Τρίτη 27 Μαρτίου 2007

Ας του μιλήσει κάποιος για την Αξιοπρέπεια (ή, έστω, για το Rexona)

΄Εχει σιχαθεί η ψυχή μου να τον βλέπω να ξεροσταλιάζει στο θάλαμο αναμονής του Διευθύνοντος Συμβούλου. Είναι κι αυτός ανώτερο διοικητικό στέλεχος, διευθυντάκος μικρότερης κλάσης, πράγμα που φαίνεται ότι το γνωρίζει πολύ καλά. Την μικρή του κλάση, εννοώ. Ανήλθε στο πόστο που κατέχει -που του χαρίζει επαρκή οικονομική επιφάνεια και μικρομεσαίο prestige- ακριβώς λόγω της ασημαντότητάς του.
Η μονίμως κρεμασμένη γλώσσα εκτιμήθηκε δεόντως από τον τότε ισχυρό άνδρα της εταιρίας: Κάθε αφέντης είναι υπερήφανος για τους εκπαιδευμένους σκύλους του. Μονίμως εξαρτώμενοι, μονίμως πειθήνιοι.
Αλλάζανε οι διευθυντές της εταιρίας, αγωνιούσε κι αγκομαχούσε λίγο ο τυπάκος αλλά τελικά τα κατάφερνε. Με πολύωρη αναμονή στον προθάλαμο του εκάστοτε ισχυρού. Και αρκετή σιελόρροια. Α ναι, και ακριβά δώρα στην εκάστοτε "ιδιαιτέρα".
Τα βράδια, λέει ο θρύλος, όταν κλείνουν τα φώτα, αντηχούν ακόμη στο διευθυντικό προθάλαμο τα απεγνωσμένα του "γλυψ", "γλυψ"...
Κι αν δε φερόταν με άδικο, σκαιό και συμπλεγματικό τρόπο στους συνεργάτες του, όπως οι περισσότεροι ατάλαντοι, τότε κανείς δεν θα πολυασχολούνταν μαζί του. Κι εγώ πολύ περισσότερο. Δεν είμαι κριτής των πάντων. Είμαι όμως νευρική. ΄Εχω ένα ταμπεραμέντο. Και να τον βλέπω καθημερινά μπροστά μου να επαιτεί, να έρπει, να κάνει ...καριέρα, μ'άλλα λόγια, μου "τη δίνει"! Πολύ όμως... Αυτό το κρυμμένο 45άρι του πατέρα ρε γαμώ το, πότε θα το ανακαλύψω; Brenda darling(βλ. Ι don't like Mondays, 26.3.2007), σού'ρχομαι!

37 σχόλια:

doc είπε...

Μισητη αποσυνθεση.Απαισιο μαυρο,βδελυρο απαισιο βδελυγμα.Τερας προκατακλυσμιαιο,μορφη του Πλειστοκαινου,δραπετης γραφικος.Πιστευεις ακομα στ'αληθεια πως οι καταδικοι φορουν ριγωτες φορμες κι εχουν απιθανα βαθουλωμενα ματια?

Constantinos είπε...

O Φραπεδοραγιάς που ήθελε να γίνει Κατσαπλιαδομάνατζερ και άλλες ιστορίες εταιρικής τρέλλας.

denangous είπε...

Τελικά... αν παρατηρήσετε, ορισμένοι Διευθύνοντες ..Oτιδήποτε... δεν περπατούν.. «κυλούν».. γλιστρούν σαν σαλιγκάρια.. πάνω στο μονοπάτι που δημιουργούν οι εκκρίσεις θαυμασμού και δουλοπρέπειας ορισμένων Τμηματαρχο-διευθυντών.. Oτιδήποτε.. που κληρονομούνται μαζί με το γραφείο, την δερμάτινη πολυθρόνα με την πλάτη που γέρνει προς τα πίσω,, τα 2 τηλέφωνα με τα πολλά κουμπάκια και το βάζο με το αποξηραμένο κλαρί στη γωνία πίσω από τον καναπέ... κανένας Διευθύνων Οτιδήποτε δεν μπορεί χωρίς αυτούς... το περπάτημα είναι κουραστική συνήθεια..

chic in greek είπε...

