Κυριακή 15 Απριλίου 2007

Για να μου φτιάξω το κέφι...

(photo by poupsi - copyright reserved)

...μία κοσμοπολίτικη νότα από Γενεύη (denangous γιούχου-oυυυυ!!!)

24 σχόλια:

chic in greek είπε...

Φτιάχνεις και το δικό μας το κέφι με κάτι τέτοια Poupsi. Πάντως μια που το έφερε η κουβέντα μήπως θα μπορούσε ο denangous, ο οποίος απ' ότι φαίνεται γνωρίζει καλά την εν λόγω χώρα, να μας πει:
1. Το βάθος του ποταμιού σε αυτό το σημείο.
2. Δεν είναι ξεκάθαρο αλλά νομίζω ότι μεταξύ των παρκαρισμένων αυτοκινήτων στο βάθος της φωτογραφίας υπάρχουν λιγότερα SUV από ότι θα συναντούσε κάποιος σε ένα στενό στα Καμίνια. Πως ερμηνεύεται αυτό?
3. Πόση απόσταση πρέπει να διανύσει κάποιος και προς ποιά κατεύθυνση, μέχρι να συναντήσει το πρώτο σκουπίδι πεταμένο στον δρόμο.

Α ναι ... τελευταίο ... μήπως είναι γνωστό το τηλέφωνο της αριστερής κυρίας; (όχι αυτής που περπατάει σαν μεθυσμένος Ναζί ... της άλλης). Αν είναι θα το ήθελα (η συναλλαγή θα γίνει με διακριτικό τρόπο βέβαια)

denangous είπε...

1. Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη από τη γέφυρα mont Blanc. εκεί αρχίζει ο ποταμός Ροδανός.. το βάθος εκεί, δίπλα στο νησάκι rousseau είναι 3,5 περίπου μέτρα.
2. Όντως..στα Καμίνια υπάρχουν περισσότερα SUV.. στη Γενεύη, λογω προτεσταντισμού-καλβινισμού (βλέπε Mαx Weber..Μη ξεχνάμε ότι ο Καλβινισμός είναι made in Geneva..)η επίδειξη πλούτου δεν είναι μέσα στα ήθη και έθιμα..
3. πρέπει να διανύσει περίπου 500 μέτρα δεξιά..προς το σιδηροδρομικό σταθμό.. εκεί-επειδή κυκλοφορούν ξένοι διαφόρων τύπων- υπάρχουν πιθανότητες να βρεις σκουπίδι πεταμένο..
Το τηλ της κυρίας Δεν το έχουμε.. τουρίστρια είναι.. απλά επειδή δεν κατοικεί το καντόνι.. (ναι, ναι guacamole..θάρθουμε και στα γεωγραφικά..!!)
Λοιπόν.. Η Γενεύη (γαλλικά: Genève, αγγλ. Geneva, γερμ. Genf) είναι πόλη στην Ελβετία με πληθυσμό 185.526 και με τα περίχωρα.. γύρω στις 300.000(2004) και πρωτεύουσα του ομώνυμου καντονίου (νάτο και το καντόνι guacamole!!). Είναι η δεύτερη πιό πυκνοκατοικημένη πόλη στην Ελβετία (μετά από τη Ζυρίχη). Η πόλη βρίσκεται στην ακτή της λίμνης Λεμάν - Lac Leman.
Τα καλά εστιατόρια και μπαράκια.. άλλη φορά..

Constantinos είπε...

Ποιας χώρας είναι πρωτεύουσα το Ανταναναρίβο;

denangous είπε...

Το Ανταναναρίβο είναι η πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρης με πληθυσμό 1.403.449 κατ. (απογραφή 2001) και βρίσκεται στην ομώνυμη επαρχία. Είναι γνωστή και με τη γαλλική ονομασία Ταναναρίβη. Βρίσκεται στο κέντρο περίπου του νησιού, 90 μόλις χλμ. από την ανατολική ακτή και το όνομά της σημαίνει πόλη των χιλίων.

denangous είπε...

αρκεί με τη γεωγραφία... για πείτε μου κατι άλλο.. τι θεωρείτε πιο σεξυ σε μια γυναίκα.. παντελόνι η φούστα?

Constantinos είπε...

Denangous υποκλίνομαι. Ίσως είσαι ο δεύτερος άνθρωπος που έχω γνωρίσει που ξέρει καλύτερη γεωγραφία από μένα.

