Δευτέρα 5 Μαΐου 2008

Γιατί ξεβρακώθηκαν, οέο;

Υπόδειγμα καλλίγραμμων ανδρικών γαμπών.

Καλά ρε παιδιά, για ξηγείστε μου γιατί δε καταλαβαίνω: Τι έπαθαν όλοι, άνδρες και γυναίκες, και σχεδόν ξεβρακώθηκαν με το που ανέβηκε λιγουλάκι η θερμοκρασία; Το βλέπω εδώ και λίγες μέρες στους δρόμους και το απόλαυσα στο Μοναστηράκι το Σαββατόβραδο. Το τι γυναικείες κοιλιές και μπούτια (αμφιλεγόμενου κάλλους) φόρα - παρτίδα είδα και το τι τριχωτά στραβόποδα να ξεπροβάλλουν από ανδρικές (και καλά!) βερμούδες, δε λέγεται.

Δηλαδή, όλοι δαύτοι έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στον Ισημερινό και ο ... βαρύς μεσογειακός χειμώνας τους ήταν τόσο αβάσταχτος, ώστε με το που άρχισε δειλά-δειλά να ανεβαίνει το θερμόμετρο, ξεσάλωσαν; Τόση καταπίεση υπέστησαν από το σκανδιναβικό κρύο της Αθήνας; Ή πρόκειται απλά για μία αμμιγώς σεξουαλική έκφραση; Για τις γυναίκες και τους γκέι κάπου να το καταλάβω. Το γυμνό δέρμα, ειδικά οι καλύτερες εκδοχές αυτού, είναι όντως ελκυστικά για το άλλο (-ή το ίδιο) φύλο. Κι η γυναικεία φύση είναι επιρρεπής στον καλλωπισμό και ενδεχομένως στις στυλιστικές ακρότητες. Αλλά οι άνδρες; Γιατί πρέπει σώνει και καλά να νιώσουν την ανατριχίλα της ανοιξιάτικης ψύχρας σε γυμνή γάμπα; Και μάλιστα όχι σε παραλία ή τουριστικό θέρετρο αλλά στο κέντρο της πρωτεύουσας;

Προσωπικά, ως θηλυκός Ζαμπούνης, θεωρώ απαράδεκτη την περιβολή με κοντοβράκια, σε αστικό περιβάλλον, για άτομα αρσενικού γένους άνω των 12 ετών. Ο συνδυασμός δε βερμούδας και σαγιονάρας, με 'σκοτώνει'!

Καταλήγω, λοιπόν, αφενός ότι όλοι δαύτοι, που περιφέρονται ωσάν Όλιβερ Τουίστ χωρίς αιτία, είναι σε μεγάλο βαθμό θύματα του κακού γούστου που επικρατεί και προβάλλεται από οθόνες, περιοδικά και διάφορα "νούμερα" της show biz κι αφετέρου η 'άρτσι μπούρτζι και λουλάς' αμφίεση είναι γι'αυτούς ένας εύκολος τρόπος εκτόνωσης της πολύπλευρης καταπίεσης που όλοι βιώνουμε στη δουλειά, στην οικογένεια... Το κοντό παντελονάκι ταυτισμένο με τις αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας ίσως συμβολίζει την χαμένη -οριστικά και αμετάκλητα- ανεμελιά, τη φευγάτη νιότη: Τι κι αν είμαι πενηντάρης, χοντρός και με γάμπες γεμάτες φλεβίτιδα; Αφού φορώ βερμούδα όπως ακριβώς ο Γιωργάκης με το σκέιτ μπορντ, αυτό σημαίνει ότι είμαι ακόμη στο παιχνίδι...

Πέρα από τις γκρίνιες τώρα, είναι ωραίο αυτό το καρναβάλι των δρόμων, γιατί η διαφορετικότητα πέραν του ότι είναι ... πολιτικώς ορθή είναι και άκρως διασκεδαστική τελικά. Γι'αυτό και η ηδονή των αισθήσεων κατά τον εντοπισμό ενός καλοντυμένου άνδρα είναι πια πολύ μεγαλύτερη λόγω της σπανιότητάς της.

Με τις υγείες μας!

ΥΓ: Ελπίζω guacamole dear να σε ικανοποίησα

(Βλ. σχόλιο guacamole στο προηγούμενο post:
"ΑΝΤΕ....!!!! Δεν θα τελειώσουν ποτέ αυτές οι διακοπές του Πάσχα να στρωθούμε λίγο στη δουλειά και να γράψουμε κανένα post!!!!Ούτε εκπαιδευτικός να ήσουν poupsi"

4 σχόλια:

Constantinos είπε...

Δε νομίζω ότι είναι θέμα σεξουαλικότητας. Απλά τα λαϊφσταϊλάδια (μαζί με τη ρόκα παρμεζάνα) μας έχουν περάσει το κόνσεπτ του "κακού" χειμώνα και του "καλού" καλοκαιριού, κάτι εντελώς ηλίθιο στις μέρες μας... Αντί να παρακαλάμε να συνεχιστεί ο χειμώνας και να βρέξει, παρακαλάμε ανοήτως να έρθει πιο νωρίς το καλοκαίρι.

Constantinos είπε...

Χμ, guacamole επέπληξες την poupsi για την πολυήμερη απουσία της, αλλά δεν βλέπω να σχολιάζεις στο παρόν post...

denangous είπε...

..άσε που η βερμούδα, ακόμα και σε νησί την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών, αν τη φορούν κοντούληδες.. είναι σαν να βλέπεις αμπαζούρ κομοδίνου να περιφέρονται, απελευθερωμένα από τις πρίζες τοίχου.. Εννοείται ότι παλληκάρια των οποίων το ύψος πιστοποιείται από δημόσια έγγραφα, ωσάν Κούγιας... δύνανται να φορούν βερμούδα, δικαιωματικά και με το νόμο.

chic in greek είπε...

Σωστή η παρατήρηση constantinos ... ακόμα σωστότερο όμως το σχόλιο. Όντως μας τα έχουν πρήξει με το καλοκαίρι, το οποίο εγω το θεωρώ βαρετό και μονότονο (εκτός κι αν είσαι μπανιστιρτζής).

Λόγω φόρτου εργασίας επιφυλάσσομαι να σχολιάσω άλλη φορά τον φοβερό συνδιασμό βερμούδα, σαγιονάρα, μεσογειακός τύπος.