της Ρούλας Βροχοπούλου στην σαββατοκυριακάτικη εκπομπή του Μικρούτσικου ματαιώθηκε με εντολή Κοντομηνά.
Ταξιτζής μου έβαλε διπλή ταρίφα μέρα-μεσημέρι στην Κηφισίας.
Ο άντρας μιας φίλης χειρουργήθηκε πρόσφατα στη Μάγιο Κλίνικ, στο Ρότσεστερ της Μινεσότας. "Ένιωσα άνθρωπος εκεί μέσα" είπε η φίλη. Τι διερμηνείς τη διευκόλυναν στην επικοινωνία της με τους γιατρούς, τι ενημέρωση για την επέμβαση του άντρα της είχε ανά μισή ώρα (όχι, δεν κυνήγαγε από πίσω τους γιατρούς να τους πάρει μία κουβέντα). Και άλλα πολλά εξωπραγματικά για τη δική μας εμπειρία...
Σήμερα περίμενα μία ώρα και δέκα λεπτά για να χτενιστώ στο κομμωτήριο. Παρά το προγραμματισμένο ραντεβού...
Πλήθος τσάντες στα χέρια των καταναλωτών αυτές τις μέρες. Βαριέμαι...Καλά Χριστούγεννα.

5 σχόλια:

Constantinos είπε...

Εδώ ο Ολυμπιακός δεν έχει καρδίσει, ακόμα, εκτός Αθηνών, τι να λέμε τώρα...

Έφαγα 7 μελομακάρονα από το "Άριστον" (στη Βουλής) για πρωινό και μισό λίτρο Life Καλημέρα για να στανιάρω.

Constantinos είπε...

Μας έχουν πρήξει τα σ'κώτια οι οικολογίζοντες για να μην αφήνουμε standby τις ηλεκτρικές συσκευές, γιατί, λέει, καταναλώνουν ρεύμα. Μας γεμίζουν άγχος και ενοχικά σύνδρομα, για 15mw που εκλύουν 300ml CO2. Την ίδια στιγμή άπειρα κιτς λαμπάκια φωτορυπαίνουν ασυστόλως και καταναλώνουν ρεύμα ασκόπως, αλλά καμμία κουβέντα δεν έχω ακούσει γι αυτό! Γιατί;

Και ρωτώ:

Για κάθε kwh κατανάλωσης, πόσο CO2 εκλύεται στην ατμόσφαιρα, κατά μέσον όρο;

Τι ποσοστό της συνολικής κατανάλωσης είναι το standby? (Υποθέτω κάτω από 0.00000000000κάτι%)

Τι ποσοστό της συνολικής κατανάλωσης στον πλανήτη είναι η οικιακή, τι η βιομηχανική και πόσους ρύπους εκλύει στην ατμόσφαιρα η ραγδαίως αναπτυσσόμενη και καταναλίσκουσα τεράστιες ποσότητες ενέργειας Κίνα;

Πού θέλω να καταλήξω;
Ότι δεν αξίζει να αγχωνόμαστε για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος στα σπίτια μας, διότι ακόμα και αν όλοι κάναμε αυτά που κατα καιρούς μας λένε οι οικολογίζοντες, η συνεισφορά μας θα ήταν όχι απλά αμελητέα, αλλά μηδαμινή.

denangous είπε...

Σιχαίνομαι που αυτές τις μέρες παλιά έθιμα της γειτονιάς.. σαν τα κάλαντα που έλεγαν τα γειτονόπουλα… έχουν γίνει εργαλείο πλουτισμού διαφόρων γύφτων… αλβανών και άλλων ξένων.. ακόμα και αλλοθρήσκων.. σε μια Αθήνα Ελλήνων που ακολουθώντας τα ξένα πρότυπα έχει στολιστεί για τα Χριστούγεννα από το Νοέμβριο… και έχει γεμίσει με πορτοφολάδες, αφρικανούς που πουλάνε απομίμηση ματαιοδοξίας σε σεντόνια απλωμένα κάτω από τα αδιάφορα βλέμματα των αρχών.. από ανάπηρους που θέλουν να μετατρέψουν τη δυστυχία τους σε ευρώ.. από ρουμάνους με ακορντεόν που αναμασούν το «πορομπομπόμ περόμ περόμ».. από ευτυχείς συμπολίτες μας που κάνουν διαγωνισμό μήκος πούρου, ποσότητας σακουλών πολυκαταστημάτων… περιεκτικότητας σε καράτια κοσμημάτων… όλα τα εξωτερικά στοιχεία που σε κατατάσσουν στην τάξη των upper class.. τελικά… τριγύρω μου βλέπω το subliminal μήνυμα.. cash is king.. που με αγωνία περνάει ο ένας στον άλλο…. Σκατά.. ρε παιδιά.. βαρέθηκα.. από όλα αυτά, κρατώ τη ζέστη στην καρδιά που ένοιωθα μικρός… στο σπίτι με τους δικούς μου.. το φαγητό και τη βαβούρα των συγγενών γύρω από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.. όσο περνάει ο χρόνος… χτίζω τείχη τριγύρω μου.. με τα τουβλάκια lego των παιδικών μου χρόνων.. αυτά που έφερνε ο Αι Βασίλης.. που επειδή δεν είχαμε τζάκι έμπαινε από το μπαλκόνι.. Είναι εύκολο να κρίνεις ότι από τα πολύχρωμα τουβλάκια… δεν μπορεί…πάρτι θα γίνεται εκεί πίσω… Βαρέθηκα να δικαιολογούμαι και να απολογούμαι.. για οτιδήποτε κάνω ή λέω ότι νοιώθω… Άντε.. πάτε μια βόλτα στο καρουσέλ του Συντάγματος.. με τα ξύλινα άλογα που κυνηγάει το ένα την ουρά του άλλου … σε έναν αιώνιο κύκλο.. και τα θλιμμένα πόνυ που καβαλούν χοντρά παιδάκια για να τα αποθανατίσει μια πολαρόϊντ.. εγώ γουστάρω τα lego..εντάξει? ..πίσω από αυτά μπορώ να αγαπάω όποιον θέλω.. και να κάνω ότι θέλω.. και ας νομίζετε ότι θέλετε.. καλά Χριστούγεννα.

denangous είπε...

poupsi.. σε ευχαριστούμε για τη φιλοξενία εδώ.. και για πολλά άλλα.. καλά Χριστούγεννα.

Constantinos είπε...

Πολύ μαυρίλα denangous!
Δεν είναι τόσο άσχημα τα πράματα!

10 μελομακάρονα!

Καλά Βουδούγεννα και ευτυχισμένος ο καινούργιος πάσχας!