Τρίτη 3 Ιουνίου 2008

Στην Τήλο, αδελφές μου!

Καταλαβαίνω ότι η εμμονή κάποιων γκέιδων να ακολουθήσουν ένα τυπικό γαμήλιας τελετής οφείλεται στην ανάγκη τους να νιώσουν ότι δε διαφέρουν από τους υπόλοιπους... Τη στιγμή που όλο και περισσότερα ετερόφυλα ζευγάρια απέχουν από το γαμήλιο θεσμό και καλοβλέπουν το νεοπαγές σύμφωνο συμβίωσης, οι γκέι εμφανίζονται πιο 'παραδοσιακοί' έστω και άθελα τους.
Το δήμαρχο Τήλου πάλι, μάλλον τα οικονομικά οφέλη από την προσέλκυση τουρισμού στο νησί, τον ώθησαν στην απόφαση να κάνει την υπέρβαση, παρά ο φιλοπροοδευτισμός του... "Εκτός κι αν είναι κι αυτός από εκείνους τους ζαβούς" όπως μου είπε χαρακτηριστικά σήμερα -με καθόλου πολιτικώς ορθή διατύπωση, sorry guys!- ένας μεσήλικας ταρίφας...
Λέτε εφεξής η Τήλος να υποσκελίσει τη Μύκονο και την Ερεσσό Λέσβου; Και στα δικά μας

15 σχόλια:

denangous είπε...

Όπως είπε σήμερα το πρωί και ο κ. Νομάρχης (the one ond only).. Να ζήσουν τα παιδιά και καλούς απογόνους... στους οποίους εύχομαι να βρουν ποιόν από τους δύο γονείς θα θηλάζουν...

Constantinos είπε...

Δυστυχώς (για αυτούς) οι gay κάνουν ό,τι μπορούν για να αυτογκετοποιούνται, σε κάθε περίσταση. Άκου gay friendly μπαρ και εστιατόρια...

Μερικές απορίες

Ο καθένας στο κρεββάτι του έχει διακαίωμα να κάνει ό,τι θέλει, αρκεί να συναινούν και όλοι οι άλλοι συμμετέχοντες. Σωστά;

Από πότε ο γάμος συνδέεται με την τεκνοποιΐα και μόνο;

Γιατί ασχολούμαστε και έχουμε κάνει μέγα θέμα κάτι που έπρεπε να είχε περάσει στα ψιλά της eσπρέσο, και ούτε;

Εν τέλει, στην Ελλάδα του 2008 με τα μύρια όσα προβλήματα, αυτό μας πείραξε;

denangous είπε...

Μα.. Constantinos... ο γάμος δεν συνδέεται άμεσα και αποκλειστικά με την τεκνοποιία.. είναι ένα είδος επισημοποίησης της σχέσης δύο ανθρώπων.. που-τουλάχιστον στο παρελθόν-βοηθούσε την ομαλή ένταξη των παιδιών στην κοινωνία.. Ας μη ξεχνάμε πως αντιμετώπιζε ο περίγυρος τα εκτός γάμου "μπάσταρδα"..

Πιστεύω ότι για τους ομοφυλόφιλους ο γάμος δεν είναι ένα μέσον επισημοποίησης της σχέσης τους.. αλλά ένα εργαλείο επιβολής της σχέσης τους στην κοινωνία σαν κάτι το απόλυτα φυσιολογικό..
Είναι η χρυσή ευκαιρία της θεσμικής νομιμοποίησης της όποιας σεξουαλικής παρέκκλισης..

Όσο με αφορά, σέβομαι την ελεύθερη βούληση του καθενός να τη βρίσκει με όποιον και όπως θέλει.. αλλά η ομοφυλοφιλία είναι επιλογή.. και όχι κάλεσμα της φύσης... το ένστικτο της αναπαραγωγής μας ωθεί προς ότι γοητευτικό η βλακώδες κάνουμε με σκοπό να κουτουπώσουμε το αντίθετο φύλο...

ΕΕεεε τι σοι φυσιολογικό κάλεσμα της φύσης να ανιχνεύσω στον όποιο Βρασίδα επιλέγει θηλυπρεπή συμπεριφορά για να συγκινήσει ερωτικά τον όποιο μουστακαλή Νώντα?

Constantinos είπε...

Κάνεις δίκη προθέσεων, όμως. Ας είναι ό,τι θέλει για τους gay ο γάμος, έχει σημασία;

Καμμία ευκαιρία για θεσμική επιβολή, η χρήση και χρησιμοποίηση ενός θεσμού δεν επιβάλλει κάτι. Εμείς τους δίνουμε το δικαίωμα να "επιβάλλουν" στην κοινωνία τις απόψεις τους απλά διότι ασχολούμαστε!

Φυσιολογικό δεν είναι, αλλά επιλογή του κάθε κουνιστού Βρασίδα. Εμείς γιατί να σχολούμαστε, one way or the other?

Much ado about nothing!

poupsi's garden είπε...

Oρθά επισήμανες denangous πως ο γάμος είναι και ένας τρόπος παρουσίασης-επιβολής της παρέκκλισης ως κάτι φυσικού... Υπάρχει σαφώς και αυτή η σκοπιμότητα ή κυρίως αυτή.

Constantinos είπε...

Μα πώς το επιβάλουν;

poupsi's garden είπε...