Ποιο είναι το μικρό όνομα του Μαγκάιβερ;

Constantinos είπε...

Το πιο σέξυ σε μια γυναίκα είναι η ίδια η γυναίκα, τα ρούχα είναι λιγότερο σημαντικά!

denangous είπε...

agnus

Constantinos είπε...

Angus!

denangous είπε...

εεεε constaninos.. ενα μικρό λάθος typing έκανα!!!!! όσο για την άποψη σας περί σέξυ γυναικών... καλά τα λέτε... διδάξτε μας και άλλα!

Constantinos είπε...

Εδώ για ένα typo πιάσανε κάποτε λάθος άνθρωπο... (Mr Tuttle vs Mr Buttle)

Τι άλλο να σας διδάξω; Διδάσκονται αυτά τα πράγματα;

chic in greek είπε...

Denangous νομίζω ότι πέσατε στην παγίδα του constantinos και προβήκατε σε μια (περιττή κατά τη γνώμη μου) επίδειξη (λαθρο)γνώσεων. Γιατί όπως ξέρετε αν βάλει κάποιος τη λέξη 'Ανταναναρίβο' στο google και ακολουθήσει το πρώτο από τα χιλιάδες αποτελέσματα (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B2%CE%BF), θα φτάσει στο κείμενο που κάνατε paste στο σχόλιό σας (χωρίς αναφορά της πηγής). Αν είναι να μας δίνετε πληροφορίες φροντίστε να ελέγχετε και λίγο παραπάνω την αξιοπιστία τους (η wikipedia καλό θα ήταν να χρησιμοποιείται μόνο σαν αφετηρία της αναζήτησης πληροφοριών γιατί είναι αρκετά ανακριβής. Για παράδειγμα, σύμφωνα με πιο πρόσφατα στοιχεία ο πληθυσμός του Ανταναναρίβο ανέρχεται σε 1.800.000 κατοίκους και όχι 1.403.449 ).

ΥΓ: Ποιος ο βαθμός αξιοπιστίας των αναφορών σας στην Ελβετία;

Ως προς το άλλο θέμα ... θεωρώ ότι τα ρούχα είναι απόλυτα συνδεδεμένα με τη γυναίκα ... και ... σαφώς η φούστα ... αν και υπό προυποθέσεις και το παντελόνι μπορεί... χμμμ ... τώρα που θυμάμαι ένα συγκεκριμένο παντελόνι ... ω ναι!!! ... definitely και το παντελόνι.

Constantinos είπε...

Μα γιατί είναι λαθρογνώσεις οι γνώσεις που αποκτούνται μέσω του internet? Γιατί να μην χρησιμοποιούμε το google, guacamole? Δηλαδή, ξέρουμε όσα ξέρουμε και δεν μπορούμε να μάθουμε κάτι καινούργιο, παρά μόνο αν υπάρχει στη "Δομή" ή στο "για σας, παιδιά";

Alternatively, αν δεν ξέρουμε κάτι, πώς θα το μάθουμε;

Ψευδοδίλλημα, τελικά, το "φούστα ή παντελόνι"!!!

ΥΓ: Just FYI: Το Ανταναναρίβο το ήξερα από τα γυμνασιακά μου χρόνια.

denangous είπε...

Είμαι ανεπίδεκτος φαίνεται constantinos!! Σε ευχαριστώ πάντως για την προσπάθεια... Όσο για σας guacamole... ..όσον αφορά το Ανταναναρίβο.. το νετ κάνει καλό γιατί συμπληρώνει όσα δεν γνώριζα... όσον αφορά την αξιοπιστία των αναφορών μου... qui sait? :-)
Όσο για το τελευταίο... συμφωνώ απολύτως..!!!! Και το παντελόνι (για τους ίδιους λόγους με εσάς.. υποθέτω..) και ναι constantinos.. ψευτοδίλημμα είναι.. διότι τίποτε δεν συγκρίνεται με το σορτς!

chic in greek είπε...

constantinos said:...
Denangous υποκλίνομαι. Ίσως είσαι ο δεύτερος άνθρωπος που έχω γνωρίσει που ξέρει καλύτερη γεωγραφία από μένα.
..............................

