Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2007

Πως σας φάνηκε το -κατ'όνομα- debate;

Ο Καραμανλής μπορεί να είναι πολύ καλύτερος (παράεχει σφιχτεί, μου φαίνεται, για να χωρέσει στο κοστουμάκι των διαφόρων φωστήρων-επικοινωνιολόγων), ο Γιώργος ήταν ... Γιώργος (όχι κακός, πάντως για τα δεδομένα του), ο Παπαθεμελής λίγο ... μούμια (νόμιζα ότι θ'αρχίσει να ...λιώνει και να κυλάει κάτω από το τραπέζι), ο Καρατζαφέρης καλός, με καν'να δυο ατάκες που 'έγραψαν' (αν και δεν θα του το αναγνωρίσουν λόγω αντιδεξιού συνδρόμου), η Αλέκα, αδιάφορη.
Από πλευράς ουσίας, ελάχιστα καινούρια μάθαμε, εκ των οποίων το σημαντικότερο ότι ο Κωστάκης δε θα τη μοιραστεί την τούρτα με κανέναν και θα πάει ξανά σε εκλογές στην περίπτωση μη επίτευξης αυτοδυναμίας
Η διαδικασία αυτιστική.

Θα μου επιτρέψετε να τελειώσω με τον τίτλο γνωστού μιούζικαλ: HAIR

ΥΓ : Για τους δημοσιογράφους νυστάζω τώρα να γράψω. Είναι ήδη πολύ αργά...

8 σχόλια:

Constantinos είπε...

Στην ΕΤ1 την ίδια ώρα είχε μια ταινία των αρχών του 80, κουλτουρέ ίχνη τσόντας, με τους (νεότατους και σχεδόν αγνώριστους) Τάκη Μόσχο, Κωνσταντίνο Τζούμα, Τάκη Σπυριδάκη, Άλκη Παναγιωτίδη και τινές ηθοποιές που δεν αναγνώρισα. Zapping με MAD και TV Magic, και μετά ύπνος!

Σαφώς και δεν είδα δευτερόλεπτο από το so called debate.

Δεν έχει τίποτα να μου προσφέρει.

Είναι ξεφτίλα και για τους πολιτικούς και για τους δημοσιογράφους. Δεν είναι συζήτηση, είναι μια εν σειρά παράθεση απόψεων, και μάλιστα σε χρόνο αυστηρά καθορισμένο. Είναι, δηλαδή, σαν να παραδέχονται ότι είμαστε ανίκανοι να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις σαν άνθρωποι, βάλτε μας σαν τα πρόβατα στο (ηλεκτρονικό) μαντρί.

Από πού κι ως πού ο Παπαθεμελής και όχι ο Βεργής ή ο (τρισμέγιστος τιτάνας) Βασίλης Λεβέντης;

chic in greek είπε...

Ο Καραμανλής έδειχνε να βαριόταν. Κάτι σε ... "Άντε να τελειώνουμε να πάμε για ύπνο". Παρόλα αυτά μπορούσε να εκφράσει με σαφήνεια κάποιες σκέψεις (σχετικές με τις ερωτήσεις) και να πείσει μη προκατειλημένους αναποφάσιστους ότι αποτελεί την καλύτερη επιλογή από τις υπάρχουσες (κάτι σε 'μη χείρον βέλτιστον΄).

Ο Παπανδρέου, ως συνήθως, όχι μόνο εκτός θέματος αλλά και lost in space. Έτσι και γίνει πρωθυπουργός θα είναι η χαρά του κάθε Συμβούλου και λαμόγιου. Χαμπάρι δεν θα παίρνει για το τι γίνεται. Θα τον βάζουν να γράφει στα blog, να κάνει τζόκινγκ και να ασχολείται με το 'Σκανδιναβικό Μοντέλο' ώστε αυτοί να ασχοληθούν απερίσπαστοι με το πλιάτσικο.
Πάντως εκεί που δυσκολευόταν να καταλάβει πως λειτουργεί το χρονόμετρο ... τον λυπήθηκα τον φουκαρά.

Όσον αφορά τους γραφικούς:

Παπαρήγα: Το ΚΚΕ έχει το μεγαλύτερο ποσοστό μεταξύ των κουμουνιστικών κομμάτων στην Ευρώπη. Είναι γνωστό ότι είμαστε 10 χρόνια πίσω στην μόδα ... όμως να έχει καταρρεύσει η Σοβιετική Ένωση και ο υπαρκτός παράδεισος εδώ και 20 χρόνια και να μην το έχουμε καταλάβει ακόμα .... ε αυτό ακόμα και για την Ελλάδα είναι ... too much!!