Αν νομίζετε ότι είναι εύκολη δουλειά να είσαι κόλακας (επαγγελματίας όμως όχι χαζοχαρούμενος) είστε πολύ γελασμένοι ... ορίστε μας!! Αμέσως να κατακρίνουμε.

ΥΓ: Doc ... γράφεις με κώδικα, ή έχει μειωθεί δραματικά η νοημοσύνη μου;

ΥΓ: Doc ... αν πατήσεις, πριν από τονιζόμενο φωνήεν, το κουμπάκι με τήν 'άνω - κάτω' τελεία (:), που βρίσκεται κάτω από το "Π" (ή το αγγλικό "P" ) στο πληκτρολόγιο .... τότε .... μπαίνει τόνος (τι σου κάνει η επιστήμη ε????)

denangous είπε...

Απαπααααα... σωστή παρατήρηση guacamole... Doc.. ξεχάσατε να αναφέρετε και τη Θεά Σουτσουρλί Αφέντρα του Μπαλί που έχει εντερικά προβήματα... Μη θυμώσει..!

poupsi's garden είπε...

Χαίρε, ω doc,ποιητή, ακούραστε μελετητή και θεραπευτή της ανθρώπινης φύσης και ψυχής.

i-Reporter είπε...

Ποιός θα μου πάρει μια...πίπα απο το περίπτερο;

poupsi's garden είπε...

Προς τον κυβερνοσυνομιλητή Nikos:
Ενημερωτικώς σας λέγω ότι στο παρόν blog, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν μετέχουν υπηρετικό προσωπικό, εκδιδόμενες γυναίκες ή transexual.
Κατά συνέπεια, η έκκλησή σας γίνεται επί ματαίω...

denangous είπε...

Σε κατανοώ Nikos.. είναι θλιβερό να αναζητάς τα απαραίτητα ..στο περίπτερο.. το οποίο προφανώς είναι το μόνο μέρος που-επι πληρωμεί-μπορεί να διαθέσει ότι επιθυμείς... άσε που δεν πας και αυτοπροσώπως!.. τώρα πως ξεβράστηκε εδώ αυτός ο δυστυχής... μάλλον φταίει η ποίηση του doc..

chic in greek είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
chic in greek είπε...

Nikos said:
Ποιός θα μου πάρει μια...πίπα απο το περίπτερο;

........................

Nikos:
1. Αν διαβάζοντας τα υπόλοιπα σχόλια σου δόθηκε η εντύπωση ότι υπήρχε η περίπτωση κάποιος από τους γράφοντες να εκτιμήσει το εφηβικής αισθητικής, εξαιρετικής κοινοτοπίας, παντελώς άσχετο παπαροσχόλιο σου … τότε παράτα τη δημοσιογραφία (αν αληθεύει το profile σου) και γίνε ‘δαιμόνιος ρεπόρτερ’.
2. Το φοβερό αποτέλεσμα της εγκεφαλικής (η μήπως της εντερικής?) δραστηριότητας που απόθεσες στον κήπο της Poupsi, με ώθησε να επισκεφτώ το blog σου. Άποψη μου είναι … να αυξήσεις την εικονογράφηση (εξαιρετική επιλογή εικόνων και φωτογραφιών) και να περιορίσεις (ακόμα καλύτερα να εξαφανίσεις) τα κείμενα.
3. Διακρίνω έναν προβληματισμό σου για την κατάντια των εφημερίδων σήμερα (post: πορνοεφημερίδες, 27/3/2007) … άλλα έχεις πάρει λάθος δρόμο (κατά την γνώμη μου πάντα) για την ερμηνεία της (στην αναμφισβήτητη κατάντια αναφέρομαι). Είναι μεγάλο θέμα και επιφυλάσσομαι να πω την άποψή μου όταν τεθεί από την Poupsi. Πάντως μια εφημερίδα αποκλειστικά με μονόστηλα (η φοβερή δημοσιογραφική ιδέα του Κακαουνάκη που αναφέρεις) δεν είναι σοβαρή δημοσιογραφία (καταγραφή των γεγονότων, έλεγχος διάφορων πηγών, αναφορά αντίθετων απόψεων, ανάλυση κλπ) … άλλα απλό κουτσομπολιό.
4. Αν αναρωτιέστε γιατί αφιέρωσα τόσο χρόνο να απαντήσω στον Nikos … βασικά γιατί είχα ξαναδεί το Million Dollar Baby που έπαιζε στη ΝΕΤ, βαριόμουν να βγω έξω (είχα βγει χθες), η κοπέλα μου, υποπτεύομαι, ότι με θεωρεί γκρινιάρη και με ψιλοαποφεύγει όταν μπορεί, στο chat δεν παίζει τίποτα που να αξίζει τον κόπο … και το καινούργιο ‘Λοιπόν’ δεν βγήκε ακόμα …. γαμώτο … και πρέπει να μάθω επειγόντως τις νέες εξελίξεις στη σχέση της Πάρις Χίλτον με τον Σταύρο Νιάρχο.

