Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2007

Στο γυμναστήριο

Και να μην ήθελες, τον πρόσεχες. 'Ολο φύσαγε και ξεφύσαγε. Ο ψηλούτσικος μπούλης -περί τα 25, με λίγα κιλά παραπάνω- συνόδευε κάθε υπερπροσπάθειά του, με άκρως θεατρικές γκριμάτσες, σφίξιμο οδόντων, τρέμουλο κι άλλα γελοία. Μετά από κάθε επανάληψη, η 'μπουλάρα' έφερνε βόλτα στο χώρο κουνώντας χέρια, τινάζοντας πόδια, κοιτάζοντας τη θεϊκή του ύπαρξη στους καθρέπτες.
Αν ήθελες να χρησιμοποιήσεις το ίδιο όργανο με τον αυτοχρισθέντα "πρωταθλητή", έπρεπε να περιμένεις να τελειώσει την βαρετή του παράσταση. Μπορεί σωματικώς να απομακρυνόταν από το όργανο επί πολλά λεπτά, -για να χαλαρώσει ντε!- αλλά η απλωμένη πετσετούλα του λειτουργούσε αποτρεπτικά σε όποιον είχε διάθεση να γυμναστεί στο ίδιο όργανο.
Πάλι καλά που δε κατουρούσε περιμετρικά του μηχανήματος...
Ο άλλος, ένας μεγαλούτσικος με βαμμένο μαλλί, φρόντιζε να καθαρίζει το λαιμό του με τόσο ηχηρό τρόπο ώστε την πρώτη φορά που τον άκουσα τρόμαξα και αναφώνησα "Μαμά!". Για κακή μου τύχη, ακολουθούσε παρόμοιο πρόγραμμα με μένα και τον είχα πάντα ένα βήμα πιο πίσω από μένα, να γρυλλίζει και να ξεροβήχει ταράζοντας το νευρικό μου σύστημα.
Λίγο πιο κει, ένας γνωστός μακιγιέρ, κουνούσε το σουφρωμένο κωλαράκι του στην προσπάθεια του να κάνει διάδρομο. Λίγο εκνευρισμένος να ήταν κανείς και το "Άντε μωρή!" μπορούσε να βγει αβίαστα...
Η συνύπαρξη με αγνώστους σε κλειστό χώρο, τελικά, όσο χλιδάτος κι αν είναι αυτός, απελευθερώνει βίαια ένστικτα...

7 σχόλια:

denangous είπε...

ξαφνικά θυμήθηκα εκείνο το παλαιό... "κάνει επικύψεις 1 2 3.. κι αγκομαχάει η χοντρή κυρία.." ... που πάει στο γυμναστήριο όχι για να νοιώσει καλύτερα... αλλα επειδή είναι δείγμα κοινωνικού status... και τα τρελλά αγόρια που θλεουν να αποκτήσουν αρχαϊκού κάλλους κορμιά.. και να αλληλοκαμακωθούν στον πάγκο για τους κοιλιακούς... τελικά όλα στην ελλάδα τα κανουμε...έχοντας κάτι άλλο σαν απωτερο σκοπό... είμεθα έθνος ανάδελφον.. που έλεγε και το περισκόπιο του υποβρυχίου του ελληνικού μικροαστικού κομπλεξισμού που έζησε το τέταρτο (..και παραπάνω) της δόξας του τη δεκαετία του 80... και που ακόμα δεν έχει καθαρίσει από πάνω μας...

Constantinos είπε...

Poupsi salerosa, άλλαξε gym!

poupsi's garden είπε...

Ιτς δε μπεστ χάνι...Ι καν νοτ. ' Αλλωστε είναι και το ζήτημα του κοινωνικού στάτους που ανέφερε ο denangous.

Constantinos είπε...

Ε, τότε, μην γκρινιάζεις!

poupsi's garden είπε...

Νια νια νια νια!

denangous είπε...

ΥΓ
εννοείται ότι όσα έγραψα περί "κοινωνικού status" κλπ.. αφορούν και μόνο τα άτομα που περιγράφει η poupsi.. τις χονδρές κυρίες, τους μπούληδες, τους λιγότερο μπούληδες με φρεσκοβαμμένη πενθί σπανιοκεφαλική τρίχα..
τα λέω δίοτι υπάρχει μια τάσις να παρεξηγείται και η παραμικρή λέξις.. μερικές φορές..
και..end of story. καληνύχτα σας..που έλεγε ο ο πατέρας του άλλου.

Constantinos είπε...

Ωραίος ο γύρος από τις Άλπεις!