Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2007

Αλέκος part b

"To κοινό που είχε μπροστά του ήταν μαθητές Γυμνασίου (παιδιά 12-15 χρόνων) και όφειλε συνεπώς να είναι κάπως χαριτωμένος- όπως ο Χριστόδουλος λόγου χάριν. Έπρεπε επίσης να περάσει το μήνυμα της Αριστεράς που ευαγγελίζεται, καθώς μάλιστα πλησιάζουμε στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου.
Ετσι, ο Αλέκος Αλαβάνος δεν είχε κανένα πρόβλημα προχθές, στην έναρξη του νέου σχολικού έτους, να συμβουλεύσει τους μαθητές του Γυμνασίου της Νέας Πεντέλης ως εξής:
' 'Οταν έχετε διαβάσει καλά και δεν βλέπει η καθηγήτρια, αφήστε τον διπλανό σας να αντιγράψει'.
Η ουσία της Αριστεράς που προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην παραπάνω προτροπή. Η ριζοσπαστικότητά της δεν είναι τίποτε παραπάνω από λαϊκισμός με ρομαντική διάθεση.
Στον κόσμο που ονειρεύεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ οι έξυπνοι και οι εργατικοί οφείλουν να μην ξεχωρίζουν από τους βλάκες και τους τεμπέληδες: διακρίσεις επί τη βάσει τη ατομικής αξίας δεν είναι αποδεκτές.
Ωστόσο η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στον κόσμο του Αλέκου και στις άλλες εκδοχές μαρξιστικού ολοκληρωτισμού είναι ότι ο Αλέκος δεν έχει τη διάθεση να επιβάλει την ισοπέδωση δια της βίας, αλλά μας καλεί όλους να βουτήξουμε με τη θέλησή μας στην ευτυχία του πολτού.
Ανελεύθερη θέση, συνεπής όμως με τη λογική ενός κόμματος που κόπτεται για την ελευθερία των ακτών, αλλά αγανακτεί και φρίττει όταν ακούει για κατάργηση φόρων.
Το κήρυγμα του Αλέκου στους μαθητές του Γυμνασίου υπέρ της πτώσης του επιπέδου της παιδείας αποδεικνύει την αποστροφή που προκαλεί στην Αριστερά του Αλέκου η ελευθερία - διότι η άσκηση της ελευθερίας είναι δύσκολη υπόθεση και προϋποθέτει αγωγή, που αποκτάται κυρίως μέσω της παιδείας".

Από τη στήλη "Πανδώρα" ("ΤΟ ΒΗΜΑ", Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2007)

3 σχόλια:

chic in greek είπε...

το δυστύχημα είναι ότι τέτοιες απόψεις δεν έχει μόνο ο Αλαβάνος αλλά και μεγάλο μέρος των συμπατριωτών μας. Μια κοινωνία της ήσσονος προσπάθειας!

Constantinos είπε...

Poupsi, σίγουρα είσαι ερωτευμένη μαζί του, δεν εξηγείται αλλιώς!

poupsi's garden είπε...

Τι καλός ψυχολόγος που είσαι, τι καλός ψυχολόγος που είσαι!!!