Παρασκευή 23 Μαρτίου 2007

Δερματολόγος-Eναλλακτικός (paparia mandoles)




Ο Ηλίας έχει αυτό που λέμε "τρικυμία εν κρανίω". Παιδί από τον Ασπρόπυργο, πήγε στη Βουλγαρία, όπου και σπούδασε ιατρική, "παντρευτική" (γύρισε πίσω με μία ... Βουλγαρίδα -επιτρέψτε αυτό το ...tribute to Angela!) και στη συνέχεια επανέκαμψε στα πατρώα εδάφη.
Κατά τη διάρκεια της ειδικότητάς του, με απασχολούσε κατά καιρούς με προβληματισμούς, που αφορούσαν αποκλειστικά και μόνο ρηχές -και κατά κανόνα εξαιρετικά βαρετές- συναισθηματικές υποθέσεις:
Τη μία, είχε πάρει στο κατόπι μία ιντερνετική γνωριμία, που τον έσερνε σε "κοσμικά κέντρα" του Περιστερίου, την άλλη έσκαγε από ζήλια επειδή εκείνη η"πανέξυπνη",η"καλλιεργημένη" (κατ'αυτόν πάντα) σπουδάστρια ΤΕΙ Ζωικής Παραγωγής του δήλωνε ότι ήταν πολύ ελεύθερη για να δεσμευτεί σε εκείνον αποκλειστικά (λες κι εκείνος, παντρεμένος ων, θα μπορούσε να της χαρίσει αποκλειστικότητα). Σε κάποια φάση τον θυμάμαι να έχει πιστέψει ότι είναι μακράν το γοητευτικότερο σερνικό αττικοβοιωτίας, women killer και λίγα λέω...
Στα τριανταπέντε του ο Ηλίας επεδείκνυε αξιοσημείωτη ψυχοσυναισθηματική ανωριμότητα, βιώνε προβληματισμούς ενός 16χρονου εφήβου και αντιδρούσε ακόμα χειρότερα, ωσάν να ήταν πεντάχρονο.
Κι επειδή κι εγώ άνθρωπος είμαι και η πραότητα δεν αποτελεί ίδιον του χαρακτήρα μου, πολλές φορές είχαμε σφοδρές λεκτικές αντιπαραθέσεις και διακοπή "διπλωματικών σχέσεων" επί μήνες.
Αλλά, όπως έχω υπαινιχθεί ήδη σε άλλο post, είμαι fan των ζωολογικών κήπων και της ...βιοποικιλότητας.
Σήμερα, λοιπόν, μετά την ολοκλήρωση της ειδικότητάς του, ο Ηλίας έχει μπει στα δύσκολα προσπαθώντας να ασκήσει ελεύθερο επάγγελμα. Οι ανόητες περί τον ποδόγυρο ενασχολήσεις του καλά κρατούν μα η αγωνία επαγγελματικής καταξίωσης έχει αρχίσει και τον βαραίνει. Προσπαθώντας να ισορροπήσει τις αριστερές καταβολές, -που νομίζει πως έχει ή πρέπει να έχει-, με τη σφοδρή επιθυμία του για έξοδο από την αφάνεια, πολύ πρόσφατα ανακάλυψε την...οικολογία!
Πριν από κάποιους μήνες με πήρε τηλέφωνο μες στον ενθουσιασμό για να μου πει οτι ανασυντάσσεται ο (μηδέποτε συγκροτημένος) χώρος των Ελλήνων οικολόγων και πως τώρα, που ήταν νωρίς, ήταν ευκαιρία να 'χωθούμε', να αναδειχθούμε, να καταλάβουμε τα ...καλά τα πόστα!
Δε σχολίασα τον προφανή οπορτουνιστικό χαρακτήρα της πρότασής του. Βαριόμουν. Πέρασε κάποιος καιρός και ο Ηλίας "ξαναχτύπησε" προχθές:
-"Έχασες που δεν ήρθες στο συνέδριο. Γνώρισα εξαιρετικούς ανθρώπους. Θέλουμε να φτιάξουμε ένα δυνατό πράσινο κόμμα στην Ελλάδα".
-"Μάλλον κάποιοι θέλετε να ... "φτιαχτείτε" μέσα από ενα δυνατό πράσινο κόμμα" του αντιγύρισα.
- "Α, δε μπορείς να μ'εκνευρίσεις πια. Ελέγχω τα νεύρα μου. Είμαι πολιτικός τώρα!" (όσο εγώ είμαι ο Στάθης Ψάλτης...)
Ο καημένος ο Ηλίας ο ...εναλλακτικός. Που να φανταστεί πως η συμμετοχή σε ένα συνέδριο σε κάνει πολιτικό όσο η παρακολούθηση ενός ουράνιου φαινομένου σε κάνει αστροφυσικό.
Αντε βρε Ηλία, και με εκπομπή στο "Τηλεφώς", σου εύχομαι!

5 σχόλια:

chic in greek είπε...

πω πω πω ... τι να πρωτοσχολιάσει κανείς! Πολιτικές, κοινωνικές, ψυχολογικές, προσωπικές και άλλες προεκτάσεις ανιχνεύονται με εξαιρετικά μεγάλη πυκνότητα και σε αυτο το post σου poupsi μας (είναι σαφής η πρόθεση μου για γλύψιμο ε??? Όχι δεν θέλω τίποτα συγκεκριμένο ... έτσι το κάνω μήπως και μου χρειαστεί στο μέλλον). Βέβαια εκτός από την "αξιοσημείωτη ψυχοσυναισθηματική ανωριμότητα" του δερματολόγου, τις αρτίστικες προτιμήσεις του (από το προσεχώς βουλγάρες που αναγράφεται σε όλα τα καλά καλλιτεχνικά στέκια της επαρχίας), την κατάντια του πολιτικού χώρου και ειδικότερα των οικολόγων, εντύπωση επίσης προκαλεί η μεγάλη συγκέντρωση προβληματικών ατόμων (κάτι σε τρεις λαλούν και δυό χορεύουν) στον ιατρικό χώρο. Αλήθεια ... ο Λευτεράκης τι ειδικότητα έχει?

poupsi's garden είπε...

Φίλτατε guacamole, πίστευε και μη ερεύνα.

denangous είπε...

τελικά μερικοί τυπάκοι προκειμένου να "αναδειχτούν" ενστερνίζονται το "Tout rater pour fuir l’ordinaire…" Άντε Ηλία.. σας εύχομαι και Βασίλης Λεβέντης... με άφθονες αφράτες πίτσες να καταφθάνουν για να ενισχύσουν την εναλλακτική πορεία σας προς την εξουσία.. όσο για σας Poupsi τι σύνθετο ταλέντο ανάλυσης κοινωνικών σπεσιμέντων που έχετε..! (ρίχνω και εγώ ολίγον γλύψιμο..έτσι, νάχω κάβα..)

Constantinos είπε...

Τι να πω...
Μένω έκθαμβος!
(ψέμματα λέω, μένω Τρίτωνος)
Λόγος μεστός νοημάτων, σχολιασμός επί παντός του επιστητού, άψογο ψυχογράφημα. Άλλωστε, άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου, του δε Ηλία ακόμα περισσότερο!

ΥΓ: Βουλγαρίδα και Βουλκαραβίδα.

ΥΓ2: Πώς κρίνετε, Poupsi, (αλλά και πώς κρίνεται γενικότερα) και καταλήγετε στο συμπέρασμα περί "αξιοσημείωτης ψυχοσυναισθηματικής ανωριμότητας" ;;;

ανίκητος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.