Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2007

Ελληνική τιβί

Ήταν τόσο χοντροκομένο που σε παρακινούσε να το παρακολουθήσεις. Για το χθεσινό επεισόδιο σειράς του Αlpha ο λόγος, το οποίο είχε το ... πρωτότυπο θέμα του έρωτα μιας 44χρονης με τον εικοσιπεντάχρονο γιο της κολλητής της φίλης. Σκεφθείτε ένα 'παπακαλιάτειο' σίριαλ προ ετών, προσθέστε τους πιο κοινότοπους διαλόγους που μπορείτε να φανταστείτε, θυμηθείτε τα σκηνοθετικά τερτίπια της δεκαετίας '70, και ιδού ... "μία βλακεία και μισή", για να χρησιμοποιήσω τη διαχρονική παιδική έκφραση, με την οποία εκφράζει την απαξίωσή της η ... 16χρονη φιλενάδα ενός σαραντάρη γνωστού μου (αυτός θέτει υποψηφιότητα για ήρωας άλλου post).

Εκείνος την αγγίζει κάτω από το τραπέζι. Εκείνη, πάλι, με μισάνοιχτο το στόμα, τρέμει. Εκείνος εμφανίζεται μπροστά της πάντα ημίγυμνος -φυσικά οι κοιλιακοί 'φέτες'- και πάντα στην κατάλληλη χρονική στιγμή για να την ξεμοναχιάσει. Εκείνη σκέφτεται φωναχτά: "Αχ, δε πρέπει να τον σκέφτομαι!" . Μόνο να τρέχουν στη βρεγμένη άμμο δεν τους είδαμε.Το τέλος είναι δραματικό. Εκείνος σκοτώνεται. Εκείνη πηγαίνει στο Λονδίνο, όπου ήθελαν να ζήσουν μαζί...
Αφού τελείωσε η παπαριά, αντιλήφθηκα ότι επρόκειτο για τη δραματοποίηση ιστορίας τηλεθεάτριας... Πριν από καιρό, αν θυμάμαι καλά, ο σταθμός είχε παροτρύνει το κοινό να γράψουν τη δική τους ιστορία αγάπης. Όποια κρινόταν αξιόλογη θα είχε την τιμή να παιχτεί στο γυαλί. Εστίασαν στις "πονεμένες καρδιές", δηλαδή, για να εξασφαλίσουν τζάμπα σενάρια. Αφού λοιπόν αυτή η απίστευτα κοινότοπη "πατάτα" αξιολογήθηκε ως άξια προβολής, φαντασθείτε τι άλλο έχουν να δουν τα μάτια μας. Ωραία. Μετά από το ένθετο της Ρούλας Βροχοπούλου στην εκπομπή του Μικρούτσικο, στο ίδιο κανάλι τα σαββατοκύριακα, τώρα θα παρακολουθώ και τις κλιμακτηριακές ιστοριούλες της Δευτέρας. Αδειάζει το μυαλό. Τύφλα να 'χει το "προζακ"!

9 σχόλια:

Constantinos είπε...

Καλά τα λες, αλλά γιατί βλέπεις αυτά τα σκουπίδια;;;

poupsi's garden είπε...

Είπαμε. Προζάκ.

denangous είπε...

δεν ξέρω ονόματα φαρμάκων... αλλά ξέρω ότι τα "βράδυνα [ο θεός να τα κάνει] νέα του STAR", μετά τα reuters, bloomberg... και όλα τα συναφή που με βομβαρδίζουν όλη τη μέρα... έχεται σαν κάτι εξωγήινα ηρεμιστικό... βλέπω άγνωστα όντα.. να παρελαύνουν..και να διηγούνται ένα σωρό ακαταλαβίστικα θέματα...

Constantinos είπε...

Ε, υπερβολικό σε βρίσκω.. Μια χαρά είναι το Bloomberg και το Reuters! :-)

poupsi's garden είπε...

Nerd!

Constantinos είπε...

Έλα ρε Πούπσι, αμέσως ψαρώνεις!

denangous είπε...

..σπίτι άρρωστος με ίωση... στον Αλφα.. μια κυρία με καπελαδούρα τύπου άσκοτ...δίνει συμβουλές σε διάφορες βροχοπουλικού τύπου δύστυχες... τελικά...ναι constantinos. ..μια χaρά το bloomberg.. poupsi... παραμονεύει η overdose Προζάκ..

Constantinos είπε...

Denangous, μέσω Bloomberg ΑΠΕ, ΟΣΑ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ, απίστευτες ειδήσεις, τύφλα νά'χει το σταρ!

Constantinos είπε...

Α, και περαστικά!