Όχι μόνο είναι επιθυμητή η χρήση του Internet για ανεύρεση πληροφοριών αλλά επιβάλλεται. Απλά ... εγώ θα απέφευγα τις υποκλίσεις ... και θα χρησιμοποιούσα την φράση 'σύμφωνα με την wikipedia' πριν πω για παράδειγμα ότι "η πυρηνική σχάση αποτελεί μια περίπτωση μεταστοιχείωσης αλλά από τον πυρήνα δε γίνεται εκπομή των ελαφριών σχετικά σωματιδίων άλφα ή β-, αλλά παράγονται δύο θραύσματα με συγκρίσιμες μάζες".
Ποιά η διαφορά? Ότι στην περίπτωση που παρέλειψω την συγκεκριμένη εισαγωγική φράση προωθώ την αντίληψη ότι είμαι τουλάχιστον τμηματάρχης στο ΕΚΕΦΕ 'Δημόκριτος'.
Και τι έγινε θα πει κάποιος? ... βασικά τίποτα ... ο καθένας ότι δηλώσει είναι ... απλά κουβέντα να γίνεται.

denangous είπε...

τυπικά.. και εάνα έγραφα δημοσίως... ναι guacamole.. έχεις δίκιο.. θα έπρεπε να παραθέτω τις πηγές μου.. Όμως όπως μερικά τα γράφω αφτούσια..ειναι παραπάνω από προφανές!!! τώρα αν καποιος δεν καταλαβαίνει τι είναι δικό μου..τι είναι από άλλη πηγή... εεε μην τρελλαθούμε!! άλλωστε δεν διαγωνιζώμεθα εδώ.. απλά διασκεδάζουμε entre personnes de qualite..(δεν μπορώ να βάλω τόνο στο e.. παρδόν!).. όπως ανέφερες πολύ σωστά..κουβέντα να γίνεται!

Constantinos είπε...

Αν ξέρει κάποιος κάτι, το ξέρει. Από πού το έμαθε, είναι άλλη ιστορία.

Κάνω, ενίοτε, αυθαίρετες προεκτάσεις. Κάποιες φορές δικαιολογημένες, άλλες όχι.

Οι γνώσεις πυρηνικής φυσικής που έχετε δεν επηρεάζονται, είτε παραληφθεί είτε όχι η εισαγωγική φράση!

denangous είπε...

einstein E=MC2 (για την αντιγραφή denangous)

chic in greek είπε...

constantinos said ....
Οι γνώσεις πυρηνικής φυσικής που έχετε δεν επηρεάζονται, είτε παραληφθεί είτε όχι η εισαγωγική φράση!
......................
Μα εδώ είναι το θέμα. Δεν έχω καμία γνώση πυρηνικής φυσικής. Αν χρησιμοποιήσω λοιπόν την εισαγωγική φράση, αφήνω κάποια περιθώρια στους άλλουν να το καταλάβουν αυτό. Αν όχι, εμφανίζεται ότι 'και καλά' είμαι αυτός που ψάχνει τόσο καιρό το Ιραν για να ολοκληρώσει την πυρηνική του βόμβα για να επιτύχει την ύψιστη αποστολή που του έχει αναθέσει ο Αλάχ, δηλαδή την εξαφάνιση από την Γη όλων των απίστων.
Συνεπώς η αντίληψη (perception) των άλλων για το άτομό μου επιρεάζεται τα μάλα από την εισαγωγική αυτή φράση.
Άλλωστε η 'δημόσια έκθεση' γραπτού λόγου (το να γράφεις σε blog, έστω και σχόλια, δεν είναι απλά μια μορφή επικοινωνίας αλλα δημοσίευση...μην το μπερδεύουμε με το msn) απαιτεί την τήρηση κάποιων δεοντολογικών κανόνων. Εξ' απ' ανέκαθεν.

ΥΓ: Πολλές φορές οι αναφορές στην πηγή ή τέλως πάντων η επισήμανση ότι αυτό που λέει κάποιος και μπορεί να προκάλεσει τον θαυμασμό των υπολοίπων δεν είναι δικής του σύλληψης, επιβάλλεται και στον προφορικό λόγο. Επί τούτου θα θυμάστε φυσικά constantinos την φράση ... 'διαβασμένο το έχω αυτό μουστάκια'.