Για πρόθεση επιβολής μιλάμε. Πώς αυτό επιτυγχάνεται; Οχι με αστυνομικού τύπου μέτρα φυσικά...Αλλά καθιστώντας το -δια της επιμονής και της επαναλήψεως- 'φυσικό', 'συνηθισμένο' στην κοινή συνείδηση. Όσο πιο πολύς λόγος γίνεται για το γάμο ομοφύλων -είτε εξ αφορμής ενός τέτοιου γάμου 'μαϊμού' είτε με άλλη αφορμή΄-, τόσο μεγαλύτερη η εξοικείωση της μάζας με την έννοια αυτή. Η εξοικείωση οδηγεί μοιραία στην αποδοχή. Η αποδοχή στη θεσμοθέτηση. Αυτά.

Constantinos είπε...

This is exactly my point: Όσο πιο πολύς λόγος γίνεται για το γάμο ομοφύλων -είτε εξ αφορμής ενός τέτοιου γάμου 'μαϊμού' είτε με άλλη αφορμή΄-, τόσο μεγαλύτερη η εξοικείωση της μάζας με την έννοια αυτή.

Τα κανάλια και οι εφημερίδες το προβάλλουν, θετικά ή αρνητικά δεν έχει σημασία, η προβολή έχει!

Καταλαβαίνεις, πούπσι, ότι και εσύ, αναρτώντας σχετικό θέμα, συμβάλεις προς αυτήν την κατεύθυνση!

Πολύ ασχοληθήκαμε με τις λούγκρες, λοιπόν, ας δούμε τα σοβαρά θέματα της κοινωνίας μας.

Constantinos είπε...

ΥΓ: Και μια απορία: Ο όρος "ομοφυλόφυλος" που χρησιμοποιούσαμε τόσα χρόνια είναι λάθος; Το "ομόφυλος" είναι το σωστό; Πότε προέκυψε αυτό;

denangous είπε...

Μάλλον για ελληνικά τύπου “Star Channel” θα πρόκειται… και εγώ ομοφυλόφιλους… ήξερα να τους λένε…ομοφυλόφιλοι είναι όσοι είναι φίλοι του ιδίου φύλου… ομόφυλοι.. όσοι είναι του ιδίου φύλου.. Δηλαδή ο Σαμψών όταν έριχνε με τα μπράτσα τις κολώνες του ναού και – παρασέρνοντας στον θάνατο όσους Φιλισταίους ήταν εκεί – αναφώνησε «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων».. τι εννοούσε??

Ότι .."Είμαι ντιντής και σιχαίνομαι τους αλλόφυλους που μούχαν κουρέψει τα ωραία μου μαλλιά? ..και τώρα που μεγάλωσαν, μετά ένα μιζανπλί, ανέκτησα τις δυνάμεις μου και τους εξολοθρεύω?"

Δηλαδή ο γάμος με τη Δαλιδά ήταν φερετζές.. για να ζει τον έρωτά του με κάποιον μουστακαλή Φιλισταίο?? Τι λες τώρα…

Εμμμμ.. και αυτός στο Ναό θάχε πάει να τον παντρευτεί, ο δήμαρχος δεν δέχτηκε.. και αυτός από τη τσαντίλα γκρέμισε το ναό με ότι μη… ομόφυλο είχε μέσα..

(πάω να πάρω το χάπι μου..)

Constantinos είπε...

Να πας, θα σου κάνει καλό! :-)

Εγώ να δω αν θα προλάβω να πάω για σουβλάκια στις Άλπεις!

Constantinos είπε...

Τώρα θυμήθηκα ότι Tilos στα μαγυάρικα θα πει "απαγορεύεται"!

denangous είπε...

Υπάρχει και το Tilos Radio FM 90.3-Budapest που ανήκει στην Tilos Foundation που προωθεί την Ευρωπαϊκή Ένωση.. και όχι την ένωση των.. ομοφύλων..
..Άλπεις για σουβλάκια??? μέσα στην πρωτοτυπία constantinos!!!

Constantinos είπε...

Σωστά, το είχα ξεχάσει το Tilos Radio!

Τις τελευταίες 2 εβδομαδες δεν έφαγα καθόλου σουβλάκια από τις Άλπεις, παρά μόνο προχθες!

Χύνω ΟΜΟ αχ τι κάνω
(από το τρισμέγιστο Κρασάκι του Τσου, το έχετε δει / ακούσει; )

poupsi's garden είπε...

Μη με τρελαίνετε ωρέ! Ντου γιου σπικ δι γκρικ!?
Το 'ομόφυλος',ως επίθετο, προσδιορίζει απλά το γένος των ατόμων...Το 'ομοφυλόφιλος' τη σεξουαλική τους ταυτότητα.
Εγώ και η Λίνα, πχ είμαστε ομόφυλες, υπό την έννοια ότι ανήκουμε στο ίδιο φύλο. Αυτό δε συνεπάγεται ότι είμαστε και ομοφυλόφιλες!
Το ομόφυλος σημαίνει επίσης εκείνον που ανήκει στην ίδια φυλή/έθνος. Ομόφυλος και ομοφυλόφιλος είναι δύο διαφορετικές λέξεις. Εν προκειμένω τα ομόφυλα ζευγάρια που παντρεύτηκαν (με ή χωρίς εισαγωγικά) είναι και ομοφυλόφιλα. Γκέγκε;