Τετάρτη 25 Απριλίου 2007

Νεοέλληνος συνέχεια...

Από την πολυαγαπημένη μου στήλη "Πανδώρα" ("Βήμα", 25.4.2007)

"Το δημοσίευμα αναφέρεται στον κίνδυνο που εγκυμονεί ηλειτουργία οργανωμένης πλαζ στην Ύδρα για μια από τις τελευταίες αποικίες της μεσογειακής φώκιας και έχει τον τίτλο
"Ξαπλώστρες εναντίον φώκιας".

Υπό τους όρους που τίθεται το δίλημμα (φώκιες ή ξαπλώστρες) δεν αφήνει πολλά περιθώρια στον νεοέλληνα: ασφαλώς τις ξαπλώστρες, γιατί στις φώκιες δεν γίνεται να ξαπλώσεις. Αν εκπαιδεύσουν τις φώκιες ώστε να ανέχονται τους λουόμενους να ξαπλώνουν επάνω τους, τότε να το συζητήσουμε..."






24 σχόλια:

Constantinos είπε...

Καλά, εδώ πετάμε τα αποτσίγαρα από τα παράθυρα, πατάμε ζώα στους δρόμους και το διασκεδάζουμε, στις φώκιες θα κολλήσουμε;

Unknown είπε...

Μήπως ... λέω μήπως έχουμε μπερδέψει την έννοια του ‘Μέτρον Άριστον’ ή του ‘Παν Μέτρον Άριστον’ κάπου στη μετάφραση .
Μήπως ... λέω μήπως το πήραμε κυριολεκτικά και θέλουμε όλα μα όλα τα μέτρα δικά μας και Μόνο Τότε θεωρούμε ότι είναι Άριστον ?

denangous είπε...

Στη συγκεκριμένη περίπτωση antonis ποιός είναι ο ορισμός του "άριστον"? Γιατί θα πρέπει στο όνομα της καλοπέρασης -ειδικότερα όταν αυτή συνδέεται άμεσα με την έννοια του κέρδους για μερικούς που την παρέχουν - να βιάζεται η φύση? η Ελλάδα έχει χιλιάδες παραλίες για τουριστική αξιοποίηση... εε οι χελώνες και οι φώκιες δεν μπορούν να έχουν συνολικά καμιά δεκαριά? Δεν είμαι φιλόζωος με την αγγλοσαξωνική έννοια... απλά "μας" σιχαίνομαι όταν, προκειμένου να βάλουμε κάτι στη τσέπη μας, καίμε πεύκα για να τα κάνουμε βιλλίτσες, χτίζουμε εξαμβλώματα με αλουμινένια παράθυρα πάνω σε αρχαία, σκοτώνουμε τις 5 τελευταίες χελώνες ή φώκιες του είδους για να καρφώσουμε ομπρέλλες στη παραλία..

chic in greek είπε...

Το γενικότερο concept του σχολίου σας antonis το ψιλοκατάλαβα ... όμως ειδικότερα ... σε σχέση με το post που αναφέρεται στην εξεύρεση τρόπων αξιοποίησης ενός τόσο άχρηστου ζώου όπως οι φώκιες ... τι θέλετε να πείτε?
Ο constantinos απ' ότι φαίνεται δεν συμφωνεί με το να εκπαιδευτούν οι φώκιες για να γίνουν μαύρες σεζλογκ ... εσείς?

denangous είπε...

Ας βάλουμε νερό στο κρασί μας guacamole... εντάξει..σαν ξαπλώστρες..δεν... μήπως όμως μπορούν να εκπαιδευτούν για να φέρνουν τα ποτά από την καντίνα?

Unknown είπε...

Μέτρον Άριστον ... Eξηγούμαι.
Ναι να υπάρχουν (γιατί υπάρχουν) υπέροχες παραλίες στην μαγευτική Ύδρα , που να εξυπηρετούν τους κατοίκους του νησιού όπως και τους τουρίστες . Χρειάζεται ο τόπος τον τουρισμό.
Ναι χίλια ναι να υπάρχουν παραλίες απομονωμένες προς το παρών για τις φώκιες , τις χελώνες και γενικότερα την υδρόβια χλωρίδα και πανίδα Όχι μόνο της Ύδρας αλλα και της υπόλοιπης Ελλάδας .
Και λέω απομονωμένες προς το παρών γιατί δεν πιστεύω ότι είμαστε σήμερα τουλάχιστον , σε θέση να προστατέψουμε μόνοι μας οι Έλληνες τον τόπο μας .
Οι νεοΈλληνες καλύτερα .
Αντί να ψέλνουμε το ‘Σε γνωρίζω από την κόψη του σπαθιού την τρομερή’ το οποίο σε ελάχιστους λέει κάτι , θα έπρεπε να τραγουδάμε το ‘Για τα λεφτά τα κάνεις όλα’ συνοδευόμενο από νταούλια και κλαρίνα . Απηχεί καλύτερα την σημερινή πραγματικότητα .
Δυστυχώς.

poupsi's garden είπε...

Υπέροχες παραλίες στην Ύδρα; Ας γελάσω κινέζικα, που λέγαμε και στο σχολείο: τσιν τσαν τσουν.

Unknown είπε...

Αγαπητή poupsi
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να ευχαριστηθεί κάποιος την παραλία και γενικότερα την θάλασσα
Εμένα προσωπικά μου αρέσουν οι άγριες παραλίες , τα βαθιά νερά και το ψαροτούφεκο .
Σε άλλους αρέσει η αμμουδιά το αντηλιακό τα ρηχά νερά και οι ρακέτες .
Στην Υδρα προτιμώ να βουτάω στη σπηλιά , στη Σαντορίνη στο αμμούδι κάτω από την Οία και στη Μύκονο στο αλκοόλ .
Περί ορέξεως … Κολοκυθόπιτες

poupsi's garden είπε...