Constantinos είπε...

Η ευπρέπεια είναι δείγμα χαρακτήρα και αγωγής. Το χιούμορ επιπέδου είναι δείγμα ευφυΐας. Ο ευτελισμός μιας συζήτησης είναι εύκολο. Η καταστροφή ήταν πάντα εύκολη, η δημιουργία είναι δύσκολη.

poupsi's garden είπε...

...αφήστε, ρε, τον κόσμο να εκφράζεται. Εσείς και η ... ηθικοπρεπίλα σας πια! Αφήστε τον οχετό να πλημμυρίσει τη ζωή σας, τα όνειρά σας, και τον poupsi's garden. Τα σκατά είναι η μοιραία κατάληξη της ύπαρξής μας, let's get used to it...

i-Reporter είπε...

Τωρα διαβασα τι μου....γραψατε ολοι εσεις. Καλα μη βαρατε. Ηταν μια μερα που ειχα πιει, ειχαμε πει κατι με την Poupsi sto τηλεφωνο και στο msn και ειπα να κανω...πλακα. Που να φανταζομουν οτι θα με κανατε...κομματια. Ευγε κι εσυ Poupsi. Ωραιο το καταληκτικο του σχολιο. - Οσο για τον σχολιασμο του δικου Blog απο τον φιλο που μου εκανε την τιμη να ριξει μια...ματια.....προφανως ο καθενας εχει τη διαδρομη του και κρινεται. Εγω γραφω και δημοσιογραφω επωνυμα. Χρονια τωρα. Οσο για τα περι ηθικης και άλλα τετοια, ρωτηστε για μενα την Poupsi. Να ειστε ολοι καλα και να περνατε καλα.

denangous είπε...

αααα!!! είχες πιεί nikos.. αφού δεν το αντέχεις... άστο να πάει στην ευχή!!! όταν δεν μιλάς εσύ αλλά αυτό.. δεν κρίνεσαι από την πορεία σου... η πορεία σου όμως κρίνεται.. τα μάλα (που θα έλεγε και η poupsi...)

chic in greek είπε...

τσ...τσ...τσ... axxx Nikos ... Nikos ... Nikos!!! Εγώ ή θα πιώ, ή θα μιλήσω με την Poupsi στο τηλέφωνο, ή στο mns. Την μια και μοναδική φορά που έκανα δύο από τα παραπάνω μαζί (ούτε καν διανοούμαι να κάνω και τα τρία χωρίς επαρκή απόσταση ασφαλείας μεταξύ τους ... δεν μπορώ να ζω τόσο επικίνδυνα), δεν έγραψα απλά μια άσχετη παπαριά σε ένα (εξαιρετικό) Blog ... αλλά ... πολύ περισσότερα (θα τα διηγηθώ με λεπτομέρειες στα απομνημονεύματα μου). Πάντως σε κάθε περπίπτωση θέλει προσοχή όταν 'παίζουμε με την φωτιά'.

Constantinos είπε...

Δυστυχώς ο γραπτός λόγος δεν έχει τους χρωματισμούς του προφορικού...

Επίσης υπάρχουν τρεις βασικές αρχές στη ζωή:

Ο παίζων χάνει
Ο πληρώνων παραγγέλνει, και
Ο πίνων μεθά!

(διαβασμένο το έχω αυτό, μουστάκια!)

Constantinos είπε...

