Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2007

ΠΑΣΟΚ

Νάτος νάτος ο πρωθυπουργός! Του 2011; Χλωμό. Του 2015; Χμ...θα σας γελάσω. Ο Γιώργος, είναι ούτως ή άλλως "πρωθυπουργός στις καρδιές" των πασόκων, αφού τον υπερψήφισαν έναντι του αλαζονικού και επικοινωνιακά επιθετικού "Μπένι".
Δεν είναι μόνο ο χαρακτηρισμός του "διαπλεκόμενου", που έκανε κακό στο Μπένι. Το γεγονός ότι θέλησε να προβάλει τις -σχεδόν- αδιαμφισβήτητες ικανότητές του καθώς και τη φιλοδοξία του, δεν συγχωρείται εύκολα σε μία χώρα, όπου η φιλοδοξία έχει ποινικοποιηθεί, σε μία χώρα που ρέπει στο να επιβραβεύει τη μετριότητα.
Πολλές δηλώσεις έγιναν για την "αλλαγή του ευρύτερου πολιτικού σκηνικού", για τη "νέα εποχή". Οι δημοσιογράφοι ρώταγαν μετά μανίας τους εκπροσώπους άλλων κομμάτων αν θα εισαγάγουν στο δικό τους καταστατικό ανάλογο τρόπο εκλογής ηγεσίας κ.οκ.
Θα μου επιτρέψετε να συγκρατήσω μια ατάκα του Θέμου Αναστασιάδη: "Αυτό που έγινε είναι μία τρύπα στο νερό!"...
Το ιδεολογικό-πολιτικό στίγμα του ΠΑΣΟΚ χάνεται κάπου ανάμεσα στη διφορούμενη δήλωση της Αννας και το χορό του Βαγγέλη με την κόρη του.
Συγχωρήστε την αφέλειά μου αλλά δεν νομίζω πως η διαδικασία εκλογής από μόνη της μπορεί να ξεδυαλύνει τη θολή πολιτική ταυτότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ούτε να ομογενοποιήσει τα διάφορα καπετανάτα εντός του κόμματος. Ούτε επίσης να προικίσει με ταλέντο όσους εκ φύσεως το στερούνται.

3 σχόλια:

Constantinos είπε...

Ποιος Μπένι; Πανέξυπνος μεν, εγωιστής και υπερόπτης δε, δεν μπόρεσε να διαχειριστεί καλά τα "αρνητικά" του χαρακτηριστικά και να κερδίσει τον κόσμο του πασόκ.

Τουλάστιχον ο Γιωργάκης έχει class.

Μα καλά, πιστεύεις ακόμα ότι τα κόμματα έχουν / στηρίζονται σε ιδεολογίες;

Unknown είπε...

H Ποιότητα και η Αξία του «Ηττημένου» είναι αυτά που δίνουν Αξία στον «Νικητή».

Constantinos είπε...

Οι ξύπνιοι, όμως, οδηγούν Ρενό.