Τετάρτη 18 Απριλίου 2007

ΠΡΟΣΟΧΗ! Oι Τσο Σεούνγκ Χούι παραμονεύουν!

Στην εταιρία όπου εργάζομαι, πραγματοποιείται ευρεία ανακατασκευή των γραφείων και αναγκαστικά οι εργαζόμενοι έχουν εγκατασταθεί προσωρινά, πολλοί μαζί, σε ακατάλληλους χώρους: υπόγεια, ταράτσες.
Ο συνωστισμός, ως γνωστόν, απελευθερώνει βίαια ένστικτα...Φανταστείτε τώρα να υπάρχει ΚΑΙ σαθρό ψυχολογικό υπόβαθρο...! Κατεβαίνοντας λοιπόν σήμερα στο υπόγειο για διεκπεραίωση γραφειοκρατικών εκκρεμοτήτων, "ξώφαλτσα" απέφυγα μία φραστική επίθεση (από μία εν δυνάμει serial killer), και καν'να δύο κατάρες...Βλέπετε εγώ παραμένω στον 2ο και εν πλήρει τάξει όροφο ... Επίσης χαμογελώ συχνά (όντως 'κάνει τους άλλους να ανησυχούν' τελικά...)

Την "έκανα" όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Είναι κι αυτό το τρελό φονικό των 32 στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, που μπορεί να γεννά ιδέες στους ντόπιους Τσο Σεούνγκ Χούι (και Brendas) και συνεπώς δεν είμαστε τώρα για τέτοια ρίσκα.

Δεν ανοίγεις διάλογο με ένα διαταραγμένο άτομο. Απλά σηκώνεσαι και φεύγεις (Ετσι δεν είναι, Πέτρε αρχιτέκτονα;).

Αρκεί βέβαια να είσαι τυχερός και να μπορείς να γυρνάς πλάτη. Σκέψου τώρα να τον έχεις τον άλλο μόνιμα στο απέναντι γραφείο να σε τηρά με το μάτι θολό... Οταν είχα αντιμετωπίσει μία ανάλογη περίπτωση πριν καν'να δύο χρονάκια, είχα και πάλι φύγει. For good... Δε φτάνει που προσπαθώ να βρω τις δικές μου ισορροπίες, νά'χω και την τρελάρα του καθενός από πάνω; Νo, sir!

Τώρα βλέπω Je t'aime by Annita. Soooo refreshing. Σουξεδάκια "Βας Βας ο Παρασκευάς", ή "Τας κεμπάμπ" κι άλλα ωραία, μάλλον 'καρβελικά'. Η πλάκα είναι ότι στα διαλείμματα διαφημίζουν ... Φαραντούρη!

Χμ, τώρα που το συνειδητοποιώ ... από παντού ξεπηδούν deranged! Aπό το υπόγειο της εταιρίας, από το κουτί της τηλεόρασης. Σαφώς προτιμώ τους τελευταίους. Είναι ένα από τα αντίδοτα για τους βλαμμένους της πρώτης περίπτωσης. Ισως αν τους βάλεις μαζί να αλληλοεξουδετερώνονται.
Από την άλλη όμως, θα ήταν τόσο πληκτική η ζωή μας, έτσι δεν είναι;


21 σχόλια:

chic in greek είπε...

poupsi said: Δεν ανοίγεις διάλογο με ένα διαταραγμένο άτομο. Απλά σηκώνεσαι και φεύγεις (Ετσι δεν είναι, Πέτρε αρχιτέκτονα;).
............................

Συμφωνώ απόλυτα poupsi. Δεν βλέπω κανένα λόγο να ανοίξω διάλογο, πολλώ δε μάλλον κάτι περισσότερο, με ένα διαταργμένο άτομο. Ακούγεται ίσως σκληρό ... but ... that's life. Ούτε το χρόνo, ούτε την υπομονή, ούτε τη διάθεση έχω. Καταλαβαίνω ότι αν το κάνουν όλοι αυτό διογκώνεται το πρόβλημα αλλά ... υπό τις παρούσες συνθήκες ... αδυνατώ. Ίσως στο μέλλον, που σκοπεύω να γίνω καλύτερος άνθρωπος.

Επίσης θα ήθελα να προσθέσω ότι εκτιμώ πως πρέπει να προετοιμαζόμαστε σιγά σιγά και για ακραίες αντιδράσεις στυλ Χούι και στην Ελλάδα.
Δεν ξέρω αν έχετε προσέξει την επιθετικότητα με την οποία αντιδρούν, για ασήμαντες αφορμές, πάρα πολλοί οδηγοί ... πολλοί εκ των οποίων κυκλοφορούν πλέον οπλισμένοι με διάφορα αυτοσχέδια και μη όπλα. Δύσκολα τα πράγματα.