ΥΓ: Επίσης, όταν παίζεις νεκροταφείο, υπάρχει και η αρχή "ο χάνων κερδίζει" με μπλόφα στο τελευταίο φύλλο στο χέρι του χάνοντος, για να γίνει πιο τζογαδόρικο, αλλά στους φίλους μου δεν αρέσει και μου φωνάζουν, αλλά εγώ επιμένω και συνήθως κερδίζω το παιχνιδάκι!

chic in greek είπε...

Constantinos:

1. Σιγά τις αρχές. Νερόβραστες και Ηθικοπλαστικές.
2. Γιατί όχι δηλαδή:
Ο παίζων κερδίζει όταν αποχωρεί εγκαίρως.
Ο πληρώνων απολαμβάνει.
Ο πίνων μεθά ... αλλά πρίν ... ουααααουυυυ ... και γαμώ τις φάσεις.
3. Ποιος είναι ο μουστάκιας;
4. Ωραία περιγραφή του παιχνιδιού (Μήπως διαβάζεις ανέκδοτα κείμενα του Doc και έχεις επιρεαστεί;).

denangous είπε...

Ιδού ο περίφημος ορισμός του υπερρεαλισμού, από το Πρώτο Μανιφέστο του Breton (1924), όπως τον αποδίδει στα ελληνικά ο Ανδρέας Εμπειρίκος:

"ΥΠΕΡΡΕΑΛΙΣΜΟΣ, όνομα ουσιαστικό. Γνήσιος ψυχικός αυτοματισμός, με τον οποίο εκφράζει κανείς γραπτά, είτε προφορικά, ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο, την αληθινή λειτουργία της σκέψης. Υπαγόρευση της σκέψης χωρίς κανένα λογικό έλεγχο, πέρα από κάθε αισθητική ή ηθική έννοια.

Διαβάζοντας τα τελευταία κείμενα σας constantinos καθώς και την απάντησή σας guacamole με τα ερωτήματα σας, είναι εμφανές ότι ο υπερρεαλισμός δεν είναι μορφή της ποίησης.
Είναι μια κραυγή του πνεύματος που ξαναγυρίζει στον εαυτό του με την απεγνωσμένη απόφαση να σπάσει τις αλυσίδες του.

Doc.. τελικά μας λείπεις πολύ.

Constantinos είπε...

Guacamole, σιγά τις πόρτες. Οι αρχές είναι σε μπαιν μαρί και ανηθικοξύλινες. Είναι κάτι σαν τους 3 χωματοφύλακες, οπότε υπάρχει και η τέταρτη: Ο ψάχνων βρίσκει. Αν ψάχνεις, βρίσκεις. Friskies.

Δεν έχω διαβάσει ανέκδοτα κείμενα του ντοκ (ούτε πάπα-ντοκ ούτε μπέιμπι-ντοκ), oπότε δύσκολο να με έχει επηρεάσει! (εκτός αν έχει διαβάσει αυτός τα δικά μου!)

Ο μουστάκιας είναι ο Φωτόπουλος στα "Κίτρινα Γάντια". Όπου έλεγε ο Σταυρίδης: "Η ευτυχία, Ρένα, ΠΟΤΕ δεν βρίσκεται εκεί που ψάχνουμε να τη βρούμε." Και γυρνώντας στον άναυδο και αμήχανο Φωτόπουλο: "Διαβασμένο το έχω αυτό, μουστάκια!"

Denangous, καταπληκτικό του Breton το "Είναι μια κραυγή του πνεύματος που ξαναγυρίζει στον εαυτό του με την απεγνωσμένη απόφαση να σπάσει τις αλυσίδες του."

Εν το ήξευρα!

chic in greek είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
chic in greek είπε...

xaxaxa ... καλό denangous
Βλέπω πάντως ότι μαθαίνεις από τα λάθη γεγονός ιδιαίτερα θετικό.
Ο παλαιός σου φιλόλογος μπορεί να χαμογελάσει περήφανος για τους μαθητές του.
:))

Constantinos ... όπως θα ξέρεις η διαφορά στη σύνταξη ενός πετυχημένου από ένα αποτυχημένο λογοπαίγνιο είναι πολύ μικρή ... θέλει κάποια προσοχή.

