Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

Αντεθνικό στοιχείο.

Πρόσφατα ένας φίλος με κατηγόρησε ως 'αντεθνικό στοιχείο'. Ο λόγος ήταν επειδή ανήρτησα στο facebook ένα απόσπασμα από ανταπόκριση του BBC για τα επεισόδια στην Ελλάδα. Το κείμενο μίλαγε για τη διαφθορά και την αναξιοκρατία, για τους χαμηλούς μισθούς και το πανάκριβο κόστος ζωής και επεσήμαινε ότι απαιτούνται ριζικές μεταρρυθμίσεις χωρίς να ληφθεί υπόψη από τους κρατούντες το πολιτικό κόστος...
Τώρα πια, που πιάσαμε πάτο, δεν ωφελεί να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Μόνο μέσω της αυτοέκθεσης και της αυτοδιαπόμπευσης μπορεί κάτι να βγει για τη δόλια την Ελλαδίτσα.
Ήδη οι τρίτοι, οι εκτός Ελλάδος, αποτυπώνουν εύστοχα την κατάσταση, χωρίς να λείπουν βέβαια κάποιες υπερβολές που δεν αφορούν όμως την ουσία. Οι τρίτοι είν' ο καθρέφτης μας. Κι εμείς συνεχίζουμε να ζούμε ανεχόμενοι και ενισχύοντας το πελατειακό σύστημα και τη διαφθορά που συνεπάγεται, να κρύβουμε τα χάλια μας όπως η γάτα το σκατό της και να βαυκαλίζομαστε πως είμαστε ο πιο έξυπνος λαός, έχουμε την ωραιότερη χώρα του κόσμου, την πιο ένδοξη ιστορία.
Λυπάμαι κύριοι αλλά τίποτε πλέον δεν ισχύει παρεκτός βέβαια του ένδοξου παρελθόντος που συνεχώς ξεθωριάζει μπρος στη φτήνια του παρόντος μας. Ψωριάρηδες είμαστε.
Κι αν 'αντεθνικό στοιχείο' σημαίνει το να είσαι απογοητευμένος με τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα και να την προσεγγίζεις ρεαλιστικά καταλήγοντας ότι τίποτε καλό δεν προιωνίζεται, τότε ΝΑΙ, ειμαι αντεθνικό στοιχείο. Αλλά δε θα πάρω τις μολότωφ για να βγω στο δρόμο. Προτιμώ να πάρω τις βαλίτσες μου.

4 σχόλια:

Constantinos είπε...

Αν πάρεις τις βαλίτσες σου, αφήνεις τη χώρα στο έλεος αυτών που καίνε και καταστρέφουν. Βοηθάμε την πατρίδα μας αγωνιζόμενοι να την κάνουμε καλύτερη. Η αυτοδιαπόμπευση και αυτοέκθεση μόνο κακό κάνει. Τα ξένα ΜΜΕ έχουν οργιάσει στην παραπληροφόρηση και στις υπερβολές. Ας μην ρίχνουμε νερό στο μύλο τους. Σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία, η καταρράκωση της εικόνας της Ελλάδας δημιουργεί προβλήματα στην οικονομία και αυξάνει το κόστος δανεισμού. Ας μην σφίγγουμε μόνοι μας τη θηλειά.

Αυτές τις μέρες το να ανεβάζεις/στέλνεις φωτό (στην πλειονότητά τους στημένες από ανόητους φωτορεπόρτερς που νομίζουν ότι κάνουν τέχνη), το να σχολιάζεις αρνητικά στ' αγγλικά στο φέιςμπουκ, το να στέλνεις σε φίλους στο εξωτερικό και να λες πόσο χάλια είναι τα πράγματα εδώ, δεν είναι σωστό, ούτε βοηθάει την Ελλάδα.

Constantinos είπε...

Και για να είμαστε ξεκάθαροι: Επί της ουσίας, συμφωνώ απόλυτα με όσα λές, Πούπσι. Στο θέμα της εικόνας διαφωνώ.

Giorgakis είπε...

Αλίμονο αν η Ελλάδα ανέμενε την καημένη την poupsi για να ρεζιλευτεί. Δεν πιστεύω να περνάς για ηλίθιους τους πρεσβευτές και τους λειτουργούς Τύπου των διπλωματικών αποστολών στην ΑΘήνα. Ρίξε και μια ματιά στο Reuters, το AFP και το APTN. Επίσης στα πλάνα που η ίδια η ΕΡΤ έστελνε παντού μέσω της EBU. Μακάρι να ήταν άλλη η πραγματικότητα, κι ας ήταν ανακριβής η εικόνα. Έλα όμως που ταυτίζονται.
Όσο για το κόστος δανεισμού, είμαι σίγουρος ότι το επιτόκιο δεν θα καθοριστεί αφού συμβουλευτούν τις απόψεις της κηπουρού στο Facebook.
Τέλος, για τις βαλίτσες, θέλεις καλύτερη διαφήμιση για την Ελλάδα από τους Έλληνες που διαπρέπουν στο εξωτερικό; Τι θα ήταν όλοι αυτοί αν έμεναν εντός; Ψυχωτικοί, μανιοκαταθλιπτικοί και, αν ήθελαν πλούτη, κομματικοί και φοροφυγάδες, δηλαδή ψυχοπαθείς απατεώνες.
Γι' αυτό σας παρακαλώ, ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ poupsi ΝΑ ΕΚΤΟΝΩΘΕΙ.

poupsi's garden είπε...

:))))