Αλαβάνος: Μια χαρά τα πήγε. Πιστός στις θέσεις του για διάλυση του κράτους και υποστήριξη του κάθε διαταραγμένου. Σε θεωρητικό επίπεδο βέβαια γιατί όταν έχεις τόσο μεγάλη προσωπική περιουσία ... τι μπορείς να ξέρεις για αδιέξοδα και προβλήματα.

Καρατζαφέρης: Κιαυτός καλά τα πήγε. Προσωπικά διαφωνώ με όλες τις θέσεις του εκτός από το θέμα των μεταναστών. Είναι πρόβλημα και κάπως πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Παπαθεμελής: Κοντός, πολύ κοντός.


ΥΓ: Η ταινιά constantinos ήταν η 'γκυκιά συμμορία' του Νικολαίδη ο οποίος πέθανε χθές σε ηλικία 68 χρονών. Η ταινία ήταν ορόσημο για την εφηβεία μου (πρέπει να την έχω δει γύρω στις 10 φορές) αλλά δυστυχώς δεν έκανα εγκαίρως ζάπινγκ χθες το βράδυ (υπέθεσα ότι όλοι θα δείχναν το debate). Το ανακάλυψα ένα 10λεπτο πριν το τέλος της ταινίας και πολύ λυπήθηκα που δεν την είδα για 11η φορά.

chic in greek είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Constantinos είπε...

Ναι, η "Γλυκιά Συμμορία", ναι, πω πω τι μου θύμισες, είχα πολλά χρόνια να τη δω...

Δεν ήξερα ότι πέθανε ο Νικολαΐδης...

denangous είπε...

Συνήθως όταν νυστάζω, πέφτω στο κρεβάτι, ψάχνω στην τηλεόραση κάποιο talk show, χαμηλώνω τον ήχο σε επίπεδο μουρμούρας, βάζω το χρονοδιακόπτη.. και νάνι!
Ομολογώ ότι χθες ήμουν πολύ κουρασμένος.. έπεσα στο κρεβάτι στις 22.30.. αλλά ήμουν και πολύ τυχερός!! Διότι είχε ΤΟ “debate”.. (σε γκάλοπ που έγινε από ένα κανάλι, στην ερώτηση τι είναι το debate 2-3 απάντησαν σαμπουάν!!... λάθος λέω εγώ.. υπνωτικό είναι)
..για όσο είδα, ο κ. Καραμανλής έμοιαζε νάθελε να ξεμπερδεύει γρήγορα και να πάει σπίτι να πάρει ένα Maalox.. διότι ίσως τούχε κάτσει η μεσημεριανή μακαρονάδα με κιμά..
..ο κ. Παπανδρέου έκανε το πιο δύσκολο.. κατάφερνε πάντα να μην ταιριάζουν οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις που έδινε… κάτι σαν στην ερώτηση «που είναι η ομπρέλα?» η απάντηση ήταν «στα μακαρόνια με κιμά πάντα βρίσκω να βάλω τυράκι»..
Η κα. Παπαρήγα κλασσικά ήθελε κοφτό μακαρονάκι σε σχήμα σφυροδρέπανο σε λαϊκά συσσίτια πάλης ξεκίνημα νέοι αγώνες… ο Λένιν είχε πάει για ύπνο…αλλά εκείνη εκεί.. το μάτι γαρίδα.. παρόλο που την τρώνε οι καπιταλιστές..
Ο κ. Αλαβάνος.. ένα περίεργο πράγμα.. χθες μίλαγε λες και αντιπροσωπεύει λαό… και λέμε για λαό.. όχι για τον αριθμό εγκλωβισμένων σε ασανσέρ που εκπροσωπεί… τελικά με έπεισε ότι οι κουκουλοφόροι ντύνονται έτσι και βάζουν φωτιές γιατί οι μανούλες τους, τους έχουν πει να προσέχουν τα ρεύματα και νάναι πάντα στη ζέστη… σέρνονται και αμυγδαλίτιδες..
Ο κ. Καρατζαφέρης.. είπε ότι δεν φτάνουν τα μακαρόνια με κιμά για όλους.. οπότε το εξωγενές πλεόνασμα.. ξουτ! το μόνο που θα πω είναι ότι δεν θα διαφωνήσω με το ρυθμιστικό πλαίσιο μαζί του.. αλλά με το καλλιτέχνημα εντός του πλαισίου.. άστα να πάνε..
Ο κ. Παπαθεμελής… κοφτό μακαρονάκι με σάλτσα ντομάτα… χωρίς τυράκι παρακαλώ.. πέρα από το ναύτη του Λαζόπουλου.. βλέπω να τον αμελεί και το εκλογικό σώμα.. ευτυχώς που δεν κουνήθηκε.. ετοιμος να διαλυθεί μούκανε.. σαν κάτι αρχαία βάζα που ανακαλύπτουν οι αρχαιολόγοι σε σπηλιές..
Εκεί λοιπόν που με κυρίευε ο ύπνος.. νάσου η κα Στάη… που ήθελε να βοηθήσει… και μετά, να οι μαρλενοντιντριχισμοί, να οι τραγικές τροχονομικές κινήσεις.. νάσου και το δάχτυλο να δείχνει σαν το μακαρίτη τον φιλόλογο που είχα στη Τρίτη γυμνασίου.. αει στο διάολο.. με τρόμαξε!! Όχι τίποτα… ξαναέκανα 10 λεπτά μέχρι να αποκοιμηθώ…
Ευχαριστώ όμως παιδιά.. κοιμήθηκα σαν πουλάκι.