ΥΓ. Εγώ επειδή δεν ξέρω κανένα του Breton πειράζει να πω ένα του Bukowski (ξέρετε αυτονού που ευφυώς συνέδεσε τις 'απόψεις' με τις κωλοτρυπίδες): An Intellectual is a man who says a simple thing in a difficoult way; an artist is a man who says a difficoult thing in a simple way.

Constantinos είπε...

Καλό του Charles!

Guacamole, τι δεν πρόσεξα;

chic in greek είπε...

Constantinos ... μην είσαι υπερευαισθητος!!!
Απλά περίμενα, με βάση τα υπόλοιπα σχόλια σου, λίγο πιο 'δουλεμένη' την πρώτη παράγραφο του τελευταίου σχoλιου σου... Μου τι 'δίνει' βλέπεις κάπου κάπου και θέλω να το 'παίζω' δάσκαλος. Βέβαια είναι καλύτερα τώρα ... παλιότερα ήθελα να το 'παίζω' hulk, ποπάυ και γκούφι (όλα ταυτόχρονα).

Constantinos είπε...

Ουδείς άσφαλτος, που λέει και η Lady A, φίλτατε guacamole!

Δεν μπορώ να "δουλεύω" τα πάντα...

Πάντως, κάθε παρατήρηση δεκτή.

poupsi's garden είπε...

constantinos: "Denangous, καταπληκτικό του Breton το "Είναι μια κραυγή του πνεύματος που ξαναγυρίζει στον εαυτό του με την απεγνωσμένη απόφαση να σπάσει τις αλυσίδες του."

Εν το ήξευρα! "

..και πόσα άλλα -που ούτε καν φαντάζεσθε- ένι ηξεύρετε, καλέ μου φίλε...

poupsi's garden είπε...

..και, σημειωτέον: το "Άσφαλτος" με την έννοια το "αλάθητου" είναι ορθό.

denangous είπε...

ναι.. είναι.. το ενδιαφέρον είναι ότι στο μανιφέστο του σουρρεαλισμού, κάτω από τη φράση "Είναι μια κραυγή του πνεύματος που ξαναγυρίζει στον εαυτό του με την απεγνωσμένη απόφαση να σπάσει τις αλυσίδες του", συμπλήρωνε..
Και στην ανάγκη, με υλικά σφυριά.

Constantinos είπε...

Γνωρίζω την ορθότητα του άσφαλτος, αγαπητή Πούπση. Όπως γνωρίζω και την άγνοιά μου επί πολλών θεμάτων.

Υμείς;

CANTOBLE είπε...

AX EIMAI STIN GEITONIA TVN AGGELON , DYNATOI, DYNAMIKOI , ITHIKOI, TIMIOI ,GEMATOI PROSONTA , BADIZOUN ME TO METOPO PSILA KAI DEN DOLIXODROMOUN ,ANEBAINOUN MONO ME TIN AKSIA TOUS ,METAXEIRIZONTAI MEGALA LOGIA , EKFRAZOYN ENA TROMERO XIOUMOR,LOGIA LOGIA LOGIA MHPOS TO PARAKANETE? H' PROSPATHITE NA GRAPSETE EKTHESI IDEON LEKSILAGNOI?

CANTOBLE είπε...

MIN KSEXNATE TIN AFKSISI TIS ENTROPIAS , DEYTEROS NOMOS TIS THERMODYNAMIKIS

poupsi's garden είπε...

Οντως, πόσο δίκαιο έχετε. Τα κάποτε αυτονόητα ηχούν πλέον ως τραύλισμα συμπλεγματικών...Πόσο δίκαιο...

CANTOBLE είπε...

den eimai aftos pou tha milisi gia symplegmatikous kai sumplegmata, den yparxoun afta,yparxoyn tropoi skepsis poy odigoun se adieksoda.akoma na mathoume na min apotheonoume to asimanto kai na thimomaste panta oti kai o aniforos kai o katiforos einai o idios dromos.sofon to safes pupsi. kalimera

CANTOBLE είπε...

pes mou poupsi kati sxetiko me ta aftonoita. tha perimeno me anipomonisia na mnatho oti pistebeis sxetika.

CANTOBLE είπε...

Poupsi eimai se anamoni apantiseos, to skeptese mipos? kalimera

CANTOBLE είπε...

poupsi giati den apantas sta erotimata mou?