ΥΓ Μια που το έφερε η κουβέντα ... Πέτρε Αρχιτέκτονα 'μη μασάς'... μια χαρά προξενιό ακούγεται ... άμα είναι και λίγο 'χαζούλα' ... ουουουυυυ!!! ... το τέλειο. Και άμα λύσεις το βιοποριστικό μπορείς να ασχοληθείς με τις τέχνες και να γίνεις ένας κατά φαντασίαν Λε Κορμπουζιέ (δυστυχώς η δημιουργικότητα δεν αυξάνεται με την εξεύρεση μιας ευκατάστατη γυναίκας ... αλλά ποτέ δεν ξέρεις ... στο μέλλον ... με την πρόοδο της τεχνολογίας).
Α ναι!!! ... και από τον δεύτερο μήνα (να κρατάμε και λίγο τους τύπους) μπορούν να αρχίσουν τα 'εξωσυζυγικά', ολοκληρώνοντας την ευτυχία.

denangous είπε...

Μμμ… όσο ελκυστική και να παρουσιάζεται η διαφορετικότητα του deranged.. τόσο που ορισμένοι «επώνυμοι» και όχι να το υιοθετούν σαν «στυλ» αγωνιώντας να χαρακτηριστούν sui generis.. δεν παύει να είναι παρά μια απλή βλάβη του λειτουργικού… τι ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τραγουδιστής που δέρνει τον δημοσιογράφο που του κάνει αδιάκριτη ερώτηση? ..πόσα και πόσα παραδείγματα πνευματικής ανωμαλίας.. επίκτητης ή όχι… βαριάς μορφής «αμερικανικού τύπου» η διασκεδαστικά ελαφράς «ελληνικού τύπου» δεν βλέπουμε ολοένα και συχνότερα..?

Μα τι διάλογο μπορεί να κάνει κάποιος με κάποιον πειραγμένο?? Διάλογος σημαίνει επικοινωνία.. για να επικοινωνήσεις πρέπει τουλάχιστον να έχεις κοινούς κωδικούς… κοινή πλατφόρμα συνεννόησης.. να ζεις στο ίδιο σύμπαν.. ακόμα και αν σε χωρίζουν έτη φωτός…

Σε αντίθετη περίπτωση δεν γίνεται διάλογος αλλά διασταύρωση μονολόγων… πράγμα το οποίο είναι διασκεδαστικό σε μερικές κωμωδίες των αδελφών Μαρξ (που συνιστώ ανεπιφύλακτα..) Στην καθημερινή όμως ζωή.. όσο μεγαλώνω , τόσο πιο κουραστικό μου φαίνεται.. και τόσο πιο πολύ με τρομάζει..

Constantinos είπε...

Καλά, ούτε και οι "διαταραγμένοι" (αλήθεια, ορισμός; ) θα θέλουν να ανοίξουν διάλογο, ειδικά αν είναι έτοιμοι να ανοίξουν πυρ.

Ο αγρινιώτης που έφαγε τους 5, δεν είναι μια περίπτωση Χούι;

Unknown είπε...

Διάκειμαι δυσμενώς
Διάκειμαι ευμενώς
Διάκειμαι με ευγένεια
Μια ερώτηση : διαταραγμένοι ή δύστροποι , ζηλιάρηδες , καλοπερασάκηδες βουτηγμένοι στην μεμψιμοιρία ίσως και στην απαισιοδοξία .
Και ναι poupsi να χαμογελάτε διότι
Α) είναι μεταδοτικό και βου) όντως κάνει τους ηλιθίους να ανησυχούν..

denangous είπε...

..επειδή εγώ δεν διαθέτω το ποιητικό ταλέντο του Antonis, παραθέτω ένα Πόνημα του Ν.Εγγονόπουλου..

Βενζίνη

μέσα στο δάσος
εκεί όπου ανάμεσα απ' τα πυκνά κλαργιά
φτάνει λίγο φως
απ' τον βαρύ ουρανό
κοντά στο χώμα
που το σκεπάζει
παχύ στρώμα
σάπια φύλλα
σε μια κλάρα χαμηλή
κάθεται ένα
π ο υ λ ί

ένα πουλί
πολύ
περίεργο:
σα μαδημένο
σα σκεφτικό

έ ν α π α λ ι ό π ο υ λ ί

τι να σκέπτεται άραγες
αυτό το πουλί
το παλιό
στο σκοτάδι;

αχ! τίποτα
δε σκέπτεται απολύτως τίποτα!

