Πέμπτη 15 Μαΐου 2008

To απεχθέστερο πλάσμα στον κόσμο

Την Αλίκη ΣΥΖΥΓΟ ΠΑΣΧΑΛΗ Αρβανιτίδη, δικηγόρο, πολιτευτή Β΄Αθηνών παρακολούθησα απόψε στην εκπομπή του Τριανταφυλλόπουλου, που την φιλοξένησε ως μοναδική καλεσμένη, στο πρώτο κομμάτι της εκπομπής του.
Ειλικρινά, αν υποθετικά γινόταν κάποιο δημοψήφισμα για το απεχθέστερο πλάσμα του 2007 (και του 2008, 2009...ες αεί), θα την ψήφιζα 'δαγκωτό'.
Εξαντλώντας τα όποια συναισθήματα γυναικείας αλληλεγγύης και κατανόησης για τον πληγωμένο εγωισμό της συζύγου, καταλαβαίνοντας τις ψυχολογικές εξαρτήσεις που αναπτύσσονται μεταξύ δύο συντρόφων που τυχαίνει να είναι μαζί από τη νεανική ηλικία, αντιλαμβανόμενη το ότι για μία γυναίκα που δεν έχει γνωρίσει άλλον άντρα στη ζωή της, ο μοναδικός της σύντροφος είναι εκ των βασικών όρων αυτοπροσδιορισμού της, παρόλ'αυτά, αδυνατώ να τη συμπαθήσω στο ελάχιστο.
Η κα Σύζυγος δεν μπορεί να διανοηθεί ότι το απόλυτο κτήμα της, τελικά δεν ήταν τόσο 'απόλυτο'. ΄Οτι τελικά η εικόνα του τέλειου ζευγαριού και της αγίας οικογένειας, που ως γνήσια μικροαστή, είχε πλάσει για να ικανοποιήσει την προσωπική της ματαιοδοξία ή για να αποκτήσει λόγο ύπαρξης, μπορεί εύκολα να κλονισθεί από δύο ρεμβώδη γαλανά μάτια μιας κυρίας Ουρανίας.
Ακόμα κι αν η ίδια δεν εξετίθετο με τις φαιδρές της δηλώσεις, και μόνο από την παρατήρηση της συμπεριφοράς του Πασχάλη μετά τη διάπραξη του ... 'στιγμιαίου', -συμπεριφορά που κάλλιστα μπορεί να προσδιοριστεί από τις λέξεις 'κότα', 'νούλα', 'κλάνας' κ.α.-, συνάγει κανείς εύκολα συμπεράσματα για την σχέση του με την κ.Αλίκη: Η Αλίκη είναι ο Δυνάστης του, που πατάσσει οποιαδήποτε απόκλιση από το σενάριο που εκείνη έχει επιλέξει για την κοινή τους ζωή. Aκόμα και μία εξέταση DNA κρίνεται, ελαφρά τη καρδία, ανεπαρκής υπό το κράτος της ψυχολογικής τρομοκρατίας που ασκεί η σύζυγος.
Με αηδίες του τύπου "Οι άντρες είναι πάντα παιδιά" -αφελής αφορισμός, που διευκολύνει αναξιοπρεπείς συμβιβασμούς- , επιθέσεις τύπου "Μπίθουλα" στην αντίζηλο, η σύζυγος Πασχάλη αποτελεί ένα πολύ κακό γυναικείο πρότυπο... Η συμπεριφορά της θίγει τη γυναικεία μου αξιοπρέπεια. Ή θεία Δίκη όμως, δεν αργεί. Όταν οι κολασμένοι Πασχάληδες -μοιραία- ξεσηκωθούν -, το κορακί της κεφάλι θα είναι το πρώτο που κατρακυλίσει από τη γκιλοτίνα...

2 σχόλια:

poupsi's garden είπε...

'Απεχθέστερο' μετά τον Αλέκο φυσικά...

denangous είπε...

η απορία μου είναι.. ο Πασχάλης έχει κάνει πλαστική επέμβαση για να μοιάζει με τη συμβία του.. ή το αντίθετο?? όπως και νάχει, το αποτέλεσμα είναι ατυχές..και καθόλου στιγμιαίο....