Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2007

Homo athleticus

"Δε συμφωνώ με τα τελευταία σου post", μου πέταξε στα μούτρα ο Α. Ο Α. είναι αθλητικός συντάκτης, καμιά τριανταραία...
"Οκ, δικαίωμα σου. Γράψε την άποψη σου λοιπόν!" του απαντώ.
"Επειδή βαριέμαι να μπω σ'αυτή τη διαδικασία, στα λέω εσένα...Διαφωνώ και με τα τρία τελευταία σου post, άντε με τα δύο τουλάχιστον!"
'Οταν τον ρώτησα αν απορρίπτει το διάλογο ως μέσο επικοινωνίας μου απάντησε ότι στο blog δε γίνεται διάλογος αλλά μονόλογος καθώς "εσύ γράφεις κάτι και περιμένεις απάντηση". Για τον Α. δηλαδή το blog, ή "η διαδικασία" κατά τη δική του έκφραση, δεν είναι παρά ένας λεκτικός αυνανισμός. Με κάποιους θεατές έστω, κατά τεκμήριο, όμως, ανώμαλους.
Τον "στόλισα" λίγο ότι έχει εγκλωβιστεί στην ορολογία του αθλητικού ρεπορτάζ και αδυνατεί να ξεδιπλώσει τις σκέψεις του επί θεμάτων που δεν άπτονται της επαγγελματικής του ενασχόλησης. Τον είπα και "φοβικό". Εκείνο όμως που τον εκνεύρισε ήταν το τελευταίο μου σχόλιο, το οποίο ήτο ένα γλαφυροτατο "ουγκ"... Εκείνος με απεκάλεσε "Αυνάνα" , δεν δικαιούμαι κι εγώ να τον πω κι εγώ homo neaderthalis?
ΥΓ: Δεν θέλω να βάλω τους πάντες στο ίδιο τσουβάλι. Ούτε θεωρώ ότι είμαι προκατειλημμένη αλλά επιτρέψτε μου να αναφέρω δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις κοινωνικής συμπεριφοράς δύο έτερων αθλητικογράφων, που γνωρίζω εξ όψεως και μόνον: Μου έστειλαν friend request (αίτηση να περιληφθούν στον ιντερνετικό κύκλο φίλων μου) στο face book. Ο πρώτος στο προφίλ του έχει ως φωτογραφία τον εαυτό του να ... π ιάνει τον κώλο μίας ("κυρίας" δε θα το έλεγα...) γυναίκας. Ο δε άλλος ως σχόλιο στο μήνυμα που απευθύνει προς εμένα (που ούτε "γεια" δε λέμε, επαναλαμβάνω), έχει το εξής: "Μμμ...very sexy"... Φταίω εγώ μετά ;;;;;;

12 σχόλια:

chic in greek είπε...

Για ένα πράγμα το οποίο δεν φημίζονται οι αθλητικοί συντάκτες είναι η ευρύτητα πνεύματος και η δυνατότητα ανάπτυξης συγκροτημένης επιχειρηματολογίας για έννοιες που δεν περιορίζονται σε δισύλλαβες λέξεις (πχ σκόρ, άουτ, μπάλα, τερέν κλπ κλπ … το πέναλτι και κάποιες άλλες τρισύλλαβες είναι εξαίρεση προς επιβεβαίωση του κανόνα). Συνεπώς δεν προκαλεί έκπληξη το ότι δεν γράφει την άποψή του, ούτε το ότι διαφωνεί με την δικιά σου άποψη.

Γενικότερα θεωρώ ότι οι αθλητική δημοσιογραφία είναι κάτι παντελώς άχρηστο, καθόσον δεν χρειάζεται κανενός είδους ανάλυση για να καταλάβεις τι συμβαίνει σε ένα παιχνίδι με εξαιρετικά απλούς κανόνες … όσον αφορά δε στην περιγραφή των αθλητικών γεγονότων, νομίζω ότι οι περισσότεροι παρακολουθούμε με χαμηλωμένη την ένταση, μην τυχόν και πάθουμε τίποτε από τα τούβλα που εκτοξεύονται.

Κλείνοντας ,να συνοψίσω λέγοντας ότι ενώ τρέφω απεριόριστη εκτίμηση προς τους αθλητές (ακόμα και τους ατάλαντους) … απεχθάνομαι τους παρατρεχάμενους του αθλητισμού (και των φανατικών ‘φιλάθλων’ συμπεριλαμβανομένων).

ΥΓ: Φωτεινή εξαίρεση ο Πανούτσος και φυσικά ο Λ. Παπαδόπουλος ο οποιός όμως την έκανε μπραφ από τον χώρο εγκαίρως.

Constantinos είπε...

Χωρίς να διαφωνώ, σε γενικές γραμμές, προσπαθώ να αποφεύγω τις γενικεύσεις και υπεραπλουστεύσεις.

"κόρνερ από καλή θέση"

"συρτό σουτ και η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι"

denangous είπε...