απλούστατα
συνέλαβε δι' αυτήν
ένοχον
πάθος

(Εγγονόπουλος Nίκος, από το Mην Oμιλείτε εις τον οδηγόν, Kύκλος 1938)

σαφές όσο και το κείμενο του Antonis..

Ωωω ναι Poupsi πάντα να χαμογελάτε.. απλά διότι σας πηγαίνει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο..

poupsi's garden είπε...

προς antonis:
Χαιρετίζω την επανεμφάνισή σας. Μην πτοείσθε από τα ενδεχομένως κακεντρεχούλικα σχόλια των παλαιοτέρων. Οπως άλλωστε ένα από τα μέληλ αυτά έχει παραδεχθεί, κι εδώ μέσα ισχύουν οι ψυχολογικοί κανόνες του ενυδρείου...

Α, ναι: Σαφώς υπάρχουν διαταραγμένα άτομα πέραν των παλιοχαρακτήρων που περιγράφετε εσείς. "Διαταραγμένα" εννοούμε ψυχιατρικούς ασθενείς...απλά.

poupsi's garden είπε...

denangous....κακό παιδί!

denangous είπε...

ευχαριστώ για το κομπλιμέντο!

chic in greek είπε...

xmmm ... μάλλον δίκιο έχει η poupsi. Πρέπει να σταματήσουμε να την πέφτουμε σε κάθε νεοεισερχόμενο γιατί τρομάζουν και φεύγουν (έτσι δεν χάσαμε και τον Doc? ... ήταν άπωλεια) και στο τέλος θα βαρεθούμε παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της poupsi.

ΥΓ: Επειδή δεν σκαμπάζω και πολλά από ποίηση denangous, ο Εγγονόπουλος, την φράση έ ν α π α λ ι ό π ο υ λ ί την χρησιμοποιεί κυριολεκτικώς ή ...!

denangous είπε...

τι να σας πω bertrando... ελπίζω να κυριολεκτεί.. διότι διαφορετικά… μεταφορικώς … για φανταστείτε…ένα π α λ ι ό π ο υ λ ί.. μαδημένο… σκεφτικό (από πότε σκέφτονται τα ..πουλιά?) πάνω σε ένα κλαρί.. απαπααα!!!
ΥΓ.Υπόσχομαι στο εξής να είμαι καλό παιδί.

denangous είπε...

ο guacamole... μεταλλάχτηκε? doctor guacamole and mister bertrando? doc?? που είσαστε?

denangous είπε...

μα...που πήγε ο bertrando??? guacamole ξέρετε κατι?

chic in greek είπε...

denangous said: τι να σας πω bertrando... ελπίζω να κυριολεκτεί.. διότι διαφορετικά… μεταφορικώς … για φανταστείτε…ένα π α λ ι ό π ο υ λ ί.. μαδημένο… σκεφτικό (από πότε σκέφτονται τα ..πουλιά?) πάνω σε ένα κλαρί.. απαπααα!!!
............................
Κι όμως ... μεταφορικά ... αν το π α λ ι ό π ο υ λ ί είναι πάνω στο κλαρί (παράφραση του 'βγήκε στο κλαρί'), μπορεί ο ποιητής να θέλει να πει ότι εκδίδεται, συνεπώς το ποίημα αφορά μια αρσενική πόρνη. Η οποία όμως μπούχτησε από την δουλεία αυτή (μαδημένο) και σκέφτεται να τα παρατήσει και να ασχοληθεί με κάτι άλλο (σκεφτικό).

ΥΓ: Μην ασχολήστε με τον bertrando αγαπητέ denangous. Εσείς βρεθήκατε στη λάθος ώρα σε λάθος blog και γίνατε μάρτυρας μιας εμφάνισης που δεν έπρεπε να έχει γίνει. Αυτός, μάλλον δεν υπήρξε ποτέ. Και αν υπήρξε σίγουρα δεν υπάρχει πλέον.
Ας το ξεχάσουμε λοιπόν και, για το καλό σας, μην αναφερετε ποτέ (μα ποτέ) αυτό το όνομα ξανά.

denangous είπε...

μα.. guacamole.. διαφωνώ... βρέθηκα στο σωστό blog.. σε κατάλληλη στιγμή... Οκ..δεν θα αναφέρω ξανα το επάρατο όνομα... μην με καταραστεί κανείς και το π α λ ι ό π ο υ λ ί βρεθεί όντως μαδημένο και - χειρότερα - σκεφτικό!!