ΥΓ. constantinos, εσύ στα μακαρόνια με κιμά ψιλοκόβεις και καροτάκι? εγώ βάζω..δίνει την αίσθηση ραγού..

poupsi's garden είπε...

... όσο πιο πολύ καρότο, τόσο καλύτερα! Κάνει καλό στα μάτια!

Constantinos είπε...

Δεν μου αρέσει, αλλά αρέσει στη γυναίκα μου, οπότε μας πάει 1-1 (μια φορά με, μια φορά χωρίς).

benigut είπε...

Ο τρόπος διεξαγωγής όπως και το κλίμα αποχαύνωσης του 'ονομαζόμενου' χθεσινού debate με απογοήτευσε ακόμα περισσότερο αν λάβουμε υπόψη μας αντίστοιχο που διεξήχθη στη γαλλική τηλεόραση τον Μαϊο, που η ποιότητα της αναμέτρησης Σαρκό και Σεγκολέν ήταν υψηλού επιπέδου.

Εδώ ο κόσμος καίγεται και τσουρουφλίζεται περιμένοντας λύσεις για τα καθημερινά και ελπίδα για το μέλλον. Αυτοί στον χαβά του 'debate' περισσότερο έμοιαζαν να παίζουν παρτίδα 'trivial pursuite' που κατά την ταπεινή μου άποψη,

ο Καραμανλής διακατεχόμενος δικαιολογήμένα από τον αέρα του νικητή, απαντούσε βαριεστημένα τις ερωτήσεις όπως τον είχε μάθει ο 'Θείος' και μάζεψε τα περισσότερα 'πιττάκια',

ο Καρατζαφέρης απαντούσε σωστά στις ερωτήσεις αλλά καμμιά δεν ήταν σε βάση για να πάρει 'πιττάκι',

ο Παπανδρέου νόμισε ότι τον κάλεσαν να παίξει 'online trivial-γκρινιάρη' κι άλλα άκουγε άλλα απαντούσε, παρ'όλα αυτά είχε 'πιττάκια' που είχε αφήσει προγενέστερος παίχτης ενώ αυτός κοιμοοοοόταν βαθιά,

η Παπαρήγα απαντούσε σε ερωτήσεις εκδόσεων προ του 1990 γιατί πιστεύει ότι το 'ντεμοντέ' θα φορεθεί, αλλά που ξέρεις μπορεί να πάρει κανένα 'πιττάκι' κατά τύχη,

ο Αλαβάνος δεν είχε αποφασίσει με ποιό χρώμα παίζει αλλά πιστεύει ότι θα νικήσει πάση θυσία,

τέλος ο Παπαθεμελής δεν ήξερε τους όρους γιατί στην εποχή του δεν παίζονταν τέτοια παιχνίδια, απλά είδε φως και μπήκε.

Τελικά μήπως πρέπει να τους μάθουμε πρώτα πως να παίζουν trivial;