ΥΓ: (constantinos said: Αν ξέρει κάποιος κάτι, το ξέρει. Από πού το έμαθε, είναι άλλη ιστoρία). Αν προσθέσετε και το "Αν κατέχει κάποιος κάτι, το κατέχει. Από πού το απέκτησε, είναι άλλη ιστoρία", περιγράφεται με ακρίβεια τα θεμελιώδη αξιώματα πάνω στα οποία βασίζεται η σύγχρονη ελληνική κοινωνία.

poupsi's garden είπε...

Στο εμβόλιμο comment-ερώτηση του Denangous περί μίνι και παντελονιού και στο ισοπεδωτικό σχόλιο του constantinos (ότι "τα ρούχα είναι λιγότερο σημαντικά") θα απαντήσω ότι η ενδυμασία και γενικότερα το στυλ προάγει ή καταβαραθρώνει μια καλή φυσική εμφάνιση.
Το ότι κάποιοι επιλέγουν να αγνοήσουν στοιχεία του στυλ μιας γυναίκας, (το οποίο στυλ βρίσκεται σε άμεση συνάφεια με την προσωπικότητά της και το συναπαρτίζουν ρούχα, αξεσουάρ, μακιγιάζ, κοσμήματα κ.α.)οφείλεται πιθανότατα στην αισθητική τους άγνοια και την από αυτήν εκπορευόμενη αμηχανία.

poupsi's garden είπε...

Α, ναι! Προσυπογράφω το δεύτερο ΥΓ του τελευταίου σχολίου του guacamole. Με τρέλα!

denangous είπε...

Touché guacamole ..ορθό το σχόλιο + τα ΥΓ

Constantinos είπε...

Ας ξεκινήσουμε από την αρχή:

Guacamole: Όταν λέω "Οι γνώσεις πυρηνικής φυσικής που έχετε" προφανώς εννοώ "Οι γνώσεις γενικώς που έχετε ή δεν έχετε". Η ευρύτητά τους και το ότι τις αποκτήσατε από ένα site τώρα ή πριν από 10 χρόνια, ή μια εγκυκλοπαίδεια ή από τα σχολικά/φοιτητικά χρόνια, ποια σημασία έχει;

(Δεν ξέρω αν έγινα σαφέστερος, έχω την αίσθηση ότι με παρεξηγήσατε, ίσως δεν εξέφρασα σωστά τις σκέψεις μου)

Επίσης, έχετε (αποκτήσατε) την βασική γνώση πυρηνικής σχάσης!

Για την παράθεση της πηγής δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς. Ο λόγος, όμως, για τον οποίο γίνεται έχει να κάνει με τον σεβασμό σε αυτόν που σας μετέδωσε την πληροφορία, και την εν γένει δεοντολογία. Το "διαβασμένο το έχω αυτό μουστάκια" δεν αποτελεί αναφορά πηγής, επομένως δεν προσφέρει κάτι, πέρα από την γνώση των συνομιλητών ότι το ρηθέν δεν είναι του Ορέστη Κατικαρίδη!

Poupsi: Μάλλον δεν καταλάβατε την ερώτηση του denangous, ούτε την απάντησή μου, γι αυτό και σπέυσατε να τη χαρακτηρίσετε ισοπεδωτική. Άλλο το στυλ, άλλο η ενδυμασία, άλλο η αισθητική, άλλο το πόσο σέξυ είναι μια γυναίκα. Δεν συνδέονται απαραίτητα μεταξύ τους. Η ερώτηση ήταν για το "τι θεωρείτε πιο σεξυ σε μια γυναίκα", δεν είχε να κάνει με τα υπόλοιπα! Ισως κι εσείς έχετε προσέξει γυναίκες καθόλου σέξυ αλλά με στυλ, όπως και το αντίθετο φυσικά. Υπάρχουν γυναίκες σέξυ ακόμα και με στολή εργοταξίου, όπως υπάρχουν και γυναίκες που δεν γυρνάς να τις κοιτάξεις ακόμα και με το πιο stylish outfit, n' est-ce pas? (το τελευταίο είναι από τα λίγα γαλλικά που έμαθα στο Γαλλικό Ινστιτούτο Νέας Σμύρνης)

Constantinos είπε...

Pouspi, στις δικές σας φωτό έχετε βάλει "copyright reserved", αλλά στις πολλές άλλες φωτό που δημοσιεύετε δεν έχετε μπει στον κόπο να μας αναφέρετε την πηγή τους... (κατά τα άλλα, προσυπογράφετε με τρέλλα το δεύτερο ΥΓ του guacamole.)