ΥΓ στην ερμηνεία σας περί κλαριού να σας παρατηρήσω ότι "στο κλαρί" βγαίνουν νέα άτομα... δεν το λέμε για κάποιο.."παλιό" οτιδήποτε..

chic in greek είπε...

denangous said: ...
ΥΓ στην ερμηνεία σας περί κλαριού να σας παρατηρήσω ότι "στο κλαρί" βγαίνουν νέα άτομα... δεν το λέμε για κάποιο.."παλιό" οτιδήποτε..

..........................

Επί της αρχής έχετε δίκιο denangous. Η φράση 'βγήκε στο κλαρί' αφορά κυρίως 'νεοφώτιστους'. Όμως δεν λέγεται συχνά το 'βγήκε στο κλαρί ή παλιοπουτ...ρα'? Έχει το 'παλιό' μέσα.

denangous είπε...

τι να πω guacamole.. ότι πείτε..!

Unknown είπε...

Χμμμ ....
Αγαπητή poupsi μπορεί να μην γράφω πολύ αλλά παρακολουθώ καθημερινώς τα όσα γράφονται (διαδραματίζονται) στον όμορφο κήπο σας .
Αγαπητέ denangus θεωρώ ότι είσθε έξυπνος , πολύ έξυπνος ώστε να καταλάβατε τι εννοώ . Αν όντως δεν καταλάβατε επειδή δεν αλλάζει εύκολα η γνώμη που έχω σχηματίσει για την εξυπνάδα σας , συμπεραίνω ότι , ή διαβάσατε στο φτερό αυτό που έγραψα εξ ου και τα περί πουλιών ή διάκεισθε δυσμενώς έναντι οποιουδήποτε θέλει να μπει στην παρέα του κήπου , οπότε μαζί με τα πούπουλα από το μαδημένο π α λ ι ό π ο υ λ ί , πίσσα , ή λέω ή είσθε ψιλογκρινιάρης :)

Υ.Γ1 αγαπητή pupsi , ούτε τρομάζω ούτε ενοχλούμε , τουλάχιστον όχι εύκολα :)

Υ.Γ.2 αγαπητέ guacamole αν όποιος μπαίνει στον κήπο τρομάζει τόοοσο εύκολα καλύτερα να πάει στον ζωολογικό κήπο όπου τα ‘θηρία’ είναι μαντρωμένα και τα πουλάκια στα κλουβιά τους .

Υ.Γ.3 αγαπητέ denangus ελπίζω να μην σας τρόμαξα και να συνεχίσετε ακάθεκτος

Καλημέρα σας ...

denangous είπε...

σας ευχαριστώ Antonis για τα καλά σας λόγια.. μμμ κάτι δεν καταλάβατε όμως.. το ποιήμα.. και ότι περιγράφει.. δεν είχε σκοπό να χρησιμοποιηθεί σαν "όπλο" εναντίον κάποιου... δεν είχε σαν σκοπό να χλευάσει αυτό που θέλατε να πείτε με το κείμενό σας.. αντιδράσατε σωστά... αν σας είχε πειράξει το γεγονός.. τότε ίσως θα υπήρχε ο πειρασμός να ενεργοποιηθεί το"εφφέ του ενυδρείου".. αφήστε που δεν είναι δικός μου ο κήπος για να επιλέγω τους επισκέπτες.. να επιχειρώ να ..τρομάξω τους "καινούργιους" ..άλλωστε θα ήταν προσβολή προς την οικοδέποινα τέτοιου είδους αγένεια.. σκοπός μου ήταν με ένα κείμενο που θα δημιουργούσε ερωτηματικά ο σκοπός του να "ξυπνήσουν" λίγο τα αίματα.. να ανταλλάξουμε φιλικές αψημαχίες και όχι απλά να διασταυρώνουμε τη γνώμη μας για τα θέματα που θέτει η poupsi.. Εε που και που ..ετσι..για το καλό!
ΥΓ.. μμμ ίσως ναι...νάμαι λίγο ψιλογκρινάρης..

chic in greek είπε...

ouuuaaouuuu ... βρε μπας και κοιμήθηκα και ξύπνησα σε blog άγγλων ευγενών?
Σαν να ακούω μάλιστα τον battler να αναφωνεί, κρούωντας το καμπανάκι: ντλινγ ντλινγ ντλινγκ ... ιτσ τι τάιμ ... ντλιγκ ντλιγκ ντλιγκ ...

poupsi's garden είπε...

Τι επίπεδο, τι επίπεδο!

denangous είπε...

Αμ'πως!!!!