Σέντρα.. πες στο παλικάρι ότι ο διάλογος και ή ανταλλαγή απόψεων αρχίζει όταν κάποιος εκφράζει μια ιδέα.. αυνανισμός είναι να βρίσκεις ικανοποίηση μόνο μέσω περιγραφής των δραστηριοτήτων ατόμων που ασχολούνται με σφαιρικά (παντός είδους.. από αδένες, μέχρι μπάλες).. και που γράφουν τις απόψεις τους σε πολύχρωμες φυλλάδες – τεστ αχρωματοψίας.. Δοκάρι από στημένη φάση. Εννοείται poupsi ότι και η προσέγγιση προς τις γυναίκες έχει πολλές ομοιότητες με το αντικείμενο εργασίας ενός αθλητικογράφου.. και το καλάθι μετράει για τρείς πόντους.. έχετε φοβερό κώλο μαντάμ.. με εκπληκτικό σουτ καρφώνει τη μπάλα στο γάμμα της αντίπαλης εστίας.. οπότε το …Μμμμμ ..είσαι πολύ sexy… δεν ξεφεύγει από τη λογική περιγραφής ενός αγώνα β’ κατηγορίας..
Ομολογώ ότι παρακολουθώ διάφορα αθλήματα.. και δεν κατάλαβα ποτέ γιατί ένας τυπάκος θα πρέπει να μου εξηγεί αυτό που βλέπω.. και να το αναλύει…η μόνη τους χρησιμότητα είναι να λένε τα ονόματα των παικτών όταν παίζει ο Κεραυνός Θεσσαλίας με τον Πολέμαρχο Παλαιοχώρας.. ακόμα και αυτό όμως παίζεται.. Προφανώς ο αναφερόμενος αθλητικός συντάκτης βραχυκύκλωσε με το blog.. Σπάνια (και χιουμοριστικά..) αναφερόμαστε σε αθλητικά (εε ναι Constantinos.. η ομάδα με σήμα τον ντιντή.. χιούμορ είναι..) ..Ναι πρέπει να βραχυκύκλωσε διότι αναφέρονται απόψεις-άγνωστες και δυσνόητες σε αυτόν- με περισσότερες από 3 λέξεις.. άσε που οι περισσότερες μάλλον θα του είναι άγνωστες.. φάουλ. Χρόνος καθυστερήσεων 3 λεπτά. Τι να πει ο καημένος.. ό,τι δεν καταλαβαίνει… αυνανισμός είναι… αλλά, όπως είπε και κάποιος .. τι να περιμένει κανείς από ένα επάγγελμα συναφές με αυτό του διανομέα πίτσας.. και οι δύο έχουν δουλειά μόνο όταν υπάρχουν σημαντικοί αγώνες.. και περιμένουν εναγωνίως ένα πουρμπουάρ για τις υπηρεσίες που παρείχαν… το σωστό delivery..στο σωστό άτομο.. Στη περίπτωσή τους μπορεί νάναι είτε κάποιος μεγαλοπαράγων.. είτε κάποιος πατέρας που επειδή κάποιος «ειδικός» έγραψε, από μόνος του, μια καλή κουβέντα για το ποδοσφαιρικό ταλέντο γιό του, έστειλε ευχαριστήρια επιστολή μαζί με ένα χιλιάρικο για «να πιεί μια μπύρα»!!
Σφύριγμα λήξης που στέλνει τις ομάδες στα αποδυτήρια.

Constantinos είπε...

Καλά τα λες, denangous!

Και η ομάδα με τον Ελεωνόρα Δημούτσο, τον Ένακαρχαρίε και τον N'joy, χιούμορ και αυτό!

denangous είπε...

ακόμα χειρότερα!!! νάχετε μια τέτοια ομάδα...3 θέσεις πάνω από το κεφάλι σας.. αλλά.. τι καλύτερο θάθελε ο ντιντής πούχετε σαν έμβλημα της ομάδας σας? (constantinos είμαστε τρανή απόδειξη ότι οι αθλητικοί συντάκτες είναι περιττόν είδος!)

Constantinos είπε...

Χου ρε! (sic, Γεωργίου)

2.5 χρόνια είχατε να δείτε κορυφή, μιλάτε τώρα διότι αργότερα μόκο!

(Ακριβώς!)

Unknown είπε...

Tι είναι το fase book?

Constantinos είπε...

www.facebook.com

poupsi's garden είπε...

Αγαπητέ Αντώνη, το facebook, είναι επί της ουσίας ένα κανονικότατο και απροσχημάτιστο φακέλωμα. Γι'αυτό, καλοί μου φίλοι,να είστε προσεκτικοί στο τι γνωστοποιείτε εκεί πέρα...

Constantinos είπε...

Γεια σου Πούπσι με τις θεωρίες συνωμοσίας σου!

denangous είπε...

εε και επειδή το θέμα είναι το IQ των αθλητικών συντακτών και τα σπορ.. να και κάτι επίκαιρο.. (και ανάλογο)

- Γιατί στα Ζωνιανά είναι όλοι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού;
- Γιατί έχει ως έμβλημα το τρίφυλλο.

- Γιατί το γήπεδο των Ζωνιανών δεν έχει χόρτο και γραμμές;
- Γιατί καπνίσαν όλο το χόρτο και ρουφήξαν τις γραμμές.

Constantinos είπε...

Καλό!

Δείτε και εδώ:
http://karotomastigio.wordpress.com/2007/11/15/zwniana-anekdota/#more-236