Η Υδρα ΔΕΝ έχει ωραίες παραλίες. Νερά να βουτήξεις ίσως να έχει. Από φουσκωτό. Αλλά ακτή, no sir!

Constantinos είπε...

A, guacamole, δεν έχετε δει εκπαιδευμένη φώκια να φτιάχνει φρεντοτσίνο; :-)

Με ποιο κριτήριο ένα από τα ζώα της φύσης (ο άνθρωπος) κρίνει κάποια άλλα ως "άχρηστα"; Χρήσιμα και άχρηστα για ποιον; Στην οικονομία της φύσης όλα έχουν έναν ρόλο, μια σημασία.

poupsi's garden είπε...

Constantinos φαντάζομαι πως αντιληφθήκατε το πνεύμα ειρωνείας του guacamole.

Constantinos είπε...

Αγαπητή Poupsi, απλά προσπαθώ να ανάψω λίγο τα αίματα, φυσικά και το αντελήφθην, όπως κι εσείς, άλλωστε!

poupsi's garden είπε...

'Αναψε τα αίματα αλλά σβήσε τα πολλά φώτα.

Giorgakis είπε...

Είμαι και πάλι εκτός θέματος αλλά ως περαστικός από τον κήπο και με την αντικειμενικότητα του προσωρινού διαπιστώνω ότι ορισμένα blogs έχουν την τάση να τελειώνουν με σεξουαλικά υπονοούμενα. Μήπως εν αγνοία μου έχω μπλεχτεί σε ερωτικά πολύγωνα;

denangous είπε...

λέτε giorgakis? απαπαααα!!! όχι τίποτα... έχει και φώκιες το θέμα.. δεν λέει!!! ας σβήσουμε τα αίματα και ας ανάψουμε πάραυτα όοοολα τα φώτα.

poupsi's garden είπε...

Εννοείς, giorgakis, ορισμένα posts ή comments προφανώς.
Δεν νομίζω ότι ισχύει κάτι τέτοιο αλλά, ούτως ή άλλως, δεν μπορούμε να απεκδυθούμε our sexuality...Με κάποιο τρόπο αυτή εκδηλώνεται... γκέγκε;

chic in greek είπε...

antonis: Βρε μπας κι έχεις κανένα οικοπεδάκι παραθαλάσσιο στην Ύδρα και το διεκδικούν οι οικολόγοι!!!

denangous: χμμμ ... να εκπαιδευτούν οι φώκιες να φέρνουν μόνο τα ποτά?!!! ... πολύ υποχωρητικό σε βρίσκω. Τι ζώδιο είσαι?

constantinos:Το κριτήριο με το οποίο κρίνω την χρησιμότητα των ζώων είναι … η γεύση μου.

giorgakis … ορισμένα blogs δεν περιορίζονται μόνο σε υπονοούμενα... αν θες κάτι περισσότερο 'hard' ... πες μου να σε συστήσω.

denangous είπε...

ααααα ναι guacamole.... όσον αφορά τις φώκιες είμαι πολύ υποχωρητικός... μιλάμε περί άτακτης υποχωρήσης.. είμαι Δίδυμος..τι λένε τα αστέρια? θα μου κάτσει φέτος το λαχείο ??

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
chic in greek είπε...

denangous δεν ήταν να σου κάτσει το λαχείο όχι μόνο φέτος αλλά γενικά. Μην ανησυχείς όμως ... το κανόνισα. Θα σου κάτσει σύντομα. Να ξεκινήσεις τη διάθεση τουλάχιστον 300€ για αγορά λαχείων μηνιαίως άμεσα.

ΥΓ: Η προμήθειά μου για την μεσολάβηση είναι το 50% των κερδών. Συνεπώς αν τα επόμενα δέκα χρόνια κερδίσεις το λαχείο, μου χρωστάς τα μισά. Και με τόσους μάρτυρες στον κήπο ... μια χαρά!!!

denangous είπε...

guacamole.. my friend... we have a deal.. φέρτε τα πούρα..

λοιπόν... με τα λεφτά που θα κερδίσουμε... θα επενδύσουμε στον τουρισμό... ξέρω μια παραλία στη Ζάκυνθο...λαγανάς ονομάζεται..την ψιλομαγαρίζουν κατι χελωνάκια... αλλά ποιός τα χέζει...

chic in greek είπε...

πολύ καλή ιδέα denangous ...
και αφού πάρουμε μια βαρβάτη επιδότηση για την προστασία των careta -χελωνακίων, να τα βάψουμε πράσινα φωσφοριζέ και να λέμε ότι είναι χελωνονιτζάκια, τα οποία θα τα εξοντώνουν με διάφορους τρόπους οι μεθυσμένοι έφηβοι που θα βρίσκονται στο παρακείμενο υπερκλάμπ (πάνω φυσικά στην παραλία) που θα ανοίξουμε.

Constantinos είπε...

1. Animals taste good
(από μπλουζάκι)

2. Earth first. Then, we'll mine the other planets
(δεν θυμάμαι από πού)

3. Αν αρχίσουμε και τα ζώδια, σωθήκαμε!
(εγώ είμαι μινώταυρος)

"HYDRA SEAL" HYDRA'S ECOLOGICAL ASSOCIATION est 1988 είπε...

τι αλλο θα ελεγε ενας νεοελληνας αλλωστε!

http://hydraseal